Esimin ailesi tarafindan yapilan ayrim

İkinizi de etkiliyor olabilir ama o senin ailen degil, ailesinden hesap soracak kişi de sen degilsin dogal olarak. Kabul edip evlenmişsin sonuçta. Nebileyim kalkip kafayi dugunume takima yormadim oturup ki sana 5 bilezik vermisler. Benim kv ve kp akraba gibi 8gramlik filan 2 bilezik takti gecti.

Ben evlenirken ailesine degil eşime guvendigim icin ve ailesinin verecegine muhtaç olmadigimiz için kafama takmadim belkide.

Canım belli ki söylemezsen sende kalacak içinde büyüyecek söyle derim ben
Söyle ama kavga olmasın düğünde vs sakın surat asma ve ne kadar üzüldüğümü bilemezsiniz de bence yani ben olsam söylerdim

Yani söz çiçegi alamayan adam ile niye evleniyorsun, madem içinde ukte kalacak? Eltinde senin ile ayni sekilde evlenseydi, hiç birseyi olmasaydi mutlu olacakmiydin? O ukte nerede olacakti? Sadece elti sahip oldu diye mi ukte oldu?

O halde biraz kiskanan çoçuklar gibisin. Aslinda istemiyorsun fakat baska biri sahip oldu diye istiyorsun.

Bu üstteki yazdiklarini esin düsünmeli, sen niye düsünüyorsun? Evlat ayrimi ise, evlat olan o, sen degilsin.

Hesap sormadım anlam veremedim anne babanın çocukları arasındaki ayrımcılığa. Ben bize inandığım için kabul ettim herseyi sadece fazla yiprandik siz yipranmayin

Hesap sormadım anlam veremedim anne babanın çocukları arasındaki ayrımcılığa. Ben bize inandığım için kabul ettim herseyi sadece fazla yiprandik siz yipranmayin

5 sene oldu biz evleneli, ailesi altin vermedi diye yipranmadik sükür. En kotu zamanimiz eşimin işsiz kaldigi ve işlerinin bozuldugu zamandi o da geldi gecti. Kimseden beklentim olmadi ve boyle seyler dusunmedim. Madem siz de kendinize guvendiniz dusunmeyin gerisini.
Herkes eşit olmuyor malesef.

çok iyi niyetlisiniz ama karşısında bunu yapanlar bu üzüntüden de keyif alırlar maalesef

Sen söz çiçeği alabilen bi adamla evlen yada evlisindir umarım. Bazen dügün hazırlığı yaparken üstelik tek başınıza iseniz yetmeyebiliyor. O zaman aldım aldigim için pişmanım demedim. Sadece biraz destek olunsaydi bu kadar sıkıntıya girmezdik onun örneğiydi aslında. Bana deselerdi Yapamıyoruz alamiyoruz ama sen nasılsın nasıl gidiyor hazirliklarin manevi olarak yanımda olsalardi en azından onu dahi yapmadıkları için şimdi çocukça davranıyor olabilirim

Manevi değerı ne yapmalıyım? Nasılsın nasıl gidiyor bile sorulmayinca şimdi sanırım diğerlerine de takildim
Ay sormasınlar. Yani buna kocanız takılsa anlarım onun anası babası çünkü. Ama sizin için o kadar önemsenecek bi mevzu değil eşiniz olmasa selam bile vereceğiniz insanlar değildi neticede.

Evet üzüldüğüm konulari soyleyemedikce büyütüyorum içimde. Söylesem ayrı söylemesem ayrı

Ama bu o zamanda seni rahatsiz etmeliydi. Niye sadece elti ortaya çiktiginda rahatsiz ediyor?
Ve söz çiçegi öyle büyük birsey degil ki, onu o zaman evet esin almaliydi. Tabiki daima maddi bütçe felan gözemlenilmesi lazim fakat herseyede fedakarlik etmenin anlami yok.

Ancak bunlari düsünmenin manasi yok artik. Oldu bitti artik. Esin sana su an destekmi? Ev isinde yardimmi? Aranizda sevgi, saygi ve aski his ediyormusun? Bunlara cevabin evet is, birak eltiyi suyu buyu. Yasim ilerledikçe asil hazine içsel huzur, aile huzuru oldugunu görüyorum.

Şu an artık yapacak bişey yok sen de istediklerin konusunda dirençli davransaydın. Bu durumu şu şekilde avantaja dönüştürebilirsin, eşinin ailesine karşı hiçbir sorumluluğun yok. Yani o gelinlerinden bekledikleri hiçbir şeyi senden bekleyemezler, ilişkinizin durumuna tamamen kendin karar verirsin ve minnetin olmaz

Muhtemelen bizde de aynısı olcak. Kaynım yakın zamanda nişanlanacak gibi duruyor. Eşyaları öderiz biz en iyisini alın dediler iyi ki abartmadan aldık sesleri çıkmadı düğünden sonra biz ödedik her şeyi. Ama kv ben aldım her şeyi dedi sağa sola en sinir bozucu olanı da bu zaten. Evlatlarına eşit davranmaları lazım.

Bir arkadaşım sizin yaşadığınız durumun aynısını yaşadı. Kayınvalide ve eltisiyle kanlı bıçaklı oldu eltisi nişanlıyken. Sonra kaynının düğününü tam arkadaşımın hacca gideceği zamana getirdiler ki kız düğüne gelemesin diye. Arkadaşım da eşine eğer o düğüne gidersen senden boşanırım dedi. Adam da kardeşinin düğününe gitmedi valla. Bu çok uç bir örnek ama maalesef yaşanıyor. Ben olsam ben de üzülürdüm ama kayınvalideme de mesafe koyardım. Boşuna adınızı kıskanç eltiye çıkarmayın.

Aynılarını ben yaşadım benim iki katım altın yapıldı , mobilya borcunu ödediler ama ben evlendim 5 yada 6 ay sonra sizin düğün borcunız deyip bana zeytin toplattılar 1 buçuk ay ve o zaman yeni hamileydim , doğuma kadar ha bire işlerini yaptım sırf lafı olmason diye ama kaynıma herşey yapıldı ona yapmak zorundalarmış . yine borç oldu diye beni çagırıyolar zeytine benim eşimde yapacaz diyo evimde huzur kalmadı ama ben ısrarla gitmek istemiyorum Allah büyük kimsenin ahı kimseye kalmasın inşallah

Valla ben en baştan söylemeyi düşünüyorum kayınvalideme elti durumunda ‘bana ne yapıldıysa ona da o, yoksa aynısından bana da’ diye. Ha eğer farklı bir şey düşünürlerse hakkımı helal etmem, açık açık da söylerim. Yine de ille yaparlarsa kendileri bilir tavrımı koyarım.
Ben de sizin gibi aman kimse zorlanmasın diye hiçbir şey istemedim, herkes kendine yakışanı yapar dedim, doğru düzgün bir şey yapılmadı. Hala sinirimden kuduruyorum. Olur da diğer geline yapılırsa ortalığı birbirine katarım. Kendileri de bunu çok iyi biliyorlar zaten

Içinde kalmasın istersen söyle ana alacağın cevap YAPMASAYDIN olacak.

Niye yaptınız bilmiyorum ama kendi hür iradenizle yapmışsınız. Bu saatten sonra da değişen bir şey olmaz..

İki Çocuğunuz arasında eşit davranmiyorsaniz evet gün gelir sorarlar neden diye
Bunu siz değil eşiniz soracak evlat olarak. Ayrımcılık yapıldığını düşünüyorsa.
Siz evlatları olmadığınıza göre sorma hakkınız da yok.

Bu elti görünce muhabbetini hiç anlamam. Tek ortak noktamız kocalarımız. Başka birileriyle evlensek belki birbirimizin suratını bile görmeyecektik.
Herkesin muhatabı kendi kocası. Git kocana sor niye böyle yaptın diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…