Eşimin akrabaları :(

Merve2728

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2019
766
1.119
43
33
Kızlar Merhaba ,

Ben sabretmekten artık yoruldum. Üstelik daha yeni evliyim. 1 yılda bu kadar pes ettirdiler beni. Ne desem nasıl yapsam anlamıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım resmen.
Şimdi anlatmaya başlayayım.
Ben 1 yıllık evliyim ve eşimin ailesiyle aramızda eğitim seviyesi olarak fark var. ( Bunu sakın birileri yanlış anlayıp ahkam kesmesin. ) Onlarda üniversite mezunu , çalışan tek kız yok. Erkekler de keza aynı. ( Neyse zaten herkes nefsimizden aladır diye evlendim , buna takılacak değğilim. ) Sadece evlenince çalışan ben oldum. Kayınvalidem aslında melek gibi bi kadın. Tabi ki bacılarının dolduruşuna gelmediği sürece. Bazen de çok fena oluyor. Ben işten çıkıyorum ve bizi bazen yemeğe çağırıyorlar. Haliyle geç çıktığım için gittiğim de yemek hazır oluyor. Birr kaç defa da anne ben mahcup oluyorum hazır yemeğe gelince diye dile getirdim. Siz çalışıyosunuz kızım nolacak dedi. Dün Kv gile gittik.Eşimin Saygıdeğer teyzeleri de ordaydı. Tabi girer girmez hoş geldin demeden gel otur sen de ekmek yapmayı öğren otur diye söylediler. Bi defa daha mevzusu olmuştu ve Kayınvalidem ben gelinimn yerine yaparım diye beni savunmuştu. Bende onu düşünerek , annem yapıyor işte dedim. Hamileyim , duydular ve bana girdiğimde hayırlı olsun demediler. Eşim girer girmez eşime hayırlı olsunlara başladılar. Her neyse bu da önemli değil diyelim. Eşimin teyzesi oturduğum andan itibaren gelin kaynana muhabbetine başladı.''eskiden bize kaynanalarımız yemek mi yapardı - biz yapardık - şimdi ki gelinler korkmuyor hiç - biz korkardık- sabah erkenden uyanır kaynanamızın kahvaltısını hazırlardık vs vs vs '' Hani bunu evde oturan geline sööyleseler belki haklılar dersiniz ( ona da haklı demem ) Ama ben sabah 7 de kalkıp akşam 6:30 da evine giden bir insanım. Ha bu ara da bu teyzenin gelini de yurt dışında. Bana kullandığı cümleleri gelinine kullanamıyormuş. Eşim söyledi. Bende döndüm dedim ki , benim kayınvalidem allah razı olsun bir g ün olsun yaptığı yemeği başıma kalkmadı , ama siz sürekli söylüyorsunuz. Kendi gelininize söyleyemediklerinizi bana söylüyosunuz dedim. Gene aynı kadın söylenmeye devam ediyor tabi. Kayınvalidem çağırsın gelir işini de yaparım ben işten mi kaçacağım diyorum '' çağırsana '' diye kayınvalideme sesleniyorlar. Tabi Kv de elim ayağım tutuyo niye çağırayım ben işime diye cevap veriyor. Her neyse , artık bu gelin muhabbetinden sıkııldım '' Yeter ya cidden ne alıp veremediğiniz var gelinlerden , gelin gelin diyip duruyprsunuz dedim '' ve sustular.
Arkadaşlarım , ben bu muhabbetlere girmeyi sevmiyorum ama sürekli savunmaya geçme moduna da giriyorum. Ben bu insanlar ile nasıl baş edeceğim? Nasıl ldavranmalıyım ? Ne yapmalıyım ? Allah aşkına biri fikir versin...

Eskiden Kadinlar 8-10 tane doguruyormus, kayinpederin ayagini yikiyorlarmis, kendi Ana Babalarini gelinlere unutturuyorlarmis.. bunlarida söyledi mi eminim bunlardan hic birini yapmamislardir o Teyzeler ..

ay çok enteresan
valla siz kendi gelinlerinize söylemediğinizi burada gelip bana söylüyorsunuz derim ya da "teyze gelinlerin neden yurt dışına çıktığı belli oldu, hizmet etmekten kaçmışlar" derim
daha da muhatap almam.
her laf söylediğinde de sen onu gelinine söyle derim.
Hatta kimse sana hizmet zorunda değil diye de eklerim.
bir de ne öyle her yemekte cümbür cemaat.
gitmeyin siz de

Eskiden Kadinlar 8-10 tane doguruyormus, kayinpederin ayagini yikiyorlarmis, kendi Ana Babalarini gelinlere unutturuyorlarmis.. bunlarida söyledi mi eminim bunlardan hic birini yapmamislardir o Teyzeler ..
Hayır , eşlerinin ailelerini bir gr saymıyor hiçbiri. Gözlerimle görüyorum. 8 kardeşler ve 8 i de kendi anne babalarından çıkmıyor. Ama lafa gelince bana laf söyleyebiliyorlar...

Dedim bunları zaten canm , Kendi gelinine söyleyemediğini ban söylüyorsun diye. Aldırış etmedi.
Evleri birbirine çok yakın.Hepsi aynı mahallede oturyor. Ben çözüm olarak , kayınvalideme yemeğe gitmemeyi düşünüyorum. Sorarsa da , Anne ben çalışıyorum gelip hazırlayamıyroum, size de zahmet vermek istemiyorum. Bunu da teyzeler yüzüme vurdular. O yüzden böylesi iyi desem ?

Benişm ki beni savunuyor da canım , dolduruşa gelmeye de başlıyor. Bazen tavırları çok değişiyor , tanıyamıyorum. Uzak durmaya çalışıyorum. Hafta da -10 gün de 1 gidiyorum. Bu defa da niye gelmiyosunuz diye sinirleniyorlar.
Gerçekten ne yapacağımı şaşırdım ben.

Gülerek,annemle aramıza girmeyin herkes kendine baksın,de...
İşte bunu da dedim.bu anlattığım son olay sadece. Bana Senin 5 tane kaynanan var dedikleri günler de benim kv bi tane o da annemden farksız , siz de kv olmayı çok istiyorsanız çocuklarınızı evlendirin dedim. Laflar çoğalınca da bizim aramıza girmeyin dedim. Ama umursamıyorlar ki , arsızlar.

Bence siz o teyzenin gelinlerinden daha iyisiniz. Bunu biliyor. Ve kaynanani ustune salmaya calisiyor.
Birde böylesine yeri geldimi laf olacaksın. Mesela gel sana yemek yapmayı ogretelim dedikleri zaman ha tamam olur teyze siz bana yemek yapmayı öğretin yarin da siz benim iş yerime gelin bende size ....... şunu ogreteyim derdim.(....... mesleki bir terim)
Bazı zamanda sallamazdim. Kendi kendine söylesin dursun.
Siz kaynanayla arayı iyi tutun. Ona yapabileceğiniz en güzel şey bu.

evet canm doğru tespit yapmışsın. Biz kayınvalidemle sarılır birbirimizi öperdik. Kayınvalidem kaşına gözüne kurban olduğum , sürmeli gözlüm benim diye hitap ederdi bana. Bizim bu kadar iyi olmamızı hazmedemediler. O gelin sen kaynanasın dediler ve üstüme kışkırtmaya başlıyorlar.

bence de yemeğe gitmeyin zaten, her gün mü gidiyorsunuz?
çoktan kesmeliydiniz gitmeyi.

bence de yemeğe gitmeyin zaten, her gün mü gidiyorsunuz?
çoktan kesmeliydiniz gitmeyi.
Yok canım her gün değil. Önceden hafta da 2-3 defaydı. Problemler olmaya başlayınca eşim hafta da 1 gidelim demeye başlaadı. Hafta da 1-2 gidiyoruz şimdi. Gene problemler olunca eşim '' ben teyzelerimi böyle bilmezdim , orda olduklarında gitmeyiz '' demeye başladı. Şimdi de 10 günde 1 gideriz diyor. Ama evli görümcem oraya gidiyor biz geldik siz de gelin diye ısrarla arıyor. bu defa haftada en az 2 gitmiş oluyoruz

Teyzeler için kaynanayı üzmeyin,gelin diyorsa gidin. Dediğin gibi sizin iyi olmanızı çekemiyorlar.

Gelinlerin kayınvalidelerden korkması, onların evinin temizliğini, yemeğini yapması muhteşem şeyler olsaydı, herkes geçmişte yaşadıklarını dert yana yana anlatmazdı. Bu ağzının ayarı olmayan kadınlar grubu da eminim kendi gençliklerinden memnun değiller, biz çektik, yeni gelinlerin bizden ne fazlası var, onlar da çeksin kafasındalar. Cahil cühela tiplerin laflarını umursamak yerine, biraz dalgaya alın. Kendi çektiklerinizin hıncını yeni gelinlerden çıkarmaya çalışmayın deyin mesela. Yani söyleyebileceğiniz bir sürü laf var da, laf anlayana söylenince işe yarar. Böyle tiplerin konuşacak başka mevzuları olmadığı ve en büyük zevkleri birilerini çekiştirmek olduğu için, ellerindeki malzemeyi kolay kolay bırakmak istemezler. O yüzden bence onların olduğu ortamlara gitmemeye çalışın.

Evet , ağzıma geldi laf '' aynı şartlarda değilizz teyze , ben çalışıyorum , bu yaşıma kadar da ayakta durabilmek için çalıştım , evde yatmıyorum.'' diyecektim ama dediğiniz gibi anlamadıkları için nasıl anlarlar diye düşünmekten bişi söyleyemiyorum. İşlerine gelmeyen lafı haha hihi diye umursamazlığa vuruyorlar. Kendimi yorduğumla kalıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…