Eşimin ailesinin uzun süren misafirligi

Şimdiden dert edilecek mevzular değil bunlar. Istemediginizi söyler kenara çekilirsiniz. Ha oldu böyle bir şey ilerde, o zaman resti çekersiniz.

Kim öle kim kala.

adam burası benim evim kafasındaysa onlar ömür boyu o kanepe de evin ortaokula giden evladı muamelesi de görebilirler

Daha zamanı gelmeden olacak şeylere üzülmeyin,kadaer ne gösterir bilinmez.. o ev ikinize ait eşinize beraber yaşamak istemediğinizi yeri gelince kesin dille söyleyin..bunun şakası olmaz.. orası sizin özgür alanınız..kimsenin rahatsız etmesine izin vermeyin... kayınpederlerinde bu kadar pervasız ve patavatsızlığınıda ilk defa görüyorum.. eşi varken beraber yaşama fikri ne kadar sınır tanımaz biriymiş..üzmeyin canınızı ama fikrinizi kayınpedere yeri gelince söyleyin.

Önce eşinizle bu konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşın bence.Kayinpeder haddini bilmez birisi olabilir ama o evin ikinize ait olduğunu idrak etmiş bir eş yanınızda olsa KP de yola gelir."Ailem bizle yaşamak isterse kabul etmek zorundayım " diyen eşine; "tatlım ailenin evinde eminim senin için bir goz odaları vardır ...birlikte o şekilde de yaşayabilirsiniz" diyebilirsin.

onlar varken misafir çağırın, uykunuz gelince müsadenizle deyip erkenden uyuyabilirsin ya ad gündüz evde tv izlerken temizliğe giriş vs.. kendi düzenini bozmadan devam et, oda sana uymayı öğrensin..

Bunu eşinle tartışman anlamsız, benim eşim de hayır diyemez. O yüzden senin demen lazım ciddi bir tavırla. Kp yalnız iken baba seninle bir şey konuşmam lazım, ben böyle böyle bir ailede yetiştim alışık değilim, gelin misafir olun başımızın üstüne ama benim ilerde böyle bir planım yok deyin. Eşinizden için o kabul eder ama ben yapamam deyin. Sırf bu yüzden aramız bozuluyor deyin. Bir daha sesi çıkmaz bence. Samini bir dille anlatırsan eşine de söyleyemez bence, senin fikrini kabullenir.

çok stresli bi durum.olma ihtimali bile deli eder insanı. ama bu konuda çok net olun bence. ev ev üstüne olmaz deyin kestirip atın.kayınvalidemde güya asla ev ev üstüne olmaz diye düşünenlerden.ama her fırsatta hemen ayy ben yaşayamam sizle ayy ben yalnız kalırım gerekirse der. ama onu derken amacı olurmu anne yaşarız birlikte demesi.bende hemen evet anne valla ev ev üstüne olmaz haklısın derim.taviz vermeye gelmiyo kimseye.kesin net bi şekilde eşinizle konuşun.kendinize ait bi düzeniniz var kimsenin bozmasına izin vermeyin.annem yok babam kardeşimle yaşıyo kardeşim ilerde evlenicek babam yalnız kalıcak. eşim babamı çokk sever. ama ben babamla bile yaşamak istemem.hergün gider gelirim gerekirse aynı mahalledeyiz zaten ama kendi babam bile olsa aynı evde olmaz.

Her iki tarafında akrabaları kim olursa olsun o evde misafirdir
Eşimin erkek kardeşi,eşi iki küçük çocuğu 1 gün kaldılar. Ama tahammül sınırımı aşmıştı gerçekten. Kadın okadar rahatki bebeğin bezi değişmiş salonda ortalıkta, hazırladığım yer dışında başka bir yerde yatılmış, salonda dolabım açılıp içinden sözümden kalma küçük ayıcığım alınmış. Ben izinsiz kurcalanmasını sevmiyorum,yapmıyorumda.
Bazı ailelerde bu rahatlık var gerçekten. Siz tavrınızı net koyun, birde sizin kazancınızı sahiplenmeleri çok itici.
Eşinizle ciddi bir konuşma yapıp, tavrınızı ortaya koymanız gerek.

babası çok önemsemez ben ne düşünüyorum onu istiyomuyum istemiyormuyum önemli olan onun ne istedigidir. Bir ay kaldıklarında modum okadar düştü ki artık yüzüme de yansıdı son bi hafta . Ama o yine canı istediği zamanda gitti. O yüzden eşimle halletmeye çalışıyorum . Ama haklısınız zorla da olursa bu hayata bikere geliyoruz yapılacak belli galiba

Evet kendi ailem bi kere bile maasimi sormamisken maasımin üstüne plan yapan insanla muhatap olmak can sıkıcı.

konuşulmuş sankı.eşinizde laf arıyor ağzından.tamam de çalışıyosan işten çık ben babana bakrım de.maaş kalkarsa ortadan babada kalkar ortadan

adam burası benim evim kafasındaysa onlar ömür boyu o kanepe de evin ortaokula giden evladı muamelesi de görebilirler

Sıkıntı babada değil ki eşinde. Babası gelip gidiyor karısı hizmetini yapıyor, gece yatağına huzurla giriyor... Koltuk tepelerinde biraz yalnız uyusun da aklı başına gelsin.

Valla bence de rahat ettirdikçe kimsenin gidesi gelmiyor benim kayınvalide rahatsızdı bir ara bende tatildydim çok ilgilendim hiç gideyim falan demiyodu bir buçuk ay falan kalmıştı sonra ben çalışırken çocuğa bakmaya geldi yemek işi falan ona kaldı çocukta çok nazlı iki hafta olmadan kaçtı resmen işim var evde falan dedi :)

ne güzel işte kaçmış ya oturup kalsaydı :))

Kayınpederin benimkinin bir tık üstü.Benimki de benim olmayan maaşımla köyüne ev yaptıracaktı.Çok diretti birlikte yaşayalım diye.Ben en baştan eşime tavrımı koydum.Daha 1 aylık evli değilken ben bunlara gelemem çeker giderim dedim.Gerekirse suratımı astım , kavgamı ettim.Şimdi herkes yerini haddini biliyor.Kv evlendiğimin ilk haftası zaten eve yatmadan yatmaya gidecekler diyordu , şimdi çağıramıyor bile.Diyeceğim şu ki herkese sınırlarınızı çizin.Siz kimseye hizmet etmeye evlenmediniz.Tek sorumluluğunuz eşiniz.O da yan çiziyorsa işiniz , maaşınız var.Kimse bulunmaz hint kumaşı değil.Kimse sizden değerli değil.

Vallahi bu kp ve kv ler hep aynı oğlumuzun evi bizim evimiz lafa gelince ama her şeyi kızlarına taşırlar inanın ben çok çektim . Size tavsiyem ilk basta kotu olun huzurum gitmesin arttan alayımla olmuyor eninde sonunda o huzur gidiyor.
En son ben tavrımı koydum tek tek söyledim biz seni daha çok seviyoruz kızımızın evine bile gidip çay bile içmiyoruz dediler.
Neden oğullarında yerler içerler kızları yorulmasın diye gitmezler bile . bide bunu sevgi göstergesi olarak söylüyorlar . Burası oğlunuzun evi değil bizim evimiz gelin bakalım artık gelebiliyorsanız diyerek bir surat astım, eşime dedim hiç bir sıkıntımız yokken seni boşayacağım ailen ev huzurumu kaçırıyor. çok istiyorsan git . illa bana bunları yaptırdılar .
Bir insan olun ya ne demek babası tek yapamaz bizimle yaşayacak böyle adamlar evlenmesin o zaman . Ailesine sahip çıkamayan adamdan kime hayır gelir.

Benimkiler de aynı kızlarına gitmezler çünkü orasi damadın burası ogullarının evidir öyle gorurler

vallahi resti çektim eşime ailesiyle de konuştu. Bizim için aileni bozma demiş babası artık neresinden anladıysa ben eşime sen ne dedin de böyle dediler dedim her şeyi anlattığını söyledi. Anlayacağınız herkes işine geldiği gibi anlıyor. Umarım düzelir ama hoş değil. Bir erkek nasıl böyle bir cümle kurar. Bir baba nasıl bu kadar umursamaz konuşur babama hayır diyemem ne demek . Hepsi bahane sakın yumuşamayın.

Siz ne deseniz boş. Öyle arsız insanlar üste çıkarlar zaten. Sizinkilerin aynısı bende var. Hiç muhatap olmak istemiyorum, kp de bana cevap vereceğini düşünüyorum. Eşinize oynayın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…