Eşimin ailesi hakkında ben mi abartıyorum?

birseysorupgidicem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2025
20
-6
1
Son 1 ay içinde eşimin ailesini kahvaltıya davet ettim. 2-3 kere falan çağırdım hatta ama bu sürede 2 kere eltime gitmişler banada sürekli bir bahane buluyorlar gibi geldi. Eşimde annemin ağrıları varmış alt kata bile inemiyormuş gelemeyecekler demişti bende inanmıştım meğer ikimiz aynı hafta çağırmışız ilk onlar söylediği için eltime gitmeyi tercih ettiler. Daha sonra kayınvalidem beni aradığında davet ettim şehirdışından oğlum geldi bırakmak olmaz o da gelmez gelemeyiz dedi. Hayır meraklısı olduğumdan değil ama kendi ailemi çağırdım geldiler eşimin gözünde ayrı gayrı olmasın kendi ailesini ağırlıyo benimkileri çağırmıyor demesin diye 2-3 kere çağırdım ama gelmediler. Abisi geldi gelemeyiz dedikten sonra tekrar eltime bebek görmeye falan gitmişler ama sorsan çok hasta çok halsiz. Şimdi de eşim biz gidelim görelim hasta annem diyor bende asla gitmeyeceğimi gelmek isterlersede kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu yüzden de eşim bana saçmalıyorsun abartıyorsun ben evlatlık görevimi yerine getireceğim diyor. Bende benim olmadığım yerde seninde işin yok diyorum aramızda huzursuzluk oldu şu an sıkıntı yok gibi ama ben çok bozuldum yani. Hamileyim birde o kadar ağırlamak istedim hoş sohbet edelim istedim hep bir bahane. Şimdi ben haksız mıyım abartıyor muyum? Bu arada eltimin arkasından demediğini bırakmadılar zamanında bebek olduktan sonra her şey unutuldu nedense

Birde nedense bir sorunları olunca direkt benim eşimi arayıp ondan istiyorlar bir yere götürülecekse pazar günü bile yine benim eşimden istiyorlar. Sırayla istense tamam diyeceğim ama yok yani artık bıkmaya başladım sanırım çirkeflik yapan seviliyor

Eşinize nie gitme diyorsunuz ? annesi hastaysa gitsin ziyaret etsin .
Sizi illa sende geleceksin die zorlamıyorsa engel olmayın

Ayrıca ne güzel işte gelmıyorlarmıs boşver zaten sende ayıp olmasın die çağırıyormuşsun kendı aileni çağırınca yani can attığın bi durum yada yapılmış özel bi hazırlıkla ortada kalmışlığın yok . En azından ilerde laf atsalar eşin benım karım hep sizi davet etti siz kendınız gelmediniz die lafını söyler geçer .

Siz davet ettiniz onlar gelmek istemedi,uzatmaya gerek yok, eşiniz gidip gelebilir sizde yalandan 1 kere gider geçmiş olsun dersiniz. Bir daha çağırmazsınız.Bemim olmadığım yerde işin yok cümlesi çok itici ve baskıcı kusura bakmayın bu konuda had hüdud bilmiyorsunuz.Aynı şeyi erkek dese oooooo.

Eşinizin gitmesine engel olamazsınız , böyle bir hakkınız yok. Şaka gibisiniz.

Eşinizin gitmesine engel olamazsınız , böyle bir hakkınız yok. Şaka gibisiniz.
Tek başına gittiği zamanda karınızı aldınız değiştiniz diye kocamı doldurmaya çalışıyor. Kayınpederim akraba nişanına gittik kız gösterip elbisesi yaşından büyük olmuş şöyle böyle diye milletin kızını gösterip fikir soruyor hiç tek gitmesine içim el vermiyor bu olaylardan önce zaten karışmıyordum sen git gör diyordum kendimde gidiyordum ama nedense tek gidince aklına gireceklermiş gibi geliyor. Düşük riskim varkende karını getirme kendin gel falan diyordu. İnce düşünmeyi hak ettiklerini düşünmüyorum artık

Durduk yere demiyorum inanın ki. Tek gittiği zamanda ağızlarının ayarı yok. Karınızı aldınız değiştiniz diyor her hafta gitmesini bekliyorlar. Kayınpederim akraba nişanında eşime kız gösterip kulağına eğilip soruyo nasıl olmuş elbisesi büyük göstermiş gibisinden. Düşük riskim vardı ona rağmen karını bırak sen gel diyordu. Normalde kendim gönderiyordum hadi git anneni gör beraber gidelim diye 2 haftada bir giderdik ama her gittiğimde durduk yere laf sokuyorlar sessiz kaldıkça tepeme çıkıyorlar resmen. Tek göndersem içim rahat etmiyor doldurmaya çalışıyorlar diğer eltimede aynını yapıyorlar tek banada değil

Normalde ben kendim diyordum beraber gidelim diye bazen gidesim gelmiyordu sen git gör ara sor halini hatırını diye ama ben ince düşünsemde onlar öyle değil. Her gittiğimizde ya bana laf sokuyorlar ya küçümsemeye çalışıyorlar. Eşim tek gittiğinde karınızı aldınız değiştiniz diyor ağızları dursa zaten problem değil. Kayınpederim akraba nişanına gittiğimizde bile eşime milletin kızını giyimini vs soruyor. Tek gitmesine artık içim razı gelmiyor haliyle. Daha önce düşük riskim varken karını bırak sen kendin gel diyordu insan bi düşünür belki acil bir şey olacak hastaneye gitmeleri gerekir diye. Onlar beni düşünmedi ki bende artım onları düşünmek istemiyorum

Düşünmeyin . Peki onlar böyle davranırken eşiniz ne diyor ? Onların laflarıyla size tartışma çıkarıyor mu

Sebebi ne olursa olsun eşinizin ailesi görmesine engel olamazsınız. Eşiniz 5 yaşında değil koca adam. Etrafında hep sizin tasvip edeceğiniz insanlar olamaz. Eşiniz de he he diyip geçmeyi öğrenmiştir diye düşünüyorum. Eğer onların laflarından etkilenip o da elalemin kızları hakkında konuşuyorsa eş ailesine gelene kadar çözmeniz gereken daha önemli sorunlarınız var demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…