eşimin ailesinin yavaş hayatı

Ne güzel işte kafan rahat olur . Mesafe candır her zaman ne kadar az insan o kadar huzur boşver

çalıştığım için günler öncesinden bir hazırlığa kalkışıyorum. Bu hazırlıklar akşamları olduğu için de anca oluyor
Tek bir gun onceden yapilmasi yeterli,zaten yemek yapsaniz bayatlar,temizlik yapsaniz yine kirlenir. Bu kdar gereksiz caba icine girmeyin,yazik caniniza

kayınvalide niye size pasta börek yapsın? çocuk yok bişey yok insanlardan ne diye hizmet bekliyorsunuz? gerçekten hayret. yapamıyorsanız hazır alın.

Reactions: KV_
Herkes de kek böreğe takılmış. Benim anlatmak istediklerim çok farklı. Hasta olan adam bir tas çorba yapmak kimseden bir şey eksiltmez.

Herkes de kek böreğe takılmış. Benim anlatmak istediklerim çok farklı. Hasta olan adam bir tas çorba yapmak kimseden bir şey eksiltmez.
Benim eşim hastayken kendi annesi eli boş gelmişken annem çorba yapıp getirmişti canım daha nasıl anlatılabilir ki bilemiyorum

Tek çalışıp misafir ağırlayan siz değilsiniz günler önceden neyin hazırlığını yapıyorsunuz ki, pasta börek deseniz sıcak taze olsun diye o gün yapılır hadi bilemedin böreği geceden sarar buzdolabına atarsın yani yemeğe almaksa zaten o akşam pişecek, temizlik deseniz o da hemen bir gün önce topla sil süpür bitti iki kişiyseniz çocuk da yoksa dağılmaz da ev daha çabuk biter yani misafir ağırlamak bana hiç koymaz çalışan birisi olarak her akşam kendime yaptığım yemegin daha fazla porsiyonunu yapıyorum ne var ki bunda. Beklenti içerisinde değilim demissiniz ama yazınız baştan aşağı beklenti ile dolu, ben de kv ile çok yakın oturuyorum yürüyerek 15 dk mesafemiz var 1 yıl olacak evleneli hiç beni davet etmiş mi etmemiş mi, misafirimi ağırlamış mo ağırlamamış mi düşünüp kafa yormadım çünkü bi beklenti yok yani anlatabildim mi biz de elimiz dolu gideriz her defasında ama bir karşılık bekleyerek yapmadığım için dile bile getirmedim düşünmedim de, ve ben de ilk gelinim şimdilik de tek gelinim. Yardım etse iyi hoş olur tamam ama siz ayrı bir ailesiniz artik kendi sorumluluğunuzu kendiniz almalısınız.

konuya açıklık getirmek istiyorum ben kimseden bir beklenti ummuyorum zaten . kek börek yapmasını beni pohpohlamasını da istemem. kendilerine allah uzun ömürler versin. her zaman gelinlik görevimi de yaparım demek istediğimeşimin ailesi daha samimi olsaydı daha sıkı ilişkiler kurabilirdik. Böyle istemem suç mu. Orada verdiklerim örnekti. Tabiki de kimse kimseye bir şey yapma , getirme zorunluluğu yok

Belki o da sizin numara yaptiginizi dusunuyordur. Hani siz artik kaynananin hastaligina inanmiyorum hep hasta diyorsunuz ya. O bakimdan dedim. Valla ben cok super kaynanalar da gordum,gelinin evinin isini yapsa evimi karistirdi deniliyor. Yemek yollasa sevmedigim seyleri yapmis deniliyor. Yemege cagirsa ben evimde yapamiyor muyum,kocisimle basbasa yemek de mi yiyemicem deniliyor. Cocuguna baksa vay oyle bakti da boyle bakmadi deniliyor. Yani bunun sonu yok. Yapip da kotu olmaktansa yapmayip da kotu olmalari daha makbul bence. Herkes kendi isine baksin. Siz hastayken corbayi esinizden beklemelisiniz,esiniz hastayken de sizden beklemeli. Artik iki kisilik bir hayatiniz var,ne mutlu. Kapayin kapinizi oturun iceride birbirinizle mutlu olun

kv neden yapsın ki. annenizle kıyaslamışsınız. annenizi kendinize örnek alın o halde. daha çocuk da yok anladığım kadarıyla. iki kişinin yediğinden içtiğinden ne olur genç kadındısınız neden beklentidesiniz. kv birde sizden beklese hoş olur mu.

canının kıymetini bilmeyen anne de canının kıymetini bilen bir kız yetiştirmiş ama ona ne diceksiniz. bence sizde canınızın kuymetini bilmeyin hazır beklemektense samimi olmak istiyorsanız kv yaşlı ve hasta diyip sarma falan yapıp ona götürün.8*5 çalışmak çok zor zanaat değil. 10-12 saat çalışanlar var. 8-5 çalıştığınıza göre haftasonunuz da boştur. dertsiz başınıza dert arıyorsunuz sadece

Yapmazlar bacım öyle kabul etmek lazım benim kayınvalidem o kadar gamsızki dünya yıkılsa umrunda olmaz mesela siz beklenti içinde olmadığınızı belirtmişsiniz ama bu da bir beklenti hiç böyle şeylerle kendinizi yıpratmayın mesafeli olmak daha doğru bence.

Bu kaynanalar ne yapsa yaranamıyor yahu biri vardı burada konu açmıştı oda tam tersi kaynanam devamlı yemek yapıyor yolluyor ben sanki eşime yemek yapamıyorum diye dert yanıyordu ,kaynanan da görümcen de en iyisini yapıyor, hastayım diyormuş inanmıyormuşsun, sen hastalandıgında çorba bekliyorsun onu da kocan yapsın dediğin gibi ben bir problem göremedim.

Valla ben de yazınızın sonunu getiremedim, boğuldum. Kendiniz fark etmişsiniz zaten: sadece kendi hallerinde insanlar. Üstelik eşiniz bu farklılığı görüp yine sizin tarafınızda. Dert bunun neresinde. Burda sürekli eşinden ve ailesinden dert yanan kadınları görüp ne kulp bulsam diye mi düşündünüz, bence sizin hayatınız da pek renkli değil, bulacak şey aramışsınız.
Sizin tarzınız olmayan insanlardır, çok normal. Sizi değiştirmek isterlerse problemdir. Aynı şekilde siz de onları değiştirmek istememelisiniz. Herkesi olduğu gibi kabul ettiğinizde gerçek aile olursunuz. Sadece gereksiz yere düşünüp üzmeyin kendinizi ve sitem etmeyin kimseye diye bu açıklamam. Maşallah bence çok güzel bir evlilik yapmışsınız, kıymetini bilin. Mutluluğunuz daim olsun.

Bu hayatta ne kadar çok umarsanız o kadar çok üzülürsünüz. Beklenti içinde olmamayı öğrenin bakın o zaman çok daha mutlu ve huzurlu olacaksınız. Ve siz de onlara yemek, çorba yapmayın herkes kendi hayatını idame etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…