- 6 Ocak 2012
- 794
- 73
- 123
ne terbiyesizliği ya,altı üstü bi söz yazmış,ki konusahibine bakarsak kız böyle yazmakta haksız da değil...
farkındamısınız bilmem ama bu kız maksimum 16-17 yaşındadır,konu sahibinin bu kadar kafaya takması baya bir boş vaktinin olduğunu gösterir valla...
Canım benim bence böyle düşünmek çok bencilce oluyo.Yarın ne olaacağını biliyor musun?Allah esirgesin ama ya 2-3 aylık evliyken birinin bakımına muhtaç kalacaksın ozamanda dermisiniz ki 5-6 senelik evli olsamda öyle gelseler bana bakmaya.Dünya hali kimsenin yarına çıkmaya garantisi yok,o yüzden hoşgörülü ve tevazu sahibi olmak lazım...
Mesafeli davranmak benden çekinsin istiyorum ikidebir abisini arayıp isteklerde bulunmasın istiyorum çünküğ benimde kardeşim var arayıp hiçbis istekte bulunmuyor hala bekar sanıyor..
kızlar başından geçmeyen anlamaz lütfen biraz empati yapalım....aksini iddia eden ve konu sahibine kızan arkadaşlara söylüyorum, kızlar gerçekçi olalım kim bu devirde görümcesini kaynını kaynanasını vs yanında kalmasını ister ki... bi kaç gün değil bir yıl kolay değil....eve gelen bi misafir bütün düzeni değiştirir...ona göre davranmak zorunda kalınır....yemek olsun uyku olsun ne olursa olsun gelen giden olsun hep üçüncü kişi dşünülerek hareket ediliyor....insanın kendi öz anası babası bile olsa belirli bir misafirlik döneminden sonra rahatsızlık vermeye başlar çünkü evdeki rahat tavırlar o kişinin bulunmasıyla değişir ve biz kadınlar olarak kendi evimizdeki prensiplerimizin değişmesinden pek hoşnut olmayız..yanlışmıyım.... konu sahibine çok hak veriyorum....kaldı ki bu bayan görümcesiyle daha önce ufak tefek bişeyler yaşamış...bunun üzerine birde aynı evde bir sene yaşamak kolay değil.... ben hak veriyorum çünkü benimde kaynım bi süre yanımızda kaldı...bizim hiç sorunumuz olmadı severim hatta kaynımı o da yenge yenge diye ölür çok sever bizi yeğenini abisini....esprili saygılı efendidir....ama haliyle bi süre sonra insan rahatsız olmaya başlıyor... evdeki bütün düzeni ona göre ayarlamaya çalışıyorsun...normal şartlarda belki tv izlerken uzanıp izleyeceksin veya rahat eşofman giyip dinleneceksin, bacaklarını uzatıp keyif çatacaksın belki...bunlar basit görünsede dışardan bakınca, bizzat yaşamadan kimse anlayamaz...konu sahibine tavsiyem bence mesafe koymaya çalışmak yerine açıkça söyle derim ben.... eşine anlat izah et...tartışma çıkarmadan işi kavgaya götürmeden sakince anlat...bak rahat edemeyiz herşeyin düzeni değişecek iki kelam bi özel hayatımız kalmaz... yani bunun gibi örnekler işte....çok haklısın ve düşündüğün yazdığın herşeye hak veriyorum canım kolay gelsin...
liseye giden bir kıza karşı bile oyun yapmayı düşünüyosun ya,ne diyim sana sadece yaşın büyümüş...
"abim,abim" diyomuş,demekki ona varlığını hissettirip seni sevmesini sağlayamamışsın,seni sevmiyor diye de bir insanı yargılayamazsın,sevmek zorunda değil...
"nasıl mesafeli davranabilirim"in türkçesi kadınlar kulübünde,"ailesini başıma bela gelmeden kocamın hayatından nasıl çıkarabilirim"
yazık yazık bin kere yazık...
kayınvalideni çok seviyodun 1 ay önce ne oldu?o da mı senin kişisel çıkarlarına ters düştü...
o onun abisi dersaneye de gönderir,eşofman da alır,çanta da alır,ayakkabı da alır,gözlerini kısıp kendi kendini yiyeceğine birazcık iyi niyet göster...
benim kardeşim niye istemiyor diyosun...senden çekiniyodur belki...senin gibi ablam olsa ben de bişey istemezdim...helal olsun abisine "bak kocana değil abisine diyorum" senin kocan ama onun "abisi,abisi"
Foto muhabbetini hatırlıyorum, söyle deyim bende istedigimi resmi koyar, istedigimi koymam..
Genelde fotograf karesi icinde bende varsam koyarım o resmi, sırf abim ve yengem veya kız kardesim ve esi diye gösteremem kimseye!
İkincisi bu kız daha kim ne derse desin ergen! Ayrıca bir yardım söz konusu ise abisidir elbet yardımlarda bulunacaktır, konu sahibi alınmayın lütfen ama, biraz empati yapın sizin kardesiniz sizden birseyler istese? Terbiyesiz, yüzsüz mü diyeceksiniz? Ablacım, ablacım dese sürekli, esiniz kızacak mı yani? Ve esinizin ailesinden maddi destek bekleyen siz olsaydınız? Ve aynı sizin gibi tavır sergileseler ki, kk' da bunu da gördük, maddi destegi göremedikleri zaman, biz burda nasıl zorlanıyoruz, bu durumu yasayan ogulları degil mi, kendi evlatlarını hic düsünmüyorlar mı? oldu. Her zaman objektif olmakta fayda var diye düsünüyorum.
Abidir, dershaneye' de gönderebilir, kendisi calıssa yapar diyorsunuz da temeli olmayan biri malesef kendi basına basarılı olamayabilir, aynı evin icinde yasama zorlugu konusunda size katılıyorum, ama belki baska bir hal caresi bulunur? Baska bir evleri varmıs sonucta, aile cocuklarının istikbalini hic mi düsünmüyor yani? Bu önce onların görevidir, ama imkanları yoktur o zaman birsey diyemem tabii,
Birde bir digeri, görümceniz size gıcık ya, sizi kıskanıyor ya hani, ben bu gibi durumlarda o kisi bana bir geliyorsa, ben bin adım giderim, sevgisini kazanmaya ve anlasmaya calısırım, sonucta daha 18-19 yasında genc bir kız, gönlünü kazanmak zor degil diye düsünüyorum, su dünya' da sevmek ve sevilmekten güzel ne var ki baska?
Ben dediklerinize pek katılmıyorum. 18-19 yaşında evlenenler var. Ben o yaşlarımı hatırlıyorum da hiç de çocuk değildim. Ya bir de niye bu kadar zorluyorsunuz ki ilişkileri. Karşılıklı birbirlerini sevmemiş de olabilirler. Biraz fazla panik yapıyor konu sahibi, konu kolayca çözülebilirken belki altından kalkamıyor o durumlar başka...
Öncelikle ben cocuk demedim zaten, ergen dedim ve o 18-19 yaslarında evleniyorlar diye bahsettiginiz insanların yaptıgı veya yapacagı evlilikler ne kadar saglıklı olur? Önce buna bi bakmak lazım, burda aile ve evlilikler bölümünde iki arkadas biri 18-19, biri 20 yaslarında konu acmıslar evlenmek istiyoruz diye, hic kimse de evlen dememis aksine, yasının kücük oldugu, daha cocuk sayılabilecek yasta olduklarını söylemisler, evliligi kaldırabilecek yasta olsalardı kimse bunları söylemezdi takdir edersiniz ki.
Ayrıca ben iliskileri zorlamıyorum, benim icimden gelen bu, benden yasca kücük, daha ergenlik cagında olan bir insanı nefret edecek kadar sorun etmezdim kendime, ondan bu sekilde bahsetmezdim, yasının verdigi cahillige, ergenligine baglardım ve aradaki sorunu halletmeye calısırdım, en azından denerdim. Bu forumda kayınvalidesiyle sorunlar yasayıp, ki kac yasında, görmüs gecirmis insanlar hepsi, konusan, sorunlarını halletmeye calısan kisiler var, konusmanın, iletisim kurabilmenin iliskileri zorladıgını, kisiye birsey kaybettirecegine deinanmıyorum. İnsanlar konusa konusa anlasır demisler, tabii bu da benim sahsi fikrim.
bu bir mecburiyet değil.kendi evleri varmış.kendi anası babası sahip çıksın konu sahibi ergen bir kızla yaşamak zorundamı??insan eti ağırdır.kimin kime muhtaç olacağı belli olmaz ama ortada muhtaçlık bir durum yok.zamanı geliyor insana kendi anası babası ağır geliyor kocasının kardeşiyle kardeşi dershaneye gitsin diye yaşayıp bidaha geri gelmeyecek zamanını heba etmesine gerek yok konu sahibinin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?