Eşimin annesi vefat etti nasıl destek olabilirim?

Gece_kusuuu

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2018
160
63
13
31
Yaklaşık bir hafta önce annesi vefat etti. Bir haftadır memleketindeyiz. Dün 7sini yaptık. Dün gece eve gelmedi. Bi kaç gün öncede aynı şeyi yaptı bişey demedim. Ama geçmişte alkol kullandığı için tedirginim içerse ne tepki vericem. Bana söz vermişti ve bende inanıp evlendim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sabah geldi ve sanki alkol kokusu vardı

Annesinin cenazesi zamanları gidip alkol alacak kadar düşüncesisiz,iradesiz bir insan mı esiniz.sormadınız mı neredeydin diye
Bende içmez diye düşünüyorum ama emin olamıyorum kokuyor gibiydi. Dün gece konuştuk arkadaşlarının yanındaydı sabah 8 gibi geldi. Babasınin içtiğini biliyorum ama.

Eşiniz önceden alkol bağımlısı ise şu anda annesinin ölümünü bahane edip tekrar başlayabilir.
Ama şu anda şüpheyle sıkboğaz etmek de yanlış olur.
Alkol bağımlısı değildi sadece kullanıyordu. Ama ben o konuda çok katıyım. Söz verdi bu şartla kendisiyle evlendim. Bir iki yakaladım. Son bir şans verdim kendisine Sık boğaz etmek istemiyorum. Ama yediremiyorum da Sürekli sokaklarda durmasına hoşuma gitmiyor

Bence biraz zaman tanıyın. Şu anda acısı var. Bu durumda tepki verirseniz inadına yapar.
Her birey acısını farklı Yaşar. Eşinizi en iyi siz tanırsınız.

Acısı olan insan arkadaşının yanında degil de ailesinin yanında geçirmesi gerekir diye düşünüyorum.

Eşini kaybetmiş bir erkek annesini kaybetmiş diger kardeşleri ile bir olup acısını paylaşıp yaşamalı
Kafa dagıtmalık bir zaman degil ki arkadaş yanında muhabbet ile hafiflesin

Hep bir yanının acısu olacak bir kayıp

İçki sigara sadece bagımlılık hemde bir tane ile başkayan bir bagımlılık

Ben böyle söyleyince de sen beni anlamıyorsun diyor

Verdiği sözü iki defa tutamadı ve ben en son bu son şansın dedim şimdi içtiyse ne yapacağım arada kaldım
Hiçbirşey.
Bu normal bir zaman değil.
Hani normal zamanlarda sözünü tutmasa tamam derim fakat şuan acısı var.
Herkes acısını içinde ya da ağlayarak yaşamak zorunda değil ki.
Mesela ben susmayı tercih ederken siz ağlayarak acınızı yaşamayı tercih edersiniz.
Farklı yani.
Hem belki babası,arkadaşı vs ikram edip içmiştir. Zil zurna sarhoş olmadı değil mi? Ayrıca normal zamanlarda da bağımlı değilse ve zil zurna aarhoş olup etrafa kusup zarar vermiyorsa arada sırada içmesine izin verin bence. Fazla kısıtlama yalan getirir.

Anne ölmüş ya anne. ....Ne sanıyosunuz akvaryumdaki balık mı? (Lafım yorumlarıyla hala alkol üzerinde duranlara)
Dağıtmadan toparlanılmaz! Biraz acıya empati duymaya calışın, dağıtıp toparlanmak gerçekten önemli bir mevzu.
İzin verin de adam “yasını tutsun”. Zamanında tutulmayan yasların sonrasında nelere yol actıgını biliyor görüyoruz. Bi salın ya artık insanları offf.

İçsin ne olacak ki? Annesi ölmüş adamın sizin derdiniz içmesi. Eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar derler, siz anne baba kaybı yaşamadınız muhtemelen. Böyle ağır acı veren durumlarda herkesin tepkisi ve yas tutma süreci farklı olur. Biraz alan bırakın adama, dünya sizin ve sizin kurallarınız etrafında dönmüyor.

Dağıtıp mı yas tutuluyor anlamadım :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…