- 28 Kasım 2010
- 42.547
- 141.323
- 798
- Konu Sahibi Ecolina1995
-
He yaSilmiş bile
Ben sizi iyi anladım, aynı durumdayız. Nikahtan sonra her şey değişti. Resmen kandirilmisim. Melek kılığına girmiş şeytan aileler tanıdın son yıllarda. Burada iki üye vardı, saçma salak yorum yapmislardi, yok her sorunlu evliliğe çocuk şart mı, yok siz ebeveyn niye oluyorsunuz diye. Yaşamadan konuşan o kafasız insanlar var ya keşke bunları onlar tecrübe etse...Önceden böyle değildi kuzum nikahımız ne Zaman yapıldı baskılar başladı bildiğin gibi değil burada anlatamayacağım çok konu var
Sanki nisanda eve geliyorlar siksikBen sizi iyi anladım, aynı durumdayız. Nikahtan sonra her şey değişti. Resmen kandirilmisim. Melek kılığına girmiş şeytan aileler tanıdın son yıllarda. Burada iki üye vardı, saçma salak yorum yapmislardi, yok her sorunlu evliliğe çocuk şart mı, yok siz ebeveyn niye oluyorsunuz diye. Yaşamadan konuşan o kafasız insanlar var ya keşke bunları onlar tecrübe etse...
Evet yorumlara bakinca ailede görgüyle alakali sanirim herkes farkli bahsetmiş. Yani benim bissuru arkadasım anlatirdi bizde şöyledir falan genelleme yaparak birazda övünerek ben özenirdim bazen baglilik birbirini tutma anlaminda, bizim ailede o baglilik yok çünkü. Birbirlerine desteklerinden falan ama erkeklerinin aileye saygi adi altinda asiri düşkünlüğünden örneklerde vardi veya baska olumsuz örnekler, sanirim bunlarin hepsi bi genelleme kisilere ve ailelere bagli hersey..İşte onu diyorum ben de sürekli akraba ziyareti falan yok. Görümcelerimle aynı şehirdeyiz, en son 1 ay önce görüştük ki çok severiz birbirimizi. Kendi amcamı iki senedir görmedim mesela, teyzelerimi en son 2019 yazında gördüm. Dediğim gibi iç içe yaşayan insanlar değiliz, çoğu akrabamız, tanıdığımız da değil. Çünkü hepimizin işi gücü, ilgilenecek kendi ailelerimiz, görüşecek arkadaşlarımız falan var. Normal hayatlar yaşayan normal insanlarız yani.
O yüzden konunun doğulu, güney doğulu, kürt, türk, arap, çerkes, arnavut, boşnak, laz, gürcü olmakla alakası yok diyorum. Aile kültürü tamamen. Böyle bir aileyi farketmemek de göze perde inmesini gerektirir bence.
Alıntı yapan elleriniz dert görmesin, konuyu silmiş.
Konu sahibi, eşinizden yana sıkıntı yoksa siz de sıkıntı çıkarıp haklı iken haksız konuma düşmeyin. Bırakın ailesi ile de o uğraşsın. Siz ellerseniz kıymetli olurlar bu durumda.
Tamam bana ders olsun.Forumda konuya heyecanla girip .... ya da hgsjdjdh ile karşılaşmaktan çok muzdarip oldum. Hep dışlanmış ve geç kalmış hissettim. Keşke konularda ilk yorumu yapan her üye benim kadar duyarlı olabilse... meselamerve
DoğulularBu konu sahibini kim sinirlendirdi, durduk yere trip yedik.
E zaten öyle zannedilip durulamama durumu var sanki.Ambargo değildir o ambargo olsa duramazdı bence
Gitsin doğululara trip atsın, benim ne suçum var? Ciddiye aldık, insan gibi tavsiye veriyoruz. Bak yine sinirlendim.Doğulular
İşte kandirilma isin icine girince durum değişiyor. Ben evlenmeden eşime sordum: siz kalabaliksiniz, biz bireysel yaşantıya aliskiniz. Sürekli akrabalarin gelip gidecekse ben yapamam, ona göre evlilik kararı alalım dedim.İşte onu diyorum ben de sürekli akraba ziyareti falan yok. Görümcelerimle aynı şehirdeyiz, en son 1 ay önce görüştük ki çok severiz birbirimizi. Kendi amcamı iki senedir görmedim mesela, teyzelerimi en son 2019 yazında gördüm. Dediğim gibi iç içe yaşayan insanlar değiliz, çoğu akrabamız, tanıdığımız da değil. Çünkü hepimizin işi gücü, ilgilenecek kendi ailelerimiz, görüşecek arkadaşlarımız falan var. Normal hayatlar yaşayan normal insanlarız yani.
O yüzden konunun doğulu, güney doğulu, kürt, türk, arap, çerkes, arnavut, boşnak, laz, gürcü olmakla alakası yok diyorum. Aile kültürü tamamen. Böyle bir aileyi farketmemek de göze perde inmesini gerektirir bence.
Deminden beri benim paylaştığım konuya hakaret ediyo sen onun avukatımısın
Bi konu actiysan gelen yorumlara ve tepkilere hazir olmalisin burda binlerce farkli dusuncede kadin var...PC başından çok bilmişlik taslamakta ne
Sanki nisanda eve geliyorlar siksik
Yada evi dagitiyorlar
Yada odalari kurcaliyorlar
Yada is emir buyuruyorlar
Hepsi nikahtan sonra yuzunu ortaya çıkarıyor
Yoksa 10yil aynievde kalip evlenince kimse ayrilmazdi
Demezse cekerkonu sahibinin olayının özelinde ablalar hep birbirlerine kalabalık gidiyorsa konu sahibi nişanlı iken de giderler
yine konu sahibinin evine gitmeseler de konu sahibini evlerine beklerler
hiç gidilmezse bayramda gidilir
keza konu sahibinin ailesinin evine de bir anne baba gelmemiştir böyle kabile halinde yaşayan insanlar
konu sahibi pembe gözlüklerini takmış ben onlardan değilim bana böyle yapmazlar diye düşünmüş
evet bunlar olmuş bitmiş bu aşamada kv sine görümcesine değil iş eşine ve kendine düşer
"geç oldu, bu saatten sonra kv ye gidemeyiz, ona da başka zamana demek" neden zor olsun
konu sahibi bunu denememiş bile
zira cici gelin imajı bozulmasın onlar anlasın modunda
Öyle haklısınız ki... Düşünün bir de kendi ağızlarıyla söylediler, KV olacak kişiyi sussun diye tembihlemisler ki arıza çıkarmasın. Bu insan kandirmaktirSanki nisanda eve geliyorlar siksik
Yada evi dagitiyorlar
Yada odalari kurcaliyorlar
Yada is emir buyuruyorlar
Hepsi nikahtan sonra yuzunu ortaya çıkarıyor
Yoksa 10yil aynievde kalip evlenince kimse ayrilmazdi
Ben böyle aileler yok, asla olmadı demedim ki. Bunun etnik kökenle ya da doğduğun yerle alakası yok dedim.İşte kandirilma isin icine girince durum değişiyor. Ben evlenmeden eşime sordum: siz kalabaliksiniz, biz bireysel yaşantıya aliskiniz. Sürekli akrabalarin gelip gidecekse ben yapamam, ona göre evlilik kararı alalım dedim.
Cevabı tabii ki gelmezler oldu. Nikahtan sonra ise hemen askito bize baksın demeye başladılar. Bize gelirken hiç beni aramazlar, eşimi ararlar. Akrabaları gelecekse mutlaka onlar da gelir. En son yine emrivaki geldiklerinde para verin de ev yapıp birlikte oturalim dediler, üstelik yaşlı değiller ve bekar kızları yanlarında
Alıntı için çok sağolEşiniz ablasının dediklerini yapmıyorsa sorun yok, ablası istediği kadar emir versin. Hee deyip geçersiniz. Eşiniz de ona uyuyorsa sakin sakin anlatıp öğreteceksiniz, uyum sağlamak için, onu ve ailesini üzmemek için elinizden geleni yaptığınızı ama artık sizin onlardan ayrı bir aileniz olduğunu her dediklerini yapamayacağınızı falan.
Demezse ceker
İlla demek yada tavır yapmak zorundasın
Yoksa anlamazlar
Görgü çok baska birsey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?