• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi kabusum oldu

Zeynep uzun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2022
88
46
3
34
Merhaba arkadaşlar.2 yıllık evliyim çocuğum yok henüz.esimin ailesiyle farklı sehirlerdeyiz ama iki saat Kadar bı mesafemiz var.Buna rağmen ya Kendi milleti toplayıp gelmek istiyor ya bizim gitmemizi istiyor.surekli konserve yiyecekleri veriyor aşırı ısrarcı evi o kadar piski tuvaletten çıkıp elini bile yıkamaz elinden hiçbir şey yiyemiyorum.mesafe koymak istiyorum sürekli arıyor günde üç defa mesaj atıyor.ailedeki herkes çok iç içe ve herkesin herseyine karışmak istiyorlar bi grip olsam gelip ben bakarım sana diyor Kendi ailemden soğutmaya çalışıyor beni.Surekli çalış çalış diye laf sokuyor.en son eşimin kuzeni yani kayınvalidem on en sevdikleri olur kendileri bana ne Zaman çalışacaksın diye sorular soruyorlar eşime şunu işe ver dedi biri en son çok moralim bozuldu o an nedense hiçbir şey diyemedim normalde derim. Uzun lafın kısası aşırı sık boğaz ediyorlar beni beni sevip düşünüyorlar mış gibi ama fısır fisirlar hep ve ben hiç samimi bulmuyorum sewemiyorum hiçbirini napmaliyim.

Bende hep mesafeliydim ama oğlan anaları kendinde her şeye karışma hakkı görüyorlar.
Gelinini susmadan eleştirmeye, sanki sadece kendi oğullarının eviymiş gibi davranmaya çalışıyorlar.
Benimki de onları yapmaya çalıştı ama yemedi.
Beni koparan nokta bebeğimle ilgili konuştuğu şeylerdi.
Bu kavanoz yemek konusunda zaten canımı sıkıyordu artık mesafeyi iyice açtım.
Eşime git görüş diyorum ama ben gelmeyeceğim, annen de bize gelmesin.
Anlamıyor çünkü başka türlüsünden aylar oldu telefon bile etmedim.
Evimiz de 10 dk mesafede yani ama o kadar soğudum.
Umarım senin öyle olmaz ama çocuk olunca kendilerini daha da karışmak zorunda hissediyorlar.

Tabi her şey senin elinde istemezsen kimse karışamaz :)

Valla artık karışamaz vaziyette ama azıcık görüşmek bile asabımı bozacak olaylar olmasına yetiyor. :) çok doluyum.
Kadının geçmiş olsun demesi bile beni sinirlendiriyor. :)

Ben toplu yapmayı sevmiyorum getirme kimseyi de senin agzin var sonuçta Zeynep evimde bir şeyi bir yere koyuyorsam kimse karışamaz eşin de bilerek manipüle ediyor e artık sende ağzını açacaksın

2 yıllık evlisiniz, bu zamana kadar gereken mesafeyi ayarlamış olmanız gerekirdi. Hala aynı şekildelerse demekki siz fazla taviz veriyorsunuz. Mesajlarına dönmeyin veya geç dönün sürekli yoğunmuşsunuz gibi davranın. Eşinizin tutumu nasıl bu konuda? O da illa gidelim gelelim diyorsa işiniz zor.
Eşimin doğu görevi vardı bir buçuk yıl orda yaşadık İlk evlendigimiz de dogudaydik.ordada sürekli ararlardi bende heralde olduğumuz yer tehlikeli diye korkuyor sanıyordum meğerse bunlar tüm sülale birbirine yapışık şekilde yaşıyorlar mış.beni whatsap gruplarında aldılar artık sinir oldum saçma sapan mesajlardan en son şehir dışına ailemin yanına gittim Instagram'da ki fotolarimi eşimin teyzesi kaynama atmış bak surda geziyor bak burda diye dedikodu çıkarıyor hepsini engelledim Instagram'dan vay efendim ben saygisizmisim

Valla artık karışamaz vaziyette ama azıcık görüşmek bile asabımı bozacak olaylar olmasına yetiyor. :) çok doluyum.

Tahmin edebiliyorum.
Bende aynı durumdayım :D

B
Çünkü neden gerçekten samimiyet değiller benimle tekken ablasının gelinini övüyor ay parçam aşkım benim diyor.ama ufacık bişey olsa bana eşimin yanında falan Kurban olurum sana sana gelen bana gelsin ya Kendi anneniz bile bu kadar ileri derecede düşünemez belli etmez bu Kadar ama bu kadın beni annemden daha çok düşünüyor.

Eşiniz bu duruma ne diyor
Eşimde duyma sen onları çalışıp çalışmamak sana kalmış istersen çalışırsın istemezsen çalışma diyor.y5 ay oldu bu şehire tasinali öyle büyük iş yerleri yok insan ewlenince daha düzgün yerlerde çalışmak istiyor.acikcasi çalışmak istiyorum ama saçma sapan bı yerde çalışmak istemiyorum.

Eşimin doğu görevi vardı bir buçuk yıl orda yaşadık İlk evlendigimiz de dogudaydik.ordada sürekli ararlardi bende heralde olduğumuz yer tehlikeli diye korkuyor sanıyordum meğerse bunlar tüm sülale birbirine yapışık şekilde yaşıyorlar mış.beni whatsap gruplarında aldılar artık sinir oldum saçma sapan mesajlardan en son şehir dışına ailemin yanına gittim Instagram'da ki fotolarimi eşimin teyzesi kaynama atmış bak surda geziyor bak burda diye dedikodu çıkarıyor hepsini engelledim Instagram'dan vay efendim ben saygisizmisim

Aaa şimdi anladım. 2 yıldır evlisiniz ama aslında son 6 aydır siz onların gerçek yüzünü görmüş oldunuz. Sakın istikrarınızı bozmayın, sizin saygısız olmadığınızın onlar bal gibi farkında. Saygısızlığı asıl kim yapıyor çok iyi biliyorlar. Siz gerçekten saygısızca birşey yapmayın sabırlı olun ve eşinizi de yanınızda tutun, ailesini kötülemeden rahatsızlığınızı eşinize dile getirin. Bu süreçleri ben de yaşadım çok sabır gerekiyor ve asla siz saygınızı çizginizi bozmayın, eşiniz de adaletli biriyse sizi anlayacak ve sizin yanınızda olacak.

İşe ver nedir ya sanki 15 yaşında oğlanı sanayiye veriyorlar jdjjsjs
O gün o kalabalıkta niye bilmiyorum kaldım öyle aptal gibi hala içim içimi yiyor engelledim bütün kuzenleri ama o kadar yussuzler ki gördüklerini an beni hicbisey olmamış gibi gelir yulisirlar şanki farkında değiliz engellediğinin gibisinden

Kadinin yaptigi receller vs her sey kufleniyor. Onca konserveyi getiriyor. Eriste kesiyor aşırı fazla. Verme burasi sizin oralara benzemez burasi nemli ve sicak bozuluyor diyorum. Her seyi dolaba koymami istiyor. Oldu canim. Sebzemi meyvemi zor sigdiriyorum , senin lüzumsuz erzaklarinla doldurayim dolabi. Ama salcasi asla kuflenmiyor, cunku basıyor tuzu. Yemekleri mahvediyor tuzu.
Ahhshsjs bir tek benimki böyle sanıyodum değilmiş🤣🤣🤣 geçenlerde 1 hafta kalmaya geldi kanamam oldugu icin mutfak cekmecelerime kadar her şeyin yerini değistirmis düzenimi beğenmediği icin. 🤪 zaten meshur domates salca kavonozları bizde de hiç bitmiyor hepsi çöpü boyluyor en son.
esime dedim dogumda da gelip böyle davranırsa lohusa halimle tersleyebilirim ona göre sen konus o zaman diye🙄 kendisini seviyorum ama sürekli bi akıl verme derdi, her şeye karışma derdi… o evdeyse yemekleri o yapcak illa mesela. geçen sene de meshur izmir depreminde evim biraz hasar görmüstü tadilatta geldi kaldı. Yemekleri illa o yapcak benım mutfağımı sahiplendi. Annem yorulduk bütün gün diye yemeğe cağırıyor akşam ne olcak ben yemek yapardım size diyor. Hepsi aynı😁😁

Valla içimi doktunuz çok doğru dedikleriniz ona muhtaç olmamızı ben yaptım benim sayemde mutfak masrafınız azaldı demek

Valla içimi doktunuz çok doğru dedikleriniz ona muhtaç olmamızı ben yaptım benim sayemde mutfak masrafınız azaldı demek için
Sizi anlıyorum benimde başımda ona benzer var çünkü. Taviz vermeyin istemediğinizi kesin dille söyleyin. Hiç birimiz kimseye muhtaç değiliz çok şükür Allah'ta düşürmesin

Ahhshsjs bir tek benimki böyle sanıyodum değilmiş🤣🤣🤣 geçenlerde 1 hafta kalmaya geldi kanamam oldugu icin mutfak cekmecelerime kadar her şeyin yerini değistirmis düzenimi beğenmediği icin. 🤪 zaten meshur domates salca kavonozları bizde de hiç bitmiyor hepsi çöpü boyluyor en son.
esime dedim dogumda da gelip böyle davranırsa lohusa halimle tersleyebilirim ona göre sen konus o zaman diye🙄 kendisini seviyorum ama sürekli bi akıl verme derdi, her şeye karışma derdi… o evdeyse yemekleri o yapcak illa mesela. geçen sene de meshur izmir depreminde evim biraz hasar görmüstü tadilatta geldi kaldı. Yemekleri illa o yapcak benım mutfağımı sahiplendi. Annem yorulduk bütün gün diye yemeğe cağırıyor akşam ne olcak ben yemek yapardım size diyor. Hepsi aynı😁😁
Sakat hasta halimle resti cektim, tek bir seye dokunmasina izin vermedim. Sonra söylenince annem falan bana bıraksaydın yardim etseydi dedi. Ona musade edince evi sahipleniyor. Sinirlerimi mahvetmesin diye butun is ustume kalsa da dokunurmuyorum bi seye. Kimsenin benim evimde kendi evi gibi davranmasina izin veremem. Yüz bulmasin oyle. O rahatligi da bulmasin. Burda hicbir zaman misafirden öte olmayacağını anlasin

Yaşlandığında mı? Evlendiğim ilk gün kocam ölünce size geleceğim diye başladı. Bana bakacaksın değil mi diye papağan gibi tekrarlıyordu.
Bir ara ev alırken dubleks alın üst katında ben kalırım diyordu.
Geçen günlerde ben kocamı çekemiyorum, bana bak, al beni götür oğlum diyor.
Beni ikna etmek için benim kabul etmediğimi bildiği için de ben yalnız uyuyamam 2 gün benle 2 gün senle yatsın diyordu. :KK70:
Yaptığı yol beni kendisine karşı nefret ettirdi. Vicdanım ona karşı tamamen lal oldu o derece yani. Ben bakmam, benimle aynı evde yaşayamaz. :)
Eşimden vazgeçerim onla aynı evde yaşamam.
Bende şu an kayınvalidemle yaşıyorum. Eşi öldüğü için sakin benim gibi salaklık yapıp deneyeyim deme. Şu an kurtulmak için haldir haldir ev arıyoruz 😂

Eşimde duyma sen onları çalışıp çalışmamak sana kalmış istersen çalışırsın istemezsen çalışma diyor.y5 ay oldu bu şehire tasinali öyle büyük iş yerleri yok insan ewlenince daha düzgün yerlerde çalışmak istiyor.acikcasi çalışmak istiyorum ama saçma sapan bı yerde çalışmak istemiyorum.
Eşiniz size söylediğini onlara da söylüyor mu. İsterse çalışır istemezse çalışmaz ben eşimi zorlanıyorum vs. Gibisinden

Sakat hasta halimle resti cektim, tek bir seye dokunmasina izin vermedim. Sonra söylenince annem falan bana bıraksaydın yardim etseydi dedi. Ona musade edince evi sahipleniyor. Sinirlerimi mahvetmesin diye butun is ustume kalsa da dokunurmuyorum bi seye. Kimsenin benim evimde kendi evi gibi davranmasina izin veremem. Yüz bulmasin oyle. O rahatligi da bulmasin. Burda hicbir zaman misafirden öte olmayacağını anlasin
Kendi ewi pislik içinde yapacak gucude var
Eşiniz size söylediğini onlara da söylüyor mu. İsterse çalışır istemezse çalışmaz ben eşimi zorlanıyorum vs. Gibisinden
Yok söylemiyor bhe he deyip geçiyor

Benimki de aynısı. Israr denen sy ne kadar korkunc olabilir ki diye düşünen varsa benim kaynanamla tanismasi lazim. Gercekten hayatimda ters giden baska hicbir sey olmamasina ragmn tek basina bu kadinin israri "ölsem de kurtulsam" noktasına getiriyor beni. Hele o konserveler. Ben annemin evinde konserve gormedim yemedim. Biz her seyi dodurucuya atar hem zahmetsiz hem taze yeriz. Onun o özensiz lezzetsiz korkunc hazirladiklarini qsla yiyesim gelmiyor. Verme diyorum dinlemiyor. Hepsi evimde uzun uzun bekleyip kalabalik ettikten sonra çöpü boyluyor. Biktimmmmmm lanet olsun biktim
Israrcı konserve veren kvden bende de var. Ben yazın kendim yapacagım konserve. Bizde dogalgaz yok. Kvlerde dogalgaz var. Eşim diyorki yok tüp cok gider konserveye. İstedigini desin kendim yapacagım. En azından kendi temizliğimi biliyorum.

Back
X