Eşimin ailesinin sorunları bizim sorunumuz oldu

asiyan24

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2025
21
5
1
26
Merhabalar. İlk defa böyle bir platformdayım. Yazacaklarım biraz uzun. Öncelikle ben 2.5 senelik evliyim 26 yaşındayım bir kızım var ve doktorum. Eşimle çok severek evlendik onu çok seviyorum çok iyi birisidir. O da beni çok sever. 10 senedir beraberiz aşkımız hala tazedir. Ama sorunlarımız var. Ve sorunlarımız bizim bile değil. Şöyle ki eşim tekniker , ailesinin durumu iyi değil. Evlenirken her şeyi kendisi yaptı. Benim ailem yardım etti bi de. Benim babam avukat annem ticaret lisesi mezunu. Onun annesi de babası da ilk okul malesef. Babası memurmuş. Aradaki kültür farkını biraz anlayın diye yazıyorum bunu. Biz evlendik, yakın oturduk iki aileye de zaten aynı mahallede oturuyor aileler. Benim evime sürekli aranmadan izin alınmasan gelindi. Ben nöbet ertesi dinleniyorum çat kapı çalıyor vs. Bundan rahatsız oldum ve birkaç kere olunca söyledim. Ben mesafe koyan kötü gelim oldum. Neyse asıl sorun şimdi geliyor. Ben hamile kaldım. Hamileliğimin ilk gününden bu güne kadar eşimin ablasının sorunları bitmedi. Ablası eşini aldattı. Çocuklarını terk etti. Eşim hep onların abuk subuk işlerine koşturdu. Hayatımda duymadığım şeyler duydum ailesinde. Hamile karısıyla oturan eşimi gecenin köründe arayıp ablası yüzünden karakollara çağırmalar , ablası eşini şikayet etmiş karnım burnumdayke yeğenlerinin sık sık okul çıkışı bana gelmesi ( hepsini kendi yeğenim gibi seviyorum ama ben en son yine karakol olayından 2 gün sonra doğum yaptım ). Kimsenin bu kız hamile oğlum bebek bekliyor bi sorunu var mıdır diye düşünmeden sürekli onu çağırması. O kadar saçma sapan şeyler ki açıklayarak yazsam 20 sayfa olur. Ben her hafta bunların ailesinin sorunları dinledim. Çocuğum 9 aylık. Her gün hala sorun. 3 ay önce kayınvalidem evi terk etti eşim anne gel bizde kal demedi diye eşime küstü. Her gün babası eşimi aradı annen ne zaman gelcek diye. Eşim ikisinin arasını yapmaya çalıştı. Babası sürekli şu anki işinden şikayet ettiği için( 45 yaşında rahat batmış çoluğum çocuğum var dememiş erken emekli olmuş sonra bakmış geçinememişler şimdi filo şirketinde şoförlük yapıyor) eşim ona sürekli iş buluyor sürekli babasının işini düşünüyor eve gelince vs. Sonra babası eşimin bulduğu işe giriyor birkaç gün çalışıp bırakıp eski iş yerine dönüyor ve bu 3 kere oldu. Madem öyle eşime neden sürekli şikayette bulunup huzur kaçırıyosun ? Evlerinde bir huzur yok. Kayınvalidem yemek yapar babası bu böyle yapılmaz der yemez kavga ederler. Kayınvalidemin yaptığı yemekleri atar. Saygısız cahil bi insan. Bana kayınvalidemin dedikodusunu yapmaya çalışır kabul etmeyince dedikoduyu sinirlenir. Eşim de sus pus babası çok baskıcı ve şiddetli biri o yüzden bastırılmışlar. En son dün yine eşimin annesi salata yapmadı diye kavga çıkmış evlerinde. Biz de kendi annemlerde oturup gülerek sohbet ediyorduk. Eşim uzun zamandır gelememişti annemlere ve özlemişti babamı vs. İyi anlaşırlar damatlarıyla benim ailem gırgır şamata çıktur. Babam aynı zamanda anayasa hocası öğrencileri hep bizler yaşında o yüzden güzel iletişim kurar bizimle. Neyse aradı annesi hemen gel diye. Noldu dedi eşim kayınpederimdeyiz dedi. Hemen gel dedi başka bir şey demedi. Eşimin annesi zaten hep duygusal manipülatif inanılmaz tripli pasif agresif ve sürekli laf sokan biri. Eşim sofradan kalkıp gitmek zorunda kaldı ailem de şaşırdı. Eşim gitti. Sorun neymiş? Kayınvalifem salata yapmadı diye kavga etmişler birbirlerini boğazlamışlar nerdeyse eşim de orsys gidip demeliymiş ki baba annem senden boşansın ben arkasındayım gerekirse bizde kalır. Yani ben cidden delirmek üzereyim eşim geldi ailem eşimle konuştu ben sinirden bebekle eve geçtim annemlerde duramadım. Eşimin suçu yok gibi ama var. Sınır koyamıyor. Delircem artık en sonunda bugün konuştum ve ben suçlu oldum. Bana resmen mesafeli , eşinin ailesiyle görüşmek istemeyen bencil kadın muamelesi yaptılar. Ben artık hiçbirini görmek bile istemiyorum ne yapıcam bilmiyorum evliliğimden soğudum eşimden soğudum depresyona girdim bitirdiler beni mahvettiler. Okumama bile karıştılar dahiliye yazdım dediler ki rahat bölüm yazsana sende kada yok. Ya o kadar vizyonsuz o kadar cehalet kokuyor ki. Ben kendime ve aileme onlarla muhatap olmayı yakıştıramıyorum artık. Bebeğimin doğum günü olacak onları yan yana getirmek istemiyorum hiçbirini görmek bile istemiyorum. Ne yapıcam ben ?

O yüzden burada evlenmeden önce soranlara davul bile dengi dengine diyoruz. Denginiz biriyle yuva kursaydınız bu sorunları yaşamazdınız.

Aileye suç buluyorsunuz ama o ailenin yetiştirdiği adamla evlisiniz. Armut dibine düşer.

3-5 sene daha sürer evliliğiniz. %90 ihtimalle eninde sonunda biter.

Eşiniz de bir sorun göremedim ben.. herkes sizin kadar şanslı olmuyor malesef.. o da o sorunlu aileden kendini kurtarmaya gelistirmeye calisan biri..
Sizin desteğiniz olmasa o çukura düşecek belki.. gene sınır çizin ama eşinize de destek olun.. haklısınız kimse bu şekilde bir kayinaile istemez ama esinizin suçu değil.. evinize sınır çizin asla kv istemediginizi evinizde söyleyin devaminda destek olun bence..

Eşinizin gayet suçu var. Küçük bir bebeği ve karısı varken kök ailesi her çağırdığında gitmemeli.
Eşiniz hakem değil, anne ve babasının kavgasını ayırmak gibi bir zorunluluğu yok. Sanki eşiniz ebeveynlik yapıyor ailesine.
Bence eşinizle konuşun, böyle devam edemeyeceğini net bir şekilde belirtin. Anahtar eşinizin elinde, eşiniz istemezse sizi mutsuz edemezler.

Almanyaya taşınıcaz , uzaklaşıcaz bu insanlardan. eşim dünyanın en iyi insanlarından biri 18 yaşında evini terk edip kendi ayaklarının üzerinde durmuş ve çok iyi
Bir baba. Ama gerçekten ailesini daha iyi gözlemleyip gereken yerde sınırı çizmem gerekiyormuş. Ailenin bu kadar önemli olacağını tahmin edemezdim. Bir kere bile kendi sorunumuzdan kabga ettiğimizi hatırlamıyorum.

Çok doğru söylüyorsunuz. Kesinlikle. Konuştum ama bu kadar net tavır göstermedim çok sevdiğim için kırmak istemedim. Ama kesinlikle bugün konuşucam

Eşim o kadar iyi ki yani ben yanında bazen kendimi nasıl bu kadar iyi olabilir diye kötü hissediyorum. Çok iyi bir baba. Yardımsever. Sadık. Dediğiniz Ailesinden kurtulmaya çalışıyor ama resmen manipülasyonla ağlamalarla içlerine çekiyorlar. Eşimin de canı sıkkın ona da destek olmalıyım evet ama yoruldum…

Çok doğru söylüyorsunuz. Kesinlikle. Konuştum ama bu kadar net tavır göstermedim çok sevdiğim için kırmak istemedim. Ama kesinlikle bugün konuşucam
Gittiğiniz her yerden annesi ile babası kavga etti diye apar topar kalkmak zorunda mısınız? Ne saçma şey.
Bir de kocaman insanlar sorunlarını çözemiyor, kendi doğurdukları evlattan mı medet umuyorlar sorunlarını çözsün diye?

Eşimin suçu yok gibi ama var
Asıl suçlu o zaten. Her gel denmesinde gelmesi, her git dendiğinde gitmesi...

Ama anne baba da arıza. Ben ebeveynlerin büyük sorunlar olmadığı sürece kendi aralarında olan biteni çocuklarına yansıtmasını doğru bulmuyorum. En azından ben kendi anne ve babamdan böyle gördüm.

Eşinizi kenara alıp ciddiyetle konuşun. Bu durumlara ya çözüm bulsun ya da bu evlilikle ilgili sizin ciddi aksiyonlar alıp uygulamaya koyacağınızı bilsin.

Hiç sevmem böyle aptal ebeveynler. Ebeveyn olmak ciddi bir iştir
Her şeyi çocuklara yansıtmak hiç olgun ve akli başında bi davranış değil.

Siz böyle bir ailenin çocuğu ile neden ve nasıl evlendiniz. Evlenmeden önce arkadaşlık yaparken görmediniz mi ailesini?

Okurken sizin adınıza yoruldum.
Eşinizle ciddi anlamda konuşmanız gerekiyor.
Ailesine de sınır koyun.
Siz eşinizin ailesindeyken annem çağırıyor gidiyorum deseydiniz tepkisi ne olurdu ?
Ya eşim muhtemelen çok önemliyse git tabi derdi ama benim ailem asla böyle bişey yapmayacağı için kestiremiyorum.

Yemin ederim o kadar sene beraberdik anlayamadım. benim eşim zaten ailesinden çok kopuktı 18 oldı ve hemen şehir dışı üniversite yazdı sonra da hep şehir dışında çalıştı. Sonra benimle evlenmek için geldi. Yani ben onunlayken ailesiyle iç içe olmadım. Zaten ilk zamanlar böyle sorunlar yoktu ama ablasının berbat durumundan sonra kv de de değişti iyice oğluna yüklendi her duygusal durumunu ondan çıkardı eşim de bu zor durumda yanlarında olayım derken işin cılkı çıktı. Nişanlıyken falan da hiiç böyle şeyler olmuyodu bi de ben hep ders çalışıyodım öyle çok onlarla muhatap olamadım max haftada 1-2 saat

Hamilelik ve ufak bir bebek sorumlulugu.. hem üst üste gelen sorunlar en sonda ailenizin yanında bu sorunun olması sizi bunaltmis sanırım.. eşiniz hakkında çok güzel konuşuyorsunuz.. burda ki bosan kurtul yorumları sizi üzmesin..

1. Aile sorunlu olabilir ama eşiniz bu sorunları kendi evinin içine taşıyor asıl hata eşinizde
2. Sınır çizmekten bahsediyorsunuz bu sınırı siz istediğiniz kadar çizin eşiniz bozduktan sonra bir işe yaramaz sınırı çizmesi gereken eşiniz
3. Bazen sevgi yetmiyor ülkemizde evlilik aileler arasında yapılıyor ve malesef sizinde bir farkınız yok ona göre yol alın.
4. Ve yine malesef eşiniz durun artık ben sizin ebeveyniniz yada arabulucunuz değilim demedikten sonra bu hep böyle devam eder.

Genele bakarsak tüm suç eşinizde ve siz ailesinde ve kendinizde arıyorsunuz okları doğru yere çevirinki çözülsün.

Aynen öyle. Benim bir arkadaşımın babası annesini sürekli aldatırdı, kadın da kızını arkadaşı sanıyordu. Sürekli ne derdi sıkıntısı varsa anlatırdı.
Çocuklar ebeveynlerin psikologu değildir. Kendi sorunlarınızı kendiniz çözeceksiniz. Senden kaç yaş küçük, kendi doğurduğundan medet umacak kadar da olmamalı yani.
Çözemiyorsan da boşanacaksın, bu kadar basit. Çöp kutusu değil çocuklar.

Ya bunu bugün kayınvalidemle konuştum artık inanamadım ağladı duygusal manipülasyonlara girdi ben yalnız bir kadın olarak kaldım ezildim yine dedi sonra söz bir daha aramam sizin huzurunuz yeter ki bozulmasın dedi trip atıp kapattı. Şaka gibiydi ya

Eşim birkaç kere dedi bunu ben sizin anneniz babamız değilim diye demese tamam. Ama insanlar çok garip. Sürekli ağlayıp onu suçlu hissettiriyorlar. Almanyaya taşınıcaz bir seneye kadar. Ama bu bir senede bile ayrılmaktan korkuyorum eşimle aramda birebir sorun olmamasına rağmen dayanamayıp çekip gitmekten korkuyorum. Sanırım ailem de ailesiyle konuşacak.

İsabet olur deseydiniz.
Yeni evli sayılırız, sizin derdinizden kendi evliliğimize odaklanamadık. Ne zaman bitecek sorunlarınız, biz ona göre pozisyon alacağız deseydiniz.
Yalnızmış vah vah.

Okurken kendi kayinvalidemi kayinpederimi gördüm resmen. Bizimkilerde surekli kavga ederler anlasamazlar ve surekli bu kavgalara oğullarını dahil etmek isterler. Oğlum gel kavga ettik diye ararlar. Bana hak versinler diye ikisi de kendi tarafına çekmeye çalışır. Boşanmaya gelince de boşanmazlar. Hayatınıza sadece olumsuzluk katmaya devam ederler. İnanın bu döngü bitmez. Evleneli 6 yil oldu bittigini görmedim. Eşinizin rest çekip sınır koyması gerekli. Yoksa üzgünüm bu evliliğiniz harcanır.
Kendi huzurunuz icin bırakın kötu gelin siz olun. Zaten hiçbir zaman yaranamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…