Esimin anlamsiz para harcamaları

bende de teknoloji manyaklığı var. şimdi s3 var benim aklım s6larda. ama tutuyorum kendimi :KK53:. acayip çekim hissediyorum teknolojik aletlere.. notebook, tablet, tv, cep tel ahh ahh...

onun dışında harcamaya kıyamıyorum. kıyafet alamıyorum. o polyester bluz 50-100 tl veremiyorum.

eşini borca sok. o anca ondan anlar :KK45:

Bende telefon almayı düşünüyorum 3 bin tl kendisi. Hatta 24 ay taksitle 3700 yapıyo faturası içinde tabi onu düşünüyorum, diğer markaların kampanyalarını bekliyorum. Telefon almışken iyisini alıcaksın ya. Onun dışında 300 tl gözlük bence fazla. Ya da 50-60 tl verilen gömlekler vs. Benim için her şeyin bi değeri vardır o değerin dışına çıkmam pek. Telefona 3000 verirken pc ye vermem mesela :D

Hersey butceye gore
Benim esim esnaf,altindan kalkamayacagi borca girmez harcama yapmaz,yapsa mudahale ederdim tabii

Valla ben anlam veremiyorum yani kazandigi para da öyle yuksek bi para degil simdi diyeceksiniz kendi parasi kendi kazanır kendi harcar diye ama ben biriktirmeye çalışıyorum cogu seyi almam yani cantaydi ayakkabiydi yani fazlasını almam ama esim yok 3 bin lira tl alacam yok 300 liraya gözlük alacam daha yeni almisti onuda kirdi tekrar alacakmış yok mont alacakmis iste hep birşeyler oda normal fiyatlar degil en yuksegi simdi bende ona inat bende alayim diyorum ama ben kiyamiyorum o kadar para verip birsey almayi siz karisirmisiniz esinizin aldığı birseye merak ediyorum
Biz 50 liradan fazla şahsi bir şey alacaksak birbirimize danışırız. Gelirimiz de gayet iyi olmasına rağmen. Bu sebeple kimse para hesabı sormaz hesap ortadadır. Kendi ailemize veya kardeşimize dahi para göndereceksek söyleriz birbirimize. Bazen ben onun maaşını çeker gelirim, bazen o benim banka hesabıma bakar. Böyle işte.

Adeta kendimi gördüm.Ben de tutumluyumdur.Maaşımı harcamıyorum mesela köşeye atıyorum biriktiyorum.
Bir şey alacaksam bile indirime girsin diye beklerim hep daha uygun fiyatlısına bakarım.Ama eşim gider bi kazağa 100 200 tl verir hiç acımaz.Elektronik eşyalara da öyle hiç acımaz çat çat alır.İlk etapta ben müdahale edince benim param kazanıyorum harcarım gibi bi cevap verdi.Ben de baktım ki adamın hayat tarzı böyle değiştiremem.Şimdi ben de harcıyorum sürekli ona masraf çıkarıyorum yani bu çocukluktan gelen bi yaşam tarzı malesef.Benim eşim çok rahat büyümüş bense yokluk çektim sanırım aradaki fark bu.
Kısaca acımayın gerçekten onu zorlayın gidin ayakkabı çanta alın bol bol kıyafet alın ay sonunu birkaç kez zor getirsin feleği şaşacaktır eminim :)

Back
X