- Konu Sahibi drdepresyon
-
benim eşimin aileside yardım etmedi istanbul gibi yerde ekmek parası bulamadığımız zamanlarımız oldu ama boşver sen onları bence eşinle mutlu olmaya bak söylemeden geçemicem ailesi erkeği bakıp büyütüyorlarda unutmadan birde okutuyorlar ya biz hanımlar bizleri okutup büyüten anne babalar ne yapmış oluyor bzler yetimhanede mi büyüdük acaba merak ediyorum adil olunmal bence benim ailem sonuna kadar destek olduysa erkek aileside sonuna kadar destek olmalı sonuçta o da 9 aylık bende onun benden fazlası ne acaba erkek olması mı ?
Kesinlikle katılıyorum.. Tuhaf bir düşünce..
Hel daha evlenmeden bu maddi konular akıldaysa '' açıkgöz olarak bakılıyorsa ve ''bakma '' kelimesi geçiyorsa zihinlerde vah ki ne vahh..
olivia, tabiiki dengeyi sağlamalı eşler..Evinin sorumluluğunu,
eşinin çocuklarının ihtiyaçları görmeyip buna göre davranmamakta çok büyük hata,
zaten etik olmayan bir davranış.
Fakat her destekte eş bunları düşünürse hayat çekilmez olur.
Şimdilik hamdolsun böyle bir durum yok, tam tersi oluyor ama eğer birgün aileme destek olacağım gün gelirse ve bunu yapmazsam utanırım kendimden,
eşim buna karışırsa boşanacak duruma gelirim.
Aynı şekilde ben evimde otururken burada sık kullanılan '' hiç destek olmamış! '' kayınvalidemin buzdolabı boş olursa, parası olmazsa cebinde, eşimin vicdanından şüphe duyarım.
Tabiiki büyütüp bakmışlar, okutmuşlar ; havasına girmelerine gerek yok ki.
''ben ödeyeceğim deyip durmuşsunuz, eşinizle durumunuz iyi işte birlikte ödeyeceksiniz.
Ne kadar çok para mevzularını dile getiriyor insanlar.
Bıkmadım bıkmayacağım demekten; '' eşimle herşeyi tek başımıza yaptık, ailesi destek olmadı, şimdide paramıza ortak oluyorlar '' tarzındaki cümlelere tahammul edemiyorum.
Bu zihniyette büyütülmemeli kadınlar ve erkekler.
Ailelerimiz bize destek olsa da olmasa da biz onlara destek olmalıyız. Bakmak kelimesi geçmemeli aklımızdan.
Bu kadar kalbimiz delik olmasın ya Allah aşkına.
''Görümceme bakmış '' demişsiniz ; tabiiki destek olacak, o bir kadın ve eşiniz erkek.
Bizde böyledir özelllikle kızkardeş, evlensede ömür boyu ailesinin omuzu eksik olmaz o kızın omuzundan.
Sizin ailenizde eşinizin aileside hiç destek olmamışlarsa bile ki mecbur değiller, sizler her zaman onların yanında olmalısınız.
Hayat bu, bu kadar kısa bir hayatta bunları konuşmaya bile değmez. Onlar bizim tek karşılıksız sevgilerimiz; ailelerimiz.
''Kibar iyi insanlar ama açıkgözlülüler '' bakış açınızı değiştirirseniz mutlu olursunuz, böyle bakmaya devam eder,
eşinize bu düşüncelerinizi aktarırsanız ilk başta destek görür, zaman geçtikçe '' ah'' dedirtirsiniz.
Dertli değilim merak etmeyin.Durumumuz çok İyi Allah'a şükür.Ben de çalışıyorum.Eşim gerekirse istediği her şeyi alabilir ailesine. :)) Ben de çalışıyorum,sırtımı kimseye dayamıyorum .Gelinlere yüklenmeyin bu kadar,bencillik iyi bir şey değil.Zaten buraya konu açtıysa yapılan yardım onları zorluyor demektir.Oğlum olsa önce onun mutlululğu derim.O gezsin ,o en güzel arabaya binsin ,diye temenni ederim.Kalkıp da uygunsuz isteklerde bulunmam.Fuzuli konu sahibinin kayınpederlerinin yaptığı.Şımarıklıktan öte bir şey.Ha,dediğim gibi yemek,ısınma,kira,sağlık masrafıdır,normaldir.Çekin istediğiniz yere şimdi konuyu.
ilk mesajınızda nişanlınızın ailesinin bir akrabalarından borç aldıklarını söylemişsiniz, o borcu neden aldılar, borcu nişanlınıza mı yüklediler?
Canim degindigin noktalar cok guzel. Bende ayni zihniyetteyim. Zaten herkesin icguduleri sagduyusu var.Evlendigimiz zaman esimizin ailesinide aile gibi gorup benimsersek zaten sorun kalmaz. Ben oyle idim. Esimin ailesine yardimci olmasini isterim cunku buyuk bir aile gibi hissederim. Eski esimin ailesine yardim ettik ben kendi aileme hala ediyorum. Ama hic bir zaman neden ailene yardim ediyorsun demedim. Zaten gonlum razi olmaz. Ama keza hem benim hem onun ailesi onceden yardimci oldu. Biz birsey beklemedik ama her iki aile tarafida ellerinden geleni yapti. Hic birsey yapmayip yeni evlenen ciftten durumlari olduklari halde ne koparirsam kar sayan ailelere karsi dikkatli olunmali bence. Bazi aileler cok cikarci ve evet somuruyorlar. Somurmeyip herseyini paylasan aile kavramina inanan bir erkek tarafina ben her zaman yardimci olurum.Yeterki iyi niyet hissedeyim. Art niyeti olan insanlara gram tahammulum yok.
inşallah benim durumuma düşmezsiniz,çünkü bu tarz büyük laflar edip insanların desteğini görmek kolaydır
ama başınıza geldiğinde tavrınızın değişeceğine eminim
Aklım almıyor ama yinede missplayful, sömürmek niyetiyle para ister mi insan evladından ?Bunu belkide idrak edemiyorum.
Ne bileyim destek olmamıştır evlenince çünkü erkek ya da kadın kendi kuracaktır kendi dünyalarını.
Ama evlatlara bu zamana kadar bakmış kişileri yok saymak ya da varlıklarından rahatsız olmak nasıl olur ?
Büyük konuşmak bu tür konular için söz konusu değildir..
Ayrıcada insanların desteklerini görmek için asla ama asla konuşmam ; neye inanıyorsam, ne görmüşsem, ne yaşamışsam onu yazarım.
Benim neler yaşadığımı, nasıl bir hayatın içinde olduğumu asla bilemezsiniz; bu yüzden zaten yazdıklarınız yanlış geldi.
....
Daha evlenmeden ''eşim yaptı,eşimin arabası'' düşüncesinde olursanız mutsuz olursunuz, mutsuz edersiniz.
O kadar şey yazdım; sizin çıkardığınız sonuç, büyük konuşmak mı oldu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?