Eşimin ailesi ve para para para

canm benim sakin kocanin uzerine gitme durduk yere adamin kafasina ailesini sokma dirdir edersen senden uzaklasir inat olsun diye onlara sokuluverir.bu durumda alabildigince esinle ilgilen canm cicim kocam kor et onun gozunu kadinligini kullan bosver onlar onu dedi onu yapti kafana takarsan bir bakmissin ki kocan senden gitmis olur bunu da hi istemessin heralde
Ya tabiki istemem ama ailesinin böyle olması sinirime dokunuyo
Ve ben bu msj tesadüf gördüm görmesem haberim olamıcaktı
Şuan iyiki yanımda değil eşim heybemde çok söz var sayacak
Al paranı da evinide sat gözlerini doyur paraya istedikleri bu değil mi zaten diyesim var
Içim fena sıkkın

sakin boyle yapma dusun bakalim bu sozleri sarfedince senin evinin huzuru kacacak onlarinda istedigi bu zaten o para onlarin nasibiyse oylede boylede gecer ellerine gormezden gel erkek milletine heleki turk erkegine biseyi ne kadar yapma dersen o kadar uzerine gider bilirsin

Allah gözlerini doyursun inşallah diyorum öncelikle

4 yıldır görüşmüyoru(M)z yani eşim mutlaka görüşüyordur sormuyorum bilmek istemiyorum
Yine ortak iş para ve kaynana vakası sonucu bağlarımı kopardım hepsiyle eşimde farkında ama rahat bırakmıyorlar bizi
Eşime mesaj atmış görümcem :

--Sen çocuğunla karınlarınla mutlu olama olamıcaksın bizi arama hiç anneme para yolla köye gidersen bende senle gelim bi sürü bıdı bıdı hiç kardeşim nasılsın ?çocuk nasıl ? Iyimisin yok. bnm oğlumun sucu ne beddua etmenin alemi ne
Diğer görümcemde bana 2bin Euro ver yazmış

Eşimi sadece beddua etmek ve para istemek için arıyorlar eşim şirket hattını kullanıyor normal hattına ulaşamıyorlar bu sefer faceden yağdırıyorlar.

Eşimde farkında yani sorduğumda sen beni biliyorsun tanıyorsun umursama diyo geçiyor ama kafama takıyorum

Benim çocuğumdan benim mutluluğumdan ne istiyorlar dedim sabah tartıştık
Benim çocuğum Allah göstermesin ölse mutlu mu olacaklar ayrılsak mutlu olacaklar dedim.
Ki olacaklar biz görüşürkende eşimin elindeki avucundakini yediler
Şimdide uzun uzun mesajlar atıp beddua edip sonunda da para istiyorlar ciddi sıkıldım karışmim diyorum sabır diyorum olmuyor

Bu insanlar biz sınamak için mi yaratılmışlar bilmiyorum
Eşim de maddi anlamda ne veriyo , veriyomu bilmiyorum borçlarımız var para verebileceğini sanmıyorum.

Yeterince borç ödedik köyde evleri var fındıkları var hiç bir sene bize vermiyorlar kendileri yiyorlar ama köydeki eve şu bu lazım diyo utanmadan msj atıp para istiyorlar

Birikim yapmaya çalışıyorum eşime kendilerini acındırıp para istemelerine sinir oluyorum

Eşim onlardan hiç bişi istemedi dükkanları vardı ortak iş yapıyorlardı borcumuzuda aldık çıktık tek kuruş istemedik
Herşeyimizi kendimiz aldık yaptık
Şimdide ufak çaplı birikim yapmaya çalışıyoruz bu insanlar bizim huzurumuzu bozuyorlar kime naptımda Allah beni bu insanlarla cezalandırdı bilmiyorum

insan bukadar mı gurursuz olur..
Allah şerlerinden esirgesin sizi...

sakin boyle yapma dusun bakalim bu sozleri sarfedince senin evinin huzuru kacacak onlarinda istedigi bu zaten o para onlarin nasibiyse oylede boylede gecer ellerine gormezden gel erkek milletine heleki turk erkegine biseyi ne kadar yapma dersen o kadar uzerine gider bilirsin
Umursamazda davranamıyorum takıntılıyım biraz açıklama yapmasını beklicem.

Genellemelerden pek hoşlanmam ama ister istemez aklıma geldi. Daha geçenlerde başka birisi kendi ailesiyle ilgili bir konu açmıştı burada, yine para mevzularından anlaşmazlıklar olmuş aralarında. Benim tanıdığım başka insanlar da var onların da ailesiyle ilgi sorunları olmuştu. Düşündüm acaba Karadenizli aileler biraz kopuk mu oluyorlar birbirlerinden :KK64: Tabii bir kaç örnekle bu genellemeyi yapmak doğru olmaz ama dediğim gibi geldi işte aklıma o_O

Genellemelerden pek hoşlanmam ama ister istemez aklıma geldi. Daha geçenlerde başka birisi kendi ailesiyle ilgili bir konu açmıştı burada, yine para mevzularından anlaşmazlıklar olmuş aralarında. Benim tanıdığım başka insanlar da var onların da ailesiyle ilgi sorunları olmuştu. Düşündüm acaba Karadenizli aileler biraz kopuk mu oluyorlar birbirlerinden :KK64: Tabii bir kaç örnekle bu genellemeyi yapmak doğru olmaz ama dediğim gibi geldi işte aklıma o_O
Yok çok haklısın ben evlendiğim an natım kendime dedim ve trabzonlulardan yaka silktim
Kendi yaşadıklarımdan dolayı tabiki yoksa hepsi kötüdür demiyorum benim içine düştüğüm aile berbat kayınpederim 2 karılıymış kaynanam kuma gitmiş resmi nikahı var sanıyordum ben yokmuş 6 öz 3 üveyler(babadan öz sayılıyo gerçi) üveylerle kavga etmişler diğer anne(annemi denir 1. Eş mi denir) çok çekmiş kadıncağız
Bu 6 öz kardeşe gelinlerde dahil küsüyorlar barışıyorlar kavga ediyorlar ağızları bozuk ben burda genelleme yapmak istemiyorum yanlış anlaşılmasın ama aileleri böyle benim gördüğüm bizde kadın küfür etmez yakışık olmaz bunlarda en çok kadınlar küfüre diyo hemde öyle böyle değil

Kadınların lafı geçiyor damatlar pısırık falan falan
Kaynanamlada zaten husumetim oldu sonra koptuk hepsiyle
Ben arasam bulamazdım böyle bir aileyi yeganeymiş oda beni bulmuş

BEn çok düzenleme yapıyorum yazılarımda çıkıyormu görmüyorum bilmiyorum tabletin azizliği kusura bakamayın
Eşime bunların çok normal geldiğine eminim yıllardır para istediklerinden beddua ettiklerinden alışık
Bnm kaynanam bnm yanımda bütün çocuklarına beddua etmişti kendim duydum insan evladına nasıl beddua eder bilmem işte bana tuhaf geliyo ama eşime normal.
Ondan çatışıyoruz

Arkadasim bence esine soylenme.
Mesaja da 9 yasinda melek gibi bir cocuk hakkinda beddualar gorunce elimde degil cok uzuldum de birak. Esine onun kendi cocuguna da dusman olundugunu asila alttan alta.
Borclar her kalemi topla ve bu aralar ekstra harcamalar cikar bence zaten okullar acilmiyor mu oglunun cantasini biseyleri yenile , benim icin en onemli oglum ve sensin de surekli.
Esine onlari sikayet ederek degilde boyle seylerle icin rahat eder. Birde yapabiliyoesaniz facebook hesabini kapatin. Malinizi mulkunuzu cok gormeyecekleri sekilde davranin , iste maalesef ki bu boyutta olmak durumunda. Yirmi bin borcu ustunuze almissiniz daha ne.

Yok çok haklısın ben evlendiğim an natım kendime dedim ve trabzonlulardan yaka silktim
Kendi yaşadıklarımdan dolayı tabiki yoksa hepsi kötüdür demiyorum benim içine düştüğüm aile berbat kayınpederim 2 karılıymış kaynanam kuma gitmiş resmi nikahı var sanıyordum ben yokmuş 6 öz 3 üveyler(babadan öz sayılıyo gerçi) üveylerle kavga etmişler diğer anne(annemi denir 1. Eş mi denir) çok çekmiş kadıncağız
Bu 6 öz kardeşe gelinlerde dahil küsüyorlar barışıyorlar kavga ediyorlar ağızları bozuk ben burda genelleme yapmak istemiyorum yanlış anlaşılmasın ama aileleri böyle benim gördüğüm bizde kadın küfür etmez yakışık olmaz bunlarda en çok kadınlar küfüre diyo hemde öyle böyle değil

Kadınların lafı geçiyor damatlar pısırık falan falan
Kaynanamlada zaten husumetim oldu sonra koptuk hepsiyle
Ben arasam bulamazdım böyle bir aileyi yeganeymiş oda beni bulmuş

Çok detaylı bilemiyorum tabii içlerini ama aile bağı anlamında kopuk olanlarına çok rastladım, ama her yerde yaşanabiliyor tabi böyle durumlar, keşke yaşanmasa :KK43:

Arkadasim bence esine soylenme.
Mesaja da 9 yasinda melek gibi bir cocuk hakkinda beddualar gorunce elimde degil cok uzuldum de birak. Esine onun kendi cocuguna da dusman olundugunu asila alttan alta.
Borclar her kalemi topla ve bu aralar ekstra harcamalar cikar bence zaten okullar acilmiyor mu oglunun cantasini biseyleri yenile , benim icin en onemli oglum ve sensin de surekli.
Esine onlari sikayet ederek degilde boyle seylerle icin rahat eder. Birde yapabiliyoesaniz facebook hesabini kapatin. Malinizi mulkunuzu cok gormeyecekleri sekilde davranin , iste maalesef ki bu boyutta olmak durumunda. Yirmi bin borcu ustunuze almissiniz daha ne.
Daha yeni bitti o borcumuzda bende onu anlamıyorum borçlar bölündü biz bize düşenin fazlasını aldık ödedik çok şükür doyumsuzlar
Öyle yapmayı planlıyorum her ay çıkaracak nereye ne harcadı zaten faturalar tüm giderler bnm elimden geçiyor
Kullanıyorlar işte duygu sömürüsünde annelerini kullanıyorlar kardeşlerini kullanıyorlar kullanıyorlar eşimin merhametinden vicdanından yararlanıyorlar
Bakalım nolcak

Sende oglunla ilgili soylediklerini esine karsi kullan.
Sen sinirlenirsen onlarin duygu somurulerine zamanla gidebilir kafasi .
O yuzden bi laf gecerse sen sakin ve mantikli dur.
Yani gene cok iyi savasmissin takdir ettim kendine guven ve esine huzur veren taraf sen ol. Kendi kisa evliligimden gordugum bu kim daha az soylenir daha cok huzur verirse erkek ona gidiyor olaylar ne olursa olsun

Sende oglunla ilgili soylediklerini esine karsi kullan.
Sen sinirlenirsen onlarin duygu somurulerine zamanla gidebilir kafasi .
O yuzden bi laf gecerse sen sakin ve mantikli dur.
Yani gene cok iyi savasmissin takdir ettim kendine guven ve esine huzur veren taraf sen ol. Kendi kisa evliligimden gordugum bu kim daha az soylenir daha cok huzur verirse erkek ona gidiyor olaylar ne olursa olsun
cok direndim ben cok zor günler gecirdim herkes evime karisiyodu kaynanam gelip aylarca kaliyodu benim bile faturalarimi ödemiyodu esim o dönem baya sikinti Yasadim panik ataK falan oldum ama eski sabrim yok hic birine tahamülüm yok hep aklima geliyo yasadiklarim tam tamam bittiler bak yoklar diyorum kendime hooop cikiyolar biyerden hemde bu sekilde gelde sakin ol.

Bir kurus vermeyin..
Asil diger gorumcenin yana yazdigina takildim ben , 2 bin euro ver !
Ne demek ya sanki manavdan elma istiyor verebilirsinde yok.ver..

Ben olsam iyice tersler bi kavga cikartirim bidahada yazmasinlar aramasinlar...

Bir kurus vermeyin..
Asil diger gorumcenin yana yazdigina takildim ben , 2 bin euro ver !
Ne demek ya sanki manavdan elma istiyor verebilirsinde yok.ver..

Ben olsam iyice tersler bi kavga cikartirim bidahada yazmasinlar aramasinlar...
ben saskinim msj atilan tarihlerine dikkat edemedim biri temmuzda atilmis digerine dikkat etmedim 2side para istiyo biri kendine euro isteyen digeride annem kadincagiz falan diye geveleyerek beddua ederek köy icin demis dünya findik parasi aliyolar utanmazlar ayrica gorümcemin biri eurocu almanyada yasiyo digerininde 2 evi var ben söylenmimde kim söylensin eger esim verirse iznim olmadan rizkimi yedirirse helal etmiyorum söylicemde

Allah yardimciniz olsun. Neden esinizi elin pislikleri icin kiriyorsunuzki. Adamda onlarin ne mal oldugunu biliyormus. Bosverin esinizi bunlar icin kirmaya uzmeye degmez. Siz inadina mutlu olun. Onlarida silin faceten, engelleyinde. Artik telefonnumaralarini bile engelliye biliyorsunuz. Zaten kotu haber varsa tez duyulur.

Eşimle konuştum 50 yaşındaki kadar el kadar çocuğuma bana beddua ediyo ne biçim bi ailen var dedim ben telf çıkmıyorum Cvp vermiyorum diye öyle diyorlar dedi

Belki beni yirmi defa aradılar ben görüşmek istemedim ondan böyle yapıyorlar şenlik bişi yok dedi
Orası beni ilgilendirmiyor senin ailen görüşürsün görüşmesin ama ancak para lazım olunca arıyorlar ezelden beri böyle dedim

Köydeki evde benimde hakkım var gitmesemde babamdan kalan yerler falan dedi

Eşim hep böyle kendinden çok onları düşünüyor
Kardeşim annem onlar diyo kandırıyorlar bi şekilde

Kaynananın uçak biletine kadar eşim alıyo 5 çocuğundan hiç biri bu senede biz hallederiz demez eşim onlar için velinimet yoluncak kaz

Daha çok borç yapıcım birikim için yüklenicem ev aldırma niyetindeyim borca sokucam
Başka çıkar yol bulamıyorum
Ben bu kadar tutumlu olmaya çalışırken onun kazandığı parayı kardeşlerim annem diyip yedirmesi zoruma gidiyo

Hıı dieceksiniz ki sana para vermiyormu veriyo ama onlarla görüşmeyi kestiğimden dükkan kapandığından beri veriyo

Biz yazlık almak için birikime başladık ikna ettim alalım dedi 2 sene içinde alamayı planlıyoruz Allah'ın izniyle ama böyle para para diye etrafımızda dolaşanlar olmasa belki daha çok biriktiricez

Hayalim o benim bu sebepten kimseye rızkımızı yedirmesini istemiyorum
Diğer çocuklarınında eli ayağı tutuyo
Onlar da versin eşimin durumu iyi de ona yükleniyorlar
Paramız yok diyorlar çıkıyorlar işin içinden

Kavga etmek istemediğimden şimdilik üzerini kapadım ama biraz daha sakinleştiğimde detaylı konuşucam

Allah böyle hısım akraba vercene hiç vermesin daha iyi
Allah böyle insanları hepimizden uzak eylesin

Benim bir an önce ev bişi alıp borca sokmam lazım ancak öyle bişi sahibi olurum yoksa artık güvenmiyorum
Çok üzerine gittiğimde annem nolmuş vermişsem vereceksem falan diyo ama 1 değil 2 değil tek evladıda eşim değil
Eskiden de böyleydi doktora götürülecek eşim götürsün
Köye gitcek eşim biletini alsın
O lazım eşim koşsun
Araba lazım eşim versin

Umarım geç olmadan kendine gelir

İnsan kendi evladını bu kadar zora sokar mı çok şükür evladım bize muhtaç değil kendi evini geçindiriyor diyeceklerine bu şekilde davranmaları çok sinir bozucu. eşimin ailesinde de var annesi babası değil ama bazı akrabaları durumumuz iyi olduğundan sürekli birilerine yardım etmek zorundaymışız gibi konuşuyorlar. iyi dediysem de kiradayız ama çok şükür başka sıkıntımız yok. birikim yapmaya bir şey sahibi olmaya çalışıyoruz. benim ailem de bırakın bir şey istemeyi hala yardım etmeye çalışıyorlar. böyle durumlarda yeni giderler çıkarmak lazım yoksa emekli de olsak kirada oturacağız gibi görünüyor.

eşiniz hala veriyomu para felan beddua eden ablalarina... ;bu durum aynisindan arkadaşimda yaşadı;
evlenecekolan görümcesi utanmasindan abisinden para istemiş
arkadaşımla görümcem arasi iyi degil.

Back
X