Eşimin ailesinin uzun süren misafirligi

Anne babanın bu eve geldiği gün bizim bosandigimiz gündür deyin
Açık açık asla kabul etmeyin
Yakanizi kurtaramazsiniz

Eğer beraber oturanları örnek gösteriyorlarsa siz de beraber oturmayip üstüne maddi yardım yapan aileleri örnek gösterin

özellikle çalışmadığım zamanda geliyorlar yani yaz tatilimde. Tüm gün ye iç yat tv izle azıcık evin buralarda dolan böyle geçiyor. Benim de çalışıyorum bahanem olmadığı yazın boş olduğum için mecbur yemek yapıyorum. Geldiği şehirde yani burda başka akrabalarida var onlara dolaşmaya gidiyorlar kalalim bari bir iki gün diyorlar. Sonra ertesi sabah hemen geliyorlar. bi defasında geldi rahat edememiş 'evimize bakımına gidelim' dedim dedi. Yani evi barkı dediği ev de bizim ev oluyor. Onun bu düşüncesini yıkmam lazım.

Eşime dedim böyle düşünüyordun neden evlendin benle gitseydin bunu kabul edecek biriyle evlenseydin sonradan emri vaki yapılarak olacak iş değil bu dedim. Sen hala aile olmayı ogrenememissin ailenin dizinin dibinde ayrilmamaliymissin falan diye ağır konuştum. Gelecekte olabilecek ihtimaller için neden simdi tartışıyoruz dedi. çünkü bunun ihtimali bile can sıkmaya yetiyor. Konuyu uzatamak için kapattı. Babam yanimiza taşınmak isterse ben hayır diyemem yine de diyip sustu .

Olma veya olmama ihtimalli bir şey için bence kendinizi yıpratmayın
Kayınpeder beraber oturalım dediği zaman çoluk çocuk falan olmuş olacak belki de herkesin kendi telaşı olacak
Her şeyi geç böyle bir fikir ortaya atıldığı zaman ben aynı evde yapamam diye açıkça fikrinizi söyler kenara çekilirsiniz
İhtimaller üzerine hayatı kendinize zindan etmeyin derim

Ben tek çocuğum. 15 yıllık evliyim.Çocuk istemiyorum . 12 yıldır annem ve babam Kasım ayında gelirler Ağustos ayında memleketimize giderler. Yani yılın 10 ayı birlikte otıruyoruz. Eşim teklif etti. Tek çocuksun anne ve babandan ayrı olma dedi . Babam su parasını öder, mutfak alışverişi yapar. Annem ev işlerini, yemeği yapar. Biz öğretmeniz. O kadar senedir herhangi bir şikayeti olmadı eşimin..durum tam tersi olsaydı . Onun anne ve babası kalsaydı ben istemezdim..bunu da eşime söylerim hep. Allah razı olsun senden ben katlanaöazdım diye.

Siz de bu seçeneği asla kabul etmeyeceğinizi söyleyip susun bence.

Kendinize de dert etmemeye çalışın. Anlıyorum içiniz içinizi yiyordur ama kendi sağlığınız ve huzurunuz için takmayın.

Asla en küçük açık kapı da bırakmayın eşinize. Eşinizin ailesine de yeri geldikçe sakince söyleyin ne düşündüğünüzü, yarın neden önce fikrini söylemedin de bizi heveslendirdin diye sizi suçlu çıkarırlar.

Bir kac kez kendi ailen gelsin bikac ay kalsin sizde,kayinpederinin yaptigi ve söyledigi seylerin aynisini uygunasinlar. Sende esine de "annem babam bizimle kalicak yarin öbürgün" diye. Esin ne tepki verir? Onun annesi babasi varsa seninde de var ciksin bakalim isin icinden...

1 ay idare edemiyorsun bi ömür nasıl yaşanacak.. Tavrını koy bence

Ev ev üstüne olmaz diyin konuyu kapatın.
Arada sizin yanınızda ima ederlerse şakayla karışık söylersinizOnlar da anlar herhalde.

hayır diyeceksin o kadar....

Onun bu düşüncesini yıkmam lazım.

baştan söyleyeceksiniz
mesela o oğlu ile oturacakmış dediğinde
evlenirken söylemişlr bana söylenemedi mesela siz gelip kalmak isteseniz ben oğlunuzu gönderirim evden deyin

adam sizi kırıyor siz onu kırmaktan niye çekiniyorsıunuz
kocanız bu kadar pasifken pat diye gelir kalılrar
terslemek zorundasınız

asla izin vermem de. zorla getirecek hali yok ya. babası kapıdan girerse aynı kapıdan siz çıkar gidersiniz, bunu anlatın ona.

Tabii ki gelip oğluyla oturabilir. Ama sen gidersin o evden kendi maaşını da alarak. Eşinin maaşından da nafakayı verirler. Altınlarını ve evlilikte aldığınız malların, eşyaların yarısını da verirler. Kayınpeder, kayınvalide ve eşiniz bu şartları gerçekleştirirse aynı evde mutlu mesut yaşasın!

Evinizde o kadar rahat ettirmeyin. Kucuk kucuk baslayin dozu arttirin. Alttan alttan yer yapma sinyallerine sessiz kalmayin. Ne dusunuyorsaniz soyleyin. Esiniz yetistirilis nedeniyle hayir diyemeyebilir. Siz sert cikmak zorundasiniz. Cok yakin bir cift arkadasimiz var. Onlarda da erkek asla ailesine karsi gelemiyor. Kendisi de farkinda ama oyle buyumemis yapamiyor. Mecburen esi yapiyor tum itirazlari.

Eşinizle değil bunun imasını yaptığı anda kayınpederinizle konuşacaksınız. Bizimkilerde öyleydi gelince gitmek bilmezlerdi küçük bir cinnet ardından uzun uzun konuşunca olay çözüldü. Ki bizimkilerin asla beraber yaşama, maaşımıza el koyma hayalleri olmadı. Aile olmayı öğrenememişsin ne saçma bir savunma, asıl eşiniz öğrenememiş. Hala göbek bağı kesilmemiş modellerden.

Bi daha bunu dediğinde tüm ciddiyetinizle “birlikte yaşamak istiyorsanız gider babanın evine yerleşirsin, bende seni boşar kendi evimin sefasını sürerim” deyin. Bak bi daha diyor mu?

Bu konu ile ilgili eşine karşı net olsun tavrin. Dediklerini yapıp taşınmak isterlerse o zaman düşün bunları. Şimdi ihtimaller üzerine düşünüp kendini üzme.

Öyle bir durumda madem böyle istiyordun evlenmeden soyleseydin zaten ben o zaman kabul etmezdim ve seninle EvlenmezDim dersin eşine.

Ayyy en sinir olduğum şey oğlumun evi deyip coreklenmeler o zaman sizin ailenizde gelsin aynen bu şekilde yapsın bakalım eşinizin tavri ne olacak insanları bir rahat bırakmıyorlar evlenince.

Onlar gelmeden sen git onlarla yasa diyin. İş eşinizde bitiyor bence sizlik bir durum yok siz ne derseniz o birşey diyemem derse sonu boşanma ile sonuçlanır gibi geliyor bana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…