eşimin ailesi ailemi saymıyor...

mavvmavv

umudum var...
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
653
436
133
40
merhaba arkadaşlar,
eşimin ailesi başka bir şehirde yaşıyor ve bize birkaç günlüğüne ziyarete geldiler, benim ailem de bizle aynı mahallede oturuyor ama hiç gidelim demediler, ben de durumu eşime söylediğimde davet beklediklerini öğrendim. cidden sizce bizimkilerin davet etmesi gerekir mi arkadaşlar? şahsen bence hiç gerekmez isteyen dünürüm diye gider en azından bir yarım saat uğrar. bu duruma çok üzülüyorum kızlar bir akıl verin lütfen

Ben eşinle aynı fikirdeyim.
Ben de olsam onlar beni isteseydi davet ederdi diye düşünürdüm.
He ben davet edilmedim diye kırılmazdım ama çağrılmadığım yere de gitmek adetim değildir.

sizde durum nasıldır bilemiyorum ama, bizde başka şehirden gelen üstelik bu dünürler ise mutlaka davet edilir...
bana göre ailenizin dünürlerine ilk önce sizin eve gelip hoş geldin diyecekler daha sonrada evlerine davet edecekler.. ( akşam yemeğine mesela ) bizde usul böyledir..

Once annenlerin size hosgeldiniz demeye gelnesi gerekir. Sonra da bir aksam davet etmeleri gerekir

hayır bizimkiler hoşgeldin demediler zaten araları limoni düğünün ertesi günü gelip laf sokmuşlar annem baya kırgındı sanmıyorum arıcanı...

O zaman kusura bakma ama el öpmeye gider gibi sizinkilerin ayağına gitmezler yani.

Bence önce sizinkilerin gelip hoşgeldin demesi lazım.
Ben böyle bilirim.

hayır bizimkiler hoşgeldin demediler zaten araları limoni düğünün ertesi günü gelip laf sokmuşlar annem baya kırgındı sanmıyorum arıcanı...
şundan sonra gidelim demelerini beklemen fazla olmuyor mu sence?
Onlar da anne baba.. Neden seninki üstün gibi bir hava yaratıyorsun?

önce senin ailenin hoşgeldine gelmesi gerekir ama geldiler mi
sonra davet ederler akşam yemeğine yada gündüz oturmasına ama akşam yemeği daha şık olur daha uygun olur, sizde eşinizin ailesi ile davete iştigal edersiniz sonra siz davet edersiniz gibi

Öncelikle sizin ailenizin kayınvalidenize hoşgeldine gelmesi gerekit uzaktan gelen onlar hoş geldin dünürüm demesi gerekit usul böyledir. Ve ayrıca tabii ki davet gerekir davet edilmeden bir insan hadi dünürüme gideyim diyemez nereden bilecek istenip istenmediğini emri vaki gibi olur. Önce hoşgeldine gelir sonra siz de bana gelin der yemeğe çaya vs. kaynanan da gider böyledir yani. Sizin anneniz oraya gitse davet edilmeden kapısına gider mi? bir hoşgelsin beklemez mi aynı mahalledeymişsiniz bir de.

Bence ailenle konuş,kırgınlığın ortadan kalması için bir fırsat.
Aksi takdirdede eşine sitem etme hiç,benim ailemi saymıyorlar diye.
Senin ailen benim ailem konularu bir evliliği en çok yıpratan konuşlar çünkü.
Dilerim en kısa zmaanda çözülür.

araları limoniyse neden kaynanalar gidecekler ki kapılarına zaten öyle bir durum varsa eşinin ailesinin onlara gitmesini beklemen bile saçma o zaman yani sen şöyle düşünüyorsun onlar haksız onlar gitmeli hayır efendim şehir dışından gelen insan emri vaki gibi birinin kapısına gitmez arada bir sorun laf sokma olmuş olabilir ama gelen misafir yarım ağızla da olsa bir hoşgeldin denebilir yine demek için bile olsa eve davet edilir başkaca da sorun yoksa bu yapılmalı ha yapılmıyorsa ailen konulmak istemiyorsa, kaynanan da misafir gelen biri olarak kapısına gitmek zorunda değil gitmemeli de.

Ailen hoşgeldine geldi mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…