Eşimin ailesi bulunduğumuz şehre taşınıyor

Benim esimin ailesi de bizim sehire tasindi, ama bana zararlari yok, tam tersi. Iki taraf da birbirlerini bunaltmiyor ama gelin gidin diye. Bence hep insanlarin birbirlerine saygi göstermesi ile bagli birde esler dengeyi kurabilmeli. Bizim de ailelerimiz hatasiz kul degil, ama biz konusup kendi aramizda sorun etmiyoruz. Kimsede bizi birbirimize karsi dolduramaz bu yüzden. Esler en cok buna dikkat etmeli

Nasıl başlarsanız öyle gider. Madem bu iş ciddi eşinizle de gayet net öyle her gel dediklerinde gidemem her istediklerinde çat kapı gelemezler çalışan insanlarız bizim de bir hayatımız var konuşması yapıp kestirip atmalısın.

Ben eşimin yaşadığı şehre 1 saat uzaklıkta bi şehirdeyim. Kv kp köyde ve çok şükür büyük sorunlar yaşamadık öyle doldurmaya çalışacak insanlar değiller eşim de dolacak bir insan değil. Kendileri kalkıp gelmezler ama onlarrda da bekleme huyu var hele torunlardan sonra. Eşime gelmeden ben öyle her haftasonu kalkıp gidemem ona göre demiştim. Bir kere bile illa gidelim demedi. Kendisi gitti bazen kaldı bazen günübirlik döndü bazen oğlumla gitti. Ben ne zaman istersem o zaman bu hafta ben de geleyim dedim. Bazen 2 hafta üstü üste de oldu bazen 2 ay gitmediğim de. Ha gitmediğim kv niye gelmedi diye eşime soruyordu belki laf da sokuyordur ama eşim bana yansıtmadı ki kv beni arayıp sen de gelseydin özledim vs de der.

Esinizle simdiden konuşun ben sık gelip gitmeler istemiyorum eger bu yüzden aramiz bozulursa simdiden soyleyeyim gider ananda kalirsin evliligimiz biter aradaki dengeyi sen kuracaksin diyeceksiniz ay ne desem bilemedim bekarim diye bosan demek de olmuyor :))) bence esinizin anladigi dilden konuşun benim.dediklerim örnek ama bu kadar sert olmadan da belki ikna edebilirsiniz

Yani aile binasında yaşayan biri olarak söylüyorum oldukça çetrefilli ve zor bir durum...bizimkiler 7 ay memleketteler 5 ay falan burada ..ama o 5 ay yetiyor ömrümü tüketmelerine...mesafeli olmaya çalışmak yakın olunca zor..hemen her konuda anlayış bekliyor sonrasında hemen kırılıyor ve hatta ileri boyuta taşıyıp tartışıyorlar kavgalar büyüyor ...sonra sil baştan...
Bir kere her hareketimizi haber vermemiz gerektiğini düşünüyorlar vermezsen sorun...
Her misafir gelişinde davet bekliyorlar çağırmasan sorun
Kendilerine misafir gelince sizinde orada hazır bulunmanızı isterler gitmezseniz sıkıntı
Eşinizle kısa bir tatil yapmak isteseniz hemen bizde gelelim muhabbeti biz başa başa gitmek istiyoruz deseniz alınganlık sonrası gönlünü almanızı beklerler almasanız da eşiniz gidip annesinin gönlünü alır hatta gönlü olsun diye yanında size sert çıkabilir her hangi bir konuda sırf ailesi tatmin olsun diye
Temizliğe gitmenizi bekler yada ne bileyim sarma,manti yapacağım veya kışlık konserve falan gel yardıma der tüm çocuklarının yiyeceğini size yaptırır sonrada arkanızdan konuşur (mahsus çağırdım gelsin yardim etsin hep hazırmı yiyecek bide kendi yapsın bakalım kolaymıymış)
Çocuk varsa çocuğu görmeye geldik bahanesiyle çat kapı gelirler hizmet beklerler
Yani bunlar bazıları sadece ama unutmayinki her aile kendine münhasırdır ...sizinkiler farkı olabilirde sonuçta her insan bir olmaz..
Yinede Allah yardımcınız olsun

Belli bir yaştan sonra şehir değiştirmeyi istemezler pek özel değilse neden böyle birşeye yelteniyorlar?
Oğluşları o ilde yaşıyor diye taşınıyorlardır.
Benim eşimde lise zamanı evden bir çıkmış çıkış o çıkış. Yıllarca benim yaşadığım şehirde yalnız yaşadı, evlendik, kayınvalide kayınpeder üç görümce,ihtiyar dedeyi neneyi bir başına bırakıp tası tarağı toplayıp bizim şehre göçtüler. Evlenince oğlan kıymete bindi.

Sakin olun aynı şehire taşınıyorlar evinize değil ki

evimize taşınmıyorlar ama daha şimdiden her akşam bizde yiyin yemeği , yok şuraya gideriz şunu yaparız diye başladılar bile.
baştan tahammül edebileceğiniz seviyeyi koruyun. eğer yeni geldiler yok şehre alışsınlar falan diye her akşam giderseniz bu beklenecek, bir de üzerine haklı da olsanız bir şey söylerseniz "evinde yemek mi pişiriyor"kimi sevimsiz laflar olabilir.

Not: şahsi tecrübem yok, kv ile aramda 700-800 km falan var. ama biz o şehre taşınmayı düşünüyoruz yakın zamanda, kendim için böyle bir düzeni baştan tutuurmayı düşünüyorum, eşimle de konuştuk, baştan sık gidip alıştırırsak hep beklerler, asla yatılı kalmayalım mutlaka akşam eve dönelim vs diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…