Esimin ailesi ve akrabalari

parama ortak olamazsın diyorsa benim evimde ne işin var deseydin

Evet gercekten iyi niyetlidir, mesela ben ona desem arabayi degistiricem bana da elinde avucunda olani verir yoksa borc alir verir oyle biri. Ama insanlarin ki kendi anne babasinin bile onu kullanmasina tahammul edemiyorum artik galiba
2. Bir ev alin. Arsa alin. Cocuklariniz icin birikim hesabi acin. Yazlik alin. Sizin esinizin derdi belli. Parayi kanalize ettiginiz anda sorun cozulur. Ya da basin kavgayi.. Cunku bence coook cooook garip su anlattiklarinizm hadi anne babasina yollasin ona lafim yokta kuzenine her ay yardim olacagim sozu vermesi? Hemde size sormadan? Kuzeni de pek genismis masallah. Evine coluguna cocuguna yetemeyecegini bile bile ne demeye geliyor istanbula? Insan kuzeninden her ay istemeye utanir yahu....

Evet ben de bu yuzden kendimi degersiz hissediyorum en son konusmamiz da bana sen benim maasima karisamazsin sen mi okuttun sen mi buyuttun demisti.
Sende kendi maaşına karistirmayacan başka yerlere harcayacaksin... ya işine gelmez gider bu durumda. Hata olduğunu anlar yoluna bakarsın yada anlayıp kabul edecek

Çocuğunuz var mı onlar için birikim yapıyor musunuz bilmiyorum ama bunu söyleyebilirsiniz en azından çocuklar için birikim hesabı açın . Bu arada sizi maasiniza karistirmiyorsa sizin evinizden de çıksın evinizi kiraya verin yeni bir ev alın ortak. Resmen sirtinizdan gecinen bir sürü asalak var çok değişik bir evliliginiz var evin giderlerini kim karşılıyor

Eşiniz ne yaparsanız yapıl birikim yapacak gibi biri değil maalesef.Bari ev alın gelecek olan kuzeni mi yeğeni mi neyse onlar o evde kalsınlar.Elden para vermek yerine hem ev sahibi olmuş olursunuz hem borcun içinde olur eşiniz hemde yardımdan bir şekilde sıyrılmış olursunuz bir nebze.
Yani enazından hava gitmez.
Bu arada eşinizin aradığı kuzeni yeğeni varsa hah işte o benim:))

Sen onun maaşına karışamayacaksan neden evlendiniz
Ben de çalışan ayakları üzerinde duran bir bayanım ama erkeğin görevi evine bakmak ve imkanları ölçüsünde ailesini rahat yaşatmaktır
Kadın için doğum var bebek büyütme süreci var sizin maaşınıza güvenmesin bi zahmet
İlk iş evinizden çıkın peşinatı annem vermişti şimdi ihtiyacı var çıkmalıyız deyin bakalım ne diyecek
Gerekirse aileniz konuşsun gayet ciddi bi şekilde seni de ailen okuttu yetiştirdi seninki aile değil mi
Sonra da gidin gelirinize münasip (ki anladığım kadarıyla çok iyi) lüks bir ev yeni eşyalar felan alın
Hiç gözünün yaşına bakmayın
Aile çevresinden bi kızla evlense rahat olamazdı böyle

Aileleri karıştırmaya karşıyım prensipte ama aileniz bu durumu biliyor mu?
Ya kendi kızım gibi düşündüm inanın çok sinirlendim

Sordunuz mu peki isteyenler çok mu fakirmis...Bu kadar iyi niyetliyse gitsin esirgemedeki bir çocuğu sevindirsin... aileye vermek kolay... Bir çocuğun yıllık okul masrafini karsilasin...

Canim, annem asla kabul etmez. Aslinda benim annem yalniz, babam vefat etti. Bir de bu evimi alirken saolsun annem bana destek olmustu. Tum emekli parasini birikimini bana vermisti kredi almayayim diye.
Bir sizin anneye bakın, bir onlarınkine.. Eşiniz bundan utanmalı en azından.. Siz evlenene kadar nasıl ki onu sömürenler yüzünden bir birikim, yatırım yapamamış, bundan sonra da olmaz böyle giderse.. Konuşmanıza tepki gösterdiyse başka ne yapılabilir, bilmiyorum. Korkarım kötü tecrübelerle anlayacak sömürüldüğünü... İnşallah olmaz ama...

O zaman o evde kuzenlere hibe edilir bence..

O zaman o evde kuzenlere hibe edilir bence..
Edilmez nasılsa şu durumda nakitte yok.Eee gelecek olanların alacak durumlarıda yok.Muhtemelen bankadan kredi ile alırlar konu sahibi ve eşi.Kredi için gerekli şarı onlar sağlıyor ve onlara çıkar bu durumda kredi.Otursunlar konu sahibi evi üstüne yaparsa kocası satamazda.

Karismayacaksin deyip karismamazlik yapma canım öyle şey mi olur ya

Tıpkı benim babam el alemi adam etti bizi hic ihtiyacımız olmamasına rağmen zor durumda bıraktı
Kendisiyle beraber çalışanların evleri yazliklari arabaları ayri kiracı oturduklari ecleri bizimkinin kuru evi var
Şimdi önlem al bence Allah korusun esin issiz kalsa bir lira vermez o akbabalar

Ayynen öyle oluyor bebek olunca. Dişi kartal kesiliyorsunuz, yapılanlar batmaya başlıyor ve bebeğinizin rızkını sağa sola dağıtan insandan nefret eder hale geliyorsunuz. Çocuk yokken katlanılır ama çocuk olunca hiç katlanılmıyor bu tür şeylere.

Bu durumun rahatsızlık verdigini anlatın.
Anlamazsa işten çıkacağınızı söyleyin.

Siz evlenmeden önce buna benzer konuları konuşmadınız mı aileye maddi yardım konuları bence her genç kız evlenmeden bunları konuşması gerekir bekar gibi hareket etmesi anormal kendi ailenize yardım ediyormusunuz , ona birşey söyler mi ?

Simdi soyle, kiramiz yok, sadece aidat ve faturalar. Onun disinda pek masraf olmuyor ev icin. Yani ben hicbir sey almasam da eve sorun olmadan oder, faturalarimiz aidatimiz da az geliyor
Yani geçinmekte sorun yok ama birikim yapıp bir şey alamıyorsunuz. Ev falan gibi. Yatırım olmuyor. Madem ki eşinizin parasını nereye harcadığına karışma hakkınız yokmuş, siz de birikiminizi kendiniz yapıp annenizin üzerine alın her şeyi. Çünkü size hesaplar ayrı. Sizin üzerinize olsa yine ikinizi olmuş oluyor. Annenizin üzerine olunca size kalacak sadece.

Evet gercekten iyi niyetlidir, mesela ben ona desem arabayi degistiricem bana da elinde avucunda olani verir yoksa borc alir verir oyle biri. Ama insanlarin ki kendi anne babasinin bile onu kullanmasina tahammul edemiyorum artik galiba
Size zor gelebilir belki haklısınız ama eşiniz gerçekten çok çok iyi niyetli bir insan. Rabbim onun kalbine göre versin. Ben sizin yerinizde olsam karışmam yapsın. Akrabalar nankör çıksa bile yukarıda ki Allah unutmaz elbet. Keşke Rabbim bizi de veren ellerden eylese... çok hoşuma gitti gerçekten.

Canım benım zaten bır tek annem var yakınım olarak. Ona da anlatmadım acıkcası uzulur dıye.

Aynen cok rahat gecınıyoruz hıcbır sorun yok. Yanı en azından benım kendı maasım oldugu ıcın zaten kendı harcamakarım ve bazı ortak seyler benden oluyor ama su ana kadar en ufak bır yatırım yapılmadı ya da yapmak ıcın konusulmadı

Tam olarak konusmadık ama o soyle bırsey demıstı ben aılem ıcın elımden gelenı yaptım bundan sonra hersey bızım ıcın gıbı ben de ozellıkle bu konuyu desmedım.

Hayır hıcbır sey soylemez bana her zaman senın paran ıster harca ıster bırıktır maasını der.

Cocugumuz yok. Ev gıderlerı ortak, aıdat faturalar onda otomatık odemede, market alısverısı ve eve gelen ablanın parası gıbı seyler bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…