- 15 Ekim 2018
- 8.331
- 14.777
- 163
- 35
- Konu Sahibi inciliboncuklu
-
suanda tam lousa sendromuna girmissin 10 gun nedir ki birak yardim etsinler sana aklini kullan kuzum ilk .1 kac gun cok iykusuz kalacksin onu dusun isini yaptr sana. esine para hediye vermek sorunda degiller ki kendini kosullandirma boswerArkadaşlar 3 yıllık evli 8 aylık hamileyim. Eşimle ikimizin de ailelerinden farklı şehirde yaşıyoruz. Eşimin ailesi bize çok haksızlıklar yaptı. Eşimin abisine yok yere kumar borcu için dediler ama araştırınca ortada borç olmamasına rağmen yine de 100 bin TL den fazla para verdiler. Bize ise bugüne kadar hediye anlamında alınmış birer kazak hariç hiçbir şey yapılmadı. Ben zaten bize para versinler demiyorum ama haksızlık da yapılmasın. Yapılan haksızlığa eşim tepki gösterdi ailesiyle konuştu ama bir şey değişmedi. Kayınvalidem lafa gelince eltimin arkasından konuşur ama her şeyine de koşar, 100 bin TL kadar yüksek meblağ para verir. Ben bu durumlardan dolayı o kadar kırgınım ki görüşmek bile gelmiyor içimden artık. Doğumda gelecekler ilk kez yatılı kalacaklar en az on gün kalırlar ne yapacağım onu düşünüyorum. Bir de belki beni kınayacaksınız ama bu olaylardan sonra ben eşimin ailesinden o kadar soğudum ki eşim onlarla telefonda uzun konuştuğunda bile rahatsız oluyorum. Tabi ki konuşacak onlar ailesi ama o kadar soğudum ve mesafe koydum ki eşimin de mesafeli davranmasını istiyorum. Mesela eşim telefonda yarım saat konuşuyor rahatsız oluyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu arada tekrar eklemek istiyorum kumar borcu var diye para istiyor ama aslında borç yokmuş bunu bike bile verdiler. Abisi evime haciz geldi dedi ama adına açılmış icra takibi bile yok. Eşimin ailesi bunları bile bile para verdi.
Çok doğru bu yaptıklarının adı miras hukukunda bile haksızlık.soyle ki miras birakan anne baba, varislerden birine hayattayken olaganin dışında (ki konumuzda 100000 tl olağan dışı bir bağış hediye oluyor) hediye bagis yaptığında bu bağış veya hediye, ölüm durumunda o bağış yapılan varisin miras payindan düşülür ve daha az pay alir. Yani medeni hukuk bile parani kafana gore dagitamazsin evlatlar arasinda diyor. (Sakli pay falan fistan girmoyorum cok uzun olur) umarım anlatabilmisimdir.evet yapılan haksızlıktır.ben olsam ben de sogurdum.konu sahibi gayet haklı, bir cocuguna yuklu para vermek miras kacirma gibi bir şey,, hukukta bile var, benim olmasa bile cocuklarimin hakki var.ana babalar boyle yaparsa, kusura bakmasin ne yasliliginda ilgilenirim ne evimde hizmet ederim, verdikleri ilgilensin.iste bu yuzden evlat ayirmak dogru degil, aile baglarini zedeler.
Aynı şeyi sizin elinizin ailesi yapsa o zaman da gerçekten böyle mi düşüneceksiniz ? Cevabınız evet ise bravo
Aynı şeyi sizin elinizin ailesi yapsa o zaman da gerçekten böyle mi düşüneceksiniz ? Cevabınız evet ise bravo
bebeğe yapışmak? Nasıl tabirler bunlar? Kayınpederimin öleceği yok, siz mi verdiniz ömrünü?Malesef sıralı ölüm olmuyor çevremize ve haberlere bakarsan. Benim kayinbabam başta olmak üzere eşimin ailesi o kadar zalim ki neler çektim ve hala çekiyorum. Ben evleneli 5 sene oldu. Kayınbabam 67 yaşında benden dinç. Beni zulümleriyle bu genç yaşımda çökerttiler psikolojim alt üst oldu 5 sene boyunca, ama kayinbabamin ölceği yok hala hayatta. Zalim insanlar çok yaşıyor buna çoğu kez şahit oldum. Olan bizim gibi mazlumlara oluyor. Konu sahibi Allah sana sabır versin. Eşinle konuş ailesi size gelmesin, gelseler bile 1 gün durup gitsinler, yoksa bebeginize yapışıp karışıp sizi daha çok sinir hastası ederler benden söylemesi, bebegi tüm gün kucaklayıp sizden hizmet beklerler lohusalıgınız mahvolur
bebeğe yapışmak? Nasıl tabirler bunlar? Kayınpederimin öleceği yok, siz mi verdiniz ömrünü?
Diğer oğullarına para verdiler diye zalim mi oldu insanlar? Allahım ne kafalar var sen koru yarabbim.
iyi de konu sahibinin eşi bu durumdan şikayet edebilir, geline de mi söz hakkı doğuyor bu durumda, bilmediğim için soruyorum.Çok doğru bu yaptıklarının adı miras hukukunda bile haksızlık.soyle ki miras birakan anne baba, varislerden birine hayattayken olaganin dışında (ki konumuzda 100000 tl olağan dışı bir bağış hediye oluyor) hediye bagis yaptığında bu bağış veya hediye, ölüm durumunda o bağış yapılan varisin miras payindan düşülür ve daha az pay alir. Yani medeni hukuk bile parani kafana gore dagitamazsin evlatlar arasinda diyor. (Sakli pay falan fistan girmoyorum cok uzun olur) umarım anlatabilmisimdir.evet yapılan haksızlıktır.ben olsam ben de sogurdum.
Ben olsam olabildiğince soğuk el gibi davranirdim kalkıp hizmet etmezdim. Sonuçta sizin de oz anamız babanız değil sıcak davranmak hizmet etmek zorunda değilsiniz. Yaslanir ihtiyaçları olur o zaman da adres belli kayniniza yonlendirin..
Yardımcı olmak için değil bebeği görmeye gelecekler yardımcı olmaya annem gelecek
Ben eziyet çekme açısından demedim.Tabiki de çekmeyin, bir gününüzü bile feda etmeyin.Size işkence eden, mutsuz eden kim varsa uzaklaşın.Hayatınız değerli.Ben eşin aile ile görüşmesi açısından söyledim.Kendileri ne yapıyorlarsa yapsınlar bize bulaşmadıkları, uzak durdukları sürece demek istedim.İşkence çekerek sıralı ölüm beklerseniz, kendinize edersiniz zaten, ömrünüzden çalmış olursunuz.Ben görüşmüyorum tamamen kestim görüşmeyi.Malesef sıralı ölüm olmuyor çevremize ve haberlere bakarsan. Benim kayinbabam başta olmak üzere eşimin ailesi o kadar zalim ki neler çektim ve hala çekiyorum. Ben evleneli 5 sene oldu. Kayınbabam 67 yaşında benden dinç. Beni zulümleriyle bu genç yaşımda çökerttiler psikolojim alt üst oldu 5 sene boyunca, ama kayinbabamin ölceği yok hala hayatta. Zalim insanlar çok yaşıyor buna çoğu kez şahit oldum. Olan bizim gibi mazlumlara oluyor. Konu sahibi Allah sana sabır versin. Eşinle konuş ailesi size gelmesin, gelseler bile 1 gün durup gitsinler, yoksa bebeginize yapışıp karışıp sizi daha çok sinir hastası ederler benden söylemesi, bebegi tüm gün kucaklayıp sizden hizmet beklerler lohusalıgınız mahvolur
Konu sahibi belirtmiş ya eşi de tepki göstermiş başta ama dinleyen olmamış. Hem esine yapılan haksızlık konu sahibine de dokunabilir. Mesela ben esime yapılan yanlış bir hareketi, haksızlığı bana yapılmış kabul edebilirim. Sonuçta konu sahibi de kabul edebilir ve soğuyabilir, mesafe koyup resmi davranabilir, hizmet etmek istemeyebilur. Sonuçta can ciger olmak hizmet etmek zorunda değil. Bu düşmanca davranmak değildir.iyi de konu sahibinin eşi bu durumdan şikayet edebilir, geline de mi söz hakkı doğuyor bu durumda, bilmediğim için soruyorum.
ben düşünüyorum da babam kız kardeşime para verecek, eşim de babama düşman kesilecek, bize neden verilmedi diye.
çok tuhaf gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?