Kocaniz kac yasinda ? Birikim yapma cocuk yetistirme gibi dertleri projeleri kaygilari yok herhalde, durduk yere 3000 Tl ye telefon aliyorsa vede surekli bu tarz harcamalar yapiyorsa isiniz zor. Resmen bir ergenle evlenmissiniz gibi yani. Esinize mantikli sakin bir sekilde durumu anlatin. Birseyin ihtiyac oldugu takdirde alinmasi gerektigini soyleyin, hem oyle kafasina gore alisveris yapan esleride hic sevmem. Evlenince mecburen en yakin arkadasida esi oluyor insanin ve birsey alacagi zaman fikir aliyor alayim mi ,daha uygunu nerden bulurum ,yakistimi ,daha iyisi varmi gibi fikir almak istiyor. Illaki karsindakini irdelemek yada izin almak vermek amacli degildir yani bu danisma isi.
Her evliligin dinamigin farklidir elbette ama bazen esimin ihtiyaci oldugunu dusundugum seyi ben ona hediye ederim, gecen yil kullandigim akilli telefonum 4 senenin sonunda iyice eskimisti ve cok yavaslamisti surekli sikayet ediyordum esim bana supriz yapip yeni modelini almis bende eskisini anneme verdim mesela, ama vermeseydimde 3-5 kurus neyse satardim. Demek istedigim evlilik ev arkadasligi degilki ihtiyacta bir harcamada bir kazanc ta bir tasarrufta bir yani.
Oyle biriniz tasarruf edecegim diye kendini kisitlayip otekisi ergenler gibi her gordugunu almak isterse olmaz o is. Konusun esinizle isi tartismaya goturmeden, kavga etmeden guzel guzel.