"Haha hihi teyzeleri" tehlikeli bir türdür. =)) Cidden başka işleri, hayatlarında aksiyon yok, böyle sağa sola salça oluyorlar. Uzak durun, başka çare yok.Evet , ağzıma geldi laf '' aynı şartlarda değilizz teyze , ben çalışıyorum , bu yaşıma kadar da ayakta durabilmek için çalıştım , evde yatmıyorum.'' diyecektim ama dediğiniz gibi anlamadıkları için nasıl anlarlar diye düşünmekten bişi söyleyemiyorum. İşlerine gelmeyen lafı haha hihi diye umursamazlığa vuruyorlar. Kendimi yorduğumla kalıyorum.
kesnlikle en tehlikeli türler :) boş zamanlarını değerlendirecek Dedikodu arıyorlar."Haha hihi teyzeleri" tehlikeli bir türdür. =)) Cidden başka işleri, hayatlarında aksiyon yok, böyle sağa sola salça oluyorlar. Uzak durun, başka çare yok.
Güzel cevap vermıssın.gülerek laf sokmaya devam. Bızde de teyzeler var ama 1 tanesı onu bana yaptı. Bende lafı hep gerı cevırıyorum. Gülümsüyorum. Bende senin gıbı üni mezunu calisan bir kadınım.onun gelini gibi degılım.anlamayana anlatamazsın ama laf sok güler yuzle kı içinde birikmesın.yerı gelınce kaynanana kusura bakma anne. Benım zoruma gıdıyo. Bende evde oturup koca parası yemeyı bılırım ama calısıyorum. Cocugum ve bızım için falan de.Kızlar Merhaba ,
Ben sabretmekten artık yoruldum. Üstelik daha yeni evliyim. 1 yılda bu kadar pes ettirdiler beni. Ne desem nasıl yapsam anlamıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım resmen.
Şimdi anlatmaya başlayayım.
Ben 1 yıllık evliyim ve eşimin ailesiyle aramızda eğitim seviyesi olarak fark var. ( Bunu sakın birileri yanlış anlayıp ahkam kesmesin. ) Onlarda üniversite mezunu , çalışan tek kız yok. Erkekler de keza aynı. ( Neyse zaten herkes nefsimizden aladır diye evlendim , buna takılacak değğilim. ) Sadece evlenince çalışan ben oldum. Kayınvalidem aslında melek gibi bi kadın. Tabi ki bacılarının dolduruşuna gelmediği sürece. Bazen de çok fena oluyor. Ben işten çıkıyorum ve bizi bazen yemeğe çağırıyorlar. Haliyle geç çıktığım için gittiğim de yemek hazır oluyor. Birr kaç defa da anne ben mahcup oluyorum hazır yemeğe gelince diye dile getirdim. Siz çalışıyosunuz kızım nolacak dedi. Dün Kv gile gittik.Eşimin Saygıdeğer teyzeleri de ordaydı. Tabi girer girmez hoş geldin demeden gel otur sen de ekmek yapmayı öğren otur diye söylediler. Bi defa daha mevzusu olmuştu ve Kayınvalidem ben gelinimn yerine yaparım diye beni savunmuştu. Bende onu düşünerek , annem yapıyor işte dedim. Hamileyim , duydular ve bana girdiğimde hayırlı olsun demediler. Eşim girer girmez eşime hayırlı olsunlara başladılar. Her neyse bu da önemli değil diyelim. Eşimin teyzesi oturduğum andan itibaren gelin kaynana muhabbetine başladı.''eskiden bize kaynanalarımız yemek mi yapardı - biz yapardık - şimdi ki gelinler korkmuyor hiç - biz korkardık- sabah erkenden uyanır kaynanamızın kahvaltısını hazırlardık vs vs vs '' Hani bunu evde oturan geline sööyleseler belki haklılar dersiniz ( ona da haklı demem ) Ama ben sabah 7 de kalkıp akşam 6:30 da evine giden bir insanım. Ha bu ara da bu teyzenin gelini de yurt dışında. Bana kullandığı cümleleri gelinine kullanamıyormuş. Eşim söyledi. Bende döndüm dedim ki , benim kayınvalidem allah razı olsun bir g ün olsun yaptığı yemeği başıma kalkmadı , ama siz sürekli söylüyorsunuz. Kendi gelininize söyleyemediklerinizi bana söylüyosunuz dedim. Gene aynı kadın söylenmeye devam ediyor tabi. Kayınvalidem çağırsın gelir işini de yaparım ben işten mi kaçacağım diyorum '' çağırsana '' diye kayınvalideme sesleniyorlar. Tabi Kv de elim ayağım tutuyo niye çağırayım ben işime diye cevap veriyor. Her neyse , artık bu gelin muhabbetinden sıkııldım '' Yeter ya cidden ne alıp veremediğiniz var gelinlerden , gelin gelin diyip duruyprsunuz dedim '' ve sustular.
Arkadaşlarım , ben bu muhabbetlere girmeyi sevmiyorum ama sürekli savunmaya geçme moduna da giriyorum. Ben bu insanlar ile nasıl baş edeceğim? Nasıl ldavranmalıyım ? Ne yapmalıyım ? Allah aşkına biri fikir versin...
Evet ben de öyle bir tipim aslın da gülüp cevap bile vermem ancak öyle bir sohbetin içine çekiyorlar ki , öyle laflar dokunduruyolar ki insan dayanamıyor malesef. Bi an da şaşırıyorum bende nasıl buraya geldik diye.muhattap olmayın böyle şeylerle. cehalet başka birşey. çalışmıyo olsanızda gelinsiniz diye herkesin her işini koşacak değilsiniz. neticede sizinde eviniz var. çok kafaya takıp kendinizi hırpalıyosanız aynı ortama girmeyin. ama ben olsaydım kesinlikle gülerdim cevap bile vermezdim.
Kayın validem bacılarına asla laf söyletmez :) Hatta bana kimseye laf söyletmez. Bana laf vermezz yani.Güzel cevap vermıssın.gülerek laf sokmaya devam. Bızde de teyzeler var ama 1 tanesı onu bana yaptı. Bende lafı hep gerı cevırıyorum. Gülümsüyorum. Bende senin gıbı üni mezunu calisan bir kadınım.onun gelini gibi degılım.anlamayana anlatamazsın ama laf sok güler yuzle kı içinde birikmesın.yerı gelınce kaynanana kusura bakma anne. Benım zoruma gıdıyo. Bende evde oturup koca parası yemeyı bılırım ama calısıyorum. Cocugum ve bızım için falan de.
Dedim bunları zaten canm , Kendi gelinine söyleyemediğini ban söylüyorsun diye. Aldırış etmedi.
Evleri birbirine çok yakın.Hepsi aynı mahallede oturyor. Ben çözüm olarak , kayınvalideme yemeğe gitmemeyi düşünüyorum. Sorarsa da , Anne ben çalışıyorum gelip hazırlayamıyroum, size de zahmet vermek istemiyorum. Bunu da teyzeler yüzüme vurdular. O yüzden böylesi iyi desem ?
Evet haklıssınız galiba. Kadına laf söyleyecek birşeyim yok ki. Zaten zor bir hamilelik geçiriyorum. Belki bundan dolayı diye üstümüze de gelmezler zaten. İnşallah yani..Kayınvalidenin bir suçu yok, böyle bir şey söyleyip üzme kadını, arada kalır
Yavaş yavaş mesafeyi arttır, bir açıklama yapmana gerek yok ki
Kaynananla açık açık konuş. Teyzelerin söylediklerine üzülüyorum,durumu sende biliyorsun. Eğer onlar gibi düşünüyorsan sık gelmeyelim,diye.Haklısın ama kv de onlara uymaya , gaza gelmeye başlarsa ?
anlıyorum hemen hemen evlenen herkesin yaşadığı meseleler. kv laf sokmasa hala sokar o sussa teyze batırır falan. bunun sonu yok. karşılarına geçip gülün öyle mi falan diyin gülün. ben öyle yaptım hep. şimdi alay edilip rezil olmaktansa hiç yanıma yaklaşmıyolar diyebilirim. hiç affetmedim herkesin ortasında inatla güldüm cehaletlerine. ezilmiş kırılmış çocukalrı var rencide olmuş demedim güldüm. utandırdım. he sonunda noldu artık ufacık bir merhaba :)Evet ben de öyle bir tipim aslın da gülüp cevap bile vermem ancak öyle bir sohbetin içine çekiyorlar ki , öyle laflar dokunduruyolar ki insan dayanamıyor malesef. Bi an da şaşırıyorum bende nasıl buraya geldik diye.
Sanırım ben her yolu denemişim. Söyledim daha önce ki olaylarda. Anne bana hayatım da kimse höşttt demedi bu laf hoş değil. ben böyle rahatsız oluyorum dedim. teyzen onu bilmeden söylemiştir şaka yapmıştır , ben evlatlarıma laf söyletmem bi laf söylese ben müdahale ederim. onlar şaka yapıyorlar diyip durdu.Kaynananla açık açık konuş. Teyzelerin söylediklerine üzülüyorum,durumu sende biliyorsun. Eğer onlar gibi düşünüyorsan sık gelmeyelim,diye.
O zaman teyzeleri duymaxdan gelSanırım ben her yolu denemişim. Söyledim daha önce ki olaylarda. Anne bana hayatım da kimse höşttt demedi bu laf hoş değil. ben böyle rahatsız oluyorum dedim. teyzen onu bilmeden söylemiştir şaka yapmıştır , ben evlatlarıma laf söyletmem bi laf söylese ben müdahale ederim. onlar şaka yapıyorlar diyip durdu.
Evet ben de aynı şekil de sadece merhaba olsun istiyorum sanırım , bu lafları duymaya tahammul edemiyorumanlıyorum hemen hemen evlenen herkesin yaşadığı meseleler. kv laf sokmasa hala sokar o sussa teyze batırır falan. bunun sonu yok. karşılarına geçip gülün öyle mi falan diyin gülün. ben öyle yaptım hep. şimdi alay edilip rezil olmaktansa hiç yanıma yaklaşmıyolar diyebilirim. hiç affetmedim herkesin ortasında inatla güldüm cehaletlerine. ezilmiş kırılmış çocukalrı var rencide olmuş demedim güldüm. utandırdım. he sonunda noldu artık ufacık bir merhaba :)
öyle bir konu açıldığında kibarca, böyle muabbetleri sevmediğinizi, bu tür muabbetlerin gelin kayanana ilişkilerine zarar verdiğini söylersiniz...Kızlar Merhaba ,
Ben sabretmekten artık yoruldum. Üstelik daha yeni evliyim. 1 yılda bu kadar pes ettirdiler beni. Ne desem nasıl yapsam anlamıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım resmen.
Şimdi anlatmaya başlayayım.
Ben 1 yıllık evliyim ve eşimin ailesiyle aramızda eğitim seviyesi olarak fark var. ( Bunu sakın birileri yanlış anlayıp ahkam kesmesin. ) Onlarda üniversite mezunu , çalışan tek kız yok. Erkekler de keza aynı. ( Neyse zaten herkes nefsimizden aladır diye evlendim , buna takılacak değğilim. ) Sadece evlenince çalışan ben oldum. Kayınvalidem aslında melek gibi bi kadın. Tabi ki bacılarının dolduruşuna gelmediği sürece. Bazen de çok fena oluyor. Ben işten çıkıyorum ve bizi bazen yemeğe çağırıyorlar. Haliyle geç çıktığım için gittiğim de yemek hazır oluyor. Birr kaç defa da anne ben mahcup oluyorum hazır yemeğe gelince diye dile getirdim. Siz çalışıyosunuz kızım nolacak dedi. Dün Kv gile gittik.Eşimin Saygıdeğer teyzeleri de ordaydı. Tabi girer girmez hoş geldin demeden gel otur sen de ekmek yapmayı öğren otur diye söylediler. Bi defa daha mevzusu olmuştu ve Kayınvalidem ben gelinimn yerine yaparım diye beni savunmuştu. Bende onu düşünerek , annem yapıyor işte dedim. Hamileyim , duydular ve bana girdiğimde hayırlı olsun demediler. Eşim girer girmez eşime hayırlı olsunlara başladılar. Her neyse bu da önemli değil diyelim. Eşimin teyzesi oturduğum andan itibaren gelin kaynana muhabbetine başladı.''eskiden bize kaynanalarımız yemek mi yapardı - biz yapardık - şimdi ki gelinler korkmuyor hiç - biz korkardık- sabah erkenden uyanır kaynanamızın kahvaltısını hazırlardık vs vs vs '' Hani bunu evde oturan geline sööyleseler belki haklılar dersiniz ( ona da haklı demem ) Ama ben sabah 7 de kalkıp akşam 6:30 da evine giden bir insanım. Ha bu ara da bu teyzenin gelini de yurt dışında. Bana kullandığı cümleleri gelinine kullanamıyormuş. Eşim söyledi. Bende döndüm dedim ki , benim kayınvalidem allah razı olsun bir g ün olsun yaptığı yemeği başıma kalkmadı , ama siz sürekli söylüyorsunuz. Kendi gelininize söyleyemediklerinizi bana söylüyosunuz dedim. Gene aynı kadın söylenmeye devam ediyor tabi. Kayınvalidem çağırsın gelir işini de yaparım ben işten mi kaçacağım diyorum '' çağırsana '' diye kayınvalideme sesleniyorlar. Tabi Kv de elim ayağım tutuyo niye çağırayım ben işime diye cevap veriyor. Her neyse , artık bu gelin muhabbetinden sıkııldım '' Yeter ya cidden ne alıp veremediğiniz var gelinlerden , gelin gelin diyip duruyprsunuz dedim '' ve sustular.
Arkadaşlarım , ben bu muhabbetlere girmeyi sevmiyorum ama sürekli savunmaya geçme moduna da giriyorum. Ben bu insanlar ile nasıl baş edeceğim? Nasıl ldavranmalıyım ? Ne yapmalıyım ? Allah aşkına biri fikir versin...
Üstüme alınmıyorum ki direkt bana söylüyorlar :) Kayınvaliden yemeğini yapıyo bizim zamanımızda gelinler Kv ye hizmet ederdi diye.öyle bir konu açıldığında kibarca, böyle muabbetleri sevmediğinizi, bu tür muabbetlerin gelin kayanana ilişkilerine zarar verdiğini söylersiniz...
yada böyle bir muabbet olduğunda mutfağa yada başka bir odaya geçip oyalanırsınız yada onlar konuşurken duymazdan gelip, başka konulara geçiş yaparsınız...olar yorum yaptığında siz illa bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz...siz cevapladıkça konu uzar...
bu konuları ömrünüz boyunca hep duycaksınız bir çok kişiden, ayrıca konuşsunlar üstünüze neden alınıyonuzki...
bende bütün gün hamile halimle, oğluna destek olmak için çalışıyorum dersin:)Üstüme alınmıyorum ki direkt bana söylüyorlar :) Kayınvaliden yemeğini yapıyo bizim zamanımızda gelinler Kv ye hizmet ederdi diye.
Bizimki de öyledir ama bebek mevzusunda kayınpederım ve kayınvalıdemle beraber dr a gidiyorduk ben dedım teyzem beni cok bunaltıyor sürekli çocuk yapın. Benım cocuklarım su kadar bos gezdi bu kadar gezdi hemen yaptı. Sız tembel cıktınız. Bızım erkek sebebiyle tup bebek oldu. 2 yıl sonunda. O donem dedım yeter ama insanın bu kadar üstüne gidilmez dedım. Sımdı de ne dese. Sezeryan cok basit mıs kolay ısıymıs. Kadın dedıgın normal yapmalıymıs. Kendı zorla yapmıs normali ölüm kalım savası vermıs. Allahtan kaynanam o degıl. O dereceKayın validem bacılarına asla laf söyletmez :) Hatta bana kimseye laf söyletmez. Bana laf vermezz yani.
Bukadar lafı söylemek yerine hiç gitmemek en iyisi değil mi ?bende bütün gün hamile halimle, oğluna destek olmak için çalışıyorum dersin:)
Bizimki de öyledir ama bebek mevzusunda kayınpederım ve kayınvalıdemle beraber dr a gidiyorduk ben dedım teyzem beni cok bunaltıyor sürekli çocuk yapın. Benım cocuklarım su kadar bos gezdi bu kadar gezdi hemen yaptı. Sız tembel cıktınız. Bızım erkek sebebiyle tup bebek oldu. 2 yıl sonunda. O donem dedım yeter ama insanın bu kadar üstüne gidilmez dedım. Sımdı de ne dese. Sezeryan cok basit mıs kolay ısıymıs. Kadın dedıgın normal yapmalıymıs. Kendı zorla yapmıs normali ölüm kalım savası vermıs. Allahtan kaynanam o degıl. O dereceKayın validem bacılarına asla laf söyletmez :) Hatta bana kimseye laf söyletmez. Bana laf vermezz yani.
Hepsi aynı. Bende Eşime aynısını diyorum. Sanki teyzen kayınvalidem, annen de benim annem gibi diyorum. O derece kadın bana kaynaanalık yapıyor. Herkesin evladı , oğlu , kızı var. Rabbim herkesin karşısına kendi gibi insan çıkarsın da ne kadar zor olduklarını anlasınlar.Bizimki de öyledir ama bebek mevzusunda kayınpederım ve kayınvalıdemle beraber dr a gidiyorduk ben dedım teyzem beni cok bunaltıyor sürekli çocuk yapın. Benım cocuklarım su kadar bos gezdi bu kadar gezdi hemen yaptı. Sız tembel cıktınız. Bızım erkek sebebiyle tup bebek oldu. 2 yıl sonunda. O donem dedım yeter ama insanın bu kadar üstüne gidilmez dedım. Sımdı de ne dese. Sezeryan cok basit mıs kolay ısıymıs. Kadın dedıgın normal yapmalıymıs. Kendı zorla yapmıs normali ölüm kalım savası vermıs. Allahtan kaynanam o degıl. O derece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?