Eşimin akrabaları :(

Aynen canım. Baska teyzeleri de var ama tek o cok patavatsız. Hatta hepsı Bı aradayken tek kayınvalıdem yoktu. Ona dedım ıyıkı sen kayınvalıdem degılmıs sın dedım. Yok senınkı daha beterdir dedı. Valla sagolsun ben kötü bişey gormedım. Dedım. Tabı hep gulerek laf soktum hatta kızının yanında. Az kızın aklı varsa bırak kızı der. Ama o da demez. Ya biz anne babamız yanlıs bısey dese. Anne kırdın insanı sen oyle demek istemedin ama yanlıs Anlasıldı derdik. Bız oyle gorduk aileden bunlar anne baba ne yaparsa dogrucu

Öyle canım öyle , allah razı olsun.
lafınızı gayet de güzel söylemişsiniz tebrik ederim
sizde "eski kadınlarda hiç çalışmıyormuş malesef hep koca eline bakıyorlarmış (bu arada asla ev hanımlarını küçümsemiyorum)
vs vs sayın.. baktınız susmuyor yine tatlılıkla "uğraşmayın benle teyze" diye söyleyin

yine aşağılık kompleksine kapılmış insanlar. aynıları bizde de var. bence siz her konuşmada hadlerini bildirin cevabını vererek. siz kayınvalideden şaslıymışsınız. bizdeki onlarla bir olup yeren modelden. görüşmeleri azaltın diyeceğim ama her ortamdan çıkan tipler olduğu için onları susturmanın en iyi tarafı her konuşmada bozmanız.

Gelin muhabbeti açınca yanından kalk başka odaya git

Onlara bu şekilde cevap verdiğin sürece, arada ki soğuk savaşı engelleyemezsin ve tartışma sebebi olur. Şakayla karışık söyleyeceğini tek cümle de söyleyip kapatacaksın ağızlarını. Bu tarz bir konuşma olduğunda " şimdi ki gelinlerin işi daha zor. Hem evinin kadını, hem evinin bütçesi için çalışıyor. Sizin zamanınız ne güzelmiş bir temizlik bir yemek." diyecek kapatacaksın ağzını.

Aslında evde de olsa, iş hayatında da olsa kadınların işinin her daim erkeklere göre daha zor olduğunun fazlasıyla farkındayım. Hiçbirinin bu konuda kalbini kırmak istemem, fakat herkes bizimle aynı niyette değil ve mecbur bırakıyorlar. Bu tarz gereksiz sözlere gerek olmadığını daha güzel bir şekilde anlatabilirsiniz ama anlayacaklarını sanmıyorum. Bazen had bildirmek için karşımızdakinin anlayacağı kadarını söylemek yetiyor.

Onlara bu şekilde cevap verdiğin sürece, arada ki soğuk savaşı engelleyemezsin ve tartışma sebebi olur. Şakayla karışık söyleyeceğini tek cümle de söyleyip kapatacaksın ağızlarını. Bu tarz bir konuşma olduğunda " şimdi ki gelinlerin işi daha zor. Hem evinin kadını, hem evinin bütçesi için çalışıyor. Sizin zamanınız ne güzelmiş bir temizlik bir yemek." diyecek kapatacaksın ağzını.

Aslında evde de olsa, iş hayatında da olsa kadınların işinin her daim erkeklere göre daha zor olduğunun fazlasıyla farkındayım. Hiçbirinin bu konuda kalbini kırmak istemem, fakat herkes bizimle aynı niyette değil ve mecbur bırakıyorlar. Bu tarz gereksiz sözlere gerek olmadığını daha güzel bir şekilde anlatabilirsiniz ama anlayacaklarını sanmıyorum. Bazen had bildirmek için karşımızdakinin anlayacağı kadarını söylemek yetiyor.

ahh bu teyzeler yokmu kaynanadan beterler vallaha ...

sizde kaynvalidenizi yanlarinda övün yüceltin iyce kudursunlar hem kayinvalidenizin gönlünü yapmis olursunuz hemde onlar iyce kudurur. kayinvalednizde sizi korumaya devam eder.....

Şimdi görümcemle konuştuk. Çok sinirlendi , kaç defa uyardık laf söylemeyin diye dedi. Kıskanıyorlar çekemiyorlar dedi. Aranıza girmeye çalışıyorlar müsade etme ablacım dedi. Annemin nasıl bi insan olduğunu biliyorsun , görüyorsun. Bi çay bile istemez kimseden dedi. Onlar annem kötü kaynana değil diye kendileri laf söylüyor dedi.

Şimdi görümcemle konuştuk. Çok sinirlendi , kaç defa uyardık laf söylemeyin diye dedi. Kıskanıyorlar çekemiyorlar dedi. Aranıza girmeye çalışıyorlar müsade etme ablacım dedi. Annemin nasıl bi insan olduğunu biliyorsun , görüyorsun. Bi çay bile istemez kimseden dedi. Onlar annem kötü kaynana değil diye kendileri laf söylüyor dedi.

Ev et malesef öyle, sen ne anlatırsan anlat karşıdakinin anladığı kadar söylediklerin. Böyle laf dalaşına girmek de istemiyorum ben onlarla. Saygı seviye olsun istiyorum ama mümkün değil gibi görünüyor

Herkes bizim gibi olsa keşke... Benim annemin yanında söyleseler bu lafları ''kızı almaya geldiğiniz de yere göğe sığdıramadınız , şimdi ne hakla laf söylüyorsunuz '' der atar. Keşke söyleseler de ağzının payını alsalar. Sahipsiz olmadığımı görürler...

Onlar benim çalışıp , koşturduğumun farkında değiller galiba. Bi de hayatında hiç çalışmayan insanlara çalışmanın zorluğunu anlatsan da ne kadar anlayabilir ki ? Onlara göre ev işi daha zor. Ama ben akşama kadar çalışıp akşam kocam gelmeden evimin işini yemeğimi yetiştirmeye çalışıyorum. Annem hasta , gidip kadına yardım edecek vaktim bile olmadı. Düşün yani öz annem. Daha bi de teyzemiz bana az gel de benim işe yardım et diyor :))))) Düşünün , böyle insanlara nasıl anlatacaksınız ?

Benim teyzem de yapmıştı yengeme bunun aynısını, burda kendi kv'nizin tutumu önemli, o ayarlayacak dozunu. Benim annem de hep dinleme onları derdi ama yengemle bi sinir olurduk, şimdi yengemle diyoruz ki niye katlanmışız o saçma laflarına, kendi gelinine ağzını bile açamıyor. Şimdi olsa ağzının payını verirdik teyzenin diyoruz ama o zamanlar ikimiz de 20'li yaşlarda, aman ayıp olur vs diyerek susuyorduk. Tavsiyem mümkün olduğunca uzak durun, hatta açık açık söyleyin teyzeler varsa ben gelemicem beni üzüyorlar geriyorlar deyin. Bizim teyze abimlerin dibinde oturuyordu, bizimkiler taşınınca kurtulduk.
Valla bir de aynısını halam yapmaya çalıştı, geldi yengeme çattı durduk yere bir sürü laf söyledi, ben de gel yenge gidelim ben dinlemek istemiyorum bu saçmalıkları dedim, seni de sildim dedi bana halam, silerse silsin kafamız rahat eder. Sonra babam açmış telefonu sen benim çocuklarımı ne diye rahatsız ediyorsun üzüyorsun diye bağırmış, helal olsun dedim babama, annem o kadarını yapamadı, kardeşleriyle arası bozulsun istemedi ama halamlar daha fenaydı. Koca kadınlar ne isterler genç gelinlerden hiç anlamıyorum ya gıcık şeyler.

Son düzenleme:
ZATEN kayınvalıdenız siz evde uğraşmayın diye sizi çağırıyor.Tabiki hazır yemege gidicen.Öyle olsa kendi evinde de yapıp yersin amaç işten geldiğinde yemekle uğraşmaman

Kv yerine göre lafını söylüyor. Sanıırım kendimi savunmamı istiyor , çünkü ben laf söyledikçe konuştukça ebni destekleyecek tarzda konuşuyor. Daha fazla savunup da gözlerine batsın istemiyor heralde bilemiyorum. Yok ben eşime de söyledim , annendir başımın tacıdır. Aile asla atılmaz da satılmaz da. Ancak ben teyzelerin triplerini çekemem buna mecbur değilim. Keza eşim d e doğruladı. her gün görmediğin insanlar için sıkma canını konuşsun dursunlar. Gelini bi gelsin de görelim ona nasıl davranıyormuş kendi gelini asla laf söyletmez susturur dedi. Gitmeyiz görmeyiz boş ver dedi.
Kayınvalidemin telefonu bozuldu. Durumlarında da pek yok. Bende bugün gidip telefon alıp hepsinin gözünün önün de süpriz yapmayı düşünğyorum. Sonra da dönüp '' sen de kayınvaliene alırmıydın böyle hediyeler teyze '' diyeceğim. Sizce nasıl fikir :)

ZATEN kayınvalıdenız siz evde uğraşmayın diye sizi çağırıyor.Tabiki hazır yemege gidicen.Öyle olsa kendi evinde de yapıp yersin amaç işten geldiğinde yemekle uğraşmaman

Kv yerine göre lafını söylüyor. Sanıırım kendimi savunmamı istiyor , çünkü ben laf söyledikçe konuştukça ebni destekleyecek tarzda konuşuyor. Daha fazla savunup da gözlerine batsın istemiyor heralde bilemiyorum. Yok ben eşime de söyledim , annendir başımın tacıdır. Aile asla atılmaz da satılmaz da. Ancak ben teyzelerin triplerini çekemem buna mecbur değilim. Keza eşim d e doğruladı. her gün görmediğin insanlar için sıkma canını konuşsun dursunlar. Gelini bi gelsin de görelim ona nasıl davranıyormuş kendi gelini asla laf söyletmez susturur dedi. Gitmeyiz görmeyiz boş ver dedi.
Kayınvalidemin telefonu bozuldu. Durumlarında da pek yok. Bende bugün gidip telefon alıp hepsinin gözünün önün de süpriz yapmayı düşünğyorum. Sonra da dönüp '' sen de kayınvaliene alırmıydın böyle hediyeler teyze '' diyeceğim. Sizce nasıl fikir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…