Eşimin ailesi ve kültür farkı!!yardım

neden bu kadar hırçınsınız her şeye karşı
birçok yorumunuzda sadece sizin düşünceleriniz doğruymuş gibi davranıyorsunuz

sen bu konuyu yazan farklı kültürden gelen insan,her halde gözün kapalı aileyi tanımadan evlenmedin değil mi.başka konunda yazdığın gibi tanıştın o aileyle ve farklı olduğunuzu gördün,uyuşamadığınızı da gördün.yani bile bile evlendin.o zaman uyum sağlayacaksın.haftada bir gidip görüşeceksin.istemiyorsan kocana söyleyeceksin görüşmek istemiyıorum diye ama biraz zor olur bana göre.kocandan alacağın cevapta bellidir çünkü

Son düzenleme:
merak ettiğim şey hadi tamam siz modern, kültürlü ve de cool bi insansınız(!) ama aileyi evlenmeden önce görmediniz mi niye evlendiniz?

sakin sakin kkırmadan buraya yazdıklarını anlat kocana. bu durumu çözebilecek tek kişi kocan. ona de ki aileni ne kadar svediğini anlayabiliyorum benim için de sen değerli olduğun için çok değerliler ama........(noktalı kısımları rahatsızlıklarınla doldur işte.) kocana asla onu ailesinden koparmak istemediğini aile bağlarına önem verdiğini onun ailesine olan bağlılığının çok hoşuna gittiğini söyle. iltifat et yani bolca ve takdir et. ama ben yapamıyorum de sonunda. ortak bir noktada buluşalım de. bu kadar sık gitmeyelim de. ya da ben seninle gelmiyim de. böyle daha mutlu olucam ve seni de daha mutlu edicem de...

anlamadığım şey neden bu kız elalemin kültürüne ayak uydurmak zorunda kalsın ki kocası onun kültürüne ayak uyduruyormu?

siz ezilmeye alışmışsınız bu kızı yadırgıyorsunuz neden ezdirmiyor kendini diye.

aksine fazla dik başlı olduğum söylenir ama eşinizle evlenirken yeni bir aile sahibi olduğunuz açıkça bilinir yani ayak uydurmak toplumsallaşmanın kuralıdır ayrıca bu bi insanlık göstergesi eziklik değil

kocası ayak uydurmuyor demek ki,uydursa gelip dertlenmez.keyfini sürerdi

o yeni aileye nedense kadınlar riayet etmek zorunda sanki ben erkekleri öyle bir havada görmüyorum hiç onlar kendi alemlerinde gene.

bırakın bu geyikleri. kocamın anası babasıysa benim değiller. el adamıdır onlar. evlendim diye kimseye kölelik yapamam. haddini bilecek herkes.

kölelik değil saygı bekleniyor evli misiniz siz?

ben evliyim. kocam ailem ailem diyordum tavrımı koydum şimdi evin 100 metre yakınından bile geçemiyorlar. saygı hakedene verilir kocam benim aieme zerre saygı göstermeyecek ama ben saygıda kusur etmeyeceğim.. alnımda enayimi yazıyor benim?

İnsanları köylü diye küçümseyerek değerini yükselttiğini mi sanıyorsun?
Köylülerde sana bayılmıyordur merak etme...

Konuyu saptırma. Konu sahibini köye götürüp inek sağdırtmıyorlar. Hiç bir kırıcı lafları imaları da yok insanın kendi gibi olması, davranması ne zamandır suç? Modern gelinlerine ayak uydurmak için salsa mı öğrenmeliydiler?

Son düzenleme:

ortada böyle bi durum mu var yani eşi bayanın ailesine değer mi vermiyormuş

Siz kendinizi modern ve çağdaş olarak görüyorsunuz ama eşinizin ailesi kapalı büyüklerine saygı da kusur etmeyen ve birbirlerine bağlı olduğu için onları hakir görüyorsunuz.Kimse sizi dışlamıyor olduğunuz gibi kabul ediyor.Lütfen sizde onları dışlamayın.Çağdaşlığınıza yakışmayan tavır içindesiniz.Bence sizin asıl korkunuz onlarla çok sık görüşürseniz onlar gibi olmaktan korkuyorsunuz ama korkmayın bence kimse kimseyi değiştiremez.Sizin yapmanız gereken tek şey onların bulunduğu ortamlarda onlara uymanız haremlik selamlık oturuyorlarsa sizde uyun sonuçta ne kaybedersiniz ki bence şanslısınız sizi çok seven bir eşiniz ve sizi olduğunuz gibi kabul eden bir ailesi var.

Hadisi şerif;Ömrünün uzun, rızkının bereketli olmasını isteyen, ana-babasına iyilik etsin, sıla-i rahim yapsın!

Bence burda senin tek anlayamadığın şey bu değil... arkadaşın yadırgadığı kendi yapısına uymayan konuları burda paylaşması yada bunlara uyup uymama zorunluluğu değil..! eşinin ailesini, değerlerini aşağılayarak ya da daha doğrusu aşağıladığını sanarak(!) kendini MODERN eşinin ailesini de CAHİL olarak yaftalaması... mantıklı insanların buna alkış tutmaması da çok doğal bence eziklikle pek bi ilgisi yok konunun..

ortada böyle bi durum mu var yani eşi bayanın ailesine değer mi vermiyormuş

Yok, bu yorum sahibi her konuyu kendi olayı ile bağdaştırıp öyle yorum yapıyor...

Ona göre her erkek ailesi kötü pis gudubet...

Kaldı ki; konu sahibi eşinin kendi ailesine karşı saygılı davrandığını gecenin 1 i bile olsa götürdüğünü söylemiş...

Son düzenleme:
ebis hanım bi konuda kocasının kendisine muhtaç olduğunu o olmasa başka kadın bulamayacağını ama kendisinin elini sallasa ellisini bulabileceği tarzda bi yorum yapmıştı. klasik dominant(baskın)-resesif(çekinik) çift örneği. light selami ve eşi gönül gibi. onun ihtiyaçı aslında güçlü erkek gibi erkek (alfa erkeği) ama öyle bi erkek kendisine tahammül etmez tekmeyi basar o da bunun farkıında ezebileceği birisiyle evlenmiş ama bazı şeyler eksik kalmış tabi ki hıncını ona buna boşan, sakın alttan alma, bas tekmeyi diyip tatmin ediyor kendi kocasını boşayacak cesareti olmadığı için kendisine veremediği tavsiyeyi sürekli başkalarına veriyor. ama unuttuğu birşey var herkesin eşi ezik ve sinik değil hanımköylü olmayan ADAMlar da var .

bu konuda ise o adam gecenin birinde ben ailemi özledim dediğinzde sizi ailenize götürüp orda kalıyosa bunu çok istediğinden değil o beğenmediğiniz aileden aldığı islami ahlak ve edebten dolayı yapıyor. sizin gibi modern,çağdaş,özgür,rahat ve elit camiadan bi erkek böyle bi fedakarlığı yaparmıydı acaba. yapmazdı sanırım özgürlüğünü kısıtlamazdı çünkü yapabilecek olsa zaten kendi çevrenizden biriyle evlenirdiniz. kusura bakmayın ama siz sadece kocanızın size iyi davranmasını seviyorsunuz zaten öyle bi erkeği her kadın sever kötü davransa 2 güne aşkınız biter burda yazdıklarınızı okusa yıkılırdı adam eminim o da sizin ailenizle takılmaktan muthiş keyif almıyordur. en iyisi konuşun ay da yıl da bi anca çift olarak aileleri ziyaret edin zaten herkes kendi ailesi yanında rahat olur yapmacık tavırlar sergilememiş olursunuz.

islami edep ve ahlak bir tek sizde var zaten değilmi benim bildiğim sabahın 5inde dahi hamile eşi için 7/24lerden meyve alanlar var onlar da elit(?) kesimden. hiç öyle kendinizi aklamaya çalışmayın.

burada köle olarak kullanılan kadınların konularını sabote etme çabanızı anlamadım sanmayın. modern erkekler kadınlara değer verir onları ailesine hizmet etmesi gereken hizmetçiler olarak görmezler. şu dayak yiyen kadınlardan hangilerinin modern kocaları varmış bir istatistik yapalım ne dersin?

ha ayrıca o islami edeb(!)in yaşandığı ülkeler kadın haklarında hangi sıralarda acaba hiç baktınmı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konu sosyolojik bir konu dine nasil geldi.
Niçin fetvalar, hadisler veriliyor.

Burada iki farkli külturden yetismis gencin evlenip, taraflardan birinin yaşadiği oryantasyon sorunu var.
Çok doğal, alışılmadık farklılık, aşılmayacak değil.
Küçük görmek değil, büyüklük çabası da değil

Eşi ailesine saygı istiyor ve gösteriyor. İyi niyet var
Konu sahibi sosyolajik farkliligi yadirgiyor hakli.

Biraz empati, esine biraz tatli degil, bir tutamda mesafe ile aşılamiyacak bir sorun değil.

Önemli olan eşinin ailesinin olumlu taraflarinla bakmali, benimsemek zorunda degil.

Son düzenleme:
yahu ben mi anlamadım gözden mi kaçırdım anlamıyorum ki konu sahibi aradaki farklılıklardan bahsetmiş , kendine göre farklı bir aile olduğundan bahsetmiş, köylü diye aşağılamamış cahil diye aşağılamamış ,eşini zaten övmüş cahil falan dedi diyenler var da öyle bir yorumunu da görmedim , haz etmediğim ve katılmadığım kafa yapıları var diyo, görmediği alışmadığı bir düzen illa 4-4 lük ayak uydurucak değil ya ,

önceden biliyomuş bilmiyomuş artık geçmiş gitmiş evlenmişler kız bi nebze içini dökmek istemiş aynı durumda olanlar varsa düşüncelerini almak istemiş sadece

canım kiminle evlnirsen evlen mutlaka adaptasyon sorunu yaşrasın.ve evlilklerin ilk yılnda mutlaka hayal kırılığı vardır.
bak benim ailem muhafazakar eşimin aileside öyle ama inan senin yaşadığın duygulrı bende yaşadım.
ama şimdi neden kendimi bukadar kasmışım diyorm.
erkek ailesinde hep şu korku vardır bize uyum sağlayacakmı diye düşünürler.o yüzden gelinin yanında kendi hayat görüşlerini dolaylı yoldan anlatırlar.kendi fikirlerini empoze etmeye kalkarlar.
gelinde de ben eziliyormuyum psikolojisi belirir bu durumda :)
bu sadece bir dönem.eğer bu dönemi iyi yönetirsen sonunda mutlu olursun.
kimseyi kırmadan saygıda kusur etmeden bir nebze uyum sağlayarak ama yinede kendinden, kişiliğnden ödün vermeden onlarla olan iletişmine devam et.senin iyi niyetini anladıklarında sna olan saygılarının nasıl arttığını göreceksin.artık onlar seni benimseyecek sende onları.
1000 kşilik bir sülale diyosun hep kendi görüşlerinde gelin almaları fizik kurallarına aykırı bir olay zaten.
7 bilemedin 8 ay içinde birbirinizi bnimsersiniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…