Eşimin annemden aldığı borç?

Yok artık ya eşiniz ne uyanık
Yazık annenizin iyi niyetine cok üzüldüm
Altını altın olarak ödeseydi su kadar ödeyecektin haberin var mı diyip neyse parasını verin kadıncagıza

Keşke en basta siz buna izin vermseydiniz aileyle dostla ye iç alısveris yapma demişler ana babada olsa o para işin icine grdimi kıyametler kopuyor omdan bende hayatta borc almam ailelerden hoş istesemde vermezler allah kolaylık versn

Annenizin başka parası olup olmaması aslında eşinizi ilgilendirmez. Borcunu ne zaman ödemeyi planlıyormuş? Şu tavrına bakınca, istenmediği sürece onun da ödeyeceği yokmuş gibi görünüyor. Çok ayıp yani. Bir de herkes demiş, altın olarak alınan borcu para olarak ödeyemezsiniz. Çünkü o altınlar kadının yatırımıydı, eşiniz almasa değerlenmeye devam edecekti. Şuan annenizi zarara sokmuş durumda. Dostla, akrabayla borç meselelerine girilmemesi gerektiğinin çok net bir örneği. Büyük ihtimalle b.ka sarıyor çünkü sonu. Bir de kredi çekmek parası olmayanın işidir ve parası olmayan kişi eşiniz, anneniz değil. Kayınvalide başkasının parası ve bütçesi üzerinden hayal kurana kadar kendi çeksin o zaman krediyi, versin oğluna.

Ayrıca altın olarak alınan borç altın olarak ödenir. Örneğin anneniz 100gr altın verdiyse o dönem altın 200 liraysa şuan 100gr 250 lira. Altın değerlendi eşinizin muhtemelen daha fazla borcu var annenize
O kadarını akil edememiş olabilirler mi ? Altın almayı bilen nasıl ödeyeceğini de biliyor olmali diye düşünmüştüm ben. Ama sizin yorumunuzu okuyunca bi acaba dedim..

Bir diğer husus aklı başında bir insan altin dolar euro gibi değer kazanabilen menkuller üzerinden borç almaz veya vermez bence.

keşke kv duyurmasaydınız. konu kendi canı olsa bu kadar rahat olabilecekmi acaba

Evet haksızsınız sorduğunuz için.

neyse altınları aldığı tarihte kaç gramsa o kadar ödemek zorunda. Ister ameliyat olsun ister olmasın ama anneniz ne ameliyatı olacak? Neden o kadar tutuyor?

Annem 1. Evre böbrek yetmezliği teşhisi konuldu 10 yıldır şeker hastası kullandığı ilaçlar bu kadar sürede böbrek yetmezliği yaptığı için doktor acil şeker ameliyatı önerdi oda özelde olacak yine uygun fiyata bulduk çoğu yer 30-40 bin

Biz ev alırken altın borcu aldık abimden öderken 8 milyar fazla ödedik. Kesinlikle altın üzerinden borç almak mantıklı değil ama insanlar da var olan paralarını genelde ya altın yapıyor ya döviz, borç alınca mecburen öyle alıyorsunuz.

Ya sen zaten Mart ayında eşimden boşanmak istiyorum diye konu acmissin.
Eşin zaten iflah olmaz bir adam.
Bari annene olan borcunu tam odettirin.
Yazık günah kadına.
Kaç gram altın bozdurdu annen size vermek için ?
Grama göre hesaplayıp borcunu ödetin bu asalak adama.

Bir akrabamın başına geldi 5 sene önce 12bin tl aldılar bagirsak ameliyatı için . Kadını daha kötü edip bıraktılar. Yani dikkatli olun para için ameliyat yapabilirler diye uyarmak istedim..

iş kurarken ne kadar altın aldıysa o kadar altın ödemeli. türk lirasına çevirip iyice uyanıklık ediyor.

800 tl mi cok gelmiş?
Bunun için mi laf söyletck kendine?
Alırken hibe ederler diye dusunmus herhalde kvde ve esin.
Sacmalamıslar.

düzü falan kabul etmeyin
annenize sizin zaten şu dönem çıkarıp karşılıksız para vermeniz gerekirken düşkünlüğünden faydalanmanız hiç ahlaki hoş bir durum değil

ayrıca altının ederi kadar değil
altının kendisini vermeniz gerekiyor
ne aldıysanız onu verin altın siz almasaydınız şuan satacaktı ve eline ne geçecekti onu düşünüp verin
altını sizin için bozdurdu

“Başka parası da var onu da sana verecek annem” deseydin. Ayrıca bir arkadaş daha söylemişti, borç eşimin diyip sıyrılamazsın. Eşini yoldan çevirip vermedi parayı annen. Damadı olduğu için verdi. Borç senin ve eşinin borcu. Kaç gram altın aldıysanız o kadar ödemelisiniz,

800 tl mi cok gelmiş?
Bunun için mi laf söyletck kendine?
Alırken hibe ederler diye dusunmus herhalde kvde ve esin.
Sacmalamıslar.

İnanın onu bile kendi hesaplıyor 22 ayar 62,11 gram suan 13,578 vermesi gerekirken 12 vereyim diyor arabası var onu satacak kredi kartlarını ödemem gerek diyor o yüzden resmen kırpmaya çalışıyor

Ya öyleki annemin emekliliği var mı diye bile soruyor sanki var saklıyoruz

İnanın onu bile kendi hesaplıyor 22 ayar 62,11 gram suan 13,578 vermesi gerekirken 12 vereyim diyor arabası var onu satacak kredi kartlarını ödemem gerek diyor o yüzden resmen kırpmaya çalışıyor
Aslında normali altın aldıysa altın ödemesi ama su durumda 12yi kurtarsanız kar
Bidaha da vermesin anneniz.
bugunun yarını da var.Ama anlamak istemeyene ne deseniz bos
Allah yardımcnız olsunnn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…