- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
kızlar yorumlarınıza bir yerde hak veriyorum bir yerde veremiyorum!!oncelikle konı sahibini haksız bulanlara seslenmek istiyorum..diyorsunuz ya yarın bir gun aynı sey senin de basına gelir!!acaba boyle bir durumda kocası istermi kzın kardeşini?????adamı tanımadan yorum yapmayın!!ha belki de ister o baska tabii.ama aksi bir durum da soz konusu olur..çunku genelde boyledir ailelerden biri eş tarafından istenmezBence de meseleyi hani kafasında büyütüp bu yaşta birini takmasın ama belki de ben de tecrübelerime dayanarak, gördüklerimden bu şekilde bir tepki verdim.
Yani sizin anlatmak istediğiniz onunla mı başa çıkamıyorsunuz , sonuçta sizden yaş olarak oldukça küçük vs. ama işte bazen gerçekten evliliği çok fazla etkileyecek durumlar olabiliyor. Bu yaşta evlenilebilir derken o olgunluğa sahip olunabilir demek istedim. Ben de erken yaşta evliliği savunduğum felan yok o kültürde biri değilim zaten ama sonuçta o yaşlarda ciddi hayaller iş hayatına, mesleğine dair geleceğe dair şeyler düşünülebilir çok da küçük bir yaş değil demek istedim.
Ha o gencin aklı havadadır bütün bunlardan haberi bile yoktur o da ayrı konu.
Şimdi demişsiniz ya bana 1 gelene ben bin giderim vs. Bu türlü şeyleri ben de yaptım ama bazen de yaşam standardınızı da etkiliyor bu türlü şeyler. Konu sabihi zaten yeni evli, evliliği bile yeni oturuyor. Birkaç sene sonra çocuk olunca böyle başbaşa kalma imkanları zaten olamayacak, bence yeni evlilerin evinde bu şekilde kalınmasını ben hiç doğru bulmuyorum. O yüzden ilişkiler zorlanmamalı dedim.
Ha ileri yaşlarda olurlar çoluklu çocuklu, kimse sahip çıkmaz abisi yine sahip çıkar evine alır o durumda olur değişir işler. Ama bence durumlar kişilerin içinde bulduğu şartlara göre ve kişilerin kendisine göre değerlendirilmeli diye düşünüyorum.
Sizin dedikleriniz genel geçer şeyler. Uygulamaya alındığında öyle olmuyor...
Ben konu sahibinin gereksiz yere 17 yaşındaki bir genç kıza kafayı taktığını düşünüyorum.Bir çekememezlik var sanki...
Eğer gerçek hayattada kıza karşı bu hareketlerini bariz gösteriyorsa, kızda belki o yüzden cephe alıp farklı davranıyor olabilir.
Sonuçta burada olanları sadece konu sahibinden dinliyoruz,kız gelse kimbilir belki neler söyleyecek...
Yani sonuçta kız bunun birşeyini çalmamış,gelip canını acıtmamış...
Ama konu sahibi kızın eğitim konusunda bile bir kurnazlık arıyor. Garip...
canım mesafe koymakla olacak iş degıl bu ,açık açık konusman gerekıyor senın .
eger aıleden yeteri kadar terbıye almadı ıse,sen ıstedıgın kadar mesafe koy
anlamaz o zaten ,hala esınızden bırseyler ıstemeye devam eder .
ben burada gelın degılım,benım ıkı tane abım evlı .ama hıc bır zaman abımlere
telefon acıp da "bana sunu al bunu al "dıye sıparıs vermedım.aklımdan bıle gecırmedım .
cunku onların da bı aıle olduklarının bılıncındeydım .onların da kendılerıne gore bı duzenı
borcları harcları vardır ,bunun bılıncındeydım .yanı ben bunları dusunurken ılkokula gıdıyordum .
bunun yaşla alakalı bı durum oldugunu dusunmuyorum .tamamen yetıstırme tarzıyla alakalı .
bı ınsan eger arsız ıse ,70ınde de arsızdır .bu durum sedece erkek aılesı olarak yorumlamıyorum
kız aılesı ıcın de gecerlı bence .ne erkek aılesının nede kız tarafının evlı olan evlatlarından beklentılerı
olmamalı .elbette anne baba canımız ,zor da olurlarsa ılk evlatları kosacak tabıkı de ama ,
boyle sımarıkca ısteklere kesınlıkle tavız verılmemelı .
siz de kalması konusuna gelırsek eger; bence aıle huzurunuz ıcın de kalmasını kesınlıkle kabul etmeyın .
sonuc da bı genc kızdan bahsedıyoruz .kanı delı akıyor hercayı cagları ve sızın ıcın cıddı bır sorumluluk!
ustelık yorumlardan anladıgım kadarıyla kız koyde yasıyor .koy hayatı şehire gore daha kısıtlıdır .
ee bu kız bırden sızın yanınıza gecınce kendını ozgur gıbı hıssedıp kendısını de dagıtabılır .
sureklı onun pesın de olmak zorun da kalacaksınız .benım erkek arkadasımın da halasının kızı koyde yasarken
unv ıcın ıstanbul'a gelıp erkek arkadasımın aılesıyle bırlıkte kalıyordu .sorumluluk tamamen erkek arkadasımın
aılesıne aıttı kı ,aıle de sıkı sıkı tehmıhlemıs kızımıza sahıp cıkın dıye .kız ıstanbul'a tesetturlu gelıyor sonra
bayag acılıyor sacılıyor .unv ortamın da erkek arkadasları eve bırakıyor gece yarıların da.erkek arkadasımın aılesı
cıddı sorunlar yasamıs .sureklı kızın pesındeler .kız laf soz dınlemedıgı gıbı ,bana soyle yaptılar boyle yaptılar dıye
kendı aılesıne de sıkayet etmıs .sonra ıkı aıle de bırbırlerıne gırıp kavga etmısler .hala konusmuyorlar .
lafın özeti bır genc kızın sorumlulugunu almak kolay degıldır .yarın bırgun basına bırsey gelse ,suclanacak
hedef nokta sız olacaksınız .aıle huzuru fılan da kalmaz .
Arkadaşlar üzülüyorum halinize...
bir tanıdığım var.köyde yaşıyorlarmış.abisi ise şehirde.ilkokulu bitirince ailesi okuması için abisinin yanına göndermek istemiş ama yengesi kabul etmemiş,abiside ses çıkarmamış ve okuyamamış bu nedenle.eğer imkanı olup okusaymış eminim ki çok iyi yerlere gelirdi.çok becerikli,çok zeki bir insandır.ama ne hikmetse ertesi sene yengenin kardeşi yanlarına gelip okumuş.bu adaletsizlik değil mi sizce
üzülmeyin üzülüncek hale düşersiniz..herkesin kendi yaşam tarzı kendi düşüncesi kimse kimse için üzülmesine gerek yok.
ortada hayat meselesi yok. hasta değil tedavi için gelecek değil.kendi evleri var gelsinler otursunlar. burada kendine polyanna süsü verenleri de anlamıyorum.siz çok meraklıysanız görümceniz,kayınvalideniz hep birlikte oturun... biraz gerçekçi olun 3 gün 5 gün değil 1 seneden bahsediyoruz. bi evde 2 kadın zor...çünkü görümce haddini bilen bir insan değil.huzur vermeyecek o evde.
Ben anlamıyorum.Tüm yorumlarınızı okudum ama gercekten anlamadım sizi.
Benim kardesim dgs ye hazırlanıyor inanın benim ve eşimin zoruyla.Eşim her türlü kardesime destek.''O daha küçük hayatını kurmasına yardımcı olmalıyız bu bizim görevimiz'' deyip kardesimle ilgili herseyde yanımda oluyo sağolsun.
ya ne yapabilir ki bu kız size.
istemezmisiniz sizin yardım ve yönlendirmeleriyle o yaşlarda bir kızın hayatının kurtulmasını.
demek ki abisine daha yakın hissdeiyor kendini.onun eşinle aranıza girdiğini düşünmek yerine siz kabul etseniz kardesniz gibi yanında olsanız destek olsanız.
sınır koymak yerine güzel bir ilişkiniz olsa.zaten bu kadar cekinmenize gerek kalmaz evime gelir düzenim bozulur vs diye.
bir tanıdığım var.köyde yaşıyorlarmış.abisi ise şehirde.ilkokulu bitirince ailesi okuması için abisinin yanına göndermek istemiş ama yengesi kabul etmemiş,abiside ses çıkarmamış ve okuyamamış bu nedenle.eğer imkanı olup okusaymış eminim ki çok iyi yerlere gelirdi.çok becerikli,çok zeki bir insandır.ama ne hikmetse ertesi sene yengenin kardeşi yanlarına gelip okumuş.bu adaletsizlik değil mi sizce
Arkdaşlar 8 aylık evliyim eşimin ailesiyle ayrı şehirde oturuyoruz ama eşimin ailesini sevmiyorum özellikle küçük görümcemden nefret ediyorum ona karşı seviyeli olmak istiyorum zaten arayıp sormuyorum ama oda beni aramıyor abim abim diyor sürekli benim bu evin hanımı olduğumu unutuyor hem görümceme karşı hem eşimin ailesine karşı mesafeli olmak istiyorum ama çok da mesafeli olmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım ?
bu arada küçük gömrümcem liseye gidiyor eger bu sene ünv kazanmazssa abisine der ki abi beni dersane ye gönder der zaten şimdiden yolunu yapmaya başladı temelim yok yapamıyorum demeye eşim de sen çalış da bakarız dedi olmazssa BANA SÖYLEMİYOR AMA KAZANMASA YAŞADIKLARI YERDE DERSANE YOK BENİM YANIMA DERSANEYE YOLLAYACAK EŞİME DERSE EŞİM HAYIR DEMEZ 2-3 AY NEYSE AMA BİR SENE KATLANAMAM BUNU GÖRÜMCEMİN DEMEMESİ İÇİN BENİM BİSEYLER YAPMAM LAZIM ONA SEVİYELİ VE MESAFELİ SOĞUK DAVRANIRSAM OLUR MU? ZATEN ÖYLE YAPIYORUM DA ANLAMIYOR GENE ABLACIM FALAN DİYOR DEMESİN BANA YAPTIKLARINDAN SONRA ARKDAŞLAR KAYINVALİDEME VE GÖRÜMCEME NASIL MESAFE KOAYBİLİRİM ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?