Bir sizin anneye bakın, bir onlarınkine.. Eşiniz bundan utanmalı en azından.. Siz evlenene kadar nasıl ki onu sömürenler yüzünden bir birikim, yatırım yapamamış, bundan sonra da olmaz böyle giderse.. Konuşmanıza tepki gösterdiyse başka ne yapılabilir, bilmiyorum. Korkarım kötü tecrübelerle anlayacak sömürüldüğünü... İnşallah olmaz ama...
Karismayacaksin deyip karismamazlik yapma canım öyle şey mi olur ya
Tıpkı benim babam el alemi adam etti bizi hic ihtiyacımız olmamasına rağmen zor durumda bıraktı
Kendisiyle beraber çalışanların evleri yazliklari arabaları ayri kiracı oturduklari ecleri bizimkinin kuru evi var
Şimdi önlem al bence Allah korusun esin issiz kalsa bir lira vermez o akbabalar
Ben olsam yüklü bir miktar borca sokarım eşimi ama onun düşünmesi gerek artık bir ailesi var ve geleceğini düşünmek zorunda işiniz zorHerkese iyi aksamlar.
Arkadaslar, benim derdim esimin tum ailesiyle ilgili.
Esim universitede Istanbulu kazanarak kasabasindan gelmis ve neredeyse tum ailenin icinde bunu yapabilen tek kisi, mezun olup is hayati derken 15 yildir is hayatinda ve cok iyi yerlere gelmis. Biz tanistigimizda, maasi cok iyi olmasina ragmen hicbir seyi yoktu cunku o kadar sene icinde sadece ailesini mutlu etmis, ustelik sadece anne baba diil kuzenler amcalar herkes sikisan ondan medet umar olmus. Benim maasim onunkinden biraz fazlaydi ve ben hicbir seyi olmamasini sorun etmedim cunku benim bir evim vardi kendime ait orda otururuz beraber biriktirir herseyi yapariz diye dusundum.
1 sene oldu evleneli. Ama hicbir sey degismedi. Herkes herseyi talep etmeye devam etti. Ve hatta esim su an bekar hayatindan daha az para harciyor cunku kira masrafi bitti.
Bugunde ogrendim ki, bir kuzeni istanbula tasinacakmis memleketten ama burda alacagi ucret asgari ucret, ve esim de onlara destek olma sozu vermis her ay. Cunku kuzeni evli ve cocugu var. Mesela tasinma parasini bile esim veriyor hatta evi o bulmus kaporasini O vermis..
Bana artik cok garip gelmeye basladi bu durumlar. Lutfen disardab sizlerin goruslerinizi bekliyorum simdiden tesekkurler.
kocanın maaşı ne kadar,kaç senede bunca yardımı yaptıKuzeninin olayi soyle olmus. Istanbul’a gelecegiz ama nasil gecinecegiz felan demis cok gelmek istiyorlarmis Istanbula. Ama destek olacak kimse yok felan demis, esim de sen yeni daha iyi bir is bulana kadar ben her ay destek olurum diye soz vermis. Ama miktari bilemiyorum.
Mesela 2 ay once bir amcasi esini emekli edecekti toplu para verip, onu esimden rica etti.. Temmuz ayinda, anne babasu ablası ve yegenlerini 15 gun tatile gonderdi. Kurban bayraminda kurban parasinin hepsini esim verdi, ama anne baba ve ablasi adina kesmiş. Kucuk amcası evlenecektı calısmıyor ısı yoktu o sırada esım tum beyaz esyalarını ve yatak odası takımını aldı, bır kuzenı esımden kızı ıcın odevlerını yapabılmesı ıcın bılgısayar ıstedı, gibi olaylar.. su an bunlar son zamanda olup aklıma gelenler.
bir kuzeni istanbula tasinacakmis memleketten ama burda alacagi ucret asgari ucret, ve esim de onlara destek olma sozu vermis her ay. Cunku kuzeni evli ve cocugu var. Mesela tasinma parasini bile esim veriyor hatta evi o bulmus kaporasini O vermis..
Esiniz butcesi hk yorum yapmaniza izin vermiyorsa Yapilacak sey bellidir. Kesinlikle evin hiçbir ihtiyacına karismayin. 1 kuruş dahi vermeyin. Kendisi tüm harcamaları yapsın. Siz maasinizla birikim yapın. Hatta bu tarz erkeklerle yaşayan klasik kadinlar gibi ev alın araba alın Eşinizi borclandirin.
iyilik yapılır ama eşiniz her ay yardım etmek zorunda değil birilerine. sen bence kredi çektir ev araba vs kredisi o zaman eli mecbur ona buna dağıtamaz.
ev sizinse evden taşının evinizi kiraya verir kira gelirini siz alırsınız en azından.
lüks biryerden ev tutup kirasını eşinize ödetin. eşinizin maaşı 17-18 bin civarı sanırım.
annenizin üzerine ev alıp kendinizi krediye bağlayın.krediye 5 ödüyorsanız eşinize 8 ödediğinizi söyleyin. akabinde arabanızın modelini yükseltin ve parasını eşinizden isteyin çünkü annenize ev aldınız ve paranız kalmadı : )
sonrasında ortak bir ev alma girişiminde bulunun. bununda kredisini eşinize bağlayın.
* çok alengirli işler bunlar canım yaa :)
Inanin ben onlara ziyarete giderken elim kolum dolu gidiyorum boyle seyler soylenmez ama, konuyu anlayabilmeniz icin, anne babasindan tutun ablasi yegenleri kuzenleri amcalari hepsine birseyler goturuyorum ama sanirim boyke yaptikca daha kotu oluyor cunku durumumuzhb cok iyi oldugunu dusunuyorlar sanirim oysaki esimin bir evi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?