Eşimin ailesi bizi sömürüyor

Arkadaş zaten birşey istemLyor,ama madem düğünü kendileri yapacak

o zaman eşinin arabasının satılmasına da karışamaz kimse

görümceye ise ne güzel bu zamana kadar yardım etmiş,ama evlendikten sonra artık anne babası yardım etmeli

bu adam da ev geçindirecek çünkü...

Ya da çalışsın görümce

benim eşimin aileside yardım etmedi istanbul gibi yerde ekmek parası bulamadığımız zamanlarımız oldu ama boşver sen onları bence eşinle mutlu olmaya bak söylemeden geçemicem ailesi erkeği bakıp büyütüyorlarda unutmadan birde okutuyorlar ya biz hanımlar bizleri okutup büyüten anne babalar ne yapmış oluyor bzler yetimhanede mi büyüdük acaba merak ediyorum adil olunmal bence benim ailem sonuna kadar destek olduysa erkek aileside sonuna kadar destek olmalı sonuçta o da 9 aylık bende onun benden fazlası ne acaba erkek olması mı ?

sana katılıyorum bence de yardım etmeli en azından destek olmuyosa da köstek olmamalı birşey beklememeli

Canim degindigin noktalar cok guzel. Bende ayni zihniyetteyim. Zaten herkesin icguduleri sagduyusu var.Evlendigimiz zaman esimizin ailesinide aile gibi gorup benimsersek zaten sorun kalmaz. Ben oyle idim. Esimin ailesine yardimci olmasini isterim cunku buyuk bir aile gibi hissederim. Eski esimin ailesine yardim ettik ben kendi aileme hala ediyorum. Ama hic bir zaman neden ailene yardim ediyorsun demedim. Zaten gonlum razi olmaz. Ama keza hem benim hem onun ailesi onceden yardimci oldu. Biz birsey beklemedik ama her iki aile tarafida ellerinden geleni yapti. Hic birsey yapmayip yeni evlenen ciftten durumlari olduklari halde ne koparirsam kar sayan ailelere karsi dikkatli olunmali bence. Bazi aileler cok cikarci ve evet somuruyorlar. Somurmeyip herseyini paylasan aile kavramina inanan bir erkek tarafina ben her zaman yardimci olurum.Yeterki iyi niyet hissedeyim. Art niyeti olan insanlara gram tahammulum yok.

bence satın o arabayı diğerinin kredisini ödeyin..oh ne ala nişanlına kendi malını bile sattırmıyorlar!madem yardım edemicekler ona eyvallah.ama kendi malını satmasına neden karışıyorlar!!! onlar o arabayı kullanacak die siz kredi borcunu ödüceksiniz ne ala memleket!!!vallahi resmi olun derim o arabayı da satın derim....

Yeme-içme ,kira yardımı vs olsa anlayacağım da...Biri de demiş gelin mi arabayla gezsin tozsun ! :)) Şu gelinlere amma düşmansınız. :)) Gezecek tabi,kız hem çalışıyor,hem de genç... Paranla rezil olmak bu olsa gerek... :=)

lirik güzelll anladık bu konuda derstlisin.Konu sahibinden çok cevap yazmışsın hee

Siz evlenmeden önce alınan arabalarda hak idda etmenizz bizim onlar nye alıyor demeniz yanlış birkere.Nerden biliyorsunuz.Eşiniz o arabaları tek başına mı aldı aileside yardım etmiştir belki.Yardım etmesi şart değil manevi olarak yanında olsada yeter.Üstelik arabanızı bize vern demiyorlar.Birini istiyorlar.:44:Ben olsam bu konunun dışında kalır.Eşimle ailesini ilgilendirir derdim

inşallah benim durumuma düşmezsiniz,çünkü bu tarz büyük laflar edip insanların desteğini görmek kolaydır
ama başınıza geldiğinde tavrınızın değişeceğine eminim

Son düzenleme:
Dertli değilim merak etmeyin.Durumumuz çok İyi Allah'a şükür.Ben de çalışıyorum.Eşim gerekirse istediği her şeyi alabilir ailesine. :)) Ben de çalışıyorum,sırtımı kimseye dayamıyorum . Gelinlere yüklenmeyin bu kadar,bencillik iyi bir şey değil.Zaten buraya konu açtıysa yapılan yardım onları zorluyor demektir.Oğlum olsa önce onun mutlululğu derim.O gezsin ,o en güzel arabaya binsin ,diye temenni ederim.Kalkıp da uygunsuz isteklerde bulunmam.Fuzuli konu sahibinin kayınpederlerinin yaptığı.Şımarıklıktan öte bir şey.Ha,dediğim gibi yemek,ısınma,kira,sağlık masrafıdır,normaldir.Çekin istediğiniz yere şimdi konuyu.

Son düzenleme:

insanları yargılamak ben olsam şöyle yapardım demek kolaydır
benim yerine kendini koyup düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim
onlar lüks arabaya binsinler diye gelinlerinin sıkıntı çekmelerini reva gören bir ailedeyim bu kadar

ilk mesajınızda nişanlınızın ailesinin bir akrabalarından borç aldıklarını söylemişsiniz, o borcu neden aldılar, borcu nişanlınıza mı yüklediler?

Canım ,insanoğlu başına gelince arslan kesilir,başkası yazınca kınar.Ortada iyi niyet olmalı.Ben çocuğum ilerde bana araba alsın,diye onu okutmayacağım,bakmayacağım.Menfaatim yok,benim görevimdir onu dünyaya getiriyorsam,ilerisini düşünmeden bakmak...Neymiş büyütmüşlermiş. :)) Büyütecekler tabiki de...Komşu mu bakacak,okula yollayacak.

ben arkadaşın neye isyan ettiğini anladım
araba nısanlısının aılesınde olacak ve dıger borclarla beraber kredı borcunu da yuklenmıs olacaklar

zaten ortada aılesının değişik bir tavrı var
o da şu başta yardım etmeyiz demişler arkadaşta tamam demiş

sonra araba kredi borcu için satılacağında birden biz destek oluruz demişler
akrabalarından borç almışlar arabayı sahiplenmişler

şimdi birde arkadaşlar hem akrabadan alınan borç + hem araba kredisi + hemde tüm borç ları ödeyecekler

arkadaşa da nişanlısı kendisi söylemiştir iki arabanın da klendi tarafından alındığını yada biliyordur bence

belkı aılesı kendı ogulları ıle konussa araba ile ilgili bu dugun durumlarında bınbır bahane ile arabanın peşinde gibi olmasalardı
eşi gönül rızası ile verseydi
kredi borcuna da az oğlu az kendileri ödeyecek şekilde bir cozum bulunsaydı arkadas buraya konu açmazdı

gorumcesine yardımı da şöyle değerlendirmek istiyorum
her insan( ozellıkle bayanın) kardeşinden bile öte annesine babasına kimseye güvenmeden zorlamadan ekmek parasına sahip olmalı diye düşünüyorum
hani insanın çok ciddi hastalığı olur anlarım kanser vb.
benım bende dahıl bırcok tanıdıgım var kronık hastalıgı olup calısan kendıne gelır elde eden

benımde aılemın durumu ben unıversıtedeyken cıdden kotuydu
ben ıs ayırmadan sureklı part tıme calısıyordum
sonucta annem babam yaslı ınsanlar onları nasıl zora sokabılırdım kı

bence arkadas o konuda haklı evlenınce tabıkı kendı evlerının rızkını dusunerek hareket etmek zorundadırlar

bakım kımse saldırmasın bana dıye tekrarlıyorum
bı ınsanın annesı babası kardesı vb cok cıddı rahatsızlıga sahıp olur duskundurler tabıkı esı de razı gelmelıdır yardıma
ama ortada sorun yoksa bende yarın bıgun evlensem az da olsa eve katkıda bulunmak ısterım kendı maasımdan aıle butcemızı sarsmadan
esımde aynı sekılde davranabılır

vicdan konusundan öte bu konuda niyet önemlı es aılesının
ve genelde cok az bayan aılesınde bu çıkıyor, erkek aılesı oglum bana bakcak herseyımı karsılayacak dıye dusunuyorlar
benım aılem benı cok daha zor sartlarda buyutmelerıne rağmen benden dırek para ıstemedıler bugune kadar
hep ben zorla verdım kendımce faturaları vergılerı bılmem nelerı odeyerek sureklı ıhtıyacları olan seylerı hedıye alarak kabul ettırebılıyorum
hanı kızım bana baksın dıye
halbukı kızın bı aıleye kulfetı daha fazla
hıc calısmadıysa herseyde daha nazlı ve daha masraflı
mesela erkek arkadasımın annesi benım aılemın kosullarından bın kat daha ıyı ıken( ıkısıde calısıyorlarmıs ,evlerı kıra degılmıs, benım sadece babam calısıyormus ve evımız kıraymıs) en ufak seyı bıle ogluna aldırır mutlaka ve bı anda yuzune gulumseme yayılır , oglununda kendı borcları oldugunu bılmesıne ragmen , bunlar bana garıp gelıyor işte
ama bı erkek cocugu genelde bır yerden tutuyor bısılerın ucundan para kazanmanın yolunu bulabılıyor
yanı bazen erkegın masrafı aıleye kızdan cok daha az
o zaman kız aılelerının kızlarına bıze bakmak zorundasın dıye zorlamaları lazım

bence arkadaşım
sızın olayda su olmalı
eşin once ıyıce mantıklı dusunmelı
ıkıncı el arabanın degerı cıdden bısı etmıyorsa esınle aranızda bu konuyu kapatın
yanı esın aılesı ıle guzelce konusabılır
bır suru borcun ustunde oldugunu ustune bu arabanın satılmadıgından ve akraba borcununda ıyıce kendını sarstıgını
ve hem annesı hem babası hemde kardesıne dırek eskısı yardım edemeyecegını hem artık sızın bır aıle oldugunuzu
hemde cok cıddı borcun altına sokuldugunu soylesın

cok haklisin arkadaşim...
Bende de var boyle bir eş ailesi...
Aile bile demeye dilim varmiyor ya,neyse....
Actigim konulara da bakabilirsin...

Suna cok inanirim kendi yada bir yakini bu durumu yaşamamis olanlar anlayamaz...
Uzaktan konusmasi cooookkk kolay...
Allah yardimciniz olsun.ama bu kadar borcu odemeyi kabul etmeyin...gencecik yaşlarda bukadar borca girmeyin...yaziktir yahu...

Ama aklinda olsun,esin ne kadar iyi olursa olsun,
Hayat boyu bu paragoz insanlar hic utanma sikilma olmadan yuzsuz yuzsuz para isteyecekler...

Bizde boyle en azindan...

bence bu kadar kafaya takmayın.. üstelik iyi efendi insanlar olduklarını söylüyorsunuz.. benim de ilerde arabam olmasa ve oğlumun 2 tane olsa açıkçası birini bana vermesini beklerdim.. biz de eşimle her 2 aileden de maddi destek görmedik.. aynı dediğiniz gibi herşeyi kendimiz yaptık ama çok şükür üstesinden geldik.. bak diyorsunuz maddi durumumuz iyi diye.. verdikleriniz sadakanız olsun belalardan korusun sizi..

biraz empati yapalım. eşimin ailesi eşimi okutmuş, büyütmüş olabilir. benim babamda beni okuttu büyüttü iş sahibi yaptı. eşimin ailesi deseydi herşeyi borçla alacağız. ozmn kızardım. çünkü tüm çeyizim hazırdı. herşeyimi alıp kenera koymuştuk. fırınından küçük televizyonuna kadar herşeyim vardı. sonra tüm mobilya borcunu bize yıksalardı, kızardım. biz enayimiyiz, neden üstüme düşeni alıp eşim hiçbirşey almayacak. ama bende o eve iğne vermeseydim eşit şartlarda başlasaydık sorun olmazdı.

Aklım almıyor ama yinede missplayful, sömürmek niyetiyle para ister mi insan evladından ?Bunu belkide idrak edemiyorum.

Ne bileyim destek olmamıştır evlenince çünkü erkek ya da kadın kendi kuracaktır kendi dünyalarını.

Ama evlatlara bu zamana kadar bakmış kişileri yok saymak ya da varlıklarından rahatsız olmak nasıl olur ?

inşallah benim durumuma düşmezsiniz,çünkü bu tarz büyük laflar edip insanların desteğini görmek kolaydır
ama başınıza geldiğinde tavrınızın değişeceğine eminim

Büyük konuşmak bu tür konular için söz konusu değildir..
Ayrıcada insanların desteklerini görmek için asla ama asla konuşmam ; neye inanıyorsam, ne görmüşsem, ne yaşamışsam onu yazarım.

Benim neler yaşadığımı, nasıl bir hayatın içinde olduğumu asla bilemezsiniz; bu yüzden zaten yazdıklarınız yanlış geldi.

....

Daha evlenmeden ''eşim yaptı,eşimin arabası'' düşüncesinde olursanız mutsuz olursunuz, mutsuz edersiniz.

O kadar şey yazdım; sizin çıkardığınız sonuç, büyük konuşmak mı oldu ?

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…