eşimin ailesi ve oğlum

Zaten çocuk tacizlerinin çok arttığı malum olan günümüzde çocuğunuza çokta açık şeyler giydirmeyin..cÇünkü bunlar bakkal da manavda parkta her yerdeler o pis bakışları değmesin masum yavrularimiza.

Çocuk dedesi ve babaannesiyle mutluymuş. Dedenin çocuk yetiştirme konusunda bilgisi zayıf olabilir ki eski insanlarda normal bir durum bu. Siz kv'denize söylemişsiniz o da uyarmıştır merak etmeyin. Işi bırakacak karalar bağlayacak bir durum yok ortada. Herkes her zaman olması gerektiği gibi davranamayabilir

Hic hos degil dedenin yaptigi ben cok kirilirim ve bozulurdum sahsen siz mecburen birakiyosunuz galiba keske baska imkan olsa ama Yine de elden iyidir ama bir uyarin benim cok canim sikildi falan deyin

Ne var bunda dedesi bağırsın ne olacak araları iyimiş işte. Bu kadar nazenin büyütmeyin çocukları.

36 aydan sonra cocuklar kurallari daha net algilayabilir yada nedenini daha iyi anlayabilir fakat "cocuklar 36 aydan önce kural anlamaz" demekte cok yanlis. Kurallar bebeklikten baslar.

Örnegin kizim 20 aylik, saat aksam 7 uyku saati oldugunu bilir, yemek sadece yemek masasinda yedigini bilir ( tabak görünce yemek masasina dogru gider), "dur" dedigimde bekler,...

Ve evet her kurala uyumaz ve inatci ayni zamanda maceracidir. Denemeyi seviyor. Ama burda bizim görevimiz hep tekrar tekrar kurallari uygulamaktir. Bu ayni zamanda kizima korunmus oldugu hisi verir.

Yani senin mesajin ile aklima bir tanidik gelmisti. Herseyi tatli dil ile yapmak isterdi. Cocuk yaramazligin dibini yasarken, halen sadece tatli dil ile "yapma oglum" derdi. Asla sesini yükseltmezdi. O cocukta acaip simarikti. Seninde bu davranisi dogru buldugumu sanmistim ilk mesajinda fakat simdiki aciklamanda öyle olmadigini görüyorum.

Sizinle fikir paylaşımında bulunmak gerçekten keyifli.
Karşılıklı oturup konuşsak mutlaka birbirimizi daha iyi anlarız, buna hiç şüphem yok.

Çocuk eğitiminde herkes için tek bir doğru yoktur, içinde bulunduğumuz tüm şartlar ve çocuğumuzun mizacı onu yetiştirme şeklimizi etkiler.

Biz konunun uzmanları ailelere genel bir çerçeve çizer sonra da çoçuğun ve ailenin durumuna göre sınırları esnetme veya toparlama tavsiyesi veririz.

Burada çoçuğu gözlemleme ve aileden ayrıntılı bilgi alma durumumuz olmadığı için daha genel yorumlar yapmak durumundayız.
Her sosyo-kültürel düzeydeki ve yaştaki annenin bu konuları takip etme ihtimalini de dikkate alarak buradaki tavsiyelerim 'daha yumuşak ve ılımlı ' yönde olur.
Bazen özelden yazıp ayrıntı veren olursa durumu tekrar değerlendiriyoruz elbette.
Aksi halde vereceğim tavsiyeyi yanlış algılayıp dozunu kaçıran birileri olursa o çoçuğun gördüğü yanlış veya kötü muameleden ben de sorumlu olurum, çünkü uzman tavrıyla tavsiye veriyorum.

Çocuk eğitiminde her zaman aşırı veya tek yönlü yaklaşımlardan kaçınmak gerekir.
Geçenlerde farklı bir konuda çocuğuna aşırı düşkün anneye 'aşırı ilgi ve koruma çocuğa ilgisizlik kadar zararlıdır' yazmıştım,belki hatırlarsınız.
Kuralları önemsememek kadar çocukları aşırı kuralcı yetiştirmek de süreçte farklı sorunlara yol açacaktır.
Özellikle çocuğa yeme alışkanlıkları ve tuvalet eğitiminde aşırı kuralcı yaklaşmak uzmanlar tarafından önerilmiyor.

Mesela çocuk gezerek,tv karşısında,elindekini yerlere atarak da yemek yememeli eskiden bize yapıldığı gibi 'sofrada konuşulmaz, gülünmez, sevmesen de kahvaltıda 10 adet zeytin yenecek' baskısı da yapılmamalı.
Tuvalet eğitiminde yapılan baskı ve zorlamanın yetişkinlikte cimrilik ile bağlantılı olduğunu söyler Freud.

Size de konuya getirdiğiniz farklı bakış açısı ve açılım için teşekkür ederim,kendi adıma faydalandığımı ifade etmek isterim.

o an onu sorsam kayınpeder bana tepki gösterir ortam iyice gerilirdi, belki çeker giderdi.doğum günüydü oğlumun.annemler de vardı.daha fazla gerilmesin diye kayınpedere birşey diyemedim..
Oğlunuza bagirilmasin istiyorsanız siz tepkinizi göstereceksiniz. Ben de öfke kontrolü zayıf bir insanım. Benim eşim sürekli beni uyarır ve yeri gelir çok vicdan azabı çekmem sebep olur. Ben oğluma artik bağırmıyorum mesela. Ağlarken bazen sus diyorum onda bile içim sızım sızım sızlıyor. Beni uyarmasa kendimi bu kontrol etmezdim. Yiyeceği yere attıysa ne olmuş. 2 yaşında anlamazki zaten. Üstüne çocuğun doğum gününde çocuk hıçkıra hıçkıra ağlayacak kadar icerlemis. Kp ye tepkinizi göstermeniz lazım. Yüz göz olmak istemiyorsanız eşiniz göstersin. Sizden cekinsinler.

Aslinda ben de olsam bozulurdum ama bu kadar dert emezdim herhalde.tabi sevdiklerine ,cocugumu onemsediklerine eminsem .cocugunuz dedesini bu kadar seviyorsa kesin bu dede sevgi gosteriyor cocugunuza.bence bu yuzden sikmayin caninizi

Evet!!! Bendede ayni his var, sanki ikimiz ayni seyleri söylüyormusuz gibi fakat biz anlamiyoruz. Ve tüm yazdiklarin ile kesinlikle hemfikirim. Sadece bir ebeveyn olarak o dengeyi bulmak zor diyorum ben. Hani diyorsun ya, herseyin asirisi zararli diye. Ortada olmak gerekiyor. O ortayi bulmak bazen zor oluyor.

Anne olarak simdiden bile kendimi sorguluyorum. Dogrumu yapiyorum diye. Bunu dogumdan sonra bile yapmaya baslamistim. Cocuk doktorumuz hatta gülerek "bu bebekler kilavüz ile dogumuyor ki" demisti. Cünkü cidden ilk aylarda öyle birsey aramistim. Biraz naif bir sekilde okudugum kitaplar ile annelige hazir oldugumu saniyordum. Sorun oldugunda kitapta yazar diye umuyordum ama yok. Sadece zaman ile, kizimi taniyarak baze seyleri oturttum.

Bir dizide biri demisti, "anne baba olarak aslinda bizde tam ne yaptigimizi bilmiyoruz" diye. Ve cidden öyle. Bircok sey bazen ani karar ile, dogaclama ile oluyor. Bu taktik kizim ergen oldugunda yetecekmi, bilemedim tabi :)

Keske senin bir Tedx talk'in olsa. Yada youtube kanali acabilirsin, ebeveynleri bilgilendirebilirsin. Nasil fikir? :)

Bugün bu konu üzerinde konuştuk eşimle.
Sanal danışmanlık mı yapsam acaba? Diye.
Üzerinde tekrar düşüneceğim, siz de bu yönde tavsiye verince daha da heveslendim.
Bakalım zaman ne gösterecek?

Size katılıyorum çocuklar belli bi yaşa kadar özel ilgiye ihtiyaç duyuyor üstelik kreşte bu şekilde birebir ilgiyi kim verebilir. Kreşe de gitmeli ama erkenden verilmesi bana da doğru gelmiyor

Bugün bu konu üzerinde konuştuk eşimle.
Sanal danışmanlık mı yapsam acaba? Diye.
Üzerinde tekrar düşüneceğim, siz de bu yönde tavsiye verince daha da heveslendim.
Bakalım zaman ne gösterecek?

Bence iyi fikir, bu ciddi bir ihtiyaç çünkü. Youtube'ta şu an çoğu videolari 'instamom"lar yapiyor. Müthiş bir bilgi kirliği var. Yani profesyonel birinin akici bir şekilde baze şeyleri anlatmasi çok önemli.

Bu konuda araştirma yapabilirsin. Video çekimi, montaj ve saire üzerine. Yolun açik olsun. Yapmaya karar verdiğinde burda yaz ki takip edeyim videolari :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…