eşimin ailesi ve oğlum

iyi niyet kotu niyet okumasi yapmadan, sunu soyleyebilirim.

sizin yaninizda bagiran siz yokken de bagirir.
siz de bagirabilirsiniz cocugunuza bazi kosullarda.
yaslilarin tahammulleri bizden daha az oluyor elbette.

evet doğrudur, yani siz öyle algılamışsanız dediğiniz gib olsun onlara muhtacız.

bakın inanın son birkaç gündür konu sahiplerinin alınganlığından gına geldi hiç tanımadığımız insanların nazını çekiyoruz burada

sildiğiniz konulardan bu kadarını anladım diyorum,size soruyorum doğru mu diye?

tamam bende doğru diyorum.

Bir keresinde esimin babasının da bize geldiklerinde oğlumu aynı sizinki gibi azarladigina şahit oldum ki oğluma ben bakıyorum. esime söyledim o uyardı bidaha azarlamamasi konusunda. Ben kizarim ederim ama kimse evladimi azarlayamaz. Eşinize söyleyin uyarsinlat.bakıyor diye azarlama haklari yok.

Üzmeyin bu kadar kendinizi.
Emin olun dedeler babaanneler, annaneler çocukların üzerine yeri geldiğinde ebeveynlerinden çok titriyorlar.
Ancak onların eğitim verme eğilimleri ile bizimkiler aynı değil.
Bunu da bir tek kv - kp ile konuşarak çözebilirsiniz.

Misal bir dönem benim çocuğuma annem baktı.
O zamanlar sorun yaşadık, çünkü benim yapmadığım şeyleri annem yapıyordu, benim müsade etmediklerime annem müsade ediyordu, sebebi kıyamıyordu torununa, üzülmesindi, ağlamasındı.
Konuşarak bunu aştık, sonra sonra annem farklı bir yöntem buldu ve benim izlediğim yolu izlemeye başladı.

Konuşarak aşabileceğiniz şeyler bunlar.
Yok yere bir sinir, bir üzüntü ile işinizi bırakmaya kalkmayın.
Hazır kayınvalideniz bakabiliyorken baksın evladınıza, ele baktırmaktan çok daha güvenli inanın.

teşekkür ederim olumlu yorumunuz için..içimi rahatlattınız.zaten çıkarsam başka problemler olacak, sevdiklerinden eminim ama annelik işte..onun hıçkırarak ağlaması o an herşeyi silip at diyor içim.. iş güç vs.. hepsi

Çocuğa hiç kızılır mı, ne de olsa kendi torunları değil " gelinin çocuğu". Bakın çocuk sizin eşyanız değil, " benim çocuğuma hep böyle mi bağırıyor " diye sormak kadar itici bir davranış olamaz. O çocuk onların torunu ve eşinizle sizin çocuğunuz, adı varsa adı ile hitap edin öncelikle " annne babam alı'ye hep bağırıyor mu".

Öte yandan çocuğun evde neler yaptığını bilemezsiniz , yeri gelir çocuğa kızılır. Belki aynı ekmeği yüzüncü kez yere attı?

Bizim evdede yeğen var yaz boyu. Ben hayatımda evde koltuk tepesinde zıpladıgımı, odada yemek yediğimi, dolap kurcaladığımı bilmem. Ama yeğenim ne kadar bana ait özel eşya varsa hepsini dolaplardan çıkarıp kırmış çünkü merak ediyormuş, kırdığı seyler arasında tv, dünyanın farklı yerlerinden gelen hediyeler, yedi yüz lira değerindeki buhar makinesi, buna ek olarak her yere döktüğü ekmekler, koltuğa boca ettıgı yiyecekler ve sütler, yerlere döktüğü yemekler, üstüne işediği koltuklar vs vs. Liste uzar gider. Siz gerçekten çocuk bakmak hem yaşlılar hem de yakın diğer akrabalar için kolay mı sanıyorsunuz ? Kızsan olmuyor zira ya anası alınır ya babası alınır, kızmasan evi savaş alanına çevirir zira kural düzen öğretilmemiş!

Ben sizin kayınpeder nasıl bağırdı bilmem, ama torun denen şey ciddi insanların üstünde yük. Hiç bir getirisi de yok. Kendim hallis mulis otuz yıllık torunum , benim ne kadar hayrım dokundu buyuklerıme ki, benım torunumun bana dokunacak.

Son düzenleme:
Kizmadan cocuk buyutenlere hayranim fakat ben yapamiyorum. Yeri geldiginde sesimi yukseltiyorum. Bakicisina gerektiginde kizabilirsin dedim. O da sadece uyku saatlerinde uyumak istemedigini. O zaman annen uyuman gerektigini soyledi, cabuk yat diyorum diye seaini yukselttigini soyledi. Evet kizmanin dozu olmali. Ben bakicida iken de kurallara uymasi gerektigini, onun sozunu dinlemesi gerektigini anlatiyorum. Bu arada 15 aylik. 2 yas zor bir donem. Bazen buyukler sevginin de kizmanin da dozunu ayarlayamiyorlar. Surekli oldugunu dusunmeyin. Kalabalikta simariklik yapmis o anlik bir seydir. Cocuklar yalnizken farkli, kalabalikta farkli davranabiliyorlar.

Bende öyleydim ilk oğluma karşı.
Kayınvalidem veya kayınpederim veya X bir kişi yüzünden ağladığında sinir olurdum.
Bilenirdim resmen karşı tarafa.
Sonradan fark ettim ve dedim " Souvvenir napıyorsun sen? hayatın boyunca bu çocuğu bu şekilde mi büyüteceksin? Nereye kadar bu enerjin yeter, nereye kadar her an yanında olabilirsin? Ya koruyamayacağın zamanlarda ne olacak?" ve anladım ki, çocuğumunda birşeyleri yaşayarak tecrübe etmesi, edinmesi ve ona göre tepki vermeyi öğrenmesi gerekiyor.

Sıkmayın canınızı, verilen tepki anlık tepki olduğundan sorun olacağını sanmıyorum.
Ancak yine de konuşun tabii ki, daha ılıman davranması konusunda, korkutulmaması açısından, önem arz ettiğini söylerseniz eminim onlar da anlayacaklardır.

Kadının çocuğu söz konusu olunca aslan, kaplan kesiliyor, her anne bunu yaşıyor ve yaşamıştır.

Pedagoji bilmeyen yaşlı başlı insanlara çocuk emanet etmeyin. Zaten 2 yaşında evde 2 yaşlı insanla sıkılıyordur bütün gün. Verim en azından yarım gün kreşe, yaşıtları ile oynasın. Sonra tam güne geçersiniz.

peki bu durumda ben napmalıyım aslında ortada 2 durum var.
birincisi normal şartlarda karş

seneye vereceğim inşallah yarım gün de olsa göndereceğim.
Ne sormak istediğinizi tam anlayamadım,
biraz daha açıklarsanız yardımcı olmak isterim.

olay gözümün önünde oldu ve orada çok mutlu olduğundan dolayı doğum günüydü etrafı süsledik falan,arkadaşları da geldi.
bir kere elindeki şeyi yere attı diye bu kadar sert tepki verirse bende anne olarak o anda kayınvalideme "benim oğlum" lafı etmiş olabilirim,çünkü kayınpederim bu şekilde bağırıp onu ağlatması benimde sinirimi bozdu.ciddi anlamda sinirlerimi bozdu.çocuğunuz var mı..yani sert geldi eleştiriniz ve kusura bakmayın ama çocuğunuz olsa empati kurarak anlayarak yanıtlardınız..

cnm çocuklar hepimizin hassas konusu
evt aynı şekilde bazen benim babamda çocuklarıma bağırıyor bende bazen içimden kızıyorum
bende çalışıyorum ama hayat bu ya bunlara katlanacağız ya da çalışmaktan vazgeçeceksin
çünkü yaşlılar artık eskisi gibi esnek olamıyorlar.
kabullenmek gerekiyor.

Ne sormak istediğinizi tam anlayamadım,
biraz daha açıklarsanız yardımcı olmak isterim.
tam yazamadım kusura bakmayın, yani demek istiyorum ki zaten aramız çok fazla iyi değil..
buna rağmen oğlumu çok seviyorlar ve bende bakmalarını istiyorum.Onlarda zaten çok hevesliler,ilk torun çünkü.Bizim aramızda olan problemler yüzünden çocuğuma bakmasınlar gibi bir yaklaşımım olmadı.Ama yine birşeyler olmuyor.O an çocuğa bağırması ona değilde sanki banaydı.
Bu durumda nasıl davranmalıyım ben.Hiç baktırmayıp iletişimi koparsam bu sefer daha kötü olacak..Bakınca da bunun gibi benzer problemler oluyor..

Ben böyle bir ebeveyn olduğunu düşünmüyorum ya,çocuğuna illa ki kızan sesini yükselten oluyordur kizmadan buyuttum diyenlere çok inanamiyorum :) çünkü bizde insanız tabi kizmanin dozunu ayarlamak ve sürekli hale getirmemek lazım

İlla anneler empati yaparak mı cevap vermeli? Epey anne sizinle empati yapmış zaten, ben size karşı cepheden nasıl görünüyor onu anlatmak istedim. Lütfen bir de diğer açıdan bakın.

Ben de gereksiz ses yükseltilmesinin, çoçuğa neden anlatılmadan "sadece kızılmasının" hata olduğunu biliyorum , bunun aksini söylemşyorum. Ama çocuklar kural ve düzen öğrenmek zorunda, yapılıp yapılmaması gereken şeyler, hayatta neyin tolere edilebileceği neyin tolere edilmeyeceği, insanların özel alanları olduğu aynı onun da özel alanı olduğu gibi vs vs anlatılarak büyütülmeli.

Bu arada Doğum gününü kayınpeder evinde mi kutladınız, kendi evinizde mi kutladınız?

kendi evimizde kutladık, ben çocuk atsın kırsın demiyorum.bunlar öğretilmeli.ama başka biri çocuğunuza kızdığında bu anneniz de olabilir inanın o anda kızmanın ses tonuna da bağlı olarak durum değişir tabi ki ama o anda olan şey hiç hoş değildi.Dayanamadım.Ona rağmen kayınpederime baba neden bağırıyorsun desem kavga çıkacak bundan da eminim.çocuğun doğum günü olmadan bitecekti..Ses çıkarmadım, sadece kayınvalideme dediğiniz gibi iticide olabilir..o tepkiyi verdim..benim çocuğumdu çünkü.o an o annelik iç güdüsü bana bunu söyletti..

Diğer günler çocuğa kim bakıyor?Haftada 3 gün mü calisiyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…