Eşimin ablasının anlamsız tavırları

Çok sinir bozucu gerçekten. Okurken gerildim. Bende benzer şeyleri hatta daha üstlerini kayınvalidem ile yaşamıştım. Çok çok haklı olduğum eşim arkamda durduğu halde yaşadıklarımı sindiremeyip eşimin de annesi ile görüşmesi batmıştı bana. Görüşme demiyordum ama hareketlerimden tavırlarımdan anlıyordu.
Siz benim yaptığım hatayı yapmayın. Cevabı vermişsiniz ki her şeye eşinizde şahit olmuş. Uzatan siz olmayın. Mesafeli olun, gerekirse görüşmeyin. Ama eşinize karışmayın

İşte eşim muhatap olmuyor kahretsin ki anlamıyor anlamamazlıktan geliyor ya da yüzeysel tepkiler veriyor. Canım o kadar sıkkın ki aslında tüm sinirim ona
Normalde ailesiyle sınır çizmeyen denge kuramayan adamların evlenmemesi çoğalmaması taraftarıyım. Eşiniz istisna çünkü minnet duygusuyla büyümüş. Kim olursa olsun, kendini bildiği andan itibaren ablam mecbur değil ama bana bakıyor annelik yapıyor der. Sizi dinlemez çünkü tarafsız objektif değilsiniz olamazsınız da. Ben de psikolog diyenlere katılıyorum. Kurban pozisyonundan çıkması lazım. Hepimiz hayatımızın bazı dönemlerinde birilerine minnettar olmuşuzdur ama bunu hayatımızı yönlendirmesine izin veremeyiz. Eşiniz bence tam bu noktada kalmış, nasıl hayır diyeceğini mesafeli olması gerektiğini hissettiremiyor. İskambil kağıtlarından kule gibi, bir kart çekersem hepsi yıkılır sanıyor. Ablası evlenmemiş, bu da hissettiği diğer bir suçluluk.

Ya bir uzmandan yardım alır terapiyle tedaviyle bunu aşar ya da ayrılmanız gerek. Ben çekerim katlanırım diyorsanız kendinize yazık edersiniz. Bari gidin kendiniz için psikologdan yardım isteyin. Eşinizi oğlu gibi gören çocuğunuzu da torunu gibi görecektir.

Kayinvalide ve gorumcelerle bas etmenin tek yolu onlari yok saymak, ayni ortamdayken laf atinca sirtinizi donun mesela ya da iste kizlar cok guzel sana dipleri dustu gibi konustugunda duymazdan gelmek vb.

Boyle laf sokarak ona istedigi huzursuzlugu altin tepside sunuyorsunuz sadece, eve gelincede esiniz ablasini yok saydiginiz icin size kizar ya da niye boyle yaptin gibi konusursa, hic farkinda degilim diyerek konuyu derinlestirmeden kapatacaksiniz. Yani birakin esinizi darlayan taraf gorumceniz olsun, o laf soksun esinize "karin beni yok sayiyor" diye ama asla siz iki taraflada kavga etmeyin, illaki birgun bikacaktir.

Ha esinizin pasif durusu cok itici o kisma yapabileceginizde hicbir sey yok, kac yasina gelmis adami egitemezsiniz. Ya bu diyardan gideceksiniz ya da bu deveyi boyle taktikle gudeceksiniz. pikkoli

Siz görüşmeyin, abla kardeşte kendisi bilir ne yapacaklarını.
Ama bu konularda size laf düşmeden eşinizin cevap vermesi gerekirdi bence. Kızların dibi düştü dediğinde sizden önce eşinizin haddini bil abla demesi gerekirdi mesela.
Ben olsam onların ilişkisine dalmaz, eşimle geçimime bakardım.

Ben bu konuda herkes gibi düşünmüyorum malesef.
Şartları nedeniyle sağlıklı bir abla kardeş ilişkileri yok, olmayacak da, aslında ikisi de halinden memnun.
Çoluk çocuk yoksa ayrıl hayatına bak diyorum.
Bir ömür bitmeyecek bir sorun bu.
Evet dünyanın sonu değil ama belki 30 sene sonra hala aynı mevzu olacak.

Tam nefretlik ya

Zor muş kadın gerçekten.Siz de güzel cevaplar vermişsiniz.Buna görüşmeye ara vermekle güzel bir karar vermişsiniz.Sorarsa da açık açık söyleyin.Sizin ne yapmak istediğinizi anlayamıyorum.Bu güne kadar yaptığınız her şeye göz yumdum ama bundan sonra göz yummayacağım.Hastanede eşime söylediğiniz o cümleden sonra sizi artık hoş görmeyeceğim çünkü sınırı çok aştınız diye bir mesaj atın.Etrafındaki arkadaşlarına sorsun bunu da yazın eşinin yanında kardeşime böyle dedim diye bakalım ne diyecekler diye yazın.Sizinle bir süre görüşmek istemiyorum işte sebebi bunlar...belki ders alır

E yaşı var koca yok öocuk yok kafayı size takacak belli yok say umursama o konuşuyor mu dinleme hiç daha yaşlılığı var

Çevresi de onun gibidir ay manyak doludur

Çokkk haklısınız

yaşını da hiç söylemez çıtırım der ben 35 eşim 40, aralarında 18 yaş var diye biliyorum 58 oluyor işte..

Son düzenleme:
Çokkk haklısınız
Bir de konuşurken ben diliyle konuşmayı deneyin. Sen şöyle yaptın, ablan şöyle yaptı değil de ben böyle hissediyorum gibi. Benim eşim de geçmişten gelen bazı aile dinamiklerinden dolayı annesi ve kiz kardeşine aşırı bağlıydı. Kötü insanlar değiller bana şahsi bir kötülükleri yok aksine severler ama çekirdek aile sınırlarımızı çizemiyorduk. Bir gün konuşurken eşime sanki üçünüzün etrafında delinmez bir kalkan var ve ben asla giremiyorum gibi hissediyorum dedim. O gün beni anladı cift terapisine başladık ve kısa sürede çözdü. Sınırlarını koymayı, her görüntülü aramayı acmamayi, her şeyi anlatmamayı, çekirdek aile ve kök aile dengesini öğrendi. Şu an önceliği her zaman cocugumuz ve benim. Yapamasa ayrılırdım.

şöyle açıklayayım size belki daha çok yardımcı olabilirsiniz bana. mesela eşim gitme gelme görüşme arama konularında sınırını çizer. mesele eşimle evliliğimizin ilk senesinde eşimin evliyken kutlayacağımız ilk dogum gününde aramıştı ablası beraber kutlayalım gibisinden. eşim de abla artık bir eşim var evim var ilk dogum günüm evimizde kutlarız biz demişti. bir yılbaşı akşamı müsait degiliz ısrarla görüntülü aradı sinirlendi eşim açmadı o konularda çok nettir ama bu tarz bir olay oldu mu eşim anlık bir donma yaşıyor. sanırım ablasının hatalarını görüp kırmadan nasıl anlatayımın derdine düşüyor... ki en kritik noktalar da bunlar oluyor aslında

Bence o zaman daha şanslısınız aslında biseylerin yanlış olduğunun farkında sadece nasıl yöneteceğini bilmiyor. Kendi içinde halledip harekete geçmesi için de dediğim gibi suçlamadan konusun hep. Mesela son olayda siz dediğiniz icin değil örnek olarak söylüyorum "ablan sana nasıl böyle bisey söyler sen neden bisey demedin?" değil de " biliyor musun ablan öyle söyleyince kendimi çok kötü hissettim senden bir destek bekledim o destek de gelmeyince iyice yalnız hissettim bu beni çok üzdü" bu iletisim sekli her zaman herkesle çok daha sağlıklı oluyor artık bunu öğrendim ben terapilerimden

bir de sorun şu ki eşim verdiği minimum düzeydeki bir tepkiyi bile 'savundum seni' olarak adlandırıyor.... halbuki savunmanın sınır çizmenin kıyısından bile geçmemiş oluyor...

bir de sorun şu ki eşim verdiği minimum düzeydeki bir tepkiyi bile 'savundum seni' olarak adlandırıyor.... halbuki savunmanın sınır çizmenin kıyısından bile geçmemiş oluyor...
Aynen bu şekilde söyleyin. Kendimi savunulmus hissetmedim yalnız hissettim. Hatta terapiyi de siz kendinizi kötü hissettiğiniz icin başlamayı teklif edebilirsiniz böylece daha kolay ikna olabilir. Sonrası zaten duruma göre artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…