- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.485
- 448
- Konu Sahibi mutsuzperi
-
köylüyse köylülüğünü bilsin benim adetlerime ayak uyduramıyorsa bende onunkilere uyduramam mecburmuyum köyde inek sağmaya canım aaa kimse çin değerlerimi aşağı düşüremem. benim de ailem çevrem var onun varsa ağaç kavuğundan çıkmadım ben.
Kafasına göre atıp tutan bilip bilmeden dogru duzgun okumadan agzına geleni saydıran arkadaşlara saygı duyuyorum.Tabii ki bu forumda benim gibi düşünmeyip karşı çıkanlarda olabilir.Birincisi ben kimseyi hor görmedim ve saygısızca bişey soylemedim.Özellikle kişiliklerine bi laf etmedim ben kendimi de onlardan üstün buldugumdan bahsetmedim.Bu güne kadar öyle yaşamıs oyle gormus ınsanlardan zaten değişim bekleyemem eşimide onlardan sogutmak koparmak amacında değilim sadece onlar bana nasıl yabacıysa bende onlara yabancıyım giyimimi konusmamı tavrımı belki onlar beğenmiyo olabilir sadece ilk defa karsılastgım bi durum için yardımlarınızı ve önerilerinizi beklemiştim hakaretlerinizi değil.
Ben zaten bu konuları kımseye soylemedıgım eşime veya ailesine ve kendi aileme anlatmadıgım için buraya yazdım onlara bi saygısızlık veya kötü bi davranısta bulunmadım.herkes herkesin muhabbetinden hoşlanmak zorunda değil evet belki saygılı olmak zorunda ki ben zaten bunu fazlasıyla yapıyorum ama onların yanında kendımı mutsuz veya gergin hissetmek benim elimde olan bilşey değil.Ben buda bu düşüncelerimi paylaştım hissettiklerimi söyledim.
Herkesin inancı kendine ben asla birilerini değiştirme çabasında değilim ama baba erkil bi aile oldugu için bu benim hayatımı olumsuz etkiliyo.Kılık kıyafetimde yaşam tarzımda arkadas cevremde,hatta yaşadıgım evde bile hayatımıza müdahale edici bi yapı oldugu için kendimi kötü hissediyorum.Zaten ben bunları baştan bilmiş olsam evlenmiş olsam,herşey mükemmel olsa buraya bunları yazma geregınde olmazdım!Bunları nişanlıyken düşünüp baştan ayrılabilirdim, veya onlara ayak uyudurup susup oturup her gün ziyarete gidebilirdim.Bunlar zaten her mantıklı düşünen insanın akıl edbilecegı seyler.Bu iki durumdan biri gerçeklesmedı ve ben şuanda evliyim sorun şu ki eşimle gayet mutluyum,ailesine saygılıyım,ve ona her açıdan iyi bir eş olabiliyorum fakat ailesinide kınamadan veya hor görmeden düşünelerimizin ve bakış acılarımızın farklı oldugunu,farklı kulturlerden bi yapıya sahıp oldugumuz için fazla dindar veya tabiri caizse kapalı insanlar oldukları için biribimize yabancı oldugumuzu anlatmak istedim,ve tabii gerekli olan zamanlar dısında cok sık gıdıp gelmek istemedıgımı cunku konusabilecegım veya anlasabıleceğim birisi olmamasından bahsettim.Sen bunu okuyan insan belki böyle bir kültürden geliyo olabilirsin anlarım buyugune saygıdan aşiret hayatı yaşarsın ve cok mutlusundur anlarım ama ben daha rahat bu tarz kısıtlamaların veya babanın yanında ayaga kalkmak gbi şeylerin saygı olarak algılanmadıgı bir aileden geldiysem bu benim suçum değil sende bu yüzden bana hakaret edemezsin.Ben sevdiğim ve değer verdiğim insanların yanında protokol gelmiş gbi kasılıp olmadıgım biri gibi davranmaktan hoslanmıyuorum.Gerek babamla gerek dedemle dertleşip konusabiliyorum tv izlemek istiyosam izliyorum uzanmak istiyosam uzanıyorum tıpkı onların yaptıgı gibi ve çok mutluyum,bu güne kadar da ailemde hiçbir tartışma hiçbir saygıszlık olmadı.Belki de bu yaşama biçimi ssana garip geliyo olabilir ama herkes aynı olmak zorunda değil ve birbiryle anlaşmak aaynı fikri benimsemek zorunda değil.
Lütfen yazılanları dogru duzguyn okuyup ona göre cevap verelim.Oturdugu yerden ahkam kesmek herkes için en kolayı.Eminim burda bana saydıran birçok insandan daha iyi bir eşim!Ne olursa olsun olumlu veya olumsuz dogru duzgun cevap yazıp fikrini belirtenlere teşekkür ederim.
Kızlar merhaba,
Ben 6 aylık evliyim.Sorunum eşimin ailesi ve yaşama biçimleri.Ben 23 yaşında gayet modern bi hayatı olan üniversite son sınıf öğrencisi biriyim.Ailemle arkadaş gibi büyüdüm babam ve annemle aramda çok az yaş farkı var ve bütün ailem gayet açık modern insanlar.Herkesin birbirine saygı duydugu ama özgür düşüncelerini dile getirebildiği bi ortamdan sonra bunun tamamen zıttı olan bir aile ile karşı karşıyayım.
Eşim 6 kardeşin en küçüğü 29 yaşında ailesine göre çok farklı yurt dısında okumus kendi işi olan birisi.Eşimin babası ve annesi benim babanem ve dedem yaşlarında.Büyük ne derse o olur bir aile.40 yaşındaki abisi bile babasının izni olmadan hiçbişey yapamıyo.Evlenene kadar oturcagımz eve bile kendisi karar vermek istediği için eşim iki arada bi derede kaldı ama ben dusuncelerımı soyledım ve bi şekilde istediğim yerde oturmayı basardım.Çok kalabalık yaklasık 1000 kişilik bi sülaleleri var ve hepsi kapalı.Düşüncelerimiz kesinlikle uyumusyo saygısızlık etmemek için susuyorum ama benim hiç haz etmediğim ve katılmadıgım bir kafa yapısı var.Eşim ailesine çok düşkün oldugu için sık gitmek istiyo ama ben en fazla 1 saat dayanabiliyorum.Kendi yaşıtım olan ve kafa yapımın uydugu kimse yok ve kendimi uzaylı gibi hissediyorum.Bazı olaylardan örnek vermek gerekirse;çekirdek aile 30 kişi bi yemek yense masalar yetmiyo kadınlar erkekler ayrı oturuyo,babası gelince herkes ayaga kalkıyo önünü ilikliyo,her konusma dini olaylara bağlanıyo ne sevap ne günah bunlar konuşuluyo.vs...
1 gün onlarla geçirsem kendimi yavaş yavaş o hayata adapte oluyo gbi hiissedip geriliyorum,nasıl sıkılıdıgımı anlatamam kelimelerle,hiç alısmadıgım ve bana cok garip gelen bi hayat oldugu için.Ama eşimle çok iyi anlaşıyoruz onu kırmak istemiyorum aynı şeylerden konusup aynı fikirleri paylaşabiliyoruz,başbaşayken herşey çok güzel ama bu kadar yakın olmak istemiyorum.Bunu onu kırmadan nasıl anlatabilirim?bu yüzden kavga edip tartısmak ıstemiyorum çünkü ben ne istersem yapan ve asla kötülüğü hak etmeyen bir dediğimi iki etmeyen bir insanla evliyim.
Lütfen yardım edin fikir verin,şimdiden teşekkürler.
anlamadığım şey neden bu kız elalemin kültürüne ayak uydurmak zorunda kalsın ki kocası onun kültürüne ayak uyduruyormu?
siz ezilmeye alışmışsınız bu kızı yadırgıyorsunuz neden ezdirmiyor kendini diye.
anlamadığım şey neden bu kız elalemin kültürüne ayak uydurmak zorunda kalsın ki kocası onun kültürüne ayak uyduruyormu?
siz ezilmeye alışmışsınız bu kızı yadırgıyorsunuz neden ezdirmiyor kendini diye.
o yeni aileye nedense kadınlar riayet etmek zorunda sanki ben erkekleri öyle bir havada görmüyorum hiç onlar kendi alemlerinde gene.
bırakın bu geyikleri. kocamın anası babasıysa benim değiller. el adamıdır onlar. evlendim diye kimseye kölelik yapamam. haddini bilecek herkes.
ben neden elalemin kültürüne uymak zorundayım ki onlar benimkine uyacaklarmı ne kadar saçma kendi yaşamınızdan biriyle evlenirsiniz olur biter. yok samimiyet yok alttan alma hiiiiç uğraşamam köylülerle filan kimse kusura bakmasın.
köylüyse köylülüğünü bilsin benim adetlerime ayak uyduramıyorsa bende onunkilere uyduramam mecburmuyum köyde inek sağmaya canım aaa kimse çin değerlerimi aşağı düşüremem. benim de ailem çevrem var onun varsa ağaç kavuğundan çıkmadım ben.
ben evliyim. kocam ailem ailem diyordum tavrımı koydum şimdi evin 100 metre yakınından bile geçemiyorlar. saygı hakedene verilir kocam benim aieme zerre saygı göstermeyecek ama ben saygıda kusur etmeyeceğim.. alnımda enayimi yazıyor benim?
Bence burda senin tek anlayamadığın şey bu değil... arkadaşın yadırgadığı kendi yapısına uymayan konuları burda paylaşması yada bunlara uyup uymama zorunluluğu değil..! eşinin ailesini, değerlerini aşağılayarak ya da daha doğrusu aşağıladığını sanarak(!)anlamadığım şey neden bu kız elalemin kültürüne ayak uydurmak zorunda kalsın ki kocası onun kültürüne ayak uyduruyormu?
ortada böyle bi durum mu var yani eşi bayanın ailesine değer mi vermiyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?