• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinden bıktım

Bu erkekler neden bi kendi aileleri var gibi davranıyor ki.

Sor bakalım senin kardeşin gelsin 6 ay kalsın kabul eder mı

Çekilecek çile değil
Öyle zaten, en çok onun ailesini görüyoruz, benim ailem sanki yok. Tartışmalarımız da hep onların yüzünden.
Benim kardeşim gecen yıl geldi 2 günlüğüne, iyi anlaştılar ama eşimin kendini rahatsız hissettiğini gördüm. 2 gün çok az süre, 6 ay hiç kimse dayanamaz.

6 ay cok uzunmus, hani 3 ayigina gitseler, 6 hafta zaten okul tatili cocuk da gider TR ye, kalan 6 haftada da 2 hafta sizin evinizde misafir olur, olabilir o durumda. Ama obur turlu bir kez olsa 2. de kavga cikar yani, abileri bile istemez ki emin olun.
insan o yastaki kendi evladi ile surtusuyor hele ki kardesle hic olmaz bence surekli sekilde.

onun disinda neden alisamadiniz ki, ulkeler arasinda cok fark yok bildigim kadari ile, siz esinizle gorucu usulu mu evlendiniz ?

Temelli dönseler turkiyeye, götürürlerdi bence. Ama onlar 6 ay Türkiye 6 ay Belçika yapmayı planlıyorlar, o yüzden sıkıntı...

işte eşinle konuş canım.

Onların çocuğu onların sorumluluğu. Kusura bakmasınlar. Çocuğu yaparken düşünecektiler. Kimse kimseye bakmak zorunda değil.
Eğer evlatlarını çok düşünüyorlarsa ya temelli Türkiye'ye yerleşsinler yada temelli orda kalsınlar. Ha yok illa 6 ay 6 ay yapacağız diyorlarsa çocuğu da 6 ay orda 6 ay orda okutsunlar

6 ay cok uzunmus, hani 3 ayigina gitseler, 6 hafta zaten okul tatili cocuk da gider TR ye, kalan 6 haftada da 2 hafta sizin evinizde misafir olur, olabilir o durumda. Ama obur turlu bir kez olsa 2. de kavga cikar yani, abileri bile istemez ki emin olun.
insan o yastaki kendi evladi ile surtusuyor hele ki kardesle hic olmaz bence surekli sekilde.

onun disinda neden alisamadiniz ki, ulkeler arasinda cok fark yok bildigim kadari ile, siz esinizle gorucu usulu mu evlendiniz ?
Evet 6 ay çok uzun 1-2 hafta bakılır ama 6 ay ne demek? Hangi anne çocuğunu gelinlerine bırakır. Büyük konuşmak istemem ama çocuklarım olursa ömrümün sonuna kadar onlara bakarım, kimseye muhtaç etmem onları.
Doğru fark yok fazla, ama gelin geldiğim şehire daha doğrusu bu küçük şehire alışamadım, herkes aynı memleketli (Tr’den) ben ise farklı bir memleketliyim, kayınvalidem o yüzden dışlıyor beni, “biz böyleyiz biz şöyleyiz” soğudum resmen. Burada ki insanlar hep iç içe evlenmişler ve sanki 80li yıllarda yaşıyor gibiler, eski usul. Bu çağa göre yaşamıyorlar, ve onlar gibi olmamı bekliyorlar ama ben yapamıyorum. Ben evlenmeden önce Türk ortamında fazla yaşamadım, o yüzden çok zorlanıyorum.

Söyle pat diye benim adıma karar vermeyiniz diye çok istiyorsanız siz bakın de geç. Benim görümcem demiş ki çocukla otobüsle gelemem Corona var diye eşim için o seni gelir alır demiş araba ile araba şirket arabası yol 8 saat bende dedim kv ye siz kime sordunuz da plan yapıyorsunuz diye kızdım eşimi hayatta göndermem dişimi gösteriyorum yoksa çok ezerler

Evet 6 ay çok uzun 1-2 hafta bakılır ama 6 ay ne demek? Hangi anne çocuğunu gelinlerine bırakır. Büyük konuşmak istemem ama çocuklarım olursa ömrümün sonuna kadar onlara bakarım, kimseye muhtaç etmem onları.
Doğru fark yok fazla, ama gelin geldiğim şehire daha doğrusu bu küçük şehire alışamadım, herkes aynı memleketli (Tr’den) ben ise farklı bir memleketliyim, kayınvalidem o yüzden dışlıyor beni, “biz böyleyiz biz şöyleyiz” soğudum resmen. Burada ki insanlar hep iç içe evlenmişler ve sanki 80li yıllarda yaşıyor gibiler, eski usul. Bu çağa göre yaşamıyorlar, ve onlar gibi olmamı bekliyorlar ama ben yapamıyorum. Ben evlenmeden önce Türk ortamında fazla yaşamadım, o yüzden çok zorlanıyorum.

esinizi ikna edip tasinamaz misiniz?
ben de oyle ortamda olmak istemem. ister istemez, karsi taraf iyi niyetli de olsa mahalle baskisi oluyor o tarz ic ice yasayan ailelerde, disaridan gelen icin alismasi cok zor, iceridekiler icin bile zor ki.

dedigim gibi kardes meselesine cok takilmayin, cok oluru olan bir sey degil, zaten o yas grubundaki cocugu esiniz de zaptedemez, o yuzden belki bir kez denerler ama onda da birinde patlar.

esinizi ikna edip tasinamaz misiniz?
ben de oyle ortamda olmak istemem. ister istemez, karsi taraf iyi niyetli de olsa mahalle baskisi oluyor o tarz ic ice yasayan ailelerde, disaridan gelen icin alismasi cok zor, iceridekiler icin bile zor ki.

dedigim gibi kardes meselesine cok takilmayin, cok oluru olan bir sey degil, zaten o yas grubundaki cocugu esiniz de zaptedemez, o yuzden belki bir kez denerler ama onda da birinde patlar.
Dünkü tartışmamızda bu yüzden di. Ben taşınmak istiyorum çünkü burda kendimi çok mutsuz hissediyorum dedim. Eşim de diyor kim sana ne yapıyor, zaten kimseyi de doğru düzgün gördüğün de yok (ailesiyle çok yakın değilim diye laf sokuyor aklı sıra). Sonra dedi ki ben annemi babamı çok seviyorum, onlardan ayrı kalamam, başka bir yerde yaşayamam. Ben de dedim ki neden evlendin o zaman? Neden ben ailemi bırakıp sana geldim, fedakarlık ettim de, sen benim için kılını kıpırdatmıyorsun? Ne dedi biliyor musun? “Çünkü sen gelinsin.” Böyle birsey olur mu ya, gerçekten, ne biçim bir düşünce tarzı çözemedim.

Söyle pat diye benim adıma karar vermeyiniz diye çok istiyorsanız siz bakın de geç. Benim görümcem demiş ki çocukla otobüsle gelemem Corona var diye eşim için o seni gelir alır demiş araba ile araba şirket arabası yol 8 saat bende dedim kv ye siz kime sordunuz da plan yapıyorsunuz diye kızdım eşimi hayatta göndermem dişimi gösteriyorum yoksa çok ezerler
Eşinin bu durumdan haberi var mi? Ne tepki verdi? Eşin arkanda duruyorsa ne mutlu sana, benimkisi hep ailesini haklı görüyor

işte eşinle konuş canım.

Onların çocuğu onların sorumluluğu. Kusura bakmasınlar. Çocuğu yaparken düşünecektiler. Kimse kimseye bakmak zorunda değil.
Eğer evlatlarını çok düşünüyorlarsa ya temelli Türkiye'ye yerleşsinler yada temelli orda kalsınlar. Ha yok illa 6 ay 6 ay yapacağız diyorlarsa çocuğu da 6 ay orda 6 ay orda okutsunlar
Keşke temelli dönseler de hem kv den hem o çocuktan kurtulurum ama nerdeee 😅 sanki eşimle olduğum sürece huzur bana haram, boşanmayı bile düşünüyorum bu aralar ama pişman olurum diye korkuyorum.

Eşinin bu durumdan haberi var mi? Ne tepki verdi? Eşin arkanda duruyorsa ne mutlu sana, benimkisi hep ailesini haklı görüyor
Var yanımda idi benim verdiğim tepkiyi verdi kime sordunuz diye kızdı kayınpeder ben kendi arabamla gider alırım dedi arabası ise Toros 😀 artı eşim görümcem ile konuşmuyor

Büyük ihtimalle bu olay konuşulmuş. Çocuk tam ergenlik çağına gelecek, anne babası Türkiye ye gelecek. Bu durumda orada aldığı eğitimi çöpe atıp çocuğu Türkiye ye getirmezler diye düşünüyorum. 6 ay Türkiye de, 6 ay orada yaşarlar. Çünkü geneli bunu yapar. Türkiye ye geldikleri dönemin 3 ayı yaza denk gelir. Çocuk o dönemde ailesiyle olur. Diğer dönemlerde de aslında sürekli bir şekilde sizde olmaz çocuk.Size emrivaki olarak olması yanlış birşey tabiki ama burada bir süreklilik değil, arada idare etme durumu var sanki sadece.

Evlenmeden önce böyle bir şey size anlatilmadigi için kabul etmek zorunda değilsiniz.Kimse de sizi boyle bir şeye mecbur edemez.

Var yanımda idi benim verdiğim tepkiyi verdi kime sordunuz diye kızdı kayınpeder ben kendi arabamla gider alırım dedi arabası ise Toros 😀 artı eşim görümcem ile konuşmuyor
Ne güzel, esiniz sizinle aynı fikirdeyse, şanslı sayılırsınız çünkü çoğu erkek ailelerine karşı çıkmamızı istemezler. Gitsin iste babası alsın kızını, veya evli degilmi görümcen? Esi getirsin 😊

Evlenmeden önce böyle bir şey size anlatilmadigi için kabul etmek zorunda değilsiniz.Kimse de sizi boyle bir şeye mecbur edemez.
Kesinlikle, diyorum ya, benim bu durumdan haberim olsaydi hayatta evlenmezdim. Yani şimdi böyle planlıyorlarsa ben yokum kimse de beni zorlayamaz. Ama iste, 5 sene sonra çoluk çocuğa karıştıktan sonra da boşanmak istemem. Bu nedenle böyle birsey olmayacağına dair bir garanti istiyorum eşim tarafından..

Ne güzel, esiniz sizinle aynı fikirdeyse, şanslı sayılırsınız çünkü çoğu erkek ailelerine karşı çıkmamızı istemezler. Gitsin iste babası alsın kızını, veya evli degilmi görümcen? Esi getirsin 😊
evli değil boşandı eşinden ailesini savunmaz bana hakliyim çünkü birde çok çirkef bir insanım benden tirsiyorlar

Turk ortaminda bir sorun yok canim zaten k.validenlerin ortaminda bi sorun var.

Ben de Allah geçinden versin bırınden biri vefat ederse bızımle kalırlarsa sıkıntısını çekiyorum..çünkü eşim aileci..ve onları sevmıyorum ..
Sonra boşver diyorum.. kım öle kim kala..kim kime muhtaç ola...

Ben de Allah geçinden versin bırınden biri vefat ederse bızımle kalırlarsa sıkıntısını çekiyorum..çünkü eşim aileci..ve onları sevmıyorum ..
Sonra boşver diyorum.. kım öle kim kala..kim kime muhtaç ola...
Bunları şimdiden düşünme canım, ortada bir şey yokken kendini üzmene ne gerek var. Belki çok uzun süre yaşayacaklar ve hiç birine bakmak zorunda kalmazsın. Bu üzüldüğünle kalırsın.😊

Back
X