eltim yok canimDesifre olmus olma? Belki seni esinin ailesini tanimistir. Oda eltin falan olmasin? :)))
Neyse yirttin :)eltim yok canim
Olabilir :) ama nedense o mesaj ilgimi çekti :))Bence o yazmıs kendı kaynanasını anlatmıs en snunada benım kcam nasl cıktı o aıleden dıye yazmıs ama mesajın snu gelmıs sacede :)
Knu sahıbı sıze cevap yazmaya cekınyrum acıkcası cunku masallah her yrum yapanı paylamıssınızneyse bısmıllah deyıp baslıyım kucuk sylere takılmayın eskı ınsanların sevgı anlayısıyla su zamanların sevgı anlayısı aynı degıl bıze gre onemlı tarhlerı akılda tutmak karsındakıne deger verdgını gsteruır ama onlara gre deger guleryuz tatlıdıldır trunu ıstese canını verır belkı ama dgum tarıhını aklında tutamaz nasıl tutsun yaslı ınsanlar dgerlerıne gelırsek hala amca kısmına yanı herkesın hayat mucadelesı verdgı turlu problemlerle evıne kendını dar attgı cagda yasıyruz ınsanlar nerden bılsın dgumngununu nerden hatrlasın benım mesela yıgenım var ben onun kucuk annesıyım aramızda ozel bı bag var bı sure ben baktım falan cok sevyrum ama dgum gununu srsan bılmıyrum dgum gununu hatrlamadım dıye kımse benım sevgımı srgulayamaz anlatabıldım mı? bence abartıyrsunuz
Bende bilmiyorum insan nasil dayanir?! Hadi diyelim torunu elin kizi dogurdu da o torunun babasida senin oglun insan kendi dogurdugunu iki sene boyunca arayip sormazmi iletisimi kesermi durduk yere? Vallah bilmiyorum Allah sasirtmasin ben öyle birsey yapabilirmiyim Allah korusun kinamakta istemiyorum kv mibuna nasil dayanilir ya.. gerci benimkinide aylardir görmüyorlar eskiden yine nette görüolrdi artik oda yok :)
belkide gercekten öyle Benim ailemde hep hatirlar annem özellikle yaklastikca kizim icin. Benim kizimin yasina girmesine az kaldi diye baslar söylemeye bizde bile öyle esime kadar yaniBenim anneannemle dedem daima hatırlarlar. Anne tarafımda durum böyle. Önemserler, özel hissettirirler
Ama rahmetli babaannem bırak doğum günümü hatırlamayı, ilkokul 1. sınıftayken ilk karnemde ilk sevincimi bile '' ay kesme şeker mi versem ne versem '' diyerek kursağımda bırakmıştı.
Ayy akıllı torunum benim aferim deyiverse ölecek.
Neyse ölmüş kadının arkasından konuşmayayım şimdi.
Yani sonuç olarak galiba ( istisnalar olsa da ) herkes için bu baba tarafında var bi sıkıntı
Olsun bide desifre oliyim fark etmez canimNeyse yirttin :)
O aileden nasil boyle biri cikar diye sasirdim diyince. Dedim eltin falanmi cikti :))
Konuya gelimce sıkma canini. Büyüdüğünde kim ilgi gosteriyorsa onu sever zaten cocuk.
Aman zarari olmasinda bosver arayip sormasinlar.
Inan bana. Suraya kaynanamdan vsm cok cekiyorum hergun goruyorum bs. Diye konu acmaktan cok daha iyidir.
merhaba arkadaslar,
kizim esimin tarafindan ilk torun 5 gün önce 1 yasina girdi.. ama sözde özlüyoruz seviyoruz dillerinden düsmez hic bir zaman ama kesinlikle bir defa aradiklarini bilmem biz aramasak aylarca aramazlar.. buna cok üzülüyorum ama kendim icin degil ben alistim zaten ama insan oglunu arar onu birak dilinden güya düsürmedigin torunun icin ara bari oda yok.. bunlari gectim kizim 1 yasina girdi ne aradilar nede akilarina geldi.. görümcem olsun kaynim olsun onlar arada bir yazar bende yazarim konusuruz hersey sorup ediyorlar ama kizimin yine dogum günü kimsenin aklina gelipte kutlanmadi bende tabiki bisey demedim ben dedikten sonra ne manasi kalir :S siz olsaniz ne yaparsiniz nasil davranirsiniz?? sözde bide ölüp bitiyorar kizima
Bana tercüme oldunuz Allah razi olsun. Türkceyle anlatiyorum hersey baska tarafa cekiliyor cok tsk ederim+ olarak. Konu sahibi biraz yanlis anladiniz galiba.
Aslinda mesele dogum gününü hatirlayip hatirlamamakta degil.
Benim ailemde de dogum.gunlerini ezbere bilen benim. Birimizin dogum gunu oldumi herkese mesaj atar hatirlatirim. Aa iyiki hatirlattin derler. Ama ben biliyorum ki hepimiz birbririmize cok deger veriyoruz o yuzden hatirlayip hatirlamamakla olcmuyoruz.
Boyle olmus olsa bence konu sahibide birsey demez. Aman seviyorlar iglileniyorlar. Amaclarinin dogum gününü unutmak olmadığını bilir.ama ilgili gorunup ilgisiz bir aile var.yani sozdr ölüp biten ama 1. Yas gununu bile hatirlamayan.
Ilk torunsa gercektende önemlidir yani.
Yapmacık olmalari umursamadiklari aramadiklari sormadiklari halde ilgili gorunmelerine kızıyor kanimca konu sahibi.
Onlara zaten bisey demiyorum. Baslarda söylerdim ama daha degil :)Genel olarak iyilerse bence çokta Önemsemeyin böyle şeyleri
Kafaya takarsiniz sonra onlara da yansitirsiniz huzurunuz kaçar durduk yere
Bende bunu anlamıyorum benim annem hergün arar sorar. Belki aıleden böyle gördüğümüz için tuhaf geliyor bize. Sadece aranmayı bekliyorlarBende bilmiyorum insan nasil dayanir?! Hadi diyelim torunu elin kizi dogurdu da o torunun babasida senin oglun insan kendi dogurdugunu iki sene boyunca arayip sormazmi iletisimi kesermi durduk yere? Vallah bilmiyorum Allah sasirtmasin ben öyle birsey yapabilirmiyim Allah korusun kinamakta istemiyorum kv mi
Haklısınız bu herkes için değişebilir tabiki. Bende yeğenlerime bitiyorum ama herşeyleri aklımdadır herşeylerini bilir unutmam. Eşimin tarafıda hiç hatırlamıyor belkide ben böyle olduğum için öyle olmasını bekliyorum üzülüyorum olmadımı birde tek torun ilk yaşına girdiYav ben de yegenlerime ölüp bitiyorum. Kıllarına zarar gelse nefes alamam ama valla unutuyorum. Aklımda kalmıyor. Ha evet ben her gittiğimde hediye götürürüm de doğum gününü o kadar onemsemeyiz biz. Gereksiz bir tavır bence. .
Onlara zaten bisey demiyorum. Baslarda söylerdim ama daha degil :)
aynı durum benimde başımda. Gülümsettin beni. İki gün evvelde benim oğlum 1 yaşına girdi, cok sevilen gözde Tüten torun hatırlanmadi bile babaanne ve yiğneleri için ölen halalari tarafından. EsiM sordu kimse aradım diye yok dedim gecisdirdim umrumda bile degiller. Bende artık onları özel günlerinde hatırlamıyorum ödesiyoruz
Ben demek istediğim hatirlamasinlar umursamiyorum kirilmiyorum çünkü öyle bir beklentim yok artık hatırlatıp bi nevi onlarİda utandırmak istemiyorum. Önemsemiyorum. Üzülecek çok daha başka şeyler varAma çok yanlis bir düşünce. Ben yegenlerimin hatırlamıyorum ve yengenlerim arayip söylüyorlar. Mesaj atıyorlar. Bu aradaki samimiyete bağlı. Madem hatirlamadilar siz hatirlatin. Önceden söyleyin. Benim yengelerim der işte doğum günü var halasi şu gün yapıcaz diye. Ben de tamam diyorum fırsat oluşturup gidiyorum. Herkes her şeyi hatırlayamaz ki. Bazen bizlerin hatırlatması lazım. .
Ben demek istediğim hatirlamasinlar umursamiyorum kirilmiyorum çünkü öyle bir beklentim yok artık hatırlatıp bi nevi onlarİda utandırmak istemiyorum. Önemsemiyorum. Üzülecek çok daha başka şeyler var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?