• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinden çok sıkıldım:(

Bu kadar dert edecekseniz keşke daha kısa süreliğine izin verseydiniz. Mesela sadece 1 haftasonu olabilirdi. Ben olsam uyku, yemek düzenini ve ödevi olmasını bahane edip uzun süreli yollamazdım. Zaten tatil için önceden yapılmış planlarımız olurdu, oğlum da gitmek istemezdi. Yine de belli olmaz bakarsınız oğlunuz orada kalmaktan sıkılabilir.

bencede abartıyorsunuz çok sık gelmeleri olmaz tabi senede 1 kere olursa tamamda 3 aya 4 aya bir ay abartı yani
çocuğunuzuda ne güzel seviyolar ilgileniyolar çocukta büyümüş hem onada değişiklik olur sende kafanı dinlersin kocacınla

Arkadaşlar nasıl yazsam bilmiyorum. 14 yıldır evliyiz. aslında önemsenecek gibi nir konu gözükmüyor ama ben artık sıkıldım galiba. En son olanı anlatayım.
Kv başka şehirde oturuyor ama hep bizimle aynı şehirde olmanın bir yolunu buluyor. Bende 3 hafta kaldılar kız kardeşiyle ve şimdi kardeşinde kalıyor. toplamda 4 aydır bu şehirde yani. Hadi bu da sorun değil diyeyim. beni ilgilendirmez kalsınlar. Şimdi sömestr tatili ve cocuğumun aklına girdi ve 1 hafta benimle burada kal dedi. Oğlum 10 yaşında. Çocuk bu tamam dedi. Şimdi 1 hafta orada kalacak. Ben de kabul ettim çünkü çocuk istiyor artık. Yine neyse..
Şimdide görümcem çocuklarıya başka şehirden geliyormuş. 1 sömestr geçirecekmiş bunlarla aynı evde olacaklar. Tabi onu karşılamak yolcu etmeyi hep eşim yapacak.
Yani beni anlayan varmı acaba, bunlar yıllardır böyle dipdibe kumkumalar gibi. Ben hep ayak uydurayım tatsızlık olmasın dedim ama sıkıldım artık. Uzak duruyorum şimdi. Onlarada anlıyor sanırım. Ama çocuğumsuz 1 haftama maal oldu bu. Bizim ev sessiz ve renksiz şimdi. Onlar benim çocuğum olmasa naparlardı bilmem. En sevgili varlıkları bu çocuk. Kayınvaldem ve kardeşleri hep benim oğlumla ılgileniyorlar.
Detayları anlatamam çok uzun ama genel çizgi böyle. Size sormak istedim. Ben büyütüyorum galiba değilmi kızlar?
Ben bile hatalıysam ne yapmam gerekli sizce tavır olarak? Bunlar her tatilde benim oğlumu alıp oyalanacaklar gibi bir durum var. :KK43:
Ne güzel işte .ilgi alaka ...aile olmak güzel bir sey .

10yaşındaki çocuğun başka yerde ailesinden uzak yatıya kalmasına karşıyım, herşey olabilir hele bu devirde. Senin çocuğun yollama !!!!!!!!

Çocuğunuza bağımlı annelerdensiniz.çocuğunuz onları sevecek ve onlarla zaman geçirmek isteyecek diye kıskanıyorsunuz.katıncalideniz rakibiniz değil,sadece çocuğunuzun babaannesi.sizn yeriniz ayrı,onun yeri ayrıdır.çocuğunuz aranızdaki gerilimi ve stresi hissetmeden bir tatil yapabilir.neticede okula gitti,çalıştı,yoruldu;tatilde daha farklı zaman geçirmek onun da hakkı.kayınvalide anladığım kadarıyla ilgili ve sevecen,Emin'im ki gittiği ortam hoşuna gidecek.çocuklar kalabalığı sever ve akrabalık bağları da gelişir.
Sizin açınızdan da bir fırsat,eşinizle başbaşa kalabilir, birlikte film izleyebilir,güzel vakit geçirebilirsiniz.tekrardan sevgili günlerinizi hatırlarsınıзz,aranızdaki elektrik,çekim artar.
Veya tadilat gibi ufak işleri halledersiniz.bazen çocuk olunca kalkışamayabiliyor insan
tespitler güzel kymaluca kymaluca . öneriler için tşk ederim. bazen dışardan tarafsız bir yoruma ihtiyaç duyuyor insan. Umarım uygulanabilirim.

Ben cocugumum reşit ve aklı başında olmadan bir gece bile kimsenin evinde kalmasina iizn vermem.
Görüyoruz haberleri. En son 12 yaşlarında kiz cocugu dedesine gitmek istememis. Nedeni de dedem ic çamaşırimi indirip öpüyor demis. Kizin babasi da şikayetçi olmayıp babam yapmaz demis neyseki anne siginma evine gidip dava acmis.
Bunun gibi daha kac tane konu var.
Cocuk resit olsa akli basinda olsa en azından karsi koyar yanlis oldugunu bilir karsi koyamadi diyelim Allah korusun gelir anlatabilir derdini rahatça.

Aman ne sapik zihniyet olur mu? Dedesi o adam dayisi eniştesi onlar oyle insan degil bir yanlisini gormedik asla yapmaz ihtimal bile vermem yasli insan ben yaparım o yapmaz gibi seyleri es geçin.
Yapmaz diye bir sey yok. Devir cok degisti.
Hayatım sapık zihniyeti 11 yaşındaki çocuk farkeder diye düşünüyorum. zaten bizde dede yok. Rahmetli oldu.

Ne güzel... umarım benim kayınvalidem ve kızları da böyle ilgilenir oğlumla. Daha doğmadı bilmiyorum ama tatillerde gitsin kalsın isterim. Onlar çağırsın isterim. Bayıla bayıla yollarım. Ben de halayım yeğenlerimi alıyorum yatıya 7 ve 9 yaşındalar.geziyoruz, pasta yiyoruz, oyuncak alıyorum eğleniyoruz gidiyorlar. Siz soğuksunuz diye o da mı soğuk olsun? Hadi hala, teyze neyse de. Bir çocuk için anneanne, babaanne ve dedelerin yeri ayrıdır. Sizde de öyle değil mi? Kimse sizden anneliğinizi çalmıyor kafaya böyle şeyler takmayın. Bir de 1 hafta yatılı bırakmam güvensizliğine gerek yok onlar babaannesi, halası falan. Onlara da güvenemeyeceksek batsın bu dünya yahu.

Ne güzel... umarım benim kayınvalidem ve kızları da böyle ilgilenir oğlumla. Daha doğmadı bilmiyorum ama tatillerde gitsin kalsın isterim. Onlar çağırsın isterim. Bayıla bayıla yollarım. Ben de halayım yeğenlerimi alıyorum yatıya 7 ve 9 yaşındalar.geziyoruz, pasta yiyoruz, oyuncak alıyorum eğleniyoruz gidiyorlar. Siz soğuksunuz diye o da mı soğuk olsun? Hadi hala, teyze neyse de. Bir çocuk için anneanne, babaanne ve dedelerin yeri ayrıdır. Sizde de öyle değil mi? Kimse sizden anneliğinizi çalmıyor kafaya böyle şeyler takmayın. Bir de 1 hafta yatılı bırakmam güvensizliğine gerek yok onlar babaannesi, halası falan. Onlara da güvenemeyeceksek batsın bu dünya yahu.
Çocuğun doğsun bu düşüncelerinin hepsi değişcek.Daha yolun başındasın. O çok sevdiğin kaynanan lohusalikta burnundan getirecek senin.Senin çocuğunu senden kıskancak,çocuğu kendi doğurmuş gibi davrancak ve kendi annelik yapmaya kalcak. Ileri yaşlarda da çocuğunu sana karşı doldurup doldurup göndercekler,sende oraya tekrar göndermek istemeyecek hale geleceksin.Sen bir gelinsin onlara göre,öz kızları gibi davranmazlar sana. Doğumdan sonra fikirlerin degiscek. KONU sahibi kim bilir neler çekti onlardan, çocuğuda doldurur öyleleri.

Niye bir hafta babanannesiyle kalmasın ki başka şehirde yaşıyormuş kayınvaliden haliyle özlüyordur ve sen rahatsız olursun diye evine de gelmek istememiş torununu çağırmış ayrıca sen rahatsız olacaksan anne gel bize torununu da gör diyebilirdin ama belli ki evinde istemiyorsun çağırmadığına göre ee kadında torunuyla hazır tatilken vakit geçirmek istiyor alt tarafı bir hafta ne yapacak görümcen ve çocukları senin çocuğına anlamadım ki. Kayınvaliden gelmiş kızında kalıyor sana zararı ne? kendi annen çağırsaydı sorun etmezsin ama.

Ben her sömestr değişiklik olsun kuzenlerimle de iyi vakit geçiriyorum diye kardeşimle Balıkesir'e anneanne dedeme giderdim yazında öyle. Ne var 1 hafta çok abartıyorsunuz o da babaannesiyle vakit geçirsin.

Çocuğun doğsun bu düşüncelerinin hepsi değişcek.Daha yolun başındasın. O çok sevdiğin kaynanan lohusalikta burnundan getirecek senin.Senin çocuğunu senden kıskancak,çocuğu kendi doğurmuş gibi davrancak ve kendi annelik yapmaya kalcak. Ileri yaşlarda da çocuğunu sana karşı doldurup doldurup göndercekler,sende oraya tekrar göndermek istemeyecek hale geleceksin.Sen bir gelinsin onlara göre,öz kızları gibi davranmazlar sana. Doğumdan sonra fikirlerin degiscek. KONU sahibi kim bilir neler çekti onlardan, çocuğuda doldurur öyleleri.
Benim kayınvalide doğuma geleyim mi diye sordu, biz de gelme dedik. O konuda anlayışlı davrandı. Görevi anneme bıraktı. Annemi de doğumdan eve geldikten sonra temizlik ve yemeğe yardım etsin diye çağıracağımı söyledim o da tamam dedi. Kişiliğim zaten biraz mesafeli benim çok akrabacı değilim ama abimin çocuklarını seviyorum. Benim çocuğumu da akrabaları sevsin isterim. Çok kv meraklısı falan değilim yanlış anlaşılmasın, annemle bile mesafemi koruyorum. Eşim de zaten müsaade etmez bana eziyet etmelerine bu konular hassastır aramızda. Düşündüğünüz noktalara gelmeyiz. Yetişkin insanlarız. Ama kv sorun olacak kadar yakın değil zaten, 10 saat uzaklıkta. Kv, gelin görümce sorunlarını çocuğumla bastırmak istemem. Bana yılışmasınlar ama torunları apayrı. Deli gibi sevsinler isterim. Dediğim gibi ben de bir halayım yeğenlerimi alırız yanımıza bazen, mutluluktan uçarlar. Ama annesinin rolünü çalmak değil derdim. Mutlu olsunlar olanak sağlayalım falan...

Son düzenleme:
Z zelzeleee bunlar sanırım aradığım yorumlar canım. güven problemim yok zaten. benden daha iyi bakar babaannesi. sadece ben ayrı kaldım diye huzursuz oldum sanki. kimse anneliğimi çalmıyor takmayayim kafaya. güzel demişsin. :KK66:
sabır sadece. :cool:

Benim kayınvalide doğuma geleyim mi diye sordu, biz de gelme dedik. O konuda anlayışlı davrandı. Görevi anneme bıraktı. Annemi de doğumdan eve geldikten sonra temizlik ve yemeğe yardım etsin diye çağıracağımı söyledim o da tamam dedi. Kişiliğim zaten biraz mesafeli benim çok akrabacı değilim ama abimin çocuklarını seviyorum. Benim çocuğumu da akrabaları sevsin isterim. Çok kv meraklısı falan değilim yanlış anlaşılmasın, annemle bile mesafemi koruyorum. Eşim de zaten müsaade etmez bana eziyet etmelerine bu konular hassastır aramızda. Düşündüğünüz noktalara gelmeyiz. Yetişkin insanlarız. Ama kv sorun olacak kadar yakın değil zaten, 10 saat uzaklıkta. Kv, gelin görümce sorunlarını çocuğumla bastırmak istemem. Bana yılışmasınlar ama torunları apayrı. Deli gibi sevsinler isterim. Dediğim gibi ben de bir halayım yeğenlerimi alırız yanımıza bazen, mutluluktan uçarlar. Ama annesinin rolünü çalmak değil derdim. Mutlu olsunlar olanak sağlayalım falan...
umarım hayal ettiğin gibi sorunsuz olur bu durumlar cnm. Diğer arkadaşın dediğinde de gerçeklik payı var malesef zor dengeler bunlar.

umarım hayal ettiğin gibi sorunsuz olur bu durumlar cnm. Diğer arkadaşın dediğinde de gerçeklik payı var malesef zor dengeler bunlar.

Pireye kızınca yorgan yakmaya benzer kv ye kızdığınız için torununu göstermemek. Diğer arkadaşa katılmıyorum ben. Yetişkinlerin arasındaki sorunlar farklı, çocuk sevgisi farklı. Çocuğa ne bu krizlerden?

Z zelzeleee bunlar sanırım aradığım yorumlar canım. güven problemim yok zaten. benden daha iyi bakar babaannesi. sadece ben ayrı kaldım diye huzursuz oldum sanki. kimse anneliğimi çalmıyor takmayayim kafaya. güzel demişsin. :KK66:
sabır sadece. :cool:

Evine gelip seni de huzursuz etmiyormuş kadın boşver keyfine bak. Çocuğun da insanlara kin besleyen ya da mesafeli duran biri olmasın. Sevgi görmesinde, sevgi göstermesinde ne sakınca olabilir ki. Umarım benim çocuğu da böyle sevgi ve ilgiyle sararlar.

Siz hoşlanmıyorsanız uzak durun tamam da çocuk onların torunu. 1 hafta kalsın onları da sevsin ne sakıncası var?
Kusura bakmayın ama ben ilk kez bütün aile çocuğumun üzerine titriyor diye şikayet edeni duydum.
Merak ettim kendi anne tarafınız aynı tavırları gösterse şikayet eder miydiniz?

Tac
Yahu niye gönderilmezmiş Çocuk annesi olmadan bi yere? Yiyecek mi insanlar çocuklarınızı?

Yeğenim 11 yaşında iki gün sonra ankaradan izmire gelecek. Bi on gün kadar tatilini burda geçirecek. Sorumluluksa teyze olarak o sorumluluğu almaya gönüllü olan benim. Ama ablam çocuğum bensiz gelemez deseydi çok kızar ve kırılırdım.
Taciz ve istismar olayları o kadar yaygın ki bu yüzden millet kılı kırk yarıyor. Teyze birsey yapmasa eniste birsey yapar mu diye korkuyor millet o yüzden ben yadirgamiyorum artık.
Onun dışında yigenler Kuzenler amaçlar teyze hep birlikte zaman geçirebilen aileler çok güzel bence.

Back
X