öncelikle, kesinlikle seni kınamıyorum ve neden hala o adamla olduğunu sorgulamıyorum.
hayatın hepimizin başına neler getirebileceğini, nelere "asla" dediğimiz halde katlanmak zorunda kalabileceğimizi gayet iyi biliyorum.
ve fakat;
eşin, arkadaşının karısıyla seni aldatıyor. üstüne bir de adamı dövüyor. bütün bunların üzerine annene bir aldatma durumu sebebiyle o yakıştırmayı yapabiliyor.
en önemlisi ve en genelinden yaklaşırsak konuya, senin anlattığın özel bir durumu sana karşı psikolojik şiddet malzemesi olarak kullanıyor!
sen bu adamın ruh sağlığının yerinde olduğundan emin misin? Her hata affedilebilir duruma göre ve kendi şartları içerisinde ama bence senin eşin hasta.
yardıma ihtiyacı var ve çok üzgünüm ki, ona yardım edebilecek kişi kesinlikle sen değilsin!
sanırım, sen onun hayatında "dilediğince at koşturabileceği bir alan"sın. herhangi bir kaygı duymadan sana karşı içindeki tüm şiddeti (psikolojik anlamda) kusuyor. aldatma, hakaret, sırrını sana karşı kullanma vs...
umarım bu şiddetin bir de fiziksel olanı yoktur evliliğinizde... ama unutma ki, gözündeki morluk 1 haftada geçer ama ruhundaki hasar hiç tamir olamayabilir.
imkanın varsa, kendine başka bir yol çizmek için kendini içten içe hazırlamaya başlamalısın ve harekete geçmek için doğru zamanı beklemelisin.
kastettiğim doğru zaman, kararından vazgeçmeyecek, bir daha asla ona geri dönmeyecek ve ona ya da kendine acımayacak noktaya geldiğin zamandır. tabii bir de maddi olarak uygun olduğun zaman...