• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi,cimrilik,para ve gebeliğim.

Merhaba arkadaşlar benim gerçekten bir derdim var. Daha nişanlıyken evlilik öncesi bi gebeliğim oluştu nikahıma 15 gün kala gebe olduğumu öğrendim. Düğünüm temmuzda olacaktı allahın izniyle ama gebeliğim bütün planları alt üst etti aldırmak istemediğimiz için düğünden vazgeçtik sade bi nikahla evimize çıkacağız. Neyse benim ailem bana yardım etmeyeceğini söyledi böyle bi durum olduğu için. Ev kurmak için 30 bine ihtiyacımız vardı bu paranın 3 katı falan eşimin ailesinde mevcut birikmiş paraları var yani. Ama asıl sorun şu o paradan geri ödemeli olsa da eşime vermiyorlar. Veremeyiz vadeli hesapta faizi bozamayız diyorlar. Hamileliği de biliyor keyfi istemediğimizi de biliyorlar ama yine de para vermeye yanaşmıyorlar. Benim önceden biriktirdiğim 5bin ve takılarım var ama yetmiyor işte. Eşimin maaşı iyi ama 30bini bir anda verecek gücümüz yok. Ailesi de yanaşmıyor. Sizce ne yapmalıyım bir kez daha istemek yüzsüzlük olmaz mı? Ben eşime isteme diyorum ama bebeğimiz için istemek zorundayız diyor. Ve şuan böyle cimrilik yapan ilerde de yapmaz mı sizce? Ya ilerde de böyle şeyler yaparlarsa diye tereddütteyim açıkçası.
bunlari cocugu yapmadan önce düsüncektin

bırak etsin başka türlü vermeyecekler belli öyle kuru kuru istemeye kimse kimseye bir şey vermez ya hakkımı verin ya beni silin bir daha mezarıma bile gelmeyin diye çeksin resti bırakın siz üzüleceğinize başkası üzülsün
Çekecek ama işte ne biliyim insan çok üzülüyor bu duruma ne olursa olsun onun ailesi

Çekecek ama işte ne biliyim insan çok üzülüyor bu duruma ne olursa olsun onun ailesi
Sen böyle düşünürsen daha çok hakkını yerler onlar aile ya sen? Sende elbet birinin el bebe gül bebek büyüttüğü kızısin her şeyden önce insansın bu hayatta başkasını kendinden önce düşünürsen kimse seni takdir etmez sadece olan sana olur bırak yesinler birbirini

Sen böyle düşünürsen daha çok hakkını yerler onlar aile ya sen? Sende elbet birinin el bebe gül bebek büyüttüğü kızısin her şeyden önce insansın bu hayatta başkasını kendinden önce düşünürsen kimse seni takdir etmez sadece olan sana olur bırak yesinler birbirini
Bi yandan sende haklısın önce kendimi düşünmem lazım sonra evladımı sonra eşimi ama işte bu sefer oğlunun aklını çeldiğimi başına kaldığımı falan söylerler herşeyi beklerim bu insanlardan

Pardon da bu seni ilgilendirmez. Bu olay başından beri böyleydi çocuğumu da iyiki yapmışım valla ne kadar zorluk çeksemde o benim evladım sende yapıp yapmama karışamazsın
ozaman dert yanma burda... önce temelin düzgün olsaydi bu dertleri yasamazdin. Kimseden bir beklentiye girme ozaman. Calis öde. Senin hakkinda kvden ne düsünüyor;)

Sert çıkıştıysam kusura bakmayın. Beni anladığını umuyorun yanlış yazdığımın bende farkındayım. Ama işte para eşimin ailesi cimrilik yapıyor sırf 3-5 kuruş faiz gelsin diye
Pekala, yanlis anlasilmayi geride birakirsak soyle soyleyeyim. Daha cok cok cok gencsiniz. Evlilik icin de cocuk icin de cok acele etmissiniz, 19 yasindayken universite ogrencisiydim ve tek sorumlulugum ders calismakti mesela. Bircok sorumlulugun altina girmissiniz birden, ve su durumda sizin kendi ailenizin size destek cikmasi gerekiyor oncelikle bence. Cunku 19 yasinda benim tek sorunum yaklasan vizelerken sizin sorunlariniz nikah, kayinvalide, ev kurma parasi gibi seyler olmus ve bu tamamen ebeveynlerinizin hatasi ve size haksizlik. Madem suruklendiginiz nokta burasi oldu, sanki kendi hatalari hic yokmus gibi cekilemezler o sekilde. Ben 19 yasinda evlenicem desem bacaklarimi kirarlardi ders calis diye misal. Hamilesiniz diye size yardim etmeleri gerekir, bu sebeple kizip yapacaklari yardimdan vazgecmeleri degil. Esinizin ailesiyle alakali yapabileceginiz bir sey sahiden yok, kendi ailenizle tekrar konusun derim ben. Ayrica bebeginizi de saglikla kucaginiza alirsiniz umarim :)

Kiracıya çıkartın bebeğini düşün evin kontratı kim yaptı eğer ev eşinin ve başkası yaptıysa o kontrat geçersiz olut

Hayır ev eşimin üzerine ama kayınvalide gelir olsun diye kiraya verdi kiranında kira kontranı varmış bozamazlarmış
Siz yinede kiracıyla bir konuşun
Yaz geliyor
Çıkar belki
Paranın vadesi uzun değildir diye düşünüyorum
Abi kızdığı için öyle demiştir
Sanmıyorum öyle ortada bırakacaklarını

ozaman dert yanma burda... önce temelin düzgün olsaydi bu dertleri yasamazdin. Kimseden bir beklentiye girme ozaman. Calis öde. Senin hakkinda kvden ne düsünüyor:KK66:
Üniversite okuyordum zaten. Beklentiye girmemin sebebi paranın eşimin payı olması canım :) dert yanmadım fikir sordum ayrıca :) çok iyi şeyler düşünmediğine eminim ama başından beri çok iyiydi şuanda da niye yaptınız kızım diyor yani hala sever ama kırgın bana

Pekala, yanlis anlasilmayi geride birakirsak soyle soyleyeyim. Daha cok cok cok gencsiniz. Evlilik icin de cocuk icin de cok acele etmissiniz, 19 yasindayken universite ogrencisiydim ve tek sorumlulugum ders calismakti mesela. Bircok sorumlulugun altina girmissiniz birden, ve su durumda sizin kendi ailenizin size destek cikmasi gerekiyor oncelikle bence. Cunku 19 yasinda benim tek sorunum yaklasan vizelerken sizin sorunlariniz nikah, kayinvalide, ev kurma parasi gibi seyler olmus ve bu tamamen ebeveynlerinizin hatasi ve size haksizlik. Madem suruklendiginiz nokta burasi oldu, sanki kendi hatalari hic yokmus gibi cekilemezler o sekilde. Ben 19 yasinda evlenicem desem bacaklarimi kirarlardi ders calis diye misal. Hamilesiniz diye size yardim etmeleri gerekir, bu sebeple kizip yapacaklari yardimdan vazgecmeleri degil. Esinizin ailesiyle alakali yapabileceginiz bir sey sahiden yok, kendi ailenizle tekrar konusun derim ben. Ayrica bebeginizi de saglikla kucaginiza alirsiniz umarim :)
Önerilerin için çok sağol çok teşekkür ederim ablacım. Hakkımda hayırlısı olsun inşallah rabbim utandırmasın.

Herşey insan için hayatın ne getireceği belli olmuyor şimdi onlarda sırtını döndü kimin kaldı böyle düşünmelwri gerekirdi yanlış yaptılar küsmekle iş çözülmez
Aynen öyle ama işte baba. En büyük kız ilk göz ağrı falan yediremiyor annemde öyle söyledi

Aynen öyle ama işte baba. En büyük kız ilk göz ağrı falan yediremiyor annemde öyle söyledi
Oz Amanküserek herşey hallolur küsmekle yanlış yapıyorlar insan evladına sırtını dönmemeli
Bende evlenmeden hamileydim şuan 5 Yaşında bir cimcimem var ama ben büyüktüm paramız vardı eyvallahım yoktu

Istemiyor ve hic beklemiyordum
Ben 5 yıldır çocuk olsun diye ugrasıyorum
Çocuk delisi değilim ama kendi cocuğum olsun istedim son zamanlarda ama olmadı

Sen de seversin doğdugunda
Böyle düşünme bence:(

Back
X