- 5 Nisan 2023
- 4.697
- 15.329
- 138
- 28
Ee uçuk nasıl bulaşacak hanımefendi? Bu zihniyeti bırakın artık, kaç tane el kadar bebek öldü sakat kaldı insanların ciğeri yandı. Hala savunuyosunuz pes gerçekten. 0-6 aylık bebekler için riski anlamıyo musunuz? Ağız kenarıda değil hiçbir yeri öpülmez,eli ayağı hiçbir yeri.inanın ağzının kenarından öpmese başka şeylere takılırlar. niye elledi . neden oy kuzum dedi , neden annem yavrum dedi halbuki o benim çocuğum du , neden sırtına yelek giydirdi uzar gider. uçuk konusunda haklısınız ona lafım yok zaten genel yorumum bu zaten .
Mesele sadece bebeği öpmesi olsaydı abartmayın derdim. Ama arkadan konuşup oğlunu ve kızlarını doldurması çok tehlikeli.Yanlış yatırıldığı için kusmuğundan boğulup ölen bebek vakası duydunuz mu? Bu bebeğin reflü kusma problemi var. Mide ile yemek borusu arasındaki sfinkter denilen kaslı yapı gelişmemiş oluyor ve bu nedenle emdiği süt geriye doğru kaçıyor, kusturuyor.
Yeni doğmuş bebeğin kolu bacağı çok kırılgan oluyor, kadın çekiştirip duruyormuş. Kırığı röntgen çekilmeden farkedemiyorsunuz bile, o kadar küçükler. Siz bebekleri ağzından salyanızı bulaştıracak şekilde öpüyor musunuz? Bağışıklığı oluşmamış bebeğe yetişkin ağzında bulunan bakterilerin bulaşması sizce normal mi? Eşim defalarca uyardığı halde benim annem yapıyorsa evet eşim annemi azarlayabilir. İnsan olana bir kez söylersin nedenini açıklarsın anlar.
İstediğini diyebilir. Kendi çocuğu. Millete oyuncak mı doğuruyoruz? Sevmiyordur belki de dümdüz çocuğunu ellemesini istemiyordur. Kaldı ki burdaki sorunlar bunlardan çok çok başka. Sen ver çocuğunu ya ilgi göremeyince intihar edeceğini söyleyen babaanneye. Sonra çocuğunun da psikolojisi bozulsun. Sizin gibi zihniyetlerin elindeinanın ağzının kenarından öpmese başka şeylere takılırlar. niye elledi . neden oy kuzum dedi , neden annem yavrum dedi halbuki o benim çocuğum du , neden sırtına yelek giydirdi uzar gider. uçuk konusunda haklısınız ona lafım yok zaten genel yorumum bu zaten .
İstediğini diyebilir. Kendi çocuğu. Millete oyuncak mı doğuruyoruz? Sevmiyordur belki de dümdüz çocuğunu ellemesini istemiyordur. Kaldı ki burdaki sorunlar bunlardan çok çok vahim. Sen ver çocuğunu ya ilgi göremeyince intihar edeceğini söyleyen babaanneye. Sonra çocuğunun da psikolojisi bozulsun. Sizin gibi zihniyetlerin elinde büyüdüğümden olsa gerek nefret ediyorum bundan.inanın ağzının kenarından öpmese başka şeylere takılırlar. niye elledi . neden oy kuzum dedi , neden annem yavrum dedi halbuki o benim çocuğum du , neden sırtına yelek giydirdi uzar gider. uçuk konusunda haklısınız ona lafım yok zaten genel yorumum bu zaten .
Allah tüm çoluk çocuklarımızı asıl sizin gibi zihniyetlerden korusun. aynı şeyleri düşünmek zorunda mıyız. saldırmaya gerek var mı. eşim çocuğumu anneme sevdirmeyecek elletmeyecek oyle mi pehhhh. herkesin bilmesi gereken bi had var. o çocuk bi tek sizin değil iki kişinin. neyse anlasanız anlatırım da cık anlamazsınız. aynı şeyleri düsünmüyoruz uzatmaya gerek yok.İstediğini diyebilir. Kendi çocuğu. Millete oyuncak mı doğuruyoruz? Sevmiyordur belki de dümdüz çocuğunu ellemesini istemiyordur. Kaldı ki burdaki sorunlar bunlardan çok çok vahim. Sen ver çocuğunu ya ilgi göremeyince intihar edeceğini söyleyen babaanneye. Sonra çocuğunun da psikolojisi bozulsun. Sizin gibi zihniyetlerin elinde büyüdüğümden olsa gerek nefret ediyorum bundan.
Demiyim diyorum kadının ne mal olduğu belliymiş , kocanız da ana kuzusu.Koştur koştur çocuk yapmışsınız bu olaylar hiç sürpriz değil ki ne olmasını beklediniz gerçekten???Kocanızın titrekken güç kılıcını ( o siz oluyorsunuz) görünce atılgana dönüşüp arkanızda duracağını mı sandınız. ....4 yıldır evliyim ve 2 aylık bir oğlum var. Eşim ailenin en küçüğü ve tek erkek. Annesi ile birbirlerine aşırı düşkünler. Evlenirken eşyalarını toplarken üzüntüden fenalaşıp bayılmıştı kayınvalidem. Evlendikten sonra annesi çok üzülür kaldıramaz hafta 2-3 kez sürekli ziyaretlerine gittik geldik yatıya kaldık hep her gün görüntülü konuştuk. Bu arada benim ailem genelde ayda 1 görüştük veya ben görüştüm eşimin olmadığı zamanlarda. Hamile iken çocuğa kendim bakacağımı çocuğun söz hakkının nasıl büyüyeceğine ben karar vereceğimi söylüyordum. Kayınvalidem o kadar bıakacaksın ki bize atavaksın dedi. Çünkü görümcem öyle yapıyor onun çocuğunu kendi çocuğu gibi bakıyor öpüyor. Görümcemin de işine geliyor. Benden de aynı şeyleri bekledi. Doğumdan sonra çocukla ilgili mesafe koymaya çalıştım. Ben sağa yatırtırdım sola çevirirdi. Çocuk kusardı sütün yaramıyor derdi. Çocuk ağlardı emiyor süt gelmiyor derdi. Bi yere koyardı çocuğu aa çık sevdi burayı derdi. Emziğini elleriyle tutar verir öper bir sürü şey. Eşime öpme konusunu söyledim çocuğun daha bağışıklığı olmadığını bir şey olursa çok üzülürüz öpmeyelim diye söyledim yalnızken uyardı.Velhasıl bir pazar evimde eşimle vakit geçirirken görümce enişte kayınvalide kim varsa bize geldi çocuğu görmeye. Kimse öpmedi çocuğu bu ağzının kenarından öptü. Annem ağzına bu kadar yakın öpmez misin dedim öperim dedi. Öpemezsin dedim öperim dedi öpmeye devam etti. Gün içerisinde de benle sorunu yokmuş gibi normal vakit geçirdik. Ertesi gün görümcem geldi bizle konuşmaya işte eli ayağı tutmuyormuş çok üzülmüş nasıl herkesin içinde öpemezsin dermişim çok büyük saygısızlık yapmışım. Bir daha asla gelmezmiş dokunmazmış. Yani yüzüme gülüp benle konuşmayıp 2-3 gün sonra bize haber yolluyor ve bunu her konu da yapıyor. Eşime söylüyorlar sanki bana karşı olsun diye. Bu sefer eşim de bana hak verdiği için bu konu kapandı. 1 hafta sonra ziyarete gittik yanaktan öpmüyor ama alnından öpüyor bir de minik değil bildiğini salyalı öpüyor. Yatırdığım yerdne başka yere yatırıyor. Çocuk reflülü yanlış tutulduğunda kusuyor. Çocuğu kusturdu. işte sütüm yaramıyormuş çocuğun midesi rahatsızmış ondan kusmuş.1 kere çocuğu abuk subuk tutmaktan düşürüyordu kolunu bacağını çekiyor abuk subuk şeyler yapıyor. Ailemden kimse çocuğu bu kadar hırpalamıyor alırken bana soruyorlar kimse öpmüyor. Annesi ben olduğum için bana saygı duyarak seviyor kendi ailem çocuğu. Aynı şeyi ondan da bekledim ama olmuyor. Eşime diyorum bir kere konuşalım. Olmaz çok üzülür kendini mimlettirirsin diyor. Yani bana saygı duymak için bir adım atmadı kendi çocuğu sanıyor oğlumu.
Ben de son gittiğimde çocuğu vermedim. Oğlumun her şeyine ben bakarım kimseye ihityacım yok ama çocuğa dokunmak istiyorsanız bana güven vermek zorundalar diye düşünüyorum.
Yine yüzüme kimse bir şey demedi. Arkadan kurul toplantısı yapılmış görümcelerim falan. Karar almışlar. Eşim bir daha giderse yalnız gidicekmiş. Ben çocuğu vermiyorsam gitmemin anlamı yokmuş. Eşimde artık bana yükleniyor öpseydi tutsaydı diye. Ya ben senin annenden bir kere anneliğime dair saygı görmedim. Derdimi anlatamıyorum. Azıcık özenli tutup öpmeyseydi çocuğun annesinin ben olduğumu bilseydi böyle olmayacaktı. Bunu yapmamak için temelli ilişkiyi kesiyorlar.
Yani şu an yalvar yakar özür dileyip bi daha çocuklar ilgili nasıl tutarsa severse karışmamamı bekliyor. Oğlunu beni bu şekilde köşeye sıkıştırdı. Nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum. Yine direkt benle konuşmadığı arkadam hep konuşulduğu için derdimi anlatamıyorum kendileri yazıyor kendileri oynuyor.
Ben de aynı şeyi sizin için düşünüyorum. Siz laftan anlamazsınız. Çok meraklıysanız kendi çocuğunuzu verebilirsiniz istediği kadar öptüredebilirsiniz dedik. El koyacak halimiz yok. Ama sonra sakın öyle oldu böyle oldu çocuğum hasta diye millete duygu sömürüsü yapmayın. Üzülen biz oluyoruz.Allah tüm çoluk çocuklarımızı asıl sizin gibi zihniyetlerden korusun. aynı şeyleri düşünmek zorunda mıyız. saldırmaya gerek var mı. eşim çocuğumu anneme sevdirmeyecek elletmeyecek oyle mi pehhhh. herkesin bilmesi gereken bi had var. o çocuk bi tek sizin değil iki kişinin. neyse anlasanız anlatırım da cık anlamazsınız. aynı şeyleri düsünmüyoruz uzatmaya gerek yok.
laftan anlamayan sensin.Ben de aynı şeyi sizin için düşünüyorum. Siz laftan anlamazsınız. Çok meraklıysanız kendi çocuğunuzu verebilirsiniz istediği kadar öptüredebilirsiniz dedik. El koyacak halimiz yok. Ama sonra sakın öyle oldu böyle oldu çocuğum hasta diye millete duygu sömürüsü yapmayın. Üzülen biz oluyoruz.
Tamam aydın kişi. Tamam ey annelerin gurusu. Tamam. En anlayışlı sensin.laftan anlamayan sensin.
ha şöyle.Tamam aydın kişi. Tamam ey annelerin gurusu. Tamam. En anlayışlı sensin.
Konu sahibi sizin dediğinizi söylerse kocası onu boşar. Ve konu sahibi aman kocam gidecek diye çok korkuyor.Herkes evladından sorumlu, siz bebeğinizi korumak zorundasınız. Doğurduysanız koruyacaksınız bu kadar basit.
Mesele saygı değil mesele bebeğinin sağlığı.
Biraz iletişim becerinizi kullanın, sevebilirsin ama öpemezsin, derdin torun sevmekse buyur sev, derdin bebeğimi hasta etmekte cehennemin dibine kadar yolunuz var diyeceksiniz.
Konu sahibi aynı duruma düşseydi yine haksız olacaktı. Siz hassasiyetin kayınvalide kişisinden kaynaklı önemsendiğini vurguluyorsunuz.Sizin konunuza hak veren arkadaşları tek taraflı duyduğu konu üzerine böyle yorum yapmalarınınyanlış buluyorum okadar saçma sevenler saymışsınız ki yok öptü yok sağa çevirdi ne var yani torunu sevemez mi ayrıca herkesin içind edenimde anneme öyle bir şey dense bende aynı tepkiyi verirdim sonuçta kadın kötü birşey yapamamış canının canı n evse bunda yani yarın sende babaanne olacaksın umarım aynı duruma düşmezsin
E daha iyi birak oğluşu gitsin sen gitme kafan rahat eder daha ne4 yıldır evliyim ve 2 aylık bir oğlum var. Eşim ailenin en küçüğü ve tek erkek. Annesi ile birbirlerine aşırı düşkünler. Evlenirken eşyalarını toplarken üzüntüden fenalaşıp bayılmıştı kayınvalidem. Evlendikten sonra annesi çok üzülür kaldıramaz hafta 2-3 kez sürekli ziyaretlerine gittik geldik yatıya kaldık hep her gün görüntülü konuştuk. Bu arada benim ailem genelde ayda 1 görüştük veya ben görüştüm eşimin olmadığı zamanlarda. Hamile iken çocuğa kendim bakacağımı çocuğun söz hakkının nasıl büyüyeceğine ben karar vereceğimi söylüyordum. Kayınvalidem o kadar bıakacaksın ki bize atavaksın dedi. Çünkü görümcem öyle yapıyor onun çocuğunu kendi çocuğu gibi bakıyor öpüyor. Görümcemin de işine geliyor. Benden de aynı şeyleri bekledi. Doğumdan sonra çocukla ilgili mesafe koymaya çalıştım. Ben sağa yatırtırdım sola çevirirdi. Çocuk kusardı sütün yaramıyor derdi. Çocuk ağlardı emiyor süt gelmiyor derdi. Bi yere koyardı çocuğu aa çık sevdi burayı derdi. Emziğini elleriyle tutar verir öper bir sürü şey. Eşime öpme konusunu söyledim çocuğun daha bağışıklığı olmadığını bir şey olursa çok üzülürüz öpmeyelim diye söyledim yalnızken uyardı.Velhasıl bir pazar evimde eşimle vakit geçirirken görümce enişte kayınvalide kim varsa bize geldi çocuğu görmeye. Kimse öpmedi çocuğu bu ağzının kenarından öptü. Annem ağzına bu kadar yakın öpmez misin dedim öperim dedi. Öpemezsin dedim öperim dedi öpmeye devam etti. Gün içerisinde de benle sorunu yokmuş gibi normal vakit geçirdik. Ertesi gün görümcem geldi bizle konuşmaya işte eli ayağı tutmuyormuş çok üzülmüş nasıl herkesin içinde öpemezsin dermişim çok büyük saygısızlık yapmışım. Bir daha asla gelmezmiş dokunmazmış. Yani yüzüme gülüp benle konuşmayıp 2-3 gün sonra bize haber yolluyor ve bunu her konu da yapıyor. Eşime söylüyorlar sanki bana karşı olsun diye. Bu sefer eşim de bana hak verdiği için bu konu kapandı. 1 hafta sonra ziyarete gittik yanaktan öpmüyor ama alnından öpüyor bir de minik değil bildiğini salyalı öpüyor. Yatırdığım yerdne başka yere yatırıyor. Çocuk reflülü yanlış tutulduğunda kusuyor. Çocuğu kusturdu. işte sütüm yaramıyormuş çocuğun midesi rahatsızmış ondan kusmuş.1 kere çocuğu abuk subuk tutmaktan düşürüyordu kolunu bacağını çekiyor abuk subuk şeyler yapıyor. Ailemden kimse çocuğu bu kadar hırpalamıyor alırken bana soruyorlar kimse öpmüyor. Annesi ben olduğum için bana saygı duyarak seviyor kendi ailem çocuğu. Aynı şeyi ondan da bekledim ama olmuyor. Eşime diyorum bir kere konuşalım. Olmaz çok üzülür kendini mimlettirirsin diyor. Yani bana saygı duymak için bir adım atmadı kendi çocuğu sanıyor oğlumu.
Ben de son gittiğimde çocuğu vermedim. Oğlumun her şeyine ben bakarım kimseye ihityacım yok ama çocuğa dokunmak istiyorsanız bana güven vermek zorundalar diye düşünüyorum.
Yine yüzüme kimse bir şey demedi. Arkadan kurul toplantısı yapılmış görümcelerim falan. Karar almışlar. Eşim bir daha giderse yalnız gidicekmiş. Ben çocuğu vermiyorsam gitmemin anlamı yokmuş. Eşimde artık bana yükleniyor öpseydi tutsaydı diye. Ya ben senin annenden bir kere anneliğime dair saygı görmedim. Derdimi anlatamıyorum. Azıcık özenli tutup öpmeyseydi çocuğun annesinin ben olduğumu bilseydi böyle olmayacaktı. Bunu yapmamak için temelli ilişkiyi kesiyorlar.
Yani şu an yalvar yakar özür dileyip bi daha çocuklar ilgili nasıl tutarsa severse karışmamamı bekliyor. Oğlunu beni bu şekilde köşeye sıkıştırdı. Nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum. Yine direkt benle konuşmadığı arkadam hep konuşulduğu için derdimi anlatamıyorum kendileri yazıyor kendileri oynuyor.
Benim çocuğum benim kararım babaanne anneanne karışamaz öpme diyince anlamaları gerek çocuk mahremiyeti öğrenmeliSizin konunuza hak veren arkadaşları tek taraflı duyduğu konu üzerine böyle yorum yapmalarınınyanlış buluyorum okadar saçma sevenler saymışsınız ki yok öptü yok sağa çevirdi ne var yani torunu sevemez mi ayrıca herkesin içind edenimde anneme öyle bir şey dense bende aynı tepkiyi verirdim sonuçta kadın kötü birşey yapamamış canının canı n evse bunda yani yarın sende babaanne olacaksın umarım aynı duruma düşmezsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?