Eşimin aile kültürü 🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önceden böyle değildi kuzum nikahımız ne Zaman yapıldı baskılar başladı bildiğin gibi değil burada anlatamayacağım çok konu var
Ben sizi iyi anladım, aynı durumdayız. Nikahtan sonra her şey değişti. Resmen kandirilmisim. Melek kılığına girmiş şeytan aileler tanıdın son yıllarda. Burada iki üye vardı, saçma salak yorum yapmislardi, yok her sorunlu evliliğe çocuk şart mı, yok siz ebeveyn niye oluyorsunuz diye. Yaşamadan konuşan o kafasız insanlar var ya keşke bunları onlar tecrübe etse...

Sanki nisanda eve geliyorlar siksik
Yada evi dagitiyorlar
Yada odalari kurcaliyorlar
Yada is emir buyuruyorlar
Hepsi nikahtan sonra yuzunu ortaya çıkarıyor
Yoksa 10yil aynievde kalip evlenince kimse ayrilmazdi

Evet yorumlara bakinca ailede görgüyle alakali sanirim herkes farkli bahsetmiş. Yani benim bissuru arkadasım anlatirdi bizde şöyledir falan genelleme yaparak birazda övünerek ben özenirdim bazen baglilik birbirini tutma anlaminda, bizim ailede o baglilik yok çünkü. Birbirlerine desteklerinden falan ama erkeklerinin aileye saygi adi altinda asiri düşkünlüğünden örneklerde vardi veya baska olumsuz örnekler, sanirim bunlarin hepsi bi genelleme kisilere ve ailelere bagli hersey..

Forumda konuya heyecanla girip .... ya da hgsjdjdh ile karşılaşmaktan çok muzdarip oldum. Hep dışlanmış ve geç kalmış hissettim. Keşke konularda ilk yorumu yapan her üye benim kadar duyarlı olabilse... mesela merve

konu sahıbı hem dıyorkı esımle aramız cok ıyı sorun yok
hemde dıyorkı esım dayatıyor zorluyor
sanırım demans rahatsızlıgı var geçmişler olsun şifa diliyorum

Tamam bana ders olsun. Tembihimi aldım.

İşte kandirilma isin icine girince durum değişiyor. Ben evlenmeden eşime sordum: siz kalabaliksiniz, biz bireysel yaşantıya aliskiniz. Sürekli akrabalarin gelip gidecekse ben yapamam, ona göre evlilik kararı alalım dedim.
Cevabı tabii ki gelmezler oldu. Nikahtan sonra ise hemen askito bize baksın demeye başladılar. Bize gelirken hiç beni aramazlar, eşimi ararlar. Akrabaları gelecekse mutlaka onlar da gelir. En son yine emrivaki geldiklerinde para verin de ev yapıp birlikte oturalim dediler, üstelik yaşlı değiller ve bekar kızları yanlarında

Deminden beri benim paylaştığım konuya hakaret ediyo sen onun avukatımısın

PC başından çok bilmişlik taslamakta ne
Bi konu actiysan gelen yorumlara ve tepkilere hazir olmalisin burda binlerce farkli dusuncede kadin var...
Eger kaldiramiyorsan acmicaksin konuyu oturucaksin gorumcelerinle dedikodu yapmaya devam ediceksin.
Cok rahatsizsan bu konuda ve fikir almak istiyorsanda senin icin zaman ayirip bisey yazana saygi duyucaksin terbiyesizlik yapmanin bi anlami yok.
Madem senin icin kultur cok onemli ozaman esinin ailesinin kulturunede saygi duy altinlar paralar hediyeler gelirken guzel oluyor kultur ama gorumcelerle otururken kaynananin yaninda git denilince kotu oluyor ozaman almasaydin bacim otursaydin babanin evinde isine baksaydin.

Yada evi dagitiyorlar

konu sahibinin olayının özelinde ablalar hep birbirlerine kalabalık gidiyorsa konu sahibi nişanlı iken de giderler

yine konu sahibinin evine gitmeseler de konu sahibini evlerine beklerler

hiç gidilmezse bayramda gidilir

keza konu sahibinin ailesinin evine de bir anne baba gelmemiştir böyle kabile halinde yaşayan insanlar

konu sahibi pembe gözlüklerini takmış ben onlardan değilim bana böyle yapmazlar diye düşünmüş

evet bunlar olmuş bitmiş bu aşamada kv sine görümcesine değil iş eşine ve kendine düşer

"geç oldu, bu saatten sonra kv ye gidemeyiz, ona da başka zamana demek" neden zor olsun

konu sahibi bunu denememiş bile

zira cici gelin imajı bozulmasın onlar anlasın modunda

Demezse ceker
İlla demek yada tavır yapmak zorundasın
Yoksa anlamazlar
Görgü çok baska birsey

Yada evi dagitiyorlar
Öyle haklısınız ki... Düşünün bir de kendi ağızlarıyla söylediler, KV olacak kişiyi sussun diye tembihlemisler ki arıza çıkarmasın. Bu insan kandirmaktir

Ben böyle aileler yok, asla olmadı demedim ki. Bunun etnik kökenle ya da doğduğun yerle alakası yok dedim.

Alıntı için çok sağol evet kökenle alakası yokmuş

Demezse ceker
İlla demek yada tavır yapmak zorundasın
Yoksa anlamazlar
Görgü çok baska birsey

işte bir şeyleri demek neden tavır olsun ki

şöyle düşünün 10 aile var bunlar hep böyle görmüşler

konu sahibi farklı olsun istiyorsa bunu söyleyecek

zaten onlar düşünse kendileri de öyle yaşamaz, onların doğrusu bu demek ki

yani belki uç örnek ama çıplak gezen afrika kabilesindekilerin bilgisi görgüsü o kadar

biz giyinik gidince onlar giyinmez ki ortamda garip olan biz oluruz hatta onlar bizi de soymak ister olağana uyalım diye

anlatmamız lazım ki onlar da anlasın dünyanın geri kalanının böyle giyinik yaşadığını

ya konu sahibi ya eşi güzelce diyecek bu bize göre değil diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…