- Konu Sahibi drdepresyon
-
peki esinizin ailesinin ekonomik durumu nasil gercekten size destek olamayacak durumdalar mi? eger oyleyse bisey beklemek anormal olur ama en azindan araba lukslerinden vazgecip satmalari ve sizin borcunuzun bir kismini kapatmalari lazim
durumları iyi,ama biz oğlumuzu okuttuk emek verdik havasındalar
sizce direk onlarla mı konuşayım yoksa düğüne kadar bekleyip eşimle mi halledeyim
benim sinirlendiğim iki arabayı da eşim almış ama kendilerinin gibi davranıyorlar
Tabiiki büyütüp bakmışlar, okutmuşlar ; havasına girmelerine gerek yok ki.
''ben ödeyeceğim deyip durmuşsunuz, eşinizle durumunuz iyi işte birlikte ödeyeceksiniz.
Ne kadar çok para mevzularını dile getiriyor insanlar.
Bıkmadım bıkmayacağım demekten; '' eşimle herşeyi tek başımıza yaptık, ailesi destek olmadı, şimdide paramıza ortak oluyorlar '' tarzındaki cümlelere tahammul edemiyorum.
Bu zihniyette büyütülmemeli kadınlar ve erkekler.
Ailelerimiz bize destek olsa da olmasa da biz onlara destek olmalıyız. Bakmak kelimesi geçmemeli aklımızdan.
Bu kadar kalbimiz delik olmasın ya Allah aşkına.
''Görümceme bakmış '' demişsiniz ; tabiiki destek olacak, o bir kadın ve eşiniz erkek.
Bizde böyledir özelllikle kızkardeş, evlensede ömür boyu ailesinin omuzu eksik olmaz o kızın omuzundan.
Sizin ailenizde eşinizin aileside hiç destek olmamışlarsa bile ki mecbur değiller, sizler her zaman onların yanında olmalısınız.
Hayat bu, bu kadar kısa bir hayatta bunları konuşmaya bile değmez. Onlar bizim tek karşılıksız sevgilerimiz; ailelerimiz.
''Kibar iyi insanlar ama açıkgözlülüler '' bakış açınızı değiştirirseniz mutlu olursunuz, böyle bakmaya devam eder,
eşinize bu düşüncelerinizi aktarırsanız ilk başta destek görür, zaman geçtikçe '' ah'' dedirtirsiniz.
bence bi insan eşinin ailesi hakkında bizi sömürüyolar demesi kötü bi davranış o insanlarki senin eşini büyütmüş beslemiş meslek sahibi etmiş onlarda zamanında ona bi yatırım yapmış yanii niye illaki maddi konularda düşünülüyo anlamıyorum eger ki zaten bu düşünce evlenincede olursa bi gelin böyle düşünürse o evlilik temeli zaten sarsılır su bilmeleri zaten sevleninildiğinde sadece eşinle evlenmiyosun onun ailesiylede evleniyosun sen gurur duymalısınki eşin nekadr iyi bi insan ailesini kız kardesini düşünüyo onu okutmaya çalışıyo herseydfen öncesi o bi abi baba sayılır bi kızın arkasında herzaman biri olmalı ikinizde calışınca zaten üstesinden kalkarsınız herseyin maddiyat bi şekilde halledilir bikaç sene sıkıntı cekersin sadece okadar ama aile temeli şimdiden sarsılırsa vah ki vahhh
Evlilik öncesi kimsenin yardim etmesini beklememek lazim,
ama evlendiken sonra evin riskini aileye yedirmek daha zor.
Dua etde evlilikten sonra sizi sömürtmesinler.
Kesinlikle katılıyorum.. Tuhaf bir düşünce..
Hel daha evlenmeden bu maddi konular akıldaysa '' açıkgöz olarak bakılıyorsa ve ''bakma '' kelimesi geçiyorsa zihinlerde vah ki ne vahh..
olivia, tabiiki dengeyi sağlamalı eşler..Evinin sorumluluğunu,
eşinin çocuklarının ihtiyaçları görmeyip buna göre davranmamakta çok büyük hata,
zaten etik olmayan bir davranış.
Fakat her destekte eş bunları düşünürse hayat çekilmez olur.
Şimdilik hamdolsun böyle bir durum yok, tam tersi oluyor ama eğer birgün aileme destek olacağım gün gelirse ve bunu yapmazsam utanırım kendimden,
eşim buna karışırsa boşanacak duruma gelirim.
Aynı şekilde ben evimde otururken burada sık kullanılan '' hiç destek olmamış! '' kayınvalidemin buzdolabı boş olursa, parası olmazsa cebinde, eşimin vicdanından şüphe duyarım.
Eşin ailesine yardım ederken tabiki de sizden de alıp götürecek.Şöyle düşünün ,tamam eşiniz kendi kazandığından verecek ,ama sizin ailenizin rızkını kesmiş olacak.Siz ailesine yardm etmek zorunda değilsiniz.Kendiniz kadını tutun,ev işlerinizi yaptırın,süslenin püslenin,en azından kendi ihtiyaçlarınızdan kısmamış olursunuz.
Araba bana fuzuli geliyor.İlla ki arabalarının olması şart mı?Temel ihtiyaçlarına yardım etse neyse diyeceğim.Isınma,yemek alışverişi gibi.Ama burada bahsedilen araba lükse giriyor kanımca. :// Bu kız kendinden kısacak eşinin evlerine yapması gereken harcamaları ailesine vermesiyle yük onun üzerine binecek.Bu da hiç adil görünmüyor.Onlar zaten yaşlanmış artık,oğlumuz ,gelinimiz daha iyi koşullarda yaşasın varsın biz arabaya binmesek de olur diye düşünmeleri gerek . :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?