Şükür biri yazmış ..Ay çevremde torunlarını sevmeyen, işgi göstermeyen , el bebesi sever gibi seven kaynanalar var . Benim 2 oğlum var kayınvalidem beni sevmese bile torunlarını sevsin istedim hep
Ki çok şükür çokkk sever .bana bir şey olsa gözüm kapalı ilk ona bırakırım. Çocuk bakma konusunda ilk çocukta çok pısırık yapıyordum baktım kendini çekti. Korkuttum ve yordum kadını muhtemelen enerjimle. Sonra kendime geldim yaw bu kadın 4 çocuk büyütmüş torununu da çok seviyor sen de bir hoş gör her şey dört dörtlük olamaz dedim. O günden sonra ki 15 yıl geçti küçüğü de 7 yaşında ennnn büyük destekçim kayınvalidem. Ki ben ara ara küstüm ama çocuklarla bağı yine hiç kopmadı. Çocuklarımın onun evine giderkenki aidiyet duygularını, ona naz geçirmelerini ,babaanneleri tarafından şımartılmalarını, full destekolmasınj çok seviyorum
hayattaki en büyük korkum cocugumun babannesine veya dedesine veya anneannesine vs kim olursa naz gecirmesi, oraya gitmek istemesi vs vs.Ay çevremde torunlarını sevmeyen, işgi göstermeyen , el bebesi sever gibi seven kaynanalar var . Benim 2 oğlum var kayınvalidem beni sevmese bile torunlarını sevsin istedim hep
Ki çok şükür çokkk sever .bana bir şey olsa gözüm kapalı ilk ona bırakırım. Çocuk bakma konusunda ilk çocukta çok pısırık yapıyordum baktım kendini çekti. Korkuttum ve yordum kadını muhtemelen enerjimle. Sonra kendime geldim yaw bu kadın 4 çocuk büyütmüş torununu da çok seviyor sen de bir hoş gör her şey dört dörtlük olamaz dedim. O günden sonra ki 15 yıl geçti küçüğü de 7 yaşında ennnn büyük destekçim kayınvalidem. Ki ben ara ara küstüm ama çocuklarla bağı yine hiç kopmadı. Çocuklarımın onun evine giderkenki aidiyet duygularını, ona naz geçirmelerini ,babaanneleri tarafından şımartılmalarını, full destekolmasınj çok seviyorum
Şükür biri yazmış ..
Korkunuza saygı duyuyorum ancak benim de en büyük korkularımdan biri anneanne babanne sevgisi ve ilgisi görmemeleriydi.hayattaki en büyük korkum cocugumun babannesine veya dedesine veya anneannesine vs kim olursa naz gecirmesi, oraya gitmek istemesi vs vs.
siz de çocuk sahibi oldunuz biliyorsunuz. evlat öyle vereyim çocuğu gönülleri olsun, bu hareketler benim yetiştirme tarzıma uygun feğil ama babannesi olsun denebilecek deneme tahtası değil.
kimse bebeğini birilerini memnun etmek için doğurmadı.
yardımcı olan, destek olan büyükleri tenzih ediyorum. ama daha yeni doğum yapan kadına bakım yapılır, o kadın da bebeğine bakar. “ver bebeği bana sen git yemek yap, bulaşık yıka” vs denmez.
sırf bu yüzden ben uzun süre bebeğimle bağ kuramadım. basit, evet bazen düsününce komik bile ama sürekli bebeği kendi taraflarına benzetmek itici. onum dısında 4 cocuk büyütmüş bile olsa ben cocugumu onun tarzında yetiştirmek zorunda da değilim.
benim kv sabah kahvaltıda “ben bebek susmayınca sinirlenip yatağa fırlatıyordum” diyip gece bebeğim ağladığında kapı dahi çalmadan odaya dalıp bebeğimi istiyordu. yani her cocuk büyüten de öyle iyi büyütmüyor. ben bunu gördüm. bazılarını Allah koruyor.
konu kayınvalide veya anne veya dede değil. genel olarak herkesten bahsediyorum komşusuna kadar. kücücük bir bebeğin sorumluluğuna alışmaya calisirken bir de kendini bizden daha anne gören koca karışarla uğraşamıyoruz.
ben konu sahibine hak veriyorum. kötü niyet diyin ama bebeğim kv görünce ağladığında hosuma gidiyornapayım yani. kadın yapmadığını bırakmamış bir de cocugum onu sevsin diye mesai mi harcıyacağım?
ayy cok doldum buraya patladım gibi oldu
sizin kv bilmem ama bazıları gercekten zorluyor. kv kucağında bebeğimi görünce kendimi boğasım geliyor
Amiiin allah sabırlar versinnnYa ilk zamanlar bana da çok gıcık geliyordu, dediklerinin hepsini yaşadım ve biz beraber kalıyoruz malesef, ben çoook dil döktüm çok tartışmalar yaşadık ama artık ya hiç duymuyorum konuşsun Dursun , yada veriyorum cevabını ben rahat o rahat oh misanne deme konusu özellikle birde kizlarima farklı isimler koymaya bayiliyordu ilk doğduktan bir yaşa kadar o söyledikçe ben normal ismini soyluyodum sonra uyarmayı bıraktım oda zamanla unuttu,, gerçekten çok zor Allahım ben dahil her isteyene koca tarafından uzak bir hayat nasip etsin inşallah
Önceden hiç öyle değildim her aramayı açıyordum malum acmayınca kapıda bitiyor bişey mi oldu diye nolmuş olabilir yani diyorum içimden artık bende öyle yapacağım en dogrusu bu üç beş kere müsait değilim vs vs bahane ürettikçe artık anlar diye düşünüyorum umarım görüştüğümüzde daha da uyuz olup laf falan sokmazsaHer telefon acilmak zorunda degil. Bahane mi yok? Cocuk uyuyor telefon hep sessizde kaliyor, aramalari duymuyorum diyeceksiniz. Aramalar azalacak.
Bi ben böyle olamadım benim bebeğim erken doğdu kesinlikle yardımınk istemedim ama allah bana bebeğime bakma gücünü de verdi kimseye ihtyacım kalmadı annem yemek yapıyodu evde bi o kadar onun dısında kvden uzak durdum hep cunku benim kv kendini övmeye bayılıyor ben yaparım ben baktım ben yaptım demesini istemediğim için hiç istemedim bu dönemde yanımda çünkü sonra beni annesi gibi sever dediği kişiler biliyorum benim kızım içinde aynı şeyi yapmasını istemedim açıkcası zaten sürekli övülmek istiyor bunu fark ettiğimde sogumuştum acıkcası karşılıklı konusulmuyor cok denedim sohbet edelim içim isinsın diye bi konu açıyorum konusmaya baslarken sözümü kesiyor o konu hakkında kendi tecrübelerini vs anlatmaya baslıyor asla dertlesemedim bile saatlerce kendini anlatıyor ben şöyle yaptım ben böyle diye eşimle giderdik hep inanın odada tek kaldıgımızda konular açmayı denedim ama malesef hiç konusturmuyor insanı aaa diyip onu övmemi bekliyor sanırım bunu fark ettiğimden beri anladım ki karakteri böyle zaten bilmediği şey yoktur insanız kaç yaşında olursak olalım bilgi her yaşta edinilir diye düsünüyorum ama kendisine çok alakasız bişey sor eminim der ki ben biliyorum böyle böyle bu diye bu durum da sogutuyor beni açıkcası kızımda konak çıkmıştı enfeksiyon kapmış falan demişti yani anlayacagınızAy çevremde torunlarını sevmeyen, işgi göstermeyen , el bebesi sever gibi seven kaynanalar var . Benim 2 oğlum var kayınvalidem beni sevmese bile torunlarını sevsin istedim hep
Yani zaten bi arkadaşa da anlattım kimse dokunmasın tabi benim evladım herkes çok sevebilir ama kimse anne gibi bakamaz bi cocuga benim fikrim o yüzden bebek bakımında ya da bebek konusunda herkesin yoldan geçen insanın bile bir fikri olup karışmasını ben dogru bulmuyorum bilemiyorum bu benim düşüncem seviyorsa da annesi gibi değil babaannesi gibi sevmesini bilmeli sahsen cocugun annesi benim beni sinir etmeye calısırcasına sevmediğimi bildiği şeyleri tekrar ede ede sevişini doğru bulmuyorumŞimdiki anneler de bir garip,bi arkadaşım var aynı siz gibi,
geçen babası çocuğu alıp parka falan götürmüş aman bunda bi haller o zaten anlamaz çocuktan çocuk sokakta yere yatmış falan k.b sürekli görüntülü ararmış tamamda dedim sen bu çocugu sadece kendinemi doğurdun senin o dediğin kişiler gözlerinden sakınırlar yani aman babası bile nerdeyse dokunmasın camekanda büyütün valla
Söyledikleriniz düşüncelerimin aynası olmuş adı annelik ama her anne aynı değildir her cocuk da aynı değildir o yüzden her cocuk kendine göre anne seçer bence bu hayatta bebek bakımında klasik bu şöyle bu böyle denecek bişey olmadıgını düsünüyorum bende kimi bebek acken aglar tokken susar kimi bebek tokken de aglar durur misal büyüklerimiz der aç bu cocuk aglıyor mesrla yanihayattaki en büyük korkum cocugumun babannesine veya dedesine veya anneannesine vs kim olursa naz gecirmesi, oraya gitmek istemesi vs vs.
siz de çocuk sahibi oldunuz biliyorsunuz. evlat öyle vereyim çocuğu gönülleri olsun, bu hareketler benim yetiştirme tarzıma uygun feğil ama babannesi olsun denebilecek deneme tahtası değil.
kimse bebeğini birilerini memnun etmek için doğurmadı.
yardımcı olan, destek olan büyükleri tenzih ediyorum. ama daha yeni doğum yapan kadına bakım yapılır, o kadın da bebeğine bakar. “ver bebeği bana sen git yemek yap, bulaşık yıka” vs denmez.
sırf bu yüzden ben uzun süre bebeğimle bağ kuramadım. basit, evet bazen düsününce komik bile ama sürekli bebeği kendi taraflarına benzetmek itici. onum dısında 4 cocuk büyütmüş bile olsa ben cocugumu onun tarzında yetiştirmek zorunda da değilim.
benim kv sabah kahvaltıda “ben bebek susmayınca sinirlenip yatağa fırlatıyordum” diyip gece bebeğim ağladığında kapı dahi çalmadan odaya dalıp bebeğimi istiyordu. yani her cocuk büyüten de öyle iyi büyütmüyor. ben bunu gördüm. bazılarını Allah koruyor.
konu kayınvalide veya anne veya dede değil. genel olarak herkesten bahsediyorum komşusuna kadar. kücücük bir bebeğin sorumluluğuna alışmaya calisirken bir de kendini bizden daha anne gören koca karışarla uğraşamıyoruz.
ben konu sahibine hak veriyorum. kötü niyet diyin ama bebeğim kv görünce ağladığında hosuma gidiyornapayım yani. kadın yapmadığını bırakmamış bir de cocugum onu sevsin diye mesai mi harcıyacağım?
ayy cok doldum buraya patladım gibi oldu
sizin kv bilmem ama bazıları gercekten zorluyor. kv kucağında bebeğimi görünce kendimi boğasım geliyor
çok iyi anlıyorum ben. çok uzun süre bebeğimi emzirmem söylendiğinde sinir krizi geciriyordum. bir bebeğin ihtiyacını annesinden daha iyi kimse anlayamaz.Söyledikleriniz düşüncelerimin aynası olmuş adı annelik ama her anne aynı değildir her cocuk da aynı değildir o yüzden her cocuk kendine göre anne seçer bence bu hayatta bebek bakımında klasik bu şöyle bu böyle denecek bişey olmadıgını düsünüyorum bende kimi bebek acken aglar tokken susar kimi bebek tokken de aglar durur misal büyüklerimiz der aç bu cocuk aglıyor mesrla yani
Bi kahve içmiş kadar oldum sizle vallahi benim bebeğim de öyle kv gittiğimiz gün herhalde benim stresimden hep huzursuz oluyor bide gelin gelmişim zaten ailem uzakta annemler bebeği bi dogdugunda gördüler hala görüşemedik bir türlü ama kv dibimde oturuyor sürekli gidip gelmeler bide hepsl bir oluyor eşimin kardeşi de annesi taraf oluyor dogal olarak eminim arkamdan da laf ediyodur kv normalde kaynımı severim ama her şeyde annesi taraf oluyor her onlara gittiğimde hepsi bir üstüme geliyormus gibi hissediyorum zaten her şey yeterince zorken bir de bu his çok kötü valla daha ne konular var bebek konusu dısında da tabi anlatsam site çöker konu saddce bebek konusu da değil yani o da cabası oluyorçok iyi anlıyorum ben. çok uzun süre bebeğimi emzirmem söylendiğinde sinir krizi geciriyordum. bir bebeğin ihtiyacını annesinden daha iyi kimse anlayamaz.
bebek bakmak isteyen doğursun. zaten hassas bir dönem. açıkcası ben bebeğimden bağımsız ilgi görmek istiyordum. sadece o bebeğin annesi değildim. benim de ihtiyaclarım vardı, ben de bir bireydim. ama yediğim yemeğe bile bebek bağlamında laf edildi. canımın çektiği şeyleri gizli gizli yemek zorunda kaldım. her gece ağladım. esimin bana desteği bile gözlerine battı. “abartmayın” dendi. esimi sürekli dısarı çıkıp gezmesi için sıkıştırdılar.
asla ben ne istiyorum diye sorulmadı. hep kendi bildikleri, kendi yöntemleri.. “biz kaç tane büyüttük” ler.
ilk dönemler gercekten bebeğimden soğudum. onların tavrı yüzünden bakamayacağımı düsündüm bebeğime. uzun süre bebeğimle yalnız kalmaktan ödüm koptu. ama o sınırı gecip herkese posta koyduktan sonra her sey yoluna girdi. inanır mısınız bebeğim de sakinleşti. saatlerce ağlayan bebek gitti, sakin, uzun uyuyan ve rahat bir bebek geldi.
kimsenin kimseye bunu yapmaya hakkı yok. herkes cocuk doğurdu. biraz anlayış bekliyor insan sadece. tabii ki tavsiye verilebilir ama benim yetiştirme tarzım sürekli eleştiriliyorsa orda artık kötü niyet ararım ben.
benim bebeğimin kilo artışıma doktorlar bile şaşırıp maşallah derken kv “sütün yetmiyor galiba, doymuyor mu acaba” falan diyordu sürekli.
kendi özelimde ben asla affetmeyeceğim de unutmayacağım da. yeni doğum yapmışım ya. bir nasılsın diyin, bir seye ihtiyacın var mı sorun.. ama yok. anca bık bık eleştiri.
Hepsi bir oluyor derken misal kendilerine benzetmeleri sürekli kv sürekli bu kız aynı amcaları diyor kaynımda onaylıyor gülüşüyolar falan çok rahatsız edici geliyor gerçekten hadi bir iki dersin anlarım ama her gittiğimde aynı şey artık göze batıyor ister istemez kv çocuğumu bi tuhaf tutuyor düşürecek gibi kaynım diyo o tecrübeli en iyi o tutar bebeği falan diyor gülüşüyolar misal ne biliyim işteBi kahve içmiş kadar oldum sizle vallahi benim bebeğim de öyle kv gittiğimiz gün herhalde benim stresimden hep huzursuz oluyor bide gelin gelmişim zaten ailem uzakta annemler bebeği bi dogdugunda gördüler hala görüşemedik bir türlü ama kv dibimde oturuyor sürekli gidip gelmeler bide hepsl bir oluyor eşimin kardeşi de annesi taraf oluyor dogal olarak eminim arkamdan da laf ediyodur kv normalde kaynımı severim ama her şeyde annesi taraf oluyor her onlara gittiğimde hepsi bir üstüme geliyormus gibi hissediyorum zaten her şey yeterince zorken bir de bu his çok kötü valla daha ne konular var bebek konusu dısında da tabi anlatsam site çöker konu saddce bebek konusu da değil yani o da cabası oluyor
vermeyin bebeğizi. ben öyle yapıyorum. istediğinde hiç duymamış gibi yapıyorum. yine arkamı döndüğüm an saçma sapan seyler yapıyor ama en azından benden çekiniyor.Bi kahve içmiş kadar oldum sizle vallahi benim bebeğim de öyle kv gittiğimiz gün herhalde benim stresimden hep huzursuz oluyor bide gelin gelmişim zaten ailem uzakta annemler bebeği bi dogdugunda gördüler hala görüşemedik bir türlü ama kv dibimde oturuyor sürekli gidip gelmeler bide hepsl bir oluyor eşimin kardeşi de annesi taraf oluyor dogal olarak eminim arkamdan da laf ediyodur kv normalde kaynımı severim ama her şeyde annesi taraf oluyor her onlara gittiğimde hepsi bir üstüme geliyormus gibi hissediyorum zaten her şey yeterince zorken bir de bu his çok kötü valla daha ne konular var bebek konusu dısında da tabi anlatsam site çöker konu saddce bebek konusu da değil yani o da cabası oluyor
İmkanı yok kapıdan girdiğim gibi kucaklarına alıyolar vermesem eşim de bin ton laf edecek zaten ben gittiğimde bırakıyorum baksınlar diye madem lafta çok seviyor sadece yalnız bırakmıyorum aglayınca mecbur susturamayıp bana veriyolar kv bakıyor ben nası susturuyorum bi dahaki agladıgında vermemek için aynını yapıyor da umursamıyorum nihayetinde yapamadığı belli oturuyorum öyle çayımı içiyorumvermeyin bebeğizi. ben öyle yapıyorum. istediğinde hiç duymamış gibi yapıyorum. yine arkamı döndüğüm an saçma sapan seyler yapıyor ama en azından benden çekiniyor.
arkanızdan da konussunlar. benimki ben odadayken yedi düveli arayıp beni şikayet ediyordu. hiç umursamadım valla.
ayy valla o ilk zamanlarımı hatırlattınız banaİmkanı yok kapıdan girdiğim gibi kucaklarına alıyolar vermesem eşim de bin ton laf edecek zaten ben gittiğimde bırakıyorum baksınlar diye madem lafta çok seviyor sadece yalnız bırakmıyorum aglayınca mecbur susturamayıp bana veriyolar kv bakıyor ben nası susturuyorum bi dahaki agladıgında vermemek için aynını yapıyor da umursamıyorum nihayetinde yapamadığı belli oturuyorum öyle çayımı içiyorum
Harika yapmışsınız ben de öpmemeleri için bi bahane bulurum artık gitmeyi zaten düsünmüyorum da illa ki yolumuz düşüyor bayramdır seyrandır keşke ömür boyu görüşmesek isterdim benim eşimde beni anlıyor allahtan ama benim gibi göremiyor tabi kendi gözümden göstermeye calısıyorum o kendi anası babası oldugu için rahat ben diken üstündeayy valla o ilk zamanlarımı hatırlattınız banaAllahtan benim esim de benimle aynı düsüncedeydi. gitmeyin siz de. yeni annesiniz ya hu. komsuya çaya gitseniz “aman cocugu hasta edeceksin” derler ama. size geldikerinde de bir bahane bulun. ben 7.gün doktor kontrolünden sonra “bebekte enfeksiyondan süphelendi doktor ve kan testi istedi, eve girip çıkanlardan kapmış olabilir dedi” demiştim he bu arada doktor cidden bunu demişti ama kan testi temiz çıkmıştı. kv ödü koptu ama jdkdj daha ellemedi cocuğu uzun süre
benim esim de annesinin üzüldüğünü görünce bana “götüreyim sevsin iki dakika” diye yalvarıyorduHarika yapmışsınız ben de öpmemeleri için bi bahane bulurum artık gitmeyi zaten düsünmüyorum da illa ki yolumuz düşüyor bayramdır seyrandır keşke ömür boyu görüşmesek isterdim benim eşimde beni anlıyor allahtan ama benim gibi göremiyor tabi kendi gözümden göstermeye calısıyorum o kendi anası babası oldugu için rahat ben diken üstünde
Kesinlikle onun için burdakilerden tavsiye istedim ve mesafe koymanın en dogrusu olduguna karar verdim samimiyetin fazlası bk getiriyor anladımbenim esim de annesinin üzüldüğünü görünce bana “götüreyim sevsin iki dakika” diye yalvarıyorduzor bir durum herkes için ama biz de bunları haketmedik valla. insan olsunlar canımı yesinler. yarın bir gün cocuga bir sey olsa “biziö yüzümüzden” diyecekler mi? deseler bile bir seyi çözecek mi bu?
sınırınızı çizin valla. yoksa bu ömür boyu böyle gider.
Yakınında oturan kv değilde annenler olsaydı dayıları teyzeleri aynı şeyi yapacakmıydınız? sizin eşinize saygınız yok bencillik yapıyorsunuz bence ilk torunları üstelik bana çok ters düşünceleriniz not /2 çocuğum var gayet kalabalıkta büyüdüler elden ele oğlum efendi uslu saygılı kızım biraz cazgır ama saygılı sevgili ölmediler yaniYani zaten bi arkadaşa da anlattım kimse dokunmasın tabi benim evladım herkes çok sevebilir ama kimse anne gibi bakamaz bi cocuga benim fikrim o yüzden bebek bakımında ya da bebek konusunda herkesin yoldan geçen insanın bile bir fikri olup karışmasını ben dogru bulmuyorum bilemiyorum bu benim düşüncem seviyorsa da annesi gibi değil babaannesi gibi sevmesini bilmeli sahsen cocugun annesi benim beni sinir etmeye calısırcasına sevmediğimi bildiği şeyleri tekrar ede ede sevişini doğru bulmuyorum
Annemler olsaydı bu kadar müdahil etmelerine izin vermezdim zaten saygımdan sesimi çıkartmadım öncelikle ikinci olarak da benim ailemde görüntüli görüyor bebeğimi ve eşimi üzecek tek laf çıkmıyor agızlarından cunku sessiz sakinlerdir yapısal olarak zaten karışmak istemezler ben bişey olur demiyorum ki sadece gözüme soka soka inadıma bişeylerin yapıldığının farkındayım ve bu beni rahatsız ediyor e ben rahatsızken bebeğim huzursuz oluyor sütüm etkileniyor madem çok sevmek istiyorlarsa annesi olarak bana da saygı duymaları ve sınırlarını bilmeleri gerekiyor bu cocuga bakan besleyen benim sonuc olarak kimsenin hayrına doğurmadım cocugumu beni ezerek sevmeleri hoş değil benim hoşuma gitmeyen seyi bildikleri halde tekrarla yapılırsa art niyet ararım sırf gönül olsun diye cocugumu sevdirmek zorunda değilim sınır bilip sevmek isterlerse ne ala ama sınırlar aşılırsa bende sandıgınızın aksine saygımdan geri adım atarımYakınında oturan kv değilde annenler olsaydı dayıları teyzeleri aynı şeyi yapacakmıydınız? sizin eşinize saygınız yok bencillik yapıyorsunuz bence ilk torunları üstelik bana çok ters düşünceleriniz not /2 çocuğum var gayet kalabalıkta büyüdüler elden ele oğlum efendi uslu saygılı kızım biraz cazgır ama saygılı sevgili ölmediler yani
Birinden nefret edince canım dese canın çıksın anlarız ben sizi haksız buldumAnnemler olsaydı bu kadar müdahil etmelerine izin vermezdim zaten saygımdan sesimi çıkartmadım öncelikle ikinci olarak da benim ailemde görüntüli görüyor bebeğimi ve eşimi üzecek tek laf çıkmıyor agızlarından cunku sessiz sakinlerdir yapısal olarak zaten karışmak istemezler ben bişey olur demiyorum ki sadece gözüme soka soka inadıma bişeylerin yapıldığının farkındayım ve bu beni rahatsız ediyor e ben rahatsızken bebeğim huzursuz oluyor sütüm etkileniyor madem çok sevmek istiyorlarsa annesi olarak bana da saygı duymaları ve sınırlarını bilmeleri gerekiyor bu cocuga bakan besleyen benim sonuc olarak kimsenin hayrına doğurmadım cocugumu beni ezerek sevmeleri hoş değil benim hoşuma gitmeyen seyi bildikleri halde tekrarla yapılırsa art niyet ararım sırf gönül olsun diye cocugumu sevdirmek zorunda değilim sınır bilip sevmek isterlerse ne ala ama sınırlar aşılırsa bende sandıgınızın aksine saygımdan geri adım atarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?