Esimin ailesi ve akrabalari

Insallah canım. Ve benım annem de uzun yıllardır tek basına buyuttu bızı yanı bırseyler beklemesı gerekırse o beklemeli ama tam tersı

Kesınlıkle cok haklısın bir de bundan 3 ay once benım calıstıgım sırkette (uluslararası bır sırket) turkıyeden cekılmeyı dusunuluyordu sımdı uzattılar ama yıne her an hersey olabilir bır gun ben ıssız kalabılırım ya da o.

Ayy çok sıkıcıymış. Ne kadar maaş alıyo eşin? ona göre yorum yapıcam :))

Ben olsam yüklü bir miktar borca sokarım eşimi ama onun düşünmesi gerek artık bir ailesi var ve geleceğini düşünmek zorunda işiniz zor

Siz mağdur olmadıktan sonra çok takılmayın bence, zaten eşe dosta yardım etmek gerekli bişey, durumunuzda iyiyse neden olmasın. Yarın öbür gün çocuk falan olunca okulu şu bu zaten yardım edemez. Siz de şöyle bi yöntem uygulayabilirsiniz. Ben eve hiç katkı yapmıcam. Maaşımı yatırım olarak kullanacağım. Sen de bana bi ek kart çıkart, evin masraflarını ordan karşılayayım. Kalanına ne yaparsan yap. Arada beğendiğiniz bişey olursa hediye isteyin. Mesela bi çok kadın pırlantalara bayılır. Ya da yazlık mı alırsınız, annenizin evi eskidir onu değiştirmek istersiniz, falan. İnanın yardım ederseniz Allah daha çok verir.

Genelde yeni evlenen kızlarımız hemen yeni ev almalara yönlendiriyor ki erkeği ailesi akrabaları sömürmesin diye çok akıllıca birde tabi kaynanaya yakın veya evin üstünde oturmayı bu şekilde önlüyor sizin yapacağınızda bir arsaya yatırım yapmak bu yayla olur 2 .ev olur ilerde rahat etmek için bahanesi ama birşey yapmak gerek çünkü gençlik bitiyor ve yaşlılıkta insanı para ayakta tutuyor hatta sağlık sorunlarınada para gerekiyor hiç birşey aynı kalmıyor ki o yardım ettiğiniz insanlar vefasız çıkabiliyor

Eşiniz nasıl karışamayacağınızı söyleyebiliyor anlamadım.Niyetim sizi doldurmak değil ama bu doğru gelmedi bana.Nasıl karışılmaz siz artık bir ailesiniz.Kafasına göre davranmaması gerekmez mi?

Eşiniz acaba sizi tek mi buldu da karıştırmıyor bunlara? Hani Aslı zaten bişey diyemez mi diye düşünüyor? Anneniz ev için yardım etmiş eşiniz sizin evinizde oturuyor ailesine akrabalarına sürekli yardım ediyor.Ne yapmanız gerektiğini bilemedim ama sizin karışamayacağınızı söylemesi doğru değil.

kocanın maaşı ne kadar,kaç senede bunca yardımı yaptı

Esiniz butcesi hk yorum yapmaniza izin vermiyorsa Yapilacak sey bellidir. Kesinlikle evin hiçbir ihtiyacına karismayin. 1 kuruş dahi vermeyin. Kendisi tüm harcamaları yapsın. Siz maasinizla birikim yapın. Hatta bu tarz erkeklerle yaşayan klasik kadinlar gibi ev alın araba alın Eşinizi borclandirin.

çok saçma yahu. temelli evlat edinin tam olsun. çek resti.

bir kuzeni istanbula tasinacakmis memleketten ama burda alacagi ucret asgari ucret, ve esim de onlara destek olma sozu vermis her ay. Cunku kuzeni evli ve cocugu var. Mesela tasinma parasini bile esim veriyor hatta evi o bulmus kaporasini O vermis..

İyi niyetli bir adam demişsiniz ama
Bence iyi niyet deyip geçilemeyecek kadar ciddi durum.
Sadece bu yaptığı bile
Zekasını sorgulatırdı bana.

Ben sen olsam
Vereceğim tepki şekil A
-Gerizekalı olabilir misin?

Zaten kendisi hic benden talep etmedi ama basından oyle gelisti bazı seyler ortak harcama olarak. Sanırım dedıgınız gibi borca girmek en mantıklısı.

ev sizinse evden taşının evinizi kiraya verir kira gelirini siz alırsınız en azından.
lüks biryerden ev tutup kirasını eşinize ödetin. eşinizin maaşı 17-18 bin civarı sanırım.
annenizin üzerine ev alıp kendinizi krediye bağlayın.krediye 5 ödüyorsanız eşinize 8 ödediğinizi söyleyin. akabinde arabanızın modelini yükseltin ve parasını eşinizden isteyin çünkü annenize ev aldınız ve paranız kalmadı : )
sonrasında ortak bir ev alma girişiminde bulunun. bununda kredisini eşinize bağlayın.

* çok alengirli işler bunlar canım yaa :)

iyilik yapılır ama eşiniz her ay yardım etmek zorunda değil birilerine. sen bence kredi çektir ev araba vs kredisi o zaman eli mecbur ona buna dağıtamaz.

iyilik yapılır ama eşiniz her ay yardım etmek zorunda değil birilerine. sen bence kredi çektir ev araba vs kredisi o zaman eli mecbur ona buna dağıtamaz.

Inanin ben onlara ziyarete giderken elim kolum dolu gidiyorum boyle seyler soylenmez ama, konuyu anlayabilmeniz icin, anne babasindan tutun ablasi yegenleri kuzenleri amcalari hepsine birseyler goturuyorum ama sanirim boyke yaptikca daha kotu oluyor cunku durumumuzhb cok iyi oldugunu dusunuyorlar sanirim oysaki esimin bir evi yok

Kesinlikle cok guzel fikir vermissin exxecim ama ben bunlari becerbeilecek biri miyim orasi tartisilir :))

Canim sadece şu cevabin icin yazma ihtiyaci hissettim..Allah askina sen de cok ama cok sabirli ve iyi niyetlisin..ne diye millete hediye falan götürüyorsun..zaten sizi sömürüyorlarmiş..ben de eşimin annesine verdigi 40 ₺ falan vermesine laf ediyorum arada verdigine..o da ben calisirken veriyordu simdi onu da veremiyor Ama esinizin piskinligine sasiriyorum kusura bakmayinda..hem sizin evinizde oturuyor hem de bana karismayin diyor..bence eve cikin kendi evinizi kiraya verin..bu arada benim eşim de sizin esiniz gibi..kendini para babasi saniyor..ama cok şükürki o kadar maas almiyor..birgun buna da şükredicegimi hiç düşünmezdim..:))))))

Küçük yerleşim yerlerinde aile ve erkeğin aileye yardım etmesi kural gibi birşey. Tabii ki ailenin kendine has bakış açısı değiştirebiliyor bu durumu ama ne yazık ki genelleme böyle. Bir de ne yazık ki "tanıdık" kavramı bencilce kullanılmıyor mu çıkarlar için? Herkesin harcaması, ihtiyaçları kendine göre. Elbette ki yardım istendiğinde yardıma cevap verilir ama adı üstünde "yardım". Anlattığınız kadarıyla eşiniz "yardım" sınırını biraz aşmış.

Sonuçta siz de eşiniz de bu parayı kazanmak için eğitim olsun iş hayatı olsun çok çabaladınız ve hala çabalıyorsunuz. Herkesin gideri gelirine göre. Amme hizmeti vermiyorsunuz anladığım kadarıyla. Ben demiyorum ki hiç bir şekilde yardım edilmesin. Sizin de geleceğe yönelik yatırım yapma hakkınız var. Yatırım her şekilde gerekli, çocuğunuzun olup olmadığını bilmiyorum ama onun daha iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için şu zamanda birikim çok önemli.

Bence de ekstra ve geleceğe yönelik harcamalar çıkarın. Eşiniz de böylelikle sizinle kurduğu ailedeki yükümlülüklerini hatırlayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…