Kayınvalideniz neden sizin misafirinize bir şeyler hazırlasın ki? Derdinizi çok anlamsız buldum. Kayınvalideler sürekli gelinleri pışpışlamak yemekler hazırlamak onların evine gidip gelmek çocuklarına bakmak zorunda değiller.Selam kızlar. Belki çok büyük bir problem olarak gelmeyebilir çoğunuza. Ama ben de sizlerle dertleşmek istedim.
3 yıldır evliyim. Ve evlendiğim günden beri çalışıyorum. Eşimle tanışarak evlendik. Çok merhametli ve iyi bir insandır. Ailesi de öyle. Ama herkes dört dörtlük değildir tabi. Eşimin ailesi o kadar kendi hallerinde insanlarkii bu bazen beni boğuyor.
Çalıştığım dönem boyunca evlerimiz yakın olmasına rağmen bir gün yükümü almadılar. Sabah 8 akşam 5 çalışıyorum. Ve 3 yıl boyunca her işimi kendim göğüsledim. Bir misafirim gelecek olur günler öncesinden hazırlık yapmaya başlarım. KV bir tepsi bir şey yapıp göndermez, aksine beklerler. Bu yıl çok hasta günlerim oldu . Bir çorba bile yapıp göndermedi. Bir gün bize bir yemek yapıp çağırmadı mesela. Ya hep birlikte yaparız , Ya da ben evimde yapar götürürüm. Tabiki birlikte de yaparız sorun yok ama 3 yıllık geliniyim bir gün kaynanamın elinden bir şey yemedim.
Bir de sürekli hasta. Ne zaman sorsam hep hastayım diyor ve artık ben inanmıyorum bu duruma. Eşim de hasta diyor yalan söyleyecek hali yok der. İnanın bir iş de yapmaz. KP emekli. Her işini o yapar. Markete bir ekmek almaya bile gitmez. Benim annem mesela babam hep şehir dışındadır. Evin tüm yükü annemdedir. Hastalığını dile getirmez. Canının kıymetini bilmeyen biridir. Sürekli kendini dinleyen, yerken içerken hastalanırım düşüncesinde olan bir insandır. Bana oturmaya , yemeğe geldiklerinde hadi kızım birlikte yapalım , yıkayalım demez.
İki görümcem var. Biriyle aynı mahallede oturuyoruz. Evlenirken ne seviniyordum . Bana abla olur gider geliriz sık sık diye. O da bir soğuk nevale çıktı. Yılda 4-5 kez anca gideriz. O da hep çok bilmiş havalarındadır.
Eşim annemlere gidelim dediğinde inanın usulen gidiyorum. Veee eşim .. hele ki o ailesinden çok ayrı bir insan. Dışarda okumuş yıllarca sanırım orda kendini onlardan ayrı yetiştirmiş. o yüzden şükür eşimle bir problemimiz yok . Bazı konularda bana hak verdiği de olur. Ben de eşimin ailesine çok zıttım. Çok tez canlıyım. Her işim düzenli olacak mesela. Çalışmama rağmen bir çok şeyle daha uğraşırım. Aktifim. Samimi arkadaşlarımla buluşurum. Bu yüzden sanırım onların hayatlarının yavaşlığı beni boğuyor.
Selam kızlar. Belki çok büyük bir problem olarak gelmeyebilir çoğunuza. Ama ben de sizlerle dertleşmek istedim.
3 yıldır evliyim. Ve evlendiğim günden beri çalışıyorum. Eşimle tanışarak evlendik. Çok merhametli ve iyi bir insandır. Ailesi de öyle. Ama herkes dört dörtlük değildir tabi. Eşimin ailesi o kadar kendi hallerinde insanlarkii bu bazen beni boğuyor.
Çalıştığım dönem boyunca evlerimiz yakın olmasına rağmen bir gün yükümü almadılar. Sabah 8 akşam 5 çalışıyorum. Ve 3 yıl boyunca her işimi kendim göğüsledim. Bir misafirim gelecek olur günler öncesinden hazırlık yapmaya başlarım. KV bir tepsi bir şey yapıp göndermez, aksine beklerler. Bu yıl çok hasta günlerim oldu . Bir çorba bile yapıp göndermedi. Bir gün bize bir yemek yapıp çağırmadı mesela. Ya hep birlikte yaparız , Ya da ben evimde yapar götürürüm. Tabiki birlikte de yaparız sorun yok ama 3 yıllık geliniyim bir gün kaynanamın elinden bir şey yemedim.
Bir de sürekli hasta. Ne zaman sorsam hep hastayım diyor ve artık ben inanmıyorum bu duruma. Eşim de hasta diyor yalan söyleyecek hali yok der. İnanın bir iş de yapmaz. KP emekli. Her işini o yapar. Markete bir ekmek almaya bile gitmez. Benim annem mesela babam hep şehir dışındadır. Evin tüm yükü annemdedir. Hastalığını dile getirmez. Canının kıymetini bilmeyen biridir. Sürekli kendini dinleyen, yerken içerken hastalanırım düşüncesinde olan bir insandır. Bana oturmaya , yemeğe geldiklerinde hadi kızım birlikte yapalım , yıkayalım demez.
İki görümcem var. Biriyle aynı mahallede oturuyoruz. Evlenirken ne seviniyordum . Bana abla olur gider geliriz sık sık diye. O da bir soğuk nevale çıktı. Yılda 4-5 kez anca gideriz. O da hep çok bilmiş havalarındadır.
Eşim annemlere gidelim dediğinde inanın usulen gidiyorum. Veee eşim .. hele ki o ailesinden çok ayrı bir insan. Dışarda okumuş yıllarca sanırım orda kendini onlardan ayrı yetiştirmiş. o yüzden şükür eşimle bir problemimiz yok . Bazı konularda bana hak verdiği de olur. Ben de eşimin ailesine çok zıttım. Çok tez canlıyım. Her işim düzenli olacak mesela. Çalışmama rağmen bir çok şeyle daha uğraşırım. Aktifim. Samimi arkadaşlarımla buluşurum. Bu yüzden sanırım onların hayatlarının yavaşlığı beni boğuyor.
anlatmak istediğimi en iyi siz anlamışsınız. Büyük beklenti içerisinde değilim sadece samimiyet istediğim. Biz de her zaman elimiz kolumuz dolu gideriz. Ben de tek gelinim.Ay canım sanki beni anlattınÇalışma mevzusu dışında yazdıkarın hep aynı ben çalışmıyorum şuan.
Bende evlenirlen aynı şeyleri düşünmüştüm yakın oturuyoruz abla kardeş gibi oluruz gider geliriz gezeriz fln diye ama hiç öyle olmuyor kimse kimseye ihtiyaç duymuyor bu devirde. Benim kayınvalidemde aynı dediğin gibi bi gün yemek yaptım gelin yavrum beraber yiyelim demez hep bizden bekler arayıp akşam gelicez dememizi.10 günde fln gidiyoruz yani hergün gitsek anlarım da bıktırmamaya çalışıyoruz. Böyle olunca da insan kırılıyor yani. Mesela ben hep elim dolu giderim oraya mutlaka kek,börek fln yapıp ama onlar tam aksi üstelik tek gelinim kıymetli olur derlerdi evlenmeden önce henüz göremedik o kıymeti
zaten yapmaz :)İyi de KV size yemek yapmak , misafirinize börek yapmak zorunda değil ki ?
Ne kadar az beklenti , o kadar çok huzur
Beklenti değil bence sizin ki kendi ailenizden gördüğünüz gibi olmadığı için ikileme dusmussunuz ama böyle kabul etmek lazım. Elden bişey gelmez.ben genel olan şeyleri anlattım. bir beklenti içerisinde değilim. Zaten her işime kendim koşan biriyim
Ben anladım canım seni sen her dk peşinde dolaşsınlar istemiyorsun zaten ama aile olmak samimiyet demek. Benim annem mesela gelinimizin misafiri olduğunda gelinimize sormadan her işe koşturur(ki önemli olan sormadan yapmak bence sorduktan sonra bir anlamı yok) bende aynı şekilde mutlaka bişey yapar götürürüm erkenden gider yardım ederim benimkiler misafirlerle beraber geliyor elleri bomboşanlatmak istediğimi en iyi siz anlamışsınız. Büyük beklenti içerisinde değilim sadece samimiyet istediğim. Biz de her zaman elimiz kolumuz dolu gideriz. Ben de tek gelinim.
düşüncelerim ile anlattıklarım uyuşmamaış olabilir . Ben zaten her zaman gelinlik görevimi fazlasıyla yapan biriyim. Dediğim gibi bir beklentim de yok . Sadece benim çabalarıma karşılık o da daha samimi bir anne olabilir.
Kendi anneniz canının kıymetini bilmiyor diye kayınvaliden de aynısını beklediniz herhalde.
Valla en iyisini yapmış, kimse kimseye bir şey yapmak zorunda değil.
Ayrıca başlıkla konu ne alaka, size hizmet edilmemesi, mesafeli olunması, kendilerine ait rutinlerinin size uymaması yavaşlık mı?
gerçekten beni hiç anlamamışsınız. saygı duyuyorumKazandığınız paradan eşinizin ailesine hibe mi ediyorsunuz da bir şeyler bekliyorsunuz? Biraz sert gelebilir ama kimse sizin için bir şey yapmak zorunda değil.
Kaç yaşına gelmişler nasıl yaşayacaklarını sizden öğrenmeyecekler değil mi? Size ne ki ekmek almamasından?
Keşke yakın oturmasaydınız ve beklentiye girmeseydiniz.
aynen öyle . Düğünümde bile öyleydiler o zaman fark etmedim. Kendi oğullarının düğününe bile misafir gibi geldiler.Ben anladım canım seni sen her dk peşinde dolaşsınlar istemiyorsun zaten ama aile olmak samimiyet demek. Benim annem mesela gelinimizin misafiri olduğunda gelinimize sormadan her işe koşturur(ki önemli olan sormadan yapmak bence sorduktan sonra bir anlamı yok) bende aynı şekilde mutlaka bişey yapar götürürüm erkenden gider yardım ederim benimkiler misafirlerle beraber geliyor elleri bomboşAma alıştım sayılır artık arkadaşların dediği gibi beklentimi aza indirmeye çalışıyorum ama zaman gerek herhalde tam anlamıyla umursuz olmam için..
çalıştığım için günler öncesinden bir hazırlığa kalkışıyorum. Bu hazırlıklar akşamları olduğu için de anca oluyorYavaslik derken? Belki de yavas olan sizsinizdir,gunler oncesinden misafir hazirligi yaptiginiza gore. Yanlis anlamayin ama kaynanadan kek borek corba beklemek cok sacma cidden. Neden yapsin ki? Siz de ona yapmayin,ki yapmamaniz lazim zaten herkes kendi eviyle ilgilensin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?