Eşimin ailesini sevmesem ne olur....

Saygi da tipki sevgi gibi kazanilir.

Zorla saygi olmaz hele size saygisiz davranana asla.

ben saygının insanın kişiliğnden geldiğine inanırım.o nedenle kim olursa olsun herkese saygılıyımdır.herkesi sevmemiz mümkün değildir ama saygı gösterebiliriz

Benimde söylemek istediğim şey tam olarak bu işte... Konu sahibi eşini kendine çekmeye ailesinden uzaklaştırmaya çalışıyor ya da uzaklaşsın istiyor(görümcesi ve kuzenlerden dolayı). Bunu adamın gözüne soka soka yaparsanız ya da diretirseniz kaybeden siz olursunuz... Birde şu takı olayı yardım olayı... Tamam yardım edilmemiş ya da takı takılmamış olabilir(benim kayınvalidemde tek kuruş yardım etmedi taktığı bir bilezik düğünde nişanda taktığınıda ben yapıp verdim taksın diye) bunu uzatmanın ne anlamı var... Başta biliyordun yardım etmeyeceğini ya da sonradan öğrendin diyelim altından kalkamayacaksan ya da unutamayacaksan yardım etmediklerini neden evlendin... Madem borç ödemek zoruna gidiyor yol yakınken dönecektin...

Saygi da tipki sevgi gibi kazanilir.

Zorla saygi olmaz hele size saygisiz davranana asla.

Katılmıyorum bu sözünüze... Her birey saygıyı hakediyor bence... Herkes birbirine saygı duymak zorunda... Saygı olmazsa ne evlilik,ne arkadaşlık,ne toplum hayatı huzur içinde olur...

Alttan alttan dolduracaksın,öyle gözüne sokarsan busefer ' benim ailem sana bişey demiyor,kendin olay yaratıyorsun' bölümü başlıyor.Ama bunları hep yaşayanlar bilir...birde erkekler 'ailem neden yardım etsin ben evlndim' diyerek gurur meselesi yapıyor genelde.oyüzden ya kendi yağında kawrulmayı ögreneceksin,yada xxmutluxx dediği gibi yakın yoldan döneceksin. örnek;kayınvalidenle dışarı çıktın çaktırmadan şunu beğendim falan ağzını ara aldır ona,yada akşam gelince eşimden alıp sana veriyim anne 'dersin.ben nişanlıyken 2 kere öyle yaptım sonrada vermedim ..yani illa erkekleri sokmak gerekmiyor. onlar zamanla soğuyor zaten

sevmek zorunda değilsin zaten
hatta saygı duymak zorunda da değilsin
ben sevmediğim bi insana saygı da duyamam kendimle çelişirim çünkü
saygı hak edilen kazanılan bi şey
bol keseden veremem kimseye
hele layık olmayana asla..

ben saygının insanın kişiliğnden geldiğine inanırım.o nedenle kim olursa olsun herkese saygılıyımdır.herkesi sevmemiz mümkün değildir ama saygı gösterebiliriz

Evet yetiştirilme tarzıdır belkide.Kendimizden büyüklere saygı duymak zorundayız diye öğretildi bizlere,yaşlı insanlara saygı duymak için onların benim saygımı kazanmaları gerekmiyor.

Bazen bunu düşünürüm,benim anneannem çok huysuz bir kadındır ama ben onu yinede çok severim yaptıklarına bozulmam.Kayınvalideme kızdığımda aklıma anneannemi getiririm o bundan beterini de yapsa küsmezdim diye ve kendimi sakinleştiririm.

Kızlar emin olun maddi beklentide değilim hatta biz destek oluyoruz,saygıda kusur etmiyoruz benim derdim huzurum,kv.e gittiğimde görümcem orda rahat durmuyor çoğu zaman bana hoşgeldin bile demiyor,takmayayım desem de alışık değilim kuzenler geliyor hadi baştan
eşime maddi konuları başa kalkmadım ama bana tavırlarını kalktım,sürekli benden ilgi bekliyorlar ,onlara gitmediğimde eşime şikayet ediyorlar da karşılıksız vermek de Allaha mahsustur,hem ben çalışan bir bayanım işim gücüm çok
politik olmayı becerebilsem ah...

Son düzenleme:

anladım, sende o yokmuş gıbı davran cok zor bılıyorum ama gerekmedıkce konusma. baktı tınlamıyosun bı sure sonra vazgecer

O zaman eşin lafını etmeden ara sor kayınvalideni,uğra beş dakika ,eşin sorarsa ben senin aileni sen söylemeden de düşünürüm de.Zamanla eşinde vazgeçecektir bu huyundan.Sen eşine görümcenle problemlerini anlattıkça eşin senin onlardan uzaklaşmak için bahane aradığını düşünüyor.Yanlış yoldasın.

ne diye şikayet ediyorlar

ne kadar sıklıkla gidiyorsunuz

madem huzur bozacak kadar görümcen fena eşin ne tepki veriyor

Sevmek zorunda degilsin evet ama saygı duymak zorundasın...

Eşine bir şikayet ederler iki ederler ve sonra seslerini keserler.
Ben kayınvalidemi,kayınpederimi ve görümcemi çok severim fakat çalıştığım için bir de sürekli gitmeyi(çocukluğumdan beri birilerine gitmeyi hiç sevmem) sevmediğim için sık gitmiyorum.
İlk başlarda eşim annemlere gitsene falan derdi,kayınvalidemler eşime bir şey dememelerine rağmen.
Bende yorgunum,yarın giderim derdim sürekli ve şimdi eşim karışmaz oldu.
Ne zaman istersem o zaman gidiyorum.
Tercih sizin,birilerine bazı şeyleri zorla yaptırmaya çalışmalarına sinir oluyorum.

Son düzenleme:

Benimkiler de maddi destekte bulunmadilar ama bulunmus gibi bir havalari var Evlilikte sunu ogrendim cok gecmeden sessiz durdukca tepeme cikamya basladilar yeter be dedim simdi yola gelmeye basladilar

Ben bazi insanlari anlayamiyorum vallahi:44:

Aileler zaten bizi buyutup okutup belli bi yasa, eli ekmek tutacak yasa getiriyolar.
Evlenirken eger herseyi ailene guvenerek basliyosan bastan yenildin demektir.
Elin ayagin tutuyosa kendin yapacaksin, hem cok daha tatli daha benimseniyo o ev o alinanlar.
Eger yapamiyosanda bekle 1 yil daha calis gor isini.

Herkes konu acarken zaten maddi destekte olmadilar, herseyi biz yaptik sevmem icin bi sebeb yok diye konu aciyo.
Yanlis bence cok yanlis yardim etmediler diye hemen siliyosunuz.

Konuya gelince madem kv kp ile aran iyi kp seni surekli cagiriyo o zaman gidiceksin arada birde olsa.
Gorumceni yada digerlerini kafana takmiycaksin.
Zaten hepsine sinir oluyorum diye bahane aramiycaksin.
Gidrsin hosgeldin demiyomu o gorumcenin esekligi, gecersin oturusun kv nin yanina edersin tatli tatli sohbetini donersin.

ben haftada 1 kere biz gidelim 1 kerede bize çağıralım diyorum ama eşime ailesi baskı yapıyor,ben de zorla olunca sinir oluyorum bahane uyduruyorum o da hoş olmuyor
inanıın kv elimi birşeye sürdürmez,kp de öyle saygılıdır ama görümce de biraz iyi olsa giderim
eşim annemlere git dediği zaman görümcemin tavırlarını anlattım zaten çoğuna oda şahit oluyo takma diyor

ne güzel işte annesi babası sevip sayıyor seni

sende çalışıyorum evde işlerim oluyor yetiştiremiyorum deyin

olmadı telefonla arayın gönülleri olur eşin sorarsa da aradım konuştum ben dersin olur biter

görümcenin ne gibi tavırları var tam anlatmamışsın ama onu da görmezden geleceksin

herkes iyi olacak diye birşey yok

sen görümcen yüzünden tavır alma onlara , onun dediklerini de görmezden gel

senin ailende herkes çok mu iyi elbet vardır kötü olanlar da onu da öyle kabul edeceksin

Söylediğin mantıklı,haftada 2 kere görüşmek yeterli ama eşine bunu farklı yoldan anlatmalısın belkide.

Senin ailen farklı şehirdemi?Eğer aynı şehirdeyseniz sende eşine baskı yap sürekli annemlere uğrayalım diye birsüre sonra evde vakit geçirmeyi özleyip vazgeçecektir.

bence arkadaş aslında çok seviyor kv ve kp yi ama sıkılmak istemiyor...kendi hallerine bıraksalar belki haftada 2 defa gitcek ama niye gelmiyorsun denildiği zaman iş biraz inada ve iç daraltısına geliyor...ergen psikolojisi gibi bu...kız üşürde annesi kızım kalın giy diyince sinir olur ya o hesap..kocaman insanlarız birşeyden anlamıyormuşuz gibi gelin,arayın denince rahatsız oluyor insan...birde bazı arkadaşlar sevmiyor fln demişler konu sahibi için bence alakası yok..sadece tahammül meselesi....

size bu kadar iyi yaklaşan kv ve kp'nize haksızlık olarak düşünüyorum..görümceniz size saygısızsa sizde artık kendisinden saygı beklemeyin..hoşgeldin derse hb dersiniz demezse konuşmak,görüşmek,muhabbet etmek zorunluluğunuz, mecburiyetiniz yok..saygıyı elden asla bırakmayın..sizi görmezden geleni siz hiç görmeyin..

Planlı, programlı, kuralcı insanlar her zaman dışarıdan müdahalelere tepki vermek isterler.
Bu tepki kimi zaman etkili olur, kimi zaman da etkisiz olur.

Dolayısıyla bu durumda kişi, kendi içinde çatışma yaşar. ( Bunun ne demek oldugunu çok iyi bilirim, ben de böyleyim :) )

Anladıgım kadarıyla konu sahibi bu durumda.

Fakat ilk mesajda anlatamamış kendisini.

Yalnız konu sahibi arkadaşım, çocugun yok henüz sanırım,
olduktan sonra bir nebze biraz daha rahat bir insan olacaksın, ama yine de olayları akışına bıraktıgında, içinde kendinle çelişen sesler susmayacak,
sadece sesleri kısılacak

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…