Eşimin ailesiyle araya nasıl mesafe koyabilirim?

sen oğlunda kal bak bakalım , sevgisi gelinin çoğalıyor mu ,azalıyor mu? sen farklı ,gelin farklı olabilir , sonrada üzülme

amannnn sevmesse sevmesin,çokta umurumda
gidip gidip kalacağım varlığımı her daim göstereceğim

kesinlikle arkadaşım haklısın. tabikide bir anne evladına sarılabilir öpebilir ama çat diye odanıza dalması da neyin nesi? siz evlisiniz yaa o oda size ait bir oda we kimse o odaya girmemeli. bence sen konuyu abartmamışsın rahat ol bu durumun aksini savunan arkadaşlarında eminim başına gelmedikleri için bilemiyorlar. başına gelse asıl kıyameti onlar koparır! bnm eşimde 35 yaşında durmadan şap şup öpmeler olsun sarılmalar olsun çok itici gelir. ama mesela işten geliyor annesini öpüyor sarılıyor bu normal ama kaç yaşına gelmiş adam ana kuzusu gibi dakkada bir öpüp sarılmaya çalışırsa bencede çok itici..

al bendende o kadar! aman damat rahatsız olmasın aman ağzımızdan yanşıl bişey çıkmasın diye resmen adamı şımarttılar. ailem buraya geldiğinde onları biz ağırlayacağımız yerde onlar bizi ağırlıyor. hediyeler alıyorlar yemeğe götürüyorlar sırf eşim istiyor diye babam pikniğe götürdü eşime mangal yaktı daha ne olsun! 2 gün durup torunlarınıda sevip koklayıp gidiyorlar. ama eşimin ailesi geldi mi gitmek bilmiyor. konuşulacak ortak hiçbirşey yok zır cahil insanla bi dışarıya çıksan yemeği içmeyi bilmez herkes dönüp bize bakıyor utancımdan yerin dibine giriyorum. ben meceburmuyum ya bunları yaşamaya?? bencede abartıya gerek yok. 3 günde kalsan gideceksin 3 ayda kalsan gideceksin. en güzeli sıkboğaz etmeden ara ara gelip 3-5 gün kalıp gitmek.

bende bunu anlamıyorum işte siz o aileye tepeden mi indiniz yani sevgiliyken nişanlıyken nasıl yemek yediklerini görmediniz mi

nişanlıyken ıstakoz yiyip çatal bıçak kullanıyordu da evlenince mi cahilleşti

madem dışarıda utanacak kadar cahiller o ailede o pek sevgili kocanız nasıl yetiştti peki

o koca istisnadır,hiç aileye çekmemiştir.okumuştur görgülüdür

süpersin bncede mükemmel bir konuya değindin. bnmde evladım var. kendim polikliniğe gider 5 liraya muayene olurum oğluşumu 300 liralık doktora götürürüm. daha 2,5 yaşında inanın geleceğini düşünüyorum. o doğmadan önce gezmeyi tozmayı giyinip kuşanmayı çok severdim oğlum doğduktan sonra para biriktirmeye başladım sırf oğlumun geleceği için...yemin ederim bn ewlendim evimi ailem düzdü içkili yemekli düğünü ailem yaptı. peki bnm eşimin ailesi ne yaptı? tatil yerlerinde zevki sefa sürüp paraları suladılar hiç oğullarını düşünmediler. size yemin ediyorum evimde onlardan gelen bir kürdan dahi yok!!! ki zamanındada ellerinde çok iyi paralar varmış. be mübarek oğlun evlilik çağında paraları çarçur edeceğine bu adam evlenecek yurt yuva kuracak ana baba olarak bizde elimizden geleni yapalım diye niye düşünmediniz o zaman? öyle aileler tanıyorum ki oğlu evleneceği zaman sırf oğluna düğün yapmak yada ew almak için arsa satan (köyde) büyükbaş hayvanlarını satan onlarca insan biliyorum. bakın ben evlendim benim bile çocuğum oldu annem hala bize yatırım yapıyor. kendi pazardan giyiniyor ama bizim gözümüzü hiçbirşeyde koymuyor. düşünsenize oğluma ayakkabı alıcam çat anam çıkartıyor ben biriktirdim benden olsun, kreşe gidecek çat çıkartıyor parayı ben yemedim içmedim bu ay biriktirdim sen o parayı bankaya koy benden olsun diyor. bir alışta 5 paket bebek bezi alıyor sen paranı bankaya koy kızım oğluna ilerde lazım olacak benden olsun evime geliyor buzdolabını baştan aşağı düzüyor benden olsun oğluna yatırım yap banyomda bile sayısız deterjanlar ev için gerekli ne kadar temizlik malzemeleri varsa bn işteyken alıp koyuyormuş oraya we dediği tek şey sen paranı bankaya koy kızım oğluna lazım olacak!!!!!!!!!
biraz uzattım ama çok sinirlendim madem ewlatlarını çok seviyorlarsa herkes elini taşın altına koyacak. sen bnm yawrumsun gel seni bir öpeyim demek analaık-babalık değil kimse kusura bakmasın!!!!!

İnsanların oturup kalkmaları şimdimi gözünüze battı????

Nekadar ayıp,kendinize layık görmediğiniz ailenin oğlunu koca yapmasaydınız kendinize o zaman

bende diyecektim ki ne zaman evimde bi çöpü bi iğnesi yok diye yakınacaklar

yenisi eklendi bi kürdanı yok diye

bende diyecektim ki ne zaman evimde bi çöpü bi iğnesi yok diye yakınacaklar

yenisi eklendi bi kürdanı yok diye

Oğlun varmı bilmiyorum ama canım varsa bir kenara kürdan parası koymayı unutma,bende var oğlan işim çok zor.

Benimde ailemin esi bir igne almadi.
Ayni sekilde ailemden de bir sey istemedim.
Daha onceden alinmis olan ceyizlerim var sdc o kadar.
Dugunun hemen oncesi de yazliklarinda tatil yapmislardi birde:))
Burda okuyunca hatirladim bende.
Ben kotuluklerini gormedim bugune kadar sukurler olsun.
Ne onlar benden bir beklentiye girdiler, ne de ben onlardan.
Boyle olunca insanin kafasi da rahat oluyor.
Kimsenin kimseye bir sey deme hakki olmuyor.
Kayinvalidem esimi operse, kizim diye bana da sarilirdi.
Bir arada kalmadik hic belki de bu yuzden, belki de dugun vs zamani hic kimse birbirini uzmediginden bilmiyorum ama bu konularda hic sorun yasamadik sukurler olsun.
Dugun zamani da harcamamizi kendimize gore yaptik.
Esim ne kadar parasi oldugunu soyledi, tum harcamalarimizi ona gore yaptik.
Icimde ukte kalan cok sey var ama napalim, gecinmek istiyorsak, istekte bulunmamayi da ogrenmek gerekiyor.
Tabi esim daha bunlarin farkinda degil, kiymetimi de bilmiyor ama olsun.

arkadaşım yaşadıklarımız ne kadar benziyor. aynen wallahi eşimin ailesine gösterdiğim saygıyı hürmeti ve hizmeti kendi aileme göstermedim bu yaşa kadar.. sonuç? yine ben kötüyüm. öylede kötüyüm böylede kötüyüm. bundan sonra taviz yok..büyük büyüklüğünü bilecek küçük küçüklüğünü bilecek. eşimin annesi olması bizim hayatımıza karışmasını bana sürekli emrivaki yapmasını gerektirmiyor. herşey herksin kendi elinde! madem kaynanada güleryüzüyle, anlayışıyla sevdirsin kendini..ee madem sevdirmiyon illa kaynanalık yapıyon eee haliyle gelinde istemez tabii seni. anlamayanlara duyurulur etkiye tepki meselesi...

burda muhabbet çok uzadı farklı yerlere geldi ama ben size cevap vermeden edemicem,kesinlikle çok güzel düşünüyosunuz..bir evladım olursa inşallah aynı düşüncelerde olacağımdan eminim..onu büyütmek,güzel yerlere getirmek,mutlu olduğunu görmek en büyük istek olmalı..
aynı durumu ben de yaşadım..ne yaptıysak eşim ve benim ailem yaptı.onlardan hiçbişey görmedim.lafa gelince "ben anneyim" der kendileri..elbette annesin,ona bişey demiyoruz.ama anne var anne var..yani onlar doğurdu büyüttü emek harcadı da bizim annelerimiz ne yaptı?kız anneleri bu tarz konularda niye hep geri planda..sanki tek emek harcayan erkek anneleri mi?? bu ayrım neden?oğullarına aşıklarmış da mış mış..bu ne saçmalık.eşlerinden görmedikleri ilgiyi oğullarından mı bekliyolar belli bi yaştan sonra :)şimdi bakın bebeğiniz varmış 2,5 yaşında..onu biri istese,ver benle yaşasın benim olsun dese verir misiniz?kesinlikle hayır!!kız çocuğu için de geçerli tabii...ama ne olacak 20 sene sonra evden uçup gidecek ve ses çıkarılmayacaksa demekki büyümek diye bişey var..büyüdüğünde de şapır şupur öpmek yerine tahtını bahtını yapmasına yardımcı olacak anne baba dediğin!! öpmesin demiyorum yanlış anlaşılmasın geline nispet için yapılanlardan bahsediyorum..

Nekadar ayıp,kendinize layık görmediğiniz ailenin oğlunu koca yapmasaydınız kendinize o zaman

malesef arkadaşım evlenip dört duvar arasına girmeden kimse kimseyi tanıyamıyor. ki biz eşimle nişanlıyken bana aile ilişkilerinin çok zayıf olduğunu herkesin yolunun ayrı olduğunu söylemişti ama evlendikten sonra öyle olmadı..

malesef insanları evlendikten sonra tanıyorsunuz. ve eşimle nişanlıyken eşim bana aile bağlarının çok zayıf olduğunu herkesin yolunun farklı olduğunu söylemişti ama öyle olmuyormuş

malesef insanları evlendikten sonra tanıyorsunuz. ve eşimle nişanlıyken eşim bana aile bağlarının çok zayıf olduğunu herkesin yolunun farklı olduğunu söylemişti ama öyle olmuyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…