eşimin ailesi ve oğlum

merveeda79

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
155
29
48
Merhaba,

Ben çalışıyorum ve oğluma haftada 3 gün kayınvalidemler bakıyor.
Bir akşam bizde toplandık ve 2 yaşındaki oğlum yere yiyecek attı.Kayınpederim de çok sert bir şekilde azarladı.
O an o kadar sinir oldum ki, kayınvalidemi uyardım hep mi kızıyor benim oğluma dedim.Olur mu dedi onun için ölecek dedesi çok seviyor dedi.Oğlum hıçkıra hıçkıra ağladı.Tabi bende moral sıfır.
Sonra ortam normale döndü,eşimde çok şımardı ama haketti dedi.Hala düşündükçe deliriyorum.
Ben oğluma kızdığım zaman o kadar içli ağlamaz.
Bir taraftan da oğlum babannesini görünce ona gitmicem demez hiç,dedeye gitcen mi dediğinde koşar gider.
Zaten bu yaşta kin tutacak değil ama, ya ben yokkende bu şekilde bağırıyorsa oğluma..
İçim çok kötü arkadaşlar, bu durumda ben ne yapmalıydım..
İşten çıkasım geldi arkadaşlar..Bana bir akıl verin ben napayım...

benim dedem de öyleydi. severdi bizi bilirdik ama afedersiniz de eşek oğlu eşek lafı eksik olmazdı dilinden halbuki bu lafı aslında kendi oğluna..

toplum içinde bağrıldığı zaman da cok utanırdım çocukken. yapılmaması gerek

Daha dün çocuklarının ebeveynlerini birarada gören çocukların hareketlerini şımarıklık olarak algılanmaması üzerine bir yazı okudum. Konu birebir olmasa da o yazıyı hatırlattı bana.
Çocuklar gündüz sakin ama sizinleyken çok hareketliyse bu şımarıklık değil rahatlama hissinden kaynaklıymış. Eşinizin yaklaşımı yanlış yani..

Konuya gelince ben de bir anne olarak bunu dert ederdim. Çocuğunuz konuşabiliyorsa ağzını arayın.
Kv ye sormak yerine neden orada o anda kp e sormadınız ki "sen hep böyle mi bağırıyorsun çocuğuma?" diye..
Ben olsam konunun direk muhattabına sorardım. Kv tabi ki eşini koruyacak..

Söz konusu kişilere eşimin ailesi diye değil de 'oğlumun babaannesi ve dedesi' diye bakarsanız biraz daha sakin düşünebilirsiniz.
Evet dedenin bağırması doğru olmamış, olay anında yanınızda değildik, nasıl seslendi, ne söyledi bilmiyorum ama yaşlı insanlar ekmek, nimet gibi şeylere bizden daha hassas davranıyorlar muhtemelen dede o nedenle bu kadar büyük bir tepki verdi.

Bir de eski insanlarda çocuğa kızmak, uyarmak yeri gelince afedersiniz poposuna bir şaplak vurmak gayet doğal ve normal karşılanıyor malum çocuk piskolojisi ve pedagoji hakkında eskiden bu kadar bilgili değildik hiçbirimiz...
Bu konularda onlarla sohbet etmeniz, çocuğunuza olan yaklaşımınız hakkında onları bilgilendirmeniz doğru olur, en azından sizin sınırlarınızı ve neyi, nasıl yaptığınızı bilsinler.

Tüm bu yaşanan olaydan bağımsız olarak şunu söyleyebilirim:
Büyükanne ve büyükbabalar için torun her şeyden kıymetli oluyor ve gerçekten torunlarını çok seviyorlar bunu çevremde de çok şahit oluyorum.
Kendi ailemde de bu böyle.
Çocuğuma her zaman böyle mi davranıyorlar? şeklinde gereksiz bir endişeye kapılmamanızı öneririm, muhtemelen o anda, o olaya has bir durum gelişti.
Kayınvalidenize zaten durumu aksettirmişsiniz, onlar da bundan sonra daha dikkatli davranır diye düşünüyorum.
Olayı düşünürek kendinizi doldurup işten ayrılmaya da kalkmayın sakın.

o an onu sorsam kayınpeder bana tepki gösterir ortam iyice gerilirdi, belki çeker giderdi.doğum günüydü oğlumun.annemler de vardı.daha fazla gerilmesin diye kayınpedere birşey diyemedim..

kusura bakmasın ama benim babam ya da kayınbabam çocuğumu korkutamaz bir kaç kere benim kendi babam da tepki verdi gereksiz sertlikte gereken cevabı verdim şimdi benim gözüme bakarlar çocuk afancanlık yaptığında 2-3 yaşında bunlar duvara asamazsın ki çerçeve gibi..oğluma gerekli uyarıları ben yapıyorum zaten algılayacağı şekilde.

inşallah bağırmıyordur
ama inanın bakıcıya teslim etmektense babaaanne dede en iyisi gerçekten
canları ciğerleri... ama kv nize söylememeniz çok iyi olmuş

bu arada hani çocuk kin tutmaz diyorsunuz yaa tutar onlar bilirler kim iyi davranıyor kim kötü davranıyor
kaç yaşında çocuğunuz?

o an onu sorsam kayınpeder bana tepki gösterir ortam iyice gerilirdi, belki çeker giderdi.doğum günüydü oğlumun.annemler de vardı.daha fazla gerilmesin diye kayınpedere birşey diyemedim..

Gerilirse gerilsin giderse gitsin efendim. Ne hakkı var koskoca insanın çocuğu hıçkırarak ağlatacak kadar korkutmaya?
Otokontrol denen bir şey var. Hakim değilse zaten onlara baktırmamak en iyisi..
Ben pimpirikli bir anne değilim. Yeri gelir ben de bağırırım çocuğuma. Ama anlaşılan sizin anne babanız da varken dede bey şımarmış..

zaten belki de annem babam var diye yaptı da.. iki insan görünce varlığını kanıtlamak ister gibi garip şeyler yapıyor.önceden eşime kızardı çocuk yokken.sen bunu neden böyle yaptın vs.

zaten belki de annem babam var diye yaptı da.. iki insan görünce varlığını kanıtlamak ister gibi garip şeyler yapıyor.önceden eşime kızardı çocuk yokken.sen bunu neden böyle yaptın vs.

acaba bu evin büyüğü ve otorite figürü benim mi demek istiyor herkese

Büyük ihtimalle o anda o şekilde bağırdı.
Kv ye söylemişsiniz zaten bundan sonra biraz daha dikkat eder.
Dert etmeyin bunlar ufak Şeyler.
Zaten dedeye gideceğim diyormuş eğer hep bağırıyor olsaydı istemezdi gitmeyi.

İnsanlar geliyor 60-70 yaşına ,
Çocuk büyütsün diye bekliyorsunuz.
Bi derdiniz varsa gidin dede ile konuşun.
Çocuğun ağzını aramak da ne demek yani.
Benim annem-babam torunlar çocuklarımdan daha tatlı der. Ölür biterler torunlarına.
Ya da en iyisi siz baktırmayın çocuğunuza.

2 yaşında canım, dedeye gitcen mi dediğimizde dedeye gitcem diyor.ben işten gelince onlardan ayrılmak istemiyor bana diyor ki sende gel burda otur kayınvalidemlerin evinde yani.arada kızdığından emindim ama.. çok sert tepki verdi.

konu sahibi görüldüğü üzere çocuk dede ve babaannesi ile mutlu onlara karşı olumsuz bir tutumu yok

dedesi o an öyle yüksek bir tepki vermiş olabilir insanlar hata yapar aynısını sizin babanız da yapabilirdi

çocuğunuz mutlu,karşı taraf iyi bakıyor bence sorun üretmeye gerek yok

o an çok sinirlendim, aslına bakarsanız bana da dedem bağırmıştır zamanında.ama zaten çok aramızda iyi olmadığından herhalde o şekilde bağırması beni çok gerdi.

Tahmin ederim. Benim kp de var biraz abartılı hareketler. Kızıp bağırma değil de daha çok olayları abartarak anlatma atıp tutma vs.
Çocukların bu hareketlerini şımarıklık değil de mutlu olmak olarak algılayabilirsek onları daha rahat anlayabiliriz bence..

Çıkın işten bakın evladınıza.
Sizden bir parçaya sizin gibi kimse bakamaz, anlayış gösteremez.

o an çok sinirlendim, aslına bakarsanız bana da dedem bağırmıştır zamanında.ama zaten çok aramızda iyi olmadığından herhalde o şekilde bağırması beni çok gerdi.
bence çok takılmayın derım kendınıze dert etmış olursunuz hem eşinize bunu çok sık soylersenız emın olun gerılır bazı şeylerı gormemek gerekıyor sanırım huzurlu olmak için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…