- 3 Şubat 2018
- 25.918
- 111.544
- 598
- Konu Sahibi merveeda79
-
o an onu sorsam kayınpeder bana tepki gösterir ortam iyice gerilirdi, belki çeker giderdi.doğum günüydü oğlumun.annemler de vardı.daha fazla gerilmesin diye kayınpedere birşey diyemedim..
aynen öyle demek istiyor, bende bana psikolojik olarak zamanında baskı kurmaya çalışan kv den ve kp den uzak durmaya çalıştığımdan.denk geldik mi bir şekilde eşime kızar..bana yapamadığı şeyi..oğlundan çıkartır.acaba bu evin büyüğü ve otorite figürü benim mi demek istiyor herkese
ahhh ahhh daha bunun 5 6 yaş zamani var ki inan bu sene elim ayagima karisti 6 yasinda bir kizim var memleket küçük bi yer olunca kizima orda cok kisa sort askili giydirmem afedersin okuz gibi bakiyorlar neyse ben ne giydirsem babam ben bu kizi boyle cikarmam diye kizar mi kizimda bunlar benim kıyafetim sen karisamazsin diye bagirir mi Allahım o kadar arada kalınıyor ki yeni nesil kendinden ödün vermiyor bunu anlamasi zaman aldi ama savaşı kizim kazandi diyebilirimkusura bakmasın ama benim babam ya da kayınbabam çocuğumu korkutamaz bir kaç kere benim kendi babam da tepki verdi gereksiz sertlikte gereken cevabı verdim şimdi benim gözüme bakarlar çocuk afancanlık yaptığında 2-3 yaşında bunlar duvara asamazsın ki çerçeve gibi..oğluma gerekli uyarıları ben yapıyorum zaten algılayacağı şekilde.
çok hazırlık yapmıştım bende inanın 1 gün boyunca pasta börek oğlumun doğum günü diye süslemeler ..o an ona uysam kavga çıksa eşimlede tartışacağız.benim oğlum mumu üfleyemeden gece bitcekti.uymadım.benim tepkim ise onlara gitmeyerek uzak durarak sadece çocuk dışında muhatap hiç bir konuda muhatap olmamakla oluyor.bu da benim tepkim.o da sen benle muhatap olmuyorsun uzaksın gelin hanım bende senin sinirlerini bozarım demek istedi herhalde..Allaha havale ettim..ahhh ahhh daha bunun 5 6 yaş zamani var ki inan bu sene elim ayagima karisti 6 yasinda bir kizim var memleket küçük bi yer olunca kizima orda cok kisa sort askili giydirmem afedersin okuz gibi bakiyorlar neyse ben ne giydirsem babam ben bu kizi boyle cikarmam diye kizar mi kizimda bunlar benim kıyafetim sen karisamazsin diye bagirir mi Allahım o kadar arada kalınıyor ki yeni nesil kendinden ödün vermiyor bunu anlamasi zaman aldi ama savaşı kizim kazandi diyebilirimben hiç karismadim cunku biri baba biri evlat kisaca zor gercekten bende cok dertliymisim icimi döktüm
aynen öyle demek istiyor, bende bana psikolojik olarak zamanında baskı kurmaya çalışan kv den ve kp den uzak durmaya çalıştığımdan.denk geldik mi bir şekilde eşime kızar..bana yapamadığı şeyi..oğlundan çıkartır.
uzak durabildiğim kadar desem daha doğru..göz teması bile kurmamaya çalışıyorum.kısa cevaplar..kınayabilirsiniz..ama elden birşey gelmiyor.nişanlılık döneminden itibaren çok kırdılar.oğlunuzu baktırıyorsunuz nasıl uzak duracaksınız?
anliyorum siz en dogrusunu yapmisiniz bence evladiniz var arada bagirip cagirip tepki gosterilecek bir ortam degil benim kp 80 yaşında güya kiz cocuklarini cok sever ama oglum olduktan sonra gormen lazim resmen kızımı gözden cikardilar ne yapsa bagirmaya calismasi bir iki oldu esimi bi ele aldim ben bu cocugu ne zorlukla buyuttum babana söyle bagiramaz istediği gibi yoksa ben soylerim diye esimede kizdim ama yine senede 1 yada 2 gideriz bagirip cagiriyor kizimda hic muhatap olmuyor yanina dahi gitmiyor oglunda zamanla tepki verir hic üzülmeçok hazırlık yapmıştım bende inanın 1 gün boyunca pasta börek oğlumun doğum günü diye süslemeler ..o an ona uysam kavga çıksa eşimlede tartışacağız.benim oğlum mumu üfleyemeden gece bitcekti.uymadım.benim tepkim ise onlara gitmeyerek uzak durarak sadece çocuk dışında muhatap hiç bir konuda muhatap olmamakla oluyor.bu da benim tepkim.o da sen benle muhatap olmuyorsun uzaksın gelin hanım bende senin sinirlerini bozarım demek istedi herhalde..Allaha havale ettim..
şöyle kızdı efendim, önce leeennn diye bağırdı sonra ne döküyorsun sen onları kızıyorum bak dedi.bu bizim evde hiç yapmaz dedi...Nasıl kızdı bilemiyorum ama yaşlı insanlara baktırıp en ufak kızması zorunuza gitmemeli. Herkesin sabrının bir sınırı oluyor ve bir anda istemeden kızmış olabilir. Biz de kendi çocuğumuza sabrımızın sonunda kızmıyor muyuz? Hem bakıp, ilgilenip hemde ilk problem de uyarılmak istemezdim doğrusu.
bir daha yaparsa babacığım lütfen böyle kızma. Ben bir anda çok üzülüyorum gibi konuşun2 yaşında canım, dedeye gitcen mi dediğimizde dedeye gitcem diyor.ben işten gelince onlardan ayrılmak istemiyor bana diyor ki sende gel burda otur kayınvalidemlerin evinde yani.arada kızdığından emindim ama.. çok sert tepki verdi.
şeytan diyor çık işten.. o zamanda başka problemler çıkacak..en azında 3 gün ya da bazı haftalar 2 gün bakıyorlar.bakıcıdan iyi olur diye baktırıyorum napayım ..ben işten çıksam çocuğu göremese o da problem olacak gelin çocuğu bizden soğuttu olacak..içlerini biliyorum da işte..anliyorum siz en dogrusunu yapmisiniz bence evladiniz var arada bagirip cagirip tepki gosterilecek bir ortam degil benim kp 80 yaşında güya kiz cocuklarini cok sever ama oglum olduktan sonra gormen lazim resmen kızımı gözden cikardilar ne yapsa bagirmaya calismasi bir iki oldu esimi bi ele aldim ben bu cocugu ne zorlukla buyuttum babana söyle bagiramaz istediği gibi yoksa ben soylerim diye esimede kizdim ama yine senede 1 yada 2 gideriz bagirip cagiriyor kizimda hic muhatap olmuyor yanina dahi gitmiyor oglunda zamanla tepki verir hic üzülme
Ahlak eğitimi için henüz erken olduğunu düşünüyorum konunun uzmanı olarak.dinlemiyorsa güzelce sölemeliydi yere yiyecek atti diye azarlanmak yanlış.
bence çocuga güzel bir dile getirmeli. bak oğlum yere ekmek atılmaz günah deyin. Sevap ve Günah ne olduğu anlatmali
öncelikle çocuğunuza AHLAK'inı ögretiniz!
Daha dün çocuklarının ebeveynlerini birarada gören çocukların hareketlerini şımarıklık olarak algılanmaması üzerine bir yazı okudum. Konu birebir olmasa da o yazıyı hatırlattı bana.
Çocuklar gündüz sakin ama sizinleyken çok hareketliyse bu şımarıklık değil rahatlama hissinden kaynaklıymış. Eşinizin yaklaşımı yanlış yani..
Konuya gelince ben de bir anne olarak bunu dert ederdim. Çocuğunuz konuşabiliyorsa ağzını arayın.
Kv ye sormak yerine neden orada o anda kp e sormadınız ki "sen hep böyle mi bağırıyorsun çocuğuma?" diye..
Ben olsam konunun direk muhattabına sorardım. Kv tabi ki eşini koruyacak..
yok çıkma dedigin gibi ciksanda ayri sorunlar olucak boyle idare edebilirsin bir sure daha kac yaşında ne zaman krese verirsin o zaman rahat ediceksin insallahşeytan diyor çık işten.. o zamanda başka problemler çıkacak..en azında 3 gün ya da bazı haftalar 2 gün bakıyorlar.bakıcıdan iyi olur diye baktırıyorum napayım ..ben işten çıksam çocuğu göremese o da problem olacak gelin çocuğu bizden soğuttu olacak..içlerini biliyorum da işte..
Ahlak eğitimi için henüz erken olduğunu düşünüyorum konunun uzmanı olarak.
Herşeyden önce bahsettiğiniz kavramlar soyut ve soyut düşünme,vicdan,empati gibi kavramlar erken çocukluğun sonuna doğru gelişir.
Bu yaştaki çocuğa 'elimizdekini yere atmıyoruz masaya bırakıyoruz' denebilir günahı-sevabı karıştırmadan.
seneye vereceğim inşallah yarım gün de olsa göndereceğim.yok çıkma dedigin gibi ciksanda ayri sorunlar olucak boyle idare edebilirsin bir sure daha kac yaşında ne zaman krese verirsin o zaman rahat ediceksin insallah
şeytan diyor çık işten.. o zamanda başka problemler çıkacak..en azında 3 gün ya da bazı haftalar 2 gün bakıyorlar.bakıcıdan iyi olur diye baktırıyorum napayım ..ben işten çıksam çocuğu göremese o da problem olacak gelin çocuğu bizden soğuttu olacak..içlerini biliyorum da işte..
Akşamları bizim evde curcunaya dönüyor.Önce kendim okumayı sonrada eşime ve büyüklere okumak istiyorum o yazıyıı,nerden bulabilirim kaynak verebilirmisiniz?Bazı şeylere şımarıklık olarak bakılması canımı sıkıyor.
konu sahibi bu konuyu daha net değerlendirebilmek adına diğer konularınıza da baktım ama konuları hep silmişsiniz neden?
konularda iki üç cümle yazıyor sonrası yok silinmiş bu ceza sebebi biliyorsunuz değilmi ve o konular geri getiriliyor.
siz galiba onlara muhtaç yaşıyorsunuz şu an ev iş para hep onların doğru mu?
evet doğrudur, yani siz öyle algılamışsanız dediğiniz gib olsun onlara muhtacız.konu sahibi bu konuyu daha net değerlendirebilmek adına diğer konularınıza da baktım ama konuları hep silmişsiniz neden?
konularda iki üç cümle yazıyor sonrası yok silinmiş bu ceza sebebi biliyorsunuz değilmi ve o konular geri getiriliyor.
siz galiba onlara muhtaç yaşıyorsunuz şu an ev iş para hep onların doğru mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?