• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinden bıktım

Coooook hakli oldugunuzu dusunuyorum..cocugu birine oburune guvenip yapmayin..bu yasta cocugu olduguna gore yasi da genctir..kim yaptiysa o baksin

Coooook hakli oldugunuzu dusunuyorum..cocugu birine oburune guvenip yapmayin..bu yasta cocugu olduguna gore yasi da genctir..kim yaptiysa o baksin
Desteğiniz için teşekkür ederim, yaşı 52 k.validemin, daha genç yani. Bencede kendi baksın, bana güvenerek mi yaptı çocuğu offf uzağa taşınırsam çocuğu bırakmazlar diye düşünüyorum ama eşim hiç taşınmaktan yana değil, ailesine bağlı olduğu icin onlardan uzak olmak istemiyor

Desteğiniz için teşekkür ederim, yaşı 52 k.validemin, daha genç yani. Bencede kendi baksın, bana güvenerek mi yaptı çocuğu offf uzağa taşınırsam çocuğu bırakmazlar diye düşünüyorum ama eşim hiç taşınmaktan yana değil, ailesine bağlı olduğu icin onlardan uzak olmak istemiyor
evlenirken tek kisi ile evleniyor gozuksekte...Maalesef onun ailesiyle adetleriyle genetik rahatsızlıklariyla bile evleniyoruz..zor is bu evlilik

:KK53: kadin 52 yaşında evli yetiskin 3 çocuğu bir de 9 yas var, mubarekler 15 yasında mı başliyorsunuz doğurmaya, bu nasil bir üreme hevesidir...neyse konuya donersek doğuran baksin bence,sizin kv bundan sonra da yapabilir birkac tane,ben gordum o potansiyeli, onlara da mi siz bakacaksiniz?

Cocuk ilerde daha cok nereyi benimserse orda kalmayı tercih eder diye tahmin ediyorum.. Her ay başka yerde düzensiz bir hayat istemez herhalde.. Oyandan buyana canta taşıyıp durcak, bence bir yerde bir gün sıkılır bu ne ya diyip isyan eder gibime geliyor.

:KK53: kadin 52 yaşında evli yetiskin 3 çocuğu bir de 9 yas var, mubarekler 15 yasında mı başliyorsunuz doğurmaya, bu nasil bir üreme hevesidir...neyse konuya donersek doğuran baksin bence,sizin kv bundan sonra da yapabilir birkac tane,ben gordum o potansiyeli, onlara da mi siz bakacaksiniz?
Ahaha hiç güleceğim yoktu şimdi siz çok yaşayın😁 bence öyle bir tane daha “yanlışlıkla” gelirse onu doğum yaptıktan sonra hemen benim kollarıma verir, al sana hazır çocuk yaptım diye 😅

Hayatımda çok büyük sıkıntılar geçirdim annemi kanserden kaybettim 2 yıl boyunca annemin gözlerimin önünde ölmesine şahit oldum, her nefes alışım haram geliyordu annemin bu hastalıkla savaştığını görünce. Şimdi evliyim, ve sadece huzur arıyorum çok zor birsey mi istiyorum? Sağlıcakla kalın.
Başınız sağolsun. Ama tüm bunlar şu an ortada olmayan bir şeyi problem ettiğiniz gerçeğini değiştirmiyor.

Haklısın giderim gitmesine ama ne bileyim o duruma gelmek istemiyorum..
hukuksal açıdan hiç bakmamıştım bu duruma 18 yaşına kadar bakmak zorundalar zaten, sağol fikrin icin

O duruma sadece seni esin getirebilir, kv'den degil. Keske güvenemedigin, senin tarafini tutmayan biri ile evlilik yapmasaydin.

Bu tür konularda güçlü durman lazim ve bunu esine göstermen lazim. Aklinin ucunda geçirmemesi lazim, sonuçlari bilmesi lazim. Yani derdin cici gelin olmak olmasin sakin. Daima önce kendi haklarini koru.

Cocuk ilerde daha cok nereyi benimserse orda kalmayı tercih eder diye tahmin ediyorum.. Her ay başka yerde düzensiz bir hayat istemez herhalde.. Oyandan buyana canta taşıyıp durcak, bence bir yerde bir gün sıkılır bu ne ya diyip isyan eder gibime geliyor.
O zaman da en büyük abisini yani eşimi seçer çünkü abisine çok düşkün, bu durum benim için daha kötü olur pff öyle olursa da ben bir dakika durmam ceker giderim, sorumsuz bir anne yüzünden yuvam yıkılır..

Ama eşiniz bakmayacak ki, siz bakacaksınız. Yani sizin icin cok büyük bir sorumluluk ve neden anne baba sag iken böyle bir seyi üstleneceksiniz çok saçma. Sürekli istemiyorum diye söylenmek yerine bir kere ama çok net olarak neden istemediğinizi konuşun

Ama eşiniz bakmayacak ki, siz bakacaksınız. Yani sizin icin cok büyük bir sorumluluk ve neden anne baba sag iken böyle bir seyi üstleneceksiniz çok saçma. Sürekli istemiyorum diye söylenmek yerine bir kere ama çok net olarak neden istemediğinizi konuşun
Kesinlikle size katılıyorum. Sürekli tartışmıyoruz bu konuyu, sadece bir kere konuştuk, annem bırakmaz merak etme dedi bitti. Ama ben o gündür kendimi kötü hissediyorum, eşimden rahatlatıcı bir cevap alamadığım icin, benim arkamda durmayacagindan o kadar eminim ki, evliliğim risk altinda, şimdi bitmezse 5 sene sonra bitecek çünkü ben kaldıramam bu durumu. Evimde huzurlu olamayacaksam başka nerde olabilirim ki.

Kesinlikle size katılıyorum. Sürekli tartışmıyoruz bu konuyu, sadece bir kere konuştuk, annem bırakmaz merak etme dedi bitti. Ama ben o gündür kendimi kötü hissediyorum, eşimden rahatlatıcı bir cevap alamadığım icin, benim arkamda durmayacagindan o kadar eminim ki, evliliğim risk altinda, şimdi bitmezse 5 sene sonra bitecek çünkü ben kaldıramam bu durumu. Evimde huzurlu olamayacaksam başka nerde olabilirim ki.
Konusmanin genelini bilmediğim için devamlı konusuyorsunuz gibi hissettim o yuzden oyle soyledim ama tabi haklısınız huzursuz olmakta. Cunku "annem zaten birakmaz" demiş konuyu kendince kapatmis ama sorun şu, ya annesi cocugunu birakirsa? O zaman esiniz bakmam diyemez gibi geldi.
Bu erkek aileleri neden böyle ya. Doğurduğu cocugun sorumluluğunu baskasina birakmak ne demek. Size sormuyor bile. Ben size hak veriyorum kimse istemez umarım halledebilirsiniz

Nekadar gereksiz kaygı
Yurtdışında yaşan herkes emekli olunca memlekete dönüyor, sözde. Benim ailemde dahil buna. Ben 13 sene önce döndüm türkiyeye ailem hala yurtdışında. Bu tarz konuları sizin biliyor olmanız lazım aslında, eminim çevrenizdede bu tür muhabbet yapıp asla dönemeyenler doludur. O 6 ayda bir giden gelenlerde tüm çocuklarını büyüttükten sonra gidiyorlar. Ergen çocuğunu kimse bırakıp gitmez merak etmeyin.

bence bu gayet şu an kaygılanmayı gerektiren bir problem. ta 5 yıl sonrası için sizi ilgilendiren bir plan yapılıyor ama sizin fikriniz sorulmuyor.. eğer çok kafaya takılmayacak bir şeyse, aman zamanı gelince düşünülürse onlar düşünseydi yani 5 sene sonra, o zaman tartışsalardı. "bu böyle olacak" şeklinde konuşmasalardı. kaygı bir de sırf bu duruma bağlı kalmaz genellenebilir. insan ister istemez eşimin ailesi böyle dan dun bir karar alsa eşim hep onların tarafında mı olacak diye düşünür, ben düşünürdüm. bu konuda eşinizle konuşup ikinizi ilgilendiren durumlarda nasıl bir konum alacağı konusunda net bir sonuca varmalısınız bence kafanızda. 'aman zaten annem onu bırakmaz.' gibi konu havada kalırsa o huzursuzluk geçmez. yani annen bıraksa illa bakmak zorundasın sanki.

Çocuk olayını anlatsalar hayatta evlemezdim demişsin ama genel olarak evlendiğin için pişmanmışsın gibi geldi bana

Bak simdiden lafi ortaya atiyorlarki buna verdigin tepkiye gore hareket edeceklerdir..
simdiden esine soylersin ben ergen bir cocugun yukunu sorumlulugunu alamam diye..
Allah korusun basina herhangi bir sey gelse sorumlusu siz olursunuz ?
en zor donemleriyle siz ugrasmak zorunda kalirsiniz..buna maddi manevi gucunuz varmi?
Anne baba hayattayken kesinlikle buna musade etmeyin..
Herkez dogurduguna sahip ciksin..onlar rahat edecekler diye sen neden hayatindan ozveride bulunacaksin ki ..

Back
X