- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
- Konu Sahibi yuvarlakpopo
-
sen oğlunda kal bak bakalım , sevgisi gelinin çoğalıyor mu ,azalıyor mu? sen farklı ,gelin farklı olabilir , sonrada üzülme
Çatıştığımız bir konu yok.Fakat özelimize çok karışıyor.İlk bayramımızda gitmiştik kayınvalidemlerde kaldık;baram sabahı çat diye kapı açıldı geldi oğlunu öpüyor uyan diye.bunu normal karşılayamıyorum işte arkadaşlar.Sürekli böyle yani.Sevgi kısıtlamasıyla ne alakası var bunun Allah aşkına?
maalesef göründüğü kadar basit değil.gelin aldılar bişey yapmadılar evet;ama bunu önemsemiyorum zorunda değiller sonuçta.Hatta ilk tanıştığımda bana direk biz de aileden bişey istemeden düğün yaptık kızım siz de öye yapacaksınız demişti hiç unutamıyorum.Sanki beklentim vardı onlardan.Ne gerek var el kızına ilk görüşte bunu demeye?Benim annemi zorla çağırıyoruz 2 bilemedin 3 gün zor kalıyor kadın damat rahatsız olmasın diye hemen gidiyor.Gelmesinler demedim hiç bir zaman ama abartıya gerek yok
amannnn sevmesse sevmesin,çokta umurumda
gidip gidip kalacağım varlığımı her daim göstereceğim
al bendende o kadar! aman damat rahatsız olmasın aman ağzımızdan yanşıl bişey çıkmasın diye resmen adamı şımarttılar. ailem buraya geldiğinde onları biz ağırlayacağımız yerde onlar bizi ağırlıyor. hediyeler alıyorlar yemeğe götürüyorlar sırf eşim istiyor diye babam pikniğe götürdü eşime mangal yaktı daha ne olsun! 2 gün durup torunlarınıda sevip koklayıp gidiyorlar. ama eşimin ailesi geldi mi gitmek bilmiyor. konuşulacak ortak hiçbirşey yok zır cahil insanla bi dışarıya çıksan yemeği içmeyi bilmez herkes dönüp bize bakıyor utancımdan yerin dibine giriyorum. ben meceburmuyum ya bunları yaşamaya?? bencede abartıya gerek yok. 3 günde kalsan gideceksin 3 ayda kalsan gideceksin. en güzeli sıkboğaz etmeden ara ara gelip 3-5 gün kalıp gitmek.
bende bunu anlamıyorum işte siz o aileye tepeden mi indiniz yani sevgiliyken nişanlıyken nasıl yemek yediklerini görmediniz mi
nişanlıyken ıstakoz yiyip çatal bıçak kullanıyordu da evlenince mi cahilleşti
madem dışarıda utanacak kadar cahiller o ailede o pek sevgili kocanız nasıl yetiştti peki
anlamadığım bişey varki,bu büyükler işlerine geldi mi ben doğurdum ben büyüttüm demeyi biliyo..ama yeri geliyo oğullarına bi düğün yapmıyolar,arkadaşın durumunu anlıyorum.e madem bu kadar kıymetli bu evlatlar,niye bahtlarını yaparken bi yardımcı olmuyolar,bi kırık iğne almayanlar oluyo dikkatinizi çekerim!!!
al bendende o kadar! aman damat rahatsız olmasın aman ağzımızdan yanşıl bişey çıkmasın diye resmen adamı şımarttılar. ailem buraya geldiğinde onları biz ağırlayacağımız yerde onlar bizi ağırlıyor. hediyeler alıyorlar yemeğe götürüyorlar sırf eşim istiyor diye babam pikniğe götürdü eşime mangal yaktı daha ne olsun! 2 gün durup torunlarınıda sevip koklayıp gidiyorlar. ama eşimin ailesi geldi mi gitmek bilmiyor. konuşulacak ortak hiçbirşey yok zır cahil insanla bi dışarıya çıksan yemeği içmeyi bilmez herkes dönüp bize bakıyor utancımdan yerin dibine giriyorum. ben meceburmuyum ya bunları yaşamaya?? bencede abartıya gerek yok. 3 günde kalsan gideceksin 3 ayda kalsan gideceksin. en güzeli sıkboğaz etmeden ara ara gelip 3-5 gün kalıp gitmek.
bende diyecektim ki ne zaman evimde bi çöpü bi iğnesi yok diye yakınacaklar
yenisi eklendi bi kürdanı yok diye
bende diyecektim ki ne zaman evimde bi çöpü bi iğnesi yok diye yakınacaklar
yenisi eklendi bi kürdanı yok diye
herkes kendini bilir..ha beni merak ediyosan 25 yıllık hayatımda kendi anneme gösterdiğimden saygıdan fazlasını gösterdim kvalideme..değmedi o ayrı...ama olsun ben kusur etmiyorum yine de,eşimin annesi..evine yatıya gelmeye de lafım yok.geldiğinde nasıl davrandığı önemli..burada okuduğun kadarıyla yargılayamazsın,bilemezsin evde ne ortamları var..kendini bilirsin sadece..o yüzden uzaktan laf söylemek kolay..
süpersin bncede mükemmel bir konuya değindin. bnmde evladım var. kendim polikliniğe gider 5 liraya muayene olurum oğluşumu 300 liralık doktora götürürüm. daha 2,5 yaşında inanın geleceğini düşünüyorum. o doğmadan önce gezmeyi tozmayı giyinip kuşanmayı çok severdim oğlum doğduktan sonra para biriktirmeye başladım sırf oğlumun geleceği için...yemin ederim bn ewlendim evimi ailem düzdü içkili yemekli düğünü ailem yaptı. peki bnm eşimin ailesi ne yaptı? tatil yerlerinde zevki sefa sürüp paraları suladılar hiç oğullarını düşünmediler. size yemin ediyorum evimde onlardan gelen bir kürdan dahi yok!!! ki zamanındada ellerinde çok iyi paralar varmış. be mübarek oğlun evlilik çağında paraları çarçur edeceğine bu adam evlenecek yurt yuva kuracak ana baba olarak bizde elimizden geleni yapalım diye niye düşünmediniz o zaman? öyle aileler tanıyorum ki oğlu evleneceği zaman sırf oğluna düğün yapmak yada ew almak için arsa satan (köyde) büyükbaş hayvanlarını satan onlarca insan biliyorum. bakın ben evlendim benim bile çocuğum oldu annem hala bize yatırım yapıyor. kendi pazardan giyiniyor ama bizim gözümüzü hiçbirşeyde koymuyor. düşünsenize oğluma ayakkabı alıcam çat anam çıkartıyor ben biriktirdim benden olsun, kreşe gidecek çat çıkartıyor parayı ben yemedim içmedim bu ay biriktirdim sen o parayı bankaya koy benden olsun diyor. bir alışta 5 paket bebek bezi alıyor sen paranı bankaya koy kızım oğluna ilerde lazım olacak benden olsun evime geliyor buzdolabını baştan aşağı düzüyor benden olsun oğluna yatırım yap banyomda bile sayısız deterjanlar ev için gerekli ne kadar temizlik malzemeleri varsa bn işteyken alıp koyuyormuş oraya we dediği tek şey sen paranı bankaya koy kızım oğluna lazım olacak!!!!!!!!!
biraz uzattım ama çok sinirlendim madem ewlatlarını çok seviyorlarsa herkes elini taşın altına koyacak. sen bnm yawrumsun gel seni bir öpeyim demek analaık-babalık değil kimse kusura bakmasın!!!!!
Oğlun varmı bilmiyorum ama canım varsa bir kenara kürdan parası koymayı unutma,bende var oğlan işim çok zor.
İnsanların oturup kalkmaları şimdimi gözünüze battı????
Nekadar ayıp,kendinize layık görmediğiniz ailenin oğlunu koca yapmasaydınız kendinize o zaman
iğne,çöp şimdide kürdan,depolayayım bari:44:
sanırım sizin bide 2 tane :18:
Nekadar ayıp,kendinize layık görmediğiniz ailenin oğlunu koca yapmasaydınız kendinize o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?