- Konu Sahibi mutsuzperi
-
ben neden elalemin kültürüne uymak zorundayım ki onlar benimkine uyacaklarmı ne kadar saçma kendi yaşamınızdan biriyle evlenirsiniz olur biter. yok samimiyet yok alttan alma hiiiiç uğraşamam köylülerle filan kimse kusura bakmasın.
Kızlar merhaba,
Ben 6 aylık evliyim.Sorunum eşimin ailesi ve yaşama biçimleri.Ben 23 yaşında gayet modern bi hayatı olan üniversite son sınıf öğrencisi biriyim.Ailemle arkadaş gibi büyüdüm babam ve annemle aramda çok az yaş farkı var ve bütün ailem gayet açık modern insanlar.Herkesin birbirine saygı duydugu ama özgür düşüncelerini dile getirebildiği bi ortamdan sonra bunun tamamen zıttı olan bir aile ile karşı karşıyayım.
Eşim 6 kardeşin en küçüğü 29 yaşında ailesine göre çok farklı yurt dısında okumus kendi işi olan birisi.Eşimin babası ve annesi benim babanem ve dedem yaşlarında.Büyük ne derse o olur bir aile.40 yaşındaki abisi bile babasının izni olmadan hiçbişey yapamıyo.Evlenene kadar oturcagımz eve bile kendisi karar vermek istediği için eşim iki arada bi derede kaldı ama ben dusuncelerımı soyledım ve bi şekilde istediğim yerde oturmayı basardım.Çok kalabalık yaklasık 1000 kişilik bi sülaleleri var ve hepsi kapalı.Düşüncelerimiz kesinlikle uyumusyo saygısızlık etmemek için susuyorum ama benim hiç haz etmediğim ve katılmadıgım bir kafa yapısı var.Eşim ailesine çok düşkün oldugu için sık gitmek istiyo ama ben en fazla 1 saat dayanabiliyorum.Kendi yaşıtım olan ve kafa yapımın uydugu kimse yok ve kendimi uzaylı gibi hissediyorum.Bazı olaylardan örnek vermek gerekirse;çekirdek aile 30 kişi bi yemek yense masalar yetmiyo kadınlar erkekler ayrı oturuyo,babası gelince herkes ayaga kalkıyo önünü ilikliyo,her konusma dini olaylara bağlanıyo ne sevap ne günah bunlar konuşuluyo.vs...
1 gün onlarla geçirsem kendimi yavaş yavaş o hayata adapte oluyo gbi hiissedip geriliyorum,nasıl sıkılıdıgımı anlatamam kelimelerle,hiç alısmadıgım ve bana cok garip gelen bi hayat oldugu için.Ama eşimle çok iyi anlaşıyoruz onu kırmak istemiyorum aynı şeylerden konusup aynı fikirleri paylaşabiliyoruz,başbaşayken herşey çok güzel ama bu kadar yakın olmak istemiyorum.Bunu onu kırmadan nasıl anlatabilirim?bu yüzden kavga edip tartısmak ıstemiyorum çünkü ben ne istersem yapan ve asla kötülüğü hak etmeyen bir dediğimi iki etmeyen bir insanla evliyim.
Lütfen yardım edin fikir verin,şimdiden teşekkürler.
ben neden elalemin kültürüne uymak zorundayım ki onlar benimkine uyacaklarmı ne kadar saçma kendi yaşamınızdan biriyle evlenirsiniz olur biter. yok samimiyet yok alttan alma hiiiiç uğraşamam köylülerle filan kimse kusura bakmasın.
Çok alakasız biliyorum ama köylünün ürettiğine aç kalmaya bile açız artık. Çocukluğumda yediğim sebze meyvelerin kokusunu bir mktar hatırlasam da ne kadar idare eder bilmiyorum.bu yorumuna kocaman bir yuh dogrusu...koyluymus...yanimda olacaktin iki tane patlatirdim koylu diyen agzinaduymadin mi? koylu milletin efendisidir..koylu olmasa sehirliler ac kalir bunu da boyle bil..bu yorumun cok terbiyesizce...
Ben de demin yazdığım gibi senle aynı şeyleri yaşıyorum. Onlara gittiğimde samanyolu ve kanal 7den başka kanal asla açılmaz. Bazende trt ama samanyolunun bütün dizilerini izlerler. Bense O ses Türkşye, Muhteşem yüzyıl gibi onların 5 saniye bile bakmıyacağı şeyler izlerim. Çok zıddız anlıycağınız. Üstelik benm evme geldiklerinde de hep o kanallar açılır bana dizimi izlettirmezler hoş bende o diziyi izlycem diye söylemem . Zaten söylesemde şok geçirirler herhalde :)))) Eşim bile nefret ediyor bu baktıklarıma dekolteli uçuk kaçık bayanları görmeye tahammülü yok. O ses Türkiyede de hep o tarz insanlar var.Beni rahatsız etmiyo ama eşim çok rahatsız oluyor ve o günler evi terkediyor. Ama bu eşimle aramızda çok sorun yaratmıyor artık eşim alıştı bana. Ve gerekirse o izlemiyor ama çocuk olunca ne olur hiç bilemiyorum. Bu tarz şeyleri izlettirirmi bilemiycem.
Ben kesinlikle kapalı olupta çok modern uyumlu insanlar tanıyorum. Zaten şu zamandaki genç kapalıların çoğu açıklardan güzel giyiniyorlar onlardan güzel oluyorlar. Konu sahibi arkadaşım kapalılara laf atmadı. Kapalılık demek bağnazlık demek değildir. Ama burda hemen yanlışa çek,ldi. Konu sahibi arkadaşın üstüne fazla gelindi. Açık açık söylemiş ama herzamanki gibi burdaki empati özürlüsü bazı insanlar üstüne gitmiş yine. Ben onu anlayabiliyorum. Arkadaş onları kötülememiş sadece iki tarafında farklı olduğunu dile getirmiş ama yine burda bi ton laf işitmiş.Hiç hoş değil.
konu sahibinin ve onun gibi dusunenler icin inanin ne diyecegimi bilemedim
hayati bu kadar basite indirgediniz icin cok sastim dogrusu
modernlik,koyluluk yok samanolu yok hurremin dizisi
kuzum biraz buyuk dusunun ya
kucuk hesaplar hic kimseye yakismaz
koyluymus soyun nerden geliyor bir arastirsana
turk milleti olarak nerden geliyoruz birde ona bak
benim anladigim belkide yanlis anladim ki gonul yanlis anlasilmaktan yana
actikca modernlesecez mi?
yada buyuklere saygi geregi ayaga kalkmak bizi yoz ve koylumi yapacak
cok uzuldum yaaaaaaaaaaa hemde bir uni.ogrencisisin ve boyle dusunuyorsunnnnnnn
Ben de demin yazdığım gibi senle aynı şeyleri yaşıyorum. Onlara gittiğimde samanyolu ve kanal 7den başka kanal asla açılmaz. Bazende trt ama samanyolunun bütün dizilerini izlerler. Bense O ses Türkşye, Muhteşem yüzyıl gibi onların 5 saniye bile bakmıyacağı şeyler izlerim. Çok zıddız anlıycağınız. Üstelik benm evme geldiklerinde de hep o kanallar açılır bana dizimi izlettirmezler hoş bende o diziyi izlycem diye söylemem . Zaten söylesemde şok geçirirler herhalde :)))) Eşim bile nefret ediyor bu baktıklarıma dekolteli uçuk kaçık bayanları görmeye tahammülü yok. O ses Türkiyede de hep o tarz insanlar var.Beni rahatsız etmiyo ama eşim çok rahatsız oluyor ve o günler evi terkediyor. Ama bu eşimle aramızda çok sorun yaratmıyor artık eşim alıştı bana. Ve gerekirse o izlemiyor ama çocuk olunca ne olur hiç bilemiyorum. Bu tarz şeyleri izlettirirmi bilemiycem.
Ben kesinlikle kapalı olupta çok modern uyumlu insanlar tanıyorum. Zaten şu zamandaki genç kapalıların çoğu açıklardan güzel giyiniyorlar onlardan güzel oluyorlar. Konu sahibi arkadaşım kapalılara laf atmadı. Kapalılık demek bağnazlık demek değildir. Ama burda hemen yanlışa çek,ldi. Konu sahibi arkadaşın üstüne fazla gelindi. Açık açık söylemiş ama herzamanki gibi burdaki empati özürlüsü bazı insanlar üstüne gitmiş yine. Ben onu anlayabiliyorum. Arkadaş onları kötülememiş sadece iki tarafında farklı olduğunu dile getirmiş ama yine burda bi ton laf işitmiş.Hiç hoş değil.
bende kendi ailesini hakir gören kadinla evlenen erkekleri anlamam sayin konu sahibi. ne kisilik ama
Baştan bu ailenin size uygun olup-olmadığını, onları kabul edip etmeyeceğinizi tartmış olmalıydınız.
Ailesinin hareket ve davranışlarından rahatsız oluyor olabilirsin ama seninle sorunları yok değil mi?
Eşin onların laflarıyla sana sert davranmıyor değil mi? Sana karşı eşini doldurmuyorlar değil mi?
Evlenmenize, düzen kurmanıza karışmamışlar saygı duymuşlar değil mi?
Önemli olan iki tarafın ailelerinin aynı olması değil, birbirlerini yadırgayıp saygısızlık yapmamalarıdır.
Eşiniz sizi seviyormuş, sorununuz da yokmuş. Neden ailesini ondan uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz?
Biraz aynayı kendinize çevirin lütfen, eşiniz ailenin davranışlarını tuhaf buluyorum görüşmeyelim dese hoşunuza gider mi?
Böyle bir teklifte bulunmayın bile...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?