- 20 Ocak 2016
- 2.341
- 4.742
- 133
ay yok artıkKuzeninin olayi soyle olmus. Istanbul’a gelecegiz ama nasil gecinecegiz felan demis cok gelmek istiyorlarmis Istanbula. Ama destek olacak kimse yok felan demis, esim de sen yeni daha iyi bir is bulana kadar ben her ay destek olurum diye soz vermis. Ama miktari bilemiyorum.
Mesela 2 ay once bir amcasi esini emekli edecekti toplu para verip, onu esimden rica etti.. Temmuz ayinda, anne babasu ablası ve yegenlerini 15 gun tatile gonderdi. Kurban bayraminda kurban parasinin hepsini esim verdi, ama anne baba ve ablasi adina kesmiş. Kucuk amcası evlenecektı calısmıyor ısı yoktu o sırada esım tum beyaz esyalarını ve yatak odası takımını aldı, bır kuzenı esımden kızı ıcın odevlerını yapabılmesı ıcın bılgısayar ıstedı, gibi olaylar.. su an bunlar son zamanda olup aklıma gelenler.
yolunacak kaz olmuşsunuz.Herkese iyi aksamlar.
Arkadaslar, benim derdim esimin tum ailesiyle ilgili.
Esim universitede Istanbulu kazanarak kasabasindan gelmis ve neredeyse tum ailenin icinde bunu yapabilen tek kisi, mezun olup is hayati derken 15 yildir is hayatinda ve cok iyi yerlere gelmis. Biz tanistigimizda, maasi cok iyi olmasina ragmen hicbir seyi yoktu cunku o kadar sene icinde sadece ailesini mutlu etmis, ustelik sadece anne baba diil kuzenler amcalar herkes sikisan ondan medet umar olmus. Benim maasim onunkinden biraz fazlaydi ve ben hicbir seyi olmamasini sorun etmedim cunku benim bir evim vardi kendime ait orda otururuz beraber biriktirir herseyi yapariz diye dusundum.
1 sene oldu evleneli. Ama hicbir sey degismedi. Herkes herseyi talep etmeye devam etti. Ve hatta esim su an bekar hayatindan daha az para harciyor cunku kira masrafi bitti.
Bugunde ogrendim ki, bir kuzeni istanbula tasinacakmis memleketten ama burda alacagi ucret asgari ucret, ve esim de onlara destek olma sozu vermis her ay. Cunku kuzeni evli ve cocugu var. Mesela tasinma parasini bile esim veriyor hatta evi o bulmus kaporasini O vermis..
Bana artik cok garip gelmeye basladi bu durumlar. Lutfen disardab sizlerin goruslerinizi bekliyorum simdiden tesekkurler.
haram zıkkım parayla kurulan yuvadan da hayır gelmez.senin rızkından da var o parada.evli adamın artık parasına dokunulmaz.Psikolojik bastirilmis bi duygu mu acaba bilemiyorum esimde ihtiyaclari yokken hep anasina para verir kira verir gibi gelirleride bizden fazla cok kavgalar ettim ama cocukluktan beri kp calisip para getirin demis eşim hala kendini para vermek zorunda hissediyr iyi niyetinden hayir demeyi bilmiyor bunuda kullaniyorlar ablasinin dugununu esyalarni bile esim yapmis benim ailem maasimi bile sormazdi ya ne cesit insanlar
Karisamazsin diye bir şey yok hiç kusura bakmasın ikinizin bütçesi demek evlisiniz sonuçta o zaman sen de ev benim sen oturqmazsin demek o ne sacmalik öyle eve giren her parada ikinizinde söz hakkı vardır. Bir şekilde ona anlatmalisinSoyledim evliligimizin ilk baslarinda ama huzursuzluk oldu, karisamayacagimi soyledi ben de bir daha karismadim.
Aynı adam bendede benimkide ör. Benim kızım oldu ailesi gelip görmedi onlarsa hasta ılurlar falan okulları tasınmaları bayramları vs ya bunu boyle yap buna bunu al. Ve ınanırmısınız bılmem ama ben ıkı senedır evlıyım onlar alma derler dıye bana daha bırsey almamıs sadece yuz tl harcadım kıyafeteHerkese iyi aksamlar.
Esim universitede Istanbulu kazanarak kasabasindan gelmis ve neredeyse tum ailenin icinde bunu yapabilen tek kisi, mezun olup is hayati derken 15 yildir is hayatinda ve cok iyi yerlere gelmis. Biz tanistigimizda, maasi cok iyi olmasina ragmen hicbir seyi yoktu cunku o kadar sene icinde sadece ailesini mutlu etmis, ustelik sadece anne baba diil kuzenler amcalar herkes sikisan ondan medet umar olmus. Benim maasim onunkinden biraz fazlaydi ve ben hicbir seyi olmamasini sorun etmedim cunku benim bir evim vardi kendime ait orda otururuz beraber biriktirir herseyi yapariz diye dusundum.
1 sene oldu evleneli. Ama hicbir sey degismedi. Herkes herseyi talep etmeye devam etti. Ve hatta esim su an bekar hayatindan daha az para harciyor cunku kira masrafi bitti.
Bugunde ogrendim ki, bir kuzeni istanbula tasinacakmis memleketten ama burda alacagi ucret asgari ucret, ve esim de onlara destek olma sozu vermis her ay. Cunku kuzeni evli ve cocugu var. Mesela tasinma parasini bile esim veriyor hatta evi o bulmus kaporasini O vermis..
Bana artik cok garip gelmeye basladi bu durumlar. Lutfen disardab sizlerin goruslerinizi bekliyorum simdiden tesekkurler.
Kuzeninin olayi soyle olmus. Istanbul’a gelecegiz ama nasil gecinecegiz felan demis cok gelmek istiyorlarmis Istanbula. Ama destek olacak kimse yok felan demis, esim de sen yeni daha iyi bir is bulana kadar ben her ay destek olurum diye soz vermis. Ama miktari bilemiyorum.
Mesela 2 ay once bir amcasi esini emekli edecekti toplu para verip, onu esimden rica etti.. Temmuz ayinda, anne babasu ablası ve yegenlerini 15 gun tatile gonderdi. Kurban bayraminda kurban parasinin hepsini esim verdi, ama anne baba ve ablasi adina kesmiş. Kucuk amcası evlenecektı calısmıyor ısı yoktu o sırada esım tum beyaz esyalarını ve yatak odası takımını aldı, bır kuzenı esımden kızı ıcın odevlerını yapabılmesı ıcın bılgısayar ıstedı, gibi olaylar.. su an bunlar son zamanda olup aklıma gelenler.
Uhhh dünyayı yıkarım ne demek esinemi güvenmişler.kusura bakma ama eşinde hatta alıştırmış artik evli bir birey olduğunun farkina varamamış.Herkese iyi aksamlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?