Eşimin annesi vefat etti nasıl destek olabilirim?

Evet çok zor onu anlıyorum ama yanında olamamak beni çok üzüyor

içsin ya

adam annesini kaybetmiş ciğeri yanıyordur. siz içki derdindesiniz.

sadece biraz kokuyorsa sarhoş olmuyorsa abuk subuk insanlarla takılmıyorsa bu dönemde ses etmezdim ben hatta eşlik ederdim.
Ben asla içmem orası ayrıda benm derdim Bi sefer olur seslenmem zaten seslenmedin ama devamı gelir diye korkuyorum

Böyle bir durumda babasının ve ablasının yanında geçirmesi gerektiğini söylüyorum ama o dışarıda durmayı tercih ediyor bugün evimize döneceğiz o zöan ne yapacağım bilmiyorum

Ama herkesin duygusu, doğrusu farklıdır

Babası ablası ile cenaze evi ortamında bulunmak ona iyi gelmeyecek demek ki

Dedem vefat etti defnedildi akşamına anılarını yazmıştı onları okuduk

Hatta ailecek kahkaha attık bazı yazdıklarına sonra sesimiz apartmana doğru gitmesin diye kapıları kapattık

İçki de içmişizdir geçmiş gün hatırlayamıyorum ama dedem severdi onu anmak için bile içmiş olabiliriz

Herkesin acısını yaşama biçimi farklıdır eşinize baskı yapmayın evinize dönünce yavaşça normal hayatına uyum sağlar

Kırk yıl düşünsem sen ve at yarışı aklıma gelmezdi

İnsanoğlunun acı karşısındaki tepkisi çeşit çeşit

Babamı kaybettikten birkaç gün sonra, ev biraz sakinleyip misfairler azalınca, kurduk balkona rakı sofrasını abimle hem içtik hem babamızı andık hem ağladık. Hepimize inanılmaz iyi geldi.

Eve döndüğüm akşam eşimle yaptık aynı şeyi yine salya sümük ağladık. Sonrasında her içtiğimde ağladığımı farkettim, baktım ki bu dönemde alkol iyi gelmiyor bana bir süre daha az içmeye başladım. Şimdi yine alkol alınca aklıma düşüyor babam, içim yanıyor ama daha az ağlamaya kendimi dağıtmamaya başladım.

Yani bu bir süreç. Daha çok yeni adamın acısı. Kendine göre bir yol çizecek, başetmenin çaresini bulacak. Bu dışardan müdahaleyle atlatılabilen bir dönem değil, maksimum anlatış gerekiyor.

Babamda sigarayı bırakmıştı güya , babaanmem öldüğünde evde yaktı bir sigara annemde birşey diyemedi acisi var bir seferlik birşey olmaz gibisinden. O günden beri günde bir paket içiyor sağolsun yani şimdi göz yumarsaniz devamı gelecektir ..

Bir insanin en rahat bırakılmasi gereken donemde, icki mi icti, arkadasiyla mi gezdi muhabbeti yapmayin da nasil destek olursaniz olun.
Arkadaslar yazmis herkesin acisini yasama sekli baska.
Annem hayatta ama 1.5 ay once cok agir bir hastalik teshisi aldi, ben bu 1.5 ayda tam 15 kilo aldim, abim ise 10 kilo verdi. Ben evde yalniz kalamiyorum, surekli abur cubur yiyorum, alkol ve gazli icecek tuketiyorum, surekli yatiyorum vs vs.
O ise konusmuyor, yemiyor, oylece durup tavani izliyor...
Simdi biri bana alkol alma, az ye, bla bla dese cok pis dalarim, ben ne dertteyim sen ne derttesin diye...

Bence destek filan olmayın annesinin ölümüyle sabah 8 kadar eve gelmemk ne alaka acaba veya içki içmek bence eşiniz bu durumu kullanıyor benim eşim eve 11 den sonra giremez is dışında nasıl kabul ediyorsunuz sabaha kadar gelmemesini destekten çok bu konuya takılın bence

Annesini kaybetmis bir insan acisini alkol alarak mi yasar? Ben normal karsilamazdim. Daha 1 hafta olmus kadin oleli. Boyle bir aci yasama sekli mi var sabahlara kadar sokaklarda oturarak falan

Biraz yalnız bırakın. Normal bir zamandan geçmiyor. Normal şartlar altında iradesine yenik düşüp içse haklısın ama adamın annesi ölmüş. Ona destek olmak yerine bir de neden içiyorsun diye üzerine gidersen yanlış düşünceler üstüne yanlış uygulamalar yaparsın. Karışma bir süre ve kendi haline bırak. Kendi haline bırak deyince de önemseme anlamında demiyorum.

Bende annemi kaybettim, üstelik 8.5 aylık hamileyken. Acımı içimde yaşadım, ağladım, ağladım, ağladım.....
Anne kaybetmek çok zor, herkesin acısı farklı ama maalesef ki kayıptan sonra hayat devam ediyor.

Yıllar sonra ölü doğum için hastanede kıvranıp ağlarken anne beni kurtar diye haykırıyordum. Rahmetli annemden yardım dilemiştim. Hiç unutmam.

Düşün yıllar geçsede acı hep içimizde, zamanla geçecek. Bırak sende biraz zaman ver. Geçer inşallah.

Annesine dua edeceğine içkiye gittiyse ki inşallah gitmemiştir alkole başlamasından daha beter bir durum

Açısı varsa otursun evinde taziyeleri kabul etsin, otursun bi ihlas bi fatiha okusun, rakı masasında yaş mı tutulur. Bari annesinin 40 ını bekleseydi.
Alkole karşı değilim kendim de arada alırım ama yani annemin cenazesinde de en son aklıma içmek gelir herhalde.

Adam acisini boyle yasiyor siz icki mi icti sokakta mi gezdi diye dusunuyorsunuz. Adama dirdir etmeyin de nasil destek olursaniz olun bence.

Biz babamin cenazesinden sonra tum aile es dost yemege cikmis alkol de almistik. Cunku babam vedalari bu sekilde severdi,sevdigi gibi ugurladik onu. İnsanlar size uymayan sekilde yas tutuyor olabilir,bir sure rahat birakin derim

Annesini kaybetmis bir insan acisini alkol alarak mi yasar? Ben normal karsilamazdim. Daha 1 hafta olmus kadin oleli. Boyle bir aci yasama sekli mi var sabahlara kadar sokaklarda oturarak falan

Ne yapması lazım mesela annesi ölen insanlar yazılı bi liste verin de her annesi ölen aynı şekilde davransın.
Herhalde ben olsam alkolün dibine düşerim uyuşmak için.
Anne bu ya sizene kimene kimin nası acı yaşayacağından?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…