Eşimin ailesi ve vicdanim arasinda kaldim.

Sonmohikan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2022
18
3
1
30
Herkese teşekkür ederim sanirim çözümü buldum. Evlerine ilk iş kalorifer yaptıracağım. Dahada istemezlerse kendileri bilir diyeceğim. İnsanın bazen dışarıdan bir göze ihtiyacı olabiliyor sağolun

Arkadaşlar merhaba mümkün mertebe kısa tutacağım yazıyı şimdiden teşekkürler.
Eşimle 5 yıldır evliyiz bir kızımız var. İkimizde çalışıyoruz aramızda ailesi ve kıskançlıklarini saymazsak gayet iyi seviyoruz birbirimizi. Eşimin ailesi yaşlılar ve köyde yaşıyorlar. Son iki senedir kışları bize gelmek istiyorlar ancak kv aşırı alıngan,çok konuşkan ,laf sokmayı seven ve evdeki herseyi naklen kızlarına 7 sülalesine anlatabilen bir insan. Fikir olabilmesi açısından bu detayı vermek istiyorum kizim dogdugunda annemle birlikte o da geldi. (annemle ben cagirdim yazik kadinda bulunsun icinde dedik ) Geldi zaten yaşlı kimse iş güç beklemiyor ama suyunu bile annemden istiyor hani dese tuvslete de ben gotureyim tamam diyecek öyle bir kadın. Neyse işte bu geldiginde alınmış banyoda tabure olmamasına kaldığı 1 ay boyunca ne banyo yapti ne kiyafet yikatti o sicakta koka koka gezdi resmen. Yetmedi esimle aramizi bozdu söyle soyleyeyim 2 yaşina kadar sadece beni emerek doyan kizima o ara mama verdim sutum gitti sıkıntıdan. Eşi de dediğim dedik bir adam. Uzatmamak adına yazmadığım daha çok şey var Neyse ama köyde de soba yakıyorlar kömür falan da değil. Orada kalsınlar da istemiyorum ama bize gelinde demek istemiyorum çok arada kaldım. Eşime dedim ev tutup kardeslerinle kışın gitsinler diye ona da yok diyorlar koydekiler gelin istemedi vs demesinler diye sanırım psikolojim bozuldu siz olsanız ne yaparsınız?

Son düzenleme:
Size geldiklerinde kış boyunca aynı evde nasıl yaşayacaksınız iyi düşünün sonradan sorun çıkarsa aynı evde daha kötü

Başka çocukları yok mu?
Bu sene de diğer çocuklara gitsinler

Yapacak çok bir şey görünmüyor malesef.

Başka çocuklarıda var demek ki,ortak karar alıp ayrı bir ev tutma fikrini konuşun beraberce.
Aynı evde beraber yaşamak zordur.

Onlar ayrı siz ayrı ailesiniz. Başka evlatları da var. Aile kurumuna ait huzur ve düzenin vicdanı olmaz. Belli ki eve düşen yıldırım olacaklar, almayın.

Dertsiz basınıza dert mi arıyorsunuz ?

Herşeyi geçtim de insan 1 ay nasıl duş almaz

Vicdan yapacak bir şey göremiyorum. Aynı evde yaşayıp sinirinizin bozulmasına değecek bir kadın
Ya işte ben köyde soğukta yaşamalarına kıyamıyorum. Ama yazdigim /yazmadigim problemlerde var. Çok arada kaldım
Çok yaşlı değillerse soba yakmalari sorun olur mu ki. Köy hayatına alışmış insanlar sonuçta onlar evin içinde sıkılırlar.
Yaşlılar kömürde yakmiyorlar zehirleniriz diye tezek ev genelde soğuk oluyor. Kendi ailem olsa öyle bırakmak istemezdim yine ama yazdığım yazmadığım problemler de arada bırakıyor bilmiyorum.

Kendinizi suçlamayın . Kendinin geçinmeye gonlu olsa size bu şekilde davranmazdi. Yaşlı da olsalar ,davranışlarının sonucunu biliyorlardır. Gelseler ,kalsalar daha kötü olabilir ilişkiniz. İyilik yapayım derken kötü olmayın derim

Kardeşler toplansın küçük 1+1 ev tutsun.
Neden sadece sizde kalıyor ?
Kabul ederseniz , evinizde huzurunuz kalmaz.
Ben kv kp ile birlikte yaşayıp mutlu olan görmedim.

Sizden başka gidebilecekleri çpcukları yok mu
Bir oğlu yurtdisinda diğeri bekar kızlarda hep evli ama onlardan anne babaları için ses yok eşimle ben dert edindik kendimize ama yanlış karar vermekten de vicdansızlık yapmaktan da korkuyorum

Kardeşler toplansın küçük 1+1 ev tutsun.
Neden sadece sizde kalıyor ?
Kabul ederseniz , evinizde huzurunuz kalmaz.
Ben kv kp ile birlikte yaşayıp mutlu olan görmedim.
Bende onu teklif ettim diğerleri yardım etmez tek param gitsin huzurum kacmasin diye kabul etmiyor annesi babası illa bizde kalacaklar.

Boşuna iş arıyorsunuz
İnsan olsalardı geleceklerini düşünselerdi
Üzülecek bir durum yok. Çözüm var. Ev tutmak. Kendileri istememiş.

Kışlar artık 3 ay sürmüyor farkında mısınız?
Söyle soyleyeyim onların yaşadığı köy şuan bile soğuk yani gelseler 3 ay kalmayacaklar zaten 7 ay bizde kalanı köyde geçirecekler.

Kizlari dert edinmiyosa sana noluyor allah askina. Butun kış koaly mi ya?? Ay ben evde 3 gun baskalari olsa esimle yeterince yakinlasamam, yalniz basima keyfime bakamam diye sinirlerim bozulur. Cekilecek cile degil. Boyle bi teklifte buluma sakin. Vicdan yapacagin bi durum da yok.

Söyle soyleyeyim onların yaşadığı köy şuan bile soğuk yani gelseler 3 ay kalmayacaklar zaten 7 ay bizde kalanı köyde geçirecekler.
Ne guzel Sonra 3 gun evlerinde kalip bir dahaki kış icin sana abone olsunlar yine. Sonra gelip "bunlardan kurtulamiyorum, ölseler de kurtulsam diyorum, ama vicdanim sizliyor bu yuzden" diye konu acarsin burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…