Eşimin ailesi kabusum oldu

Zeynep uzun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2022
88
46
3
34
Merhaba arkadaşlar.2 yıllık evliyim çocuğum yok henüz.esimin ailesiyle farklı sehirlerdeyiz ama iki saat Kadar bı mesafemiz var.Buna rağmen ya Kendi milleti toplayıp gelmek istiyor ya bizim gitmemizi istiyor.surekli konserve yiyecekleri veriyor aşırı ısrarcı evi o kadar piski tuvaletten çıkıp elini bile yıkamaz elinden hiçbir şey yiyemiyorum.mesafe koymak istiyorum sürekli arıyor günde üç defa mesaj atıyor.ailedeki herkes çok iç içe ve herkesin herseyine karışmak istiyorlar bi grip olsam gelip ben bakarım sana diyor Kendi ailemden soğutmaya çalışıyor beni.Surekli çalış çalış diye laf sokuyor.en son eşimin kuzeni yani kayınvalidem on en sevdikleri olur kendileri bana ne Zaman çalışacaksın diye sorular soruyorlar eşime şunu işe ver dedi biri en son çok moralim bozuldu o an nedense hiçbir şey diyemedim normalde derim. Uzun lafın kısası aşırı sık boğaz ediyorlar beni beni sevip düşünüyorlar mış gibi ama fısır fisirlar hep ve ben hiç samimi bulmuyorum sewemiyorum hiçbirini napmaliyim.

Kendi ewi pislik içinde yapacak gucude var

Yok söylemiyor bhe he deyip geçiyor
Benimki surekli , hiiccc oturmaz. Pek is bilmediginden hijyen eksik kaliyor bence ama surekli hic oturmadan is yapar. Ilk evime geldiginde bunu anlamıştım. Ikinci gelişinde eşime soylettim, sen hicbir seye dokunma sen oturmayinca kiz da oturamiyor daha cok yoruyosun, dedirttim. Hicbiseye dokunmadi ondan sonra. Masadan 1 tabak bilr almiyor. Cok yorucu ama onun arkasina koşturmak kadar degil.
Israrcı konserve veren kvden bende de var. Ben yazın kendim yapacagım konserve. Bizde dogalgaz yok. Kvlerde dogalgaz var. Eşim diyorki yok tüp cok gider konserveye. İstedigini desin kendim yapacagım. En azından kendi temizliğimi biliyorum.
Ben o kadar titiz de degilim. Kafama takilan kısmı o degil. Onlarin memleketinde yemek kulturu diye bisey cidden yok. Sadece karnimiz doysun diye yiyorlar. Bunu da acikca soyluyorlar. Ben de tam tersi, cok onemserim. Damak tadim onemlidir. Kadin her seyi asiri ozensiz yapiyor. Is de bilmiyor. Her gun sonaya ekmek atan koylu kadını hamur acmasini bilmez mi mesela? Bilmiyor. Anlayacaginiz ince iş yok. Her isi en kolayi nasil olacaksa oyle. O karisik sebzelerden yapilan konservelerde falan , biberi kavuryaim falan yok, domateisn icine atilmis haslanmis biber, tat desen rezalet, lezzet denen sey hic yok, her sey asiri iri dogranmis, domates kabuklari yüzüyor icinde. Gercekten midem bulanıyor. Kadinin evde yaptiigi butun yemekler her seyi dudukluye atayim kapatayim pissin mantiginda, yagi kizdirmak, sebzeyi salcayi kavurmak lugatinde olmayan seyler. Bunlar bana korkunc derecede bes geliyor acikcasi. Her gittigimde 3-4 gunde birkac kilo veriyorum.

Bana diyor ki of bıktım biraz gelip sizde kafa dinleyeyim sanki burası tatilya.gelincede up uzun tırnaklar yemek yapıyor bide iki hafta kaldı birkez duş almadı o kadar piski ve cimri üstelik herşeyden tasarruf yaptığını sanıyor
O gene iyiymis. Ben onlarda kalirken 5-6 gun olur, yaz gunu bağa bahceye gider 1 kere duş almaz. Buraya geldi inadima gibi gunde iki kere dusa griyor. Banyo halisini kaldirma islansin, yerler islanirsa yikamam gerekir, banyo halisini uikar kuruturum diyorum. Yok illa inatla banyo halisini kaldirip sapur supur ediyo her yeri, saçlar killar dökülüyor. Her seeferinde banyo yeri yikayip kuruluyorum

Benimki surekli , hiiccc oturmaz. Pek is bilmediginden hijyen eksik kaliyor bence ama surekli hic oturmadan is yapar. Ilk evime geldiginde bunu anlamıştım. Ikinci gelişinde eşime soylettim, sen hicbir seye dokunma sen oturmayinca kiz da oturamiyor daha cok yoruyosun, dedirttim. Hicbiseye dokunmadi ondan sonra. Masadan 1 tabak bilr almiyor. Cok yorucu ama onun arkasina koşturmak kadar degil.

Ben o kadar titiz de degilim. Kafama takilan kısmı o degil. Onlarin memleketinde yemek kulturu diye bisey cidden yok. Sadece karnimiz doysun diye yiyorlar. Bunu da acikca soyluyorlar. Ben de tam tersi, cok onemserim. Damak tadim onemlidir. Kadin her seyi asiri ozensiz yapiyor. Is de bilmiyor. Her gun sonaya ekmek atan koylu kadını hamur acmasini bilmez mi mesela? Bilmiyor. Anlayacaginiz ince iş yok. Her isi en kolayi nasil olacaksa oyle. O karisik sebzelerden yapilan konservelerde falan , biberi kavuryaim falan yok, domateisn icine atilmis haslanmis biber, tat desen rezalet, lezzet denen sey hic yok, her sey asiri iri dogranmis, domates kabuklari yüzüyor icinde. Gercekten midem bulanıyor. Kadinin evde yaptiigi butun yemekler her seyi dudukluye atayim kapatayim pissin mantiginda, yagi kizdirmak, sebzeyi salcayi kavurmak lugatinde olmayan seyler. Bunlar bana korkunc derecede bes geliyor acikcasi. Her gittigimde 3-4 gunde birkac kilo veriyorum.
Yemin ediyorum aynısı o kadar özensiz ki o konserveler ,yaptım demek için yapıyor.ben oraya ne Zaman gitsem bir kaç kilo veriyorum

O gene iyiymis. Ben onlarda kalirken 5-6 gun olur, yaz gunu bağa bahceye gider 1 kere duş almaz. Buraya geldi inadima gibi gunde iki kere dusa griyor. Banyo halisini kaldirma islansin, yerler islanirsa yikamam gerekir, banyo halisini uikar kuruturum diyorum. Yok illa inatla banyo halisini kaldirip sapur supur ediyo her yeri, saçlar killar dökülüyor. Her seeferinde banyo yeri yikayip kuruluyorum
İşin kötüsü söylediğiniz hiçbir şeyi anlamıyorlar kuş artık düş yakamdan diyorum içimden ama asla küsme huyu yok anlatılmaz ya gerçekten yaşayan bilir

aile koyde yasiyorsa bu konusmalar koylu agzi birazcik, hani tam saygisizlik gibi gelmiyor bana o sebeple,
uslup o sekilde cunku.

tabi siz garipsemissinizdir, size de hak veriyorum,
ben koyde buyumeme ragmen sevmem bu tarz konusmayi,
ama kisisel almayin diyerek syaziyorum bunlari sadece, size ozel bir saygisizlik yok yani.

diger meseleler de sizin yine cozebileceginiz seyler, zamanla herker herkesin huyunu ogrenir. Siz kendiniz nasil uygun goruyorsaniz o sekilde yapin, karsi tarafin israrini onemsemeyin.

Bazilari da zamanla otomatik cozulecektir.
Ornegin hastasin sana gel bakayim diye kayinvalide geline zaten ilk yil der, bir daha da demez :KK48:

yine yolladiklari erzagi vs istemiyorsaniz bu konuda esinize baski yapin bence, cunku o talep ediyorsa sizin hayir istemiyorum demenizi elbette takmayacaklardir.

yanliz bazi konulari da cidden abarttiginizi dusundum,
muhtemelen zaten sinir oldugunuz icin daha da bir bileniyorsunuz.

Ornegin kadinin yemek yapisina bile laf etmissiniz, hic mi gidip baska kulturde bir yerde yemek yemediniz canim.
dudukluye at pisir tarzi cok meshurdur mesela, sadece kayinvalidenize ozel bir durum degil ki.

İşin kötüsü söylediğiniz hiçbir şeyi anlamıyorlar kuş artık düş yakamdan diyorum içimden ama asla küsme huyu yok anlatılmaz ya gerçekten yaşayan bilir
Aynen hic alinmiyor da Evlendigimden beri hic aramıyorum. Hep ben arıyorum diye trip atardi arada. Sanki cok merakliyim. Simdi hamileymişim ya, aramak zorundaymis. Trip de atmiyo, 2 gune bir ariyo, bos bos sorular soruyo. Aglayasim geliyo

Dogudayken her Sabah cewap verirdim açardım telefonunu batıya geldik ev taşındıktan sonra Anneme laf sokmaları Beyaz eşyama Kadar evin mutfak banyo yatak odası kullanacağım herşeyi aldım yine de begendiremedim herşeye laf soktu.yok plastik legenim plastik tepsim yokmuş o günden sonra çok soğudum ne aradım ne yazdım kendiligimden eşime bişey millet oldu yazmıyor hiç diye sikayetlendi sonra iyice yalaka olmaya başladı gerçekten baş edilecek gibi değil.

O gün o kalabalıkta niye bilmiyorum kaldım öyle aptal gibi hala içim içimi yiyor engelledim bütün kuzenleri ama o kadar yussuzler ki gördüklerini an beni hicbisey olmamış gibi gelir yulisirlar şanki farkında değiliz engellediğinin gibisinden
Evet bilerek yapıyorlar ben önemsemiyorum görmedim bile demeye getiriyorlar. Bence sende onları hiç takma bir şey olmamış gibi mesafeli konuş arada duymazlıktan gel önemseme veya önemsediğini belli etme

Merhaba arkadaşlar.2 yıllık evliyim çocuğum yok henüz.esimin ailesiyle farklı sehirlerdeyiz ama iki saat Kadar bı mesafemiz var.Buna rağmen ya Kendi milleti toplayıp gelmek istiyor ya bizim gitmemizi istiyor.surekli konserve yiyecekleri veriyor aşırı ısrarcı evi o kadar piski tuvaletten çıkıp elini bile yıkamaz elinden hiçbir şey yiyemiyorum.mesafe koymak istiyorum sürekli arıyor günde üç defa mesaj atıyor.ailedeki herkes çok iç içe ve herkesin herseyine karışmak istiyorlar bi grip olsam gelip ben bakarım sana diyor Kendi ailemden soğutmaya çalışıyor beni.Surekli çalış çalış diye laf sokuyor.en son eşimin kuzeni yani kayınvalidem on en sevdikleri olur kendileri bana ne Zaman çalışacaksın diye sorular soruyorlar eşime şunu işe ver dedi biri en son çok moralim bozuldu o an nedense hiçbir şey diyemedim normalde derim. Uzun lafın kısası aşırı sık boğaz ediyorlar beni beni sevip düşünüyorlar mış gibi ama fısır fisirlar hep ve ben hiç samimi bulmuyorum sewemiyorum hiçbirini napmaliyim.
Çalışıp çalışmamak sizin isteğinize bağlı bir şey. Kayinvalidenizin ne haddine bu konuda yorum yapmak. Ben olsam çok sinirlenirdim eşinize söyleyin annesini uyarsın sizinle ilgili ileri geri konuşmasın

Bosuna sadece eşle değil, ailesiyle de evleniliyor demiyorlar bu coğrafyada. Coğrafya kaderdir. Finlandiyalı bir kayınvalidenin umrunda bile olmaz gelin ne yapmış, çalışmış mi, oturmuş mu? Bu gibi düşünceler hep bizim zır cahillerden çıkıyor. Finlandiyalı kayinvalide dünyayı gezer, en olmadı kitap okur mesela. Bizimkiler sulalece toplanıp gelinin evine cullanir, hizmet bekler.

Coğrafya kaderdir demiş mıydım?

Bosuna sadece eşle değil, ailesiyle de evleniliyor demiyorlar bu coğrafyada. Coğrafya kaderdir. Finlandiyalı bir kayınvalidenin umrunda bile olmaz gelin ne yapmış, çalışmış mi, oturmuş mu? Bu gibi düşünceler hep bizim zır cahillerden çıkıyor. Finlandiyalı kayinvalide dünyayı gezer, en olmadı kitap okur mesela. Bizimkiler sulalece toplanıp gelinin evine cullanir, hizmet bekler.

Coğrafya kaderdir demiş mıydım?
Demiştin ve çok doğru.

Sakat hasta halimle resti cektim, tek bir seye dokunmasina izin vermedim. Sonra söylenince annem falan bana bıraksaydın yardim etseydi dedi. Ona musade edince evi sahipleniyor. Sinirlerimi mahvetmesin diye butun is ustume kalsa da dokunurmuyorum bi seye. Kimsenin benim evimde kendi evi gibi davranmasina izin veremem. Yüz bulmasin oyle. O rahatligi da bulmasin. Burda hicbir zaman misafirden öte olmayacağını anlasin
Valla ben daha onu yapamadım ama bir dahakine bu kadarına müsade etmemeyi düsünüyorum bende. Benım annem görmüs cekmeceleri benim haberm yoktu yatıyordum o ara. Anneme göstermis annem demis bence böyle olmamış keşke kızın düzenini bozmasaydınız demis. Ama dinlemiyor. Bana diyor cifi niye bu dolaba koydun mutfakta. Diyorum lazım oluyor el altında dursun diyr kalsın orda anne bırak diyorum yok götürüyor kilere dinletemiyorum🤤 kendi yatıyor hadi sizde yatın diyor. Esimi markete göndercektim domates soğan bitmiş. Dedm alırsın hemen araya giriyor yok siz bilemezsiniz ben alırım onları bırak o bilemez diyor bana.😁 yani 1 haftada baya psikolojim bozulmustu gidince resmen arkasından zil takıp oynayacak konuma gelmiştim:) diyo cocuk doguna koridora yolluk alın. Bende gerek yok böyle güzel dedim. Şimdi kaydırmaz coraplar var cocıklar düsmüyor dedm. Olsun alın böyle cok cıplak ben sevmem diyo bende tip tip baktm öyle bakınca tabı siz bilirsiniz benim fikrim diyo😂😂

Çalışıp çalışmamak sizin isteğinize bağlı bir şey. Kayinvalidenizin ne haddine bu konuda yorum yapmak. Ben olsam çok sinirlenirdim eşinize söyleyin annesini uyarsın sizinle ilgili ileri geri konuşmasın
Burası onun evi gibi davranıyor.Annem 13 saatlik yoldan geldi inanın 3 gün Zor kaldı.Annem gelince oda gelmek istiyor annem gelip gidiyor o halaa kalmaya devam.Bir insan ewinden daha fazla nasıl rahat eder başka bir ewde😓

O kadar cahiller ki, gelin mutsuz olursa, oğlumu da mutsuz eder diye düşünemiyorlar. O kadar cahiller.
Kendi ailemden uzaklaştırmayı istiyorlar.onlarin içine girmemi istiyorlar onlar gibi vıcık vıcık.hadi gelde ısin hadi gelde sev sevilmiyor işte.surekli kendini anlatması ben böyleyim ben söyleyim biri doğum yapar ,biri hasta olur gider yanında kalır .ya bu insanın annesi ailesi yokmu niye anaclik yapıyorsun git ewinni temizle oraya buraya kosacagina maden o kadar enerjin var.

Back
X