Esimin ablası ve ailesi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oncelikle cocugunuzun hasta olmasina uzuldum gecmis olsun. Cocugu hasta anne psikolojisi nasildir bilirim. Olaya anlattiginiz kadariyla objektif bakarsak hala kisisini yerden yere vuracak kotu kadin sifatini yapistiracak durum yok. Corba yaparken konustunuz mu benim cocuklar da icer ona gore yapalim diye? Yemek isleri evde daha cok onun sorumlulugunda mi? Keske gonlunuze gore davransaydi ama olmamis. Siz de bundan sonra cocugunuzun ihtiyaclarini onceden ayarlayin. Hastaliklar gecer de bu catismalar kar topu gibi yuvarlana yuvarlana buyur basiniza is acar. Ne gorumceler gordu bdv sizinki birazcik bencil diyelim.
Saglik olsun.

Ben sizi anlıyorum aynısı venim başıma gelmişti .görümcemlere misafirliğe gitmiştik oğluna kapıdan poğaça alıp vermişti benim oğlumu es geçerek .hala o şekilde fesatlığı sürüyor çocuklarıda aynı

Ben size hak verdim eve yapılan bi çorba var ortada mesela ben olsam ya benim çocuğum diğer yemeklerden de yiyor yeğenim hasta çorbayı o içsin de ben diğer yemeklerden yerdiririm derdim galiba ama karşımdaki dalga geçer gibi iki kaşık çorba koyarsa kenara bende kızardım hiç arttırma daha iyi.

Sagolun . Yapiorim zaten ben yapmıştım da ama yaptığı bencillikle sadece bunla sınırlı değil aileside hep bana sus büyüklük yap diyo büyük o o yapsın bi kerede
oncelikle gecmis olsun. bundan sonra yaptığınız çorbadan oglunuza bir saklama kabına ayırın, onun insafına kalmayın. madem tanıyorsunuz bu kadar takılmayın bazı şeylere. beklenti ne kadar yükselirse mutsuzluk okadar fazla olur

hep birlikte yazlıkta kalıp ailecek yemek yemiyor musunuz?
o orada bu burada ayrı yemek yiyor.
çocuklara ortak sofra kurulur en kötüsü, biri yer biri bakar olur mu hiç.
haklısınız kesinlikle.
ama ilk seferi değilmiş halanın.
Sizin yerinizde olsam evime gider kendim pişirir kendim yerim.
ne anladım ben o işten, hem koloni gibi yaşanacak, hem de kimse çocuklarımla benimle ilgilenmicek, çocuk hasta olmasına rağmen önüne bir tas çorba koyulmucak. Kaldı ki siz de çocuğunuzu emziriyormuşsunuz. Hala koymadı da babaanne neden koymadı çocuğa yemek. Ay ben çok sinirlendim ya, siz ağlamışsınız ama ben baya saydırırdım sanıyorum ki.

konunuza yorum yapan arkadaşları da haklı buluyorum, elbette anne varken çocuğu halası düşünecek değil de, çocuk bu sabırlı olması beklenemez ki, kendi çocuğuna yemek koyup, sen anneyi bekle demek hem de hasta çocuğa yapılacak şey mi.

Ben yapmıştım zaten sorun ayırmaması değil ayrım yapması sürekli ve söylese zaten ben yapardım erkenden çocuğum ac kalmadan hazırlardım yesin diye köfte pilav yaptım yemedi başka bi sürü şey daha yemedi baktım çorba öyle yine yaptım ama hastalıktan huysuzdu o an istedi o az iki kaşık çorbayı yedi sonra yaptığını yemedi önceden dese yapardım zaten kızı mı emziriyirdum ondan o böldü aynı anda yiyorlardi

Oy

Oyuncakra ayrı zaten iki tane alıp ucuz zaten bi tane daha alabilirdi halası yani ne olmuş aynı evreler suan

Ailesi sürekli bana sus aman olay büyümesin demesi babalarından korkuyorar bide en baştan beri beni sevmiyorar zaten çocuklar olunca biraz benimsediler neyse ya benim dediğim bencilligi

Bu kadar dolduysan neden birlikte yazliktasiniz?
Al cocuklarini don evine.

Gelelim konuya;
Sen de kendi cocuguna kalkip kendin yap corbasini yemegini.

Sen neden yapmiyorsun?
Neden hazir bekliyorsun?

Yaptigi yanlis gorumcenin o konuda haklisn evt ama madem boyle bir insan hic tenezzul etme
Kendin pisir kendin ye.

Ayrica kendi cocuguna oyuncak aldi diye senin kine de hemen almasi gerekmiyor ki.
Yani soyle; belki parasi yok
Belki birlikte oynarlar diye dusundu.

Benim görümcemde öyle misal 3 kaselik corba kalmış 2 cocuk onun 2 cocuk benim var nerde olursa olsun fazlasını kendisi alır. Kalaninıda döker az alayim yedirdikten sonra birdaha alayım demez. Gider oyuncak alır cocuklarına getirir benim cocuklarımın gözünün önünde verir. Sonra benim cocuklar aglar cocukları paylaşnak istemez birlikte oynayin demez bile bunun gibi birsürü örnek var.

Gorumceyi de dinlesek o da der ki sizin icin,
Butun gun oturuyo cocuklarina bir corba bile yapmiyo bizden bekliyo. Ben de zaten ikizlar var hangi birisine bakayim kalksin yapsin cocugu ne istiyorsa

Corbayi siz mi yaptiniz gorumce mi?
Siz yaptiysaniz ve gorumcenin de huyunu biliyorsaniz hemen kendinjze ayirmaliydiniz kalanini yesin onlar

Zaten huyunu biliyormussunuz

Bugum hemen kendi cocuklarina yemek corba vs yap.
Sonra da ayir
Ayirdigin kabi tencereyi kv ye gorumceye gostererek...ben bunlari ayirdim cocuklara kalanlar burda haberiniz olsun..de.
Tencereyi de al kenar kose bir yere kaldir onlar gorecek sekilde
Anlasinlar

De ama bunu cekinme.

Kizan kizsin biraz da gorumce aglasin senin gibi madem

Alttan alma madem bu kadar uzulup agliyorsun

Madem boyle cins bi insan ve bisuru sey yapiyo buna benzer. Yemeginizi yapip yedirin. Yada ayirin oncesinden. Ona guvenip hee yemek var demeyin. Hani taniyosunuzdur artik. Onlemleri onceden alablrsnz
Sinir bozucu bi durum ama kendinizi yipratmayin bunlar icin lutfen:)

Corb
çorbayı ben yaptım ve herkes biliyo akşamda icmyo yemek yemediği için ben zaten sonra yine yaptım ama oğlum içmedi o an istedi hasta olduğundan içemedi sonra bana deseydi yapardım onceden

Tamam huyu suyu belli kadının ama insan yeğenine hastayken böyle davranır mı, yeğenim olmasa bile böyle davranmam. Başka bir şey yemediğini de biliyormuş, düpedüz bencillik yapmış. Beklentiye girmeyi ben de doğru bulmuyorum, en iyisi insanın herşeyi kendi yapması ama aynı ortamda hasta çocuğa biraz çorba ayırmak çok mu zor. Annesinin küçük bebeği de varmış üstelik. Burada düşünceli olmak için hala veya akraba olmak bile gerekmez, insanlık yeterli. Yarın bir gün o çocuklar o kadını hala yerine koyup sevip saymazsa şaşırmasın, o zaman da o beklentiye girmesin çünkü çocuklar ayrımcılık yapılmasını unutmaz.

Bir ikiz annesi asla baska cocuk kiskanmaz Allah zaten tek seferde çift vermiş :) çocuk kıskanma olayını yanlis anlamissın..
Corba pisirseydiniz oglunuz hastaysa sorumluluk sizde..Anne olan sizsiniz..ikiz cocuk bakmak cok zor ve masrafli istir..iki oyuncak iki giysi iki iki.iki..ucuncu oyuncaga niye para versin..siz yazliga gelmeden alsaydiniz saklayip bazi zamanlarda cikarip sevindirseydiniz oglunuzu..
Aglamaniza ayrı bir güldüm yaşınız 20 mi falan mı boyle alıngan bir akrabam olsa ayni evde tatil yapmam..ortada ciddi sorun yok...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…