- 27 Temmuz 2018
- 6.650
- 7.357
- 198
- 31
inanın bende üzülüyorum ama gerçekten tuhaf insanlar yani en azından şunu isterdim bir telefon açıp ne bileyim yılda bir kez en azından çocuğunuz oldu mu vs diye sormalarını beklerdim evde kimse kimseyle konuşmuyor
Ya bosverin caymis gitsin alsinlar bahane insan cocuguyla nasil gorusmez onu bahane etmisler yada gercekten kafalari rahatsiz sizin takip uzerinize alinacaginiz bisey yok esinizinde laf soylemeye hakki yok aile ortada hersey belli yanio çay onun sevdiği ve özel bir çaymış cümle arasında bundan bahseder oldu bu konular açılınca çay da bildiğimiz çaydı hani bu iri taneli olanlarından gayet normal ölçüde attım demliğe zaten saat geç olmasaydı paket paket temin ederdim ama o saatte bulabileceğimi sanmam ama orda şunu yapsaydım bugün hala telefonda da olsa konuşuyor olurlardı çayın parasını ödeseydim sen sabah git al deyi para verseydim konu uzamayacaktı bu kadar bu o anda aklıma gelmedi ki benim
Yeminle manyaklar çeşit, çeşit, ama bu bir başka özelmiş, normal insanların en ufak şeyleri etrafındakileri batarken, nasıl bu kadına bunca yıl, sen ne içiyon, kafan mı güzel diyen olmamış?
Çok fena...kendi aile içlerinde bi KP e yazık gibi, o da ya tedavisini tam yaptırsa ya da vaktinde boşasaymış.olmamış işte
yavaş yavaş herkes 70 i geçince demeye başlamışlar
seveni yok, en son kendi kız kardeşine laf sokunca bağırıp çağırmış, görümcem de oradaymış, o anlattı ki teyzem yerden göğe kadar haklıydı diyor
kp alzheimer son birkaç yıldır, ona dahi söyleniyor, hasta oldu diye, yaşlılıklarında gezeceklermiş ama o hasta olmuş
hasta bakıyorsun diye doktor ilaç vermiş de biraz düzelmişti
burada hep yazarım bunların sebebi biraz da görümcelerim diye
4 çocuk var kız erkek kız erkek şeklinde en küçük bende
büyük erkek üniversite dahil evde yaşamamış, aynı şehirde ayrı evde kalmış, keza eşim de başka şehirde okumuş, sonra da evde birkaç ay kalmış
ama ablalar anne ile yaşamışlar yıllarca, biri hala orada
he demiş geçmişler, kadınla konuşmamışlar da mesela bir şeyler almışlar ama fiyatını yalan söylemişler vs vs
kp de sırf konuşmasın diye dediğini yapmış, hatta bir seferinde oğlum bebek bayram diye gidecektik, kp i mağazaya oğluma hediye kıyafet almaya göndermiş, neyse almış bir şey ama küçük
"ben küçük olduğunu fark ettim, başka işe yarar bir şey de yoktu, sussun diye aldım, ben bunu geri veririm, siz kendiniz alın" diye para vermişti
hatta eşim küçükken yıllar önce yaşadıkları şehre kp yıllar sonra bir işi olduğu için gitmiş, oradaki kasap ile sohbet etmişler, abi yenge duruyor mu demiş
her seferinde kıymayı geri gönderirmiş, hiç beğendiği görülmemiş
yapılan yemeği, dışarıdaki bir şeyi, onun dışındaki hiçbir şeyi beğenmez
kendini, çocuklarını beğenir ama kızları da pek beğenmez oğulları iyi ama ah o gelinler onları da bozdular
kadın ağır hasta esasen sosyal fobi falan da var muhtemelen gençliğinde
zira görümcem anlatıyor yani o 30-40 yaşlarını da biliyor, o zaman doktora giderdi, bana kâğıtlarını okuturdu diyor ama düzgün ilaç kullanmıyor
benzer sıkıntılar çocuklarına da aksetmiş olabilir ama artık değişmez
kadına hayır dememişler, neymiş bezdirir, sürekli konuşurmuş, ben daha çok konuşurum, bana çok bir şey diyemiyor ben dan diye yorumumu yapıp susuyorum ama bir seferinde yemek pişirdik yılbaşında bir arada olalım dedik, kp de o zaman biraz daha iyiydi, evinizde yeseydiniz buraya neden geldiniz dedi
zira yemeği ben yapıp eline sağlıkları ben almıştım, buna bozulmuştu
çocukları arkasından dolanmışlar, yani çatışma olmasın demişler ama yaş ilerleyip yaşam değişince olmuyor işte
baba rahatsız ama kadın bakıcı istemiyor, kaç kere ikna ettik, kızları vazgeçirmiş, neymiş ona şikayet edermiş, annesi ararmış, onun psikolojisi bozulurmuş, ya en azından denesin dedim onu dahi kabul etmedi
şimdi de annem de hasta, yaşlı, bakamıyor diyorlar
eee bakıcı tutalım deyince de olmaz diyorlar biz de bulaşmıyoruz artık olan adamcağıza oluyor
Siz bu durumdan korkmadınız mı hiç?yemin ederim toplanan onca paranın nereye gittiğine dair en ufak bir bilgim yok tek bildiğim sürekli aç olduklarını söylerlerdi faturaların kesildiğinden söz ederlerdi
Çok affedersiniz de sizin kayınvalidenizle konu sahibinin kayınvalidesi bir değil ki! Dayanamadım gerçekten.Konu sahibi hiç takılma. Keşke benim kv'deylede 5/6 yılda bir görüşsekte bana çayı bitirdin diye söylense.
Hergün her dk telefondan taciz edeceğine hiç aramamaları emin ol çoook daha iyi. Benimki msj atıyor, cvp vermezsem arıyor, açmazsam eşimi arıyor canimkendimi aradım açmadı bişey mi oldu diye, eşim uyuyorlardır çocukla diyor, uyandırmak için arıyor üst üste. Geri dönüyorum neredeydin çok merak ettim diyor.
Çok fena...kendi aile içlerinde bi KP e yazık gibi, o da ya tedavisini tam yaptırsa ya da vaktinde boşasaymış.Siz elinizden geleni yapmışsınız zaten.
Tam kırmızı odalık! Roman gibi ne çok hayat var. Sonuca çok güldümşimdi biraz da farkındalık var
yani sonuçta kv ve kp 50 yıl önce evlenmiş
kp polis, köyden çıkıp Ankara ya gelmişler
içine kapalı bir ortamda yaşamış kendi kendine
huysuz demiş geçmiş kp, çok da ırgalamamış, eskinin adamları zaten dışarıda yaşardı ki onun işinin saati de yok, geceli gündüzlü çalışmış
hatta bir dönem evler de karakol üstünde, canları sıkılan inip karakolda takılırmış yani evde hatunla oturacak, çocukları dinleyeceğine, karakolda geyik
kv 4 çocuk doğurmuş, ilk ikinin arasında 2 yaş dahi yok
o arada zaten kilit olmuş yaşam, kp de muhtemelen karışmamış, alışverişi yapmış, gerisine ilişmemiş
sonra eşim ortaokulda iken büyükler de bağımsız olunca Bursa ya gelmişler büyük şehir
bence orada da kırılma gerçekleşmiş zira hiç alışkın olunmayan bir ortam, o lojman kolay ilişkiler, mecburen görüşmeler vs de bitince iyice dış dünya bağı kopmuş
ben evlendiğimde 60 yaşındaydı zaten, rutin yaşamını herkes kabullenmişti
kızlar sürekli şikayetlenir ama ona bir seferinde de hayrı demezlerdi
bir höt deseniz fikri değişecek dedim kimse beni dinlemedi
sonra benimle ilgili bir şey yaptığında ben tepki verdim bir daha bana ilişmiyor, hatta kıymetli gelin ben olmuşum
Ölmüş olsalar haberleri gelir. Ne tuhaf bi aile. Çay nedir yani çok koymuşsun diye olay çıkmış. Hiç kendini suçlu hissetme bırak.hepinize günaydın ben 6 senelik evliyim bu 6 sene içinde eşimin ailesini yalnızca bir kaç kez gördüm hatta bir kardeşi ile henüz hiç tanışmadım nikaha kardeşleri ve babası katılmadı özel bir sebebi yok keyfiyen gelmediler evimize de hiç misafir olmadılar bunları yazmam da ki sebep beni anlamanız en son 2 sene önce evlerine gittik çünkü eşim artık sağ olup olmadıklarını merak ediyordu ondan öncede tam tarih veremiyorum ama bir 2 sene görüşmedik gittiğimizde merhaba vs diye resmi bir şekilde karşılandık kahve içer misiniz diye soruldu nezaketen teşekkür ettim çünkü somurtuk bir şekilde soruldu her neyse akşam oldu ve biz çok acıktık ben markete gidip alışveriş yapmayı teklif ettim çıkarken de sorduk marketten ne istersiniz diye bir evin neredeyse tüm temel ihtiyaçları sıralandı eşim bu sefer belki kabul görürüm umuduyla hepsini temin etti eve geldik yemek hazırlandı ve yedik sonrasında ben kendimce aptallık edip mutfağa gidip çay yapmak istedim kötü bir niyetim yoktu çayı fazla koydum diye eşimin annesi salona gelip bağırmaya başladı eşim özür diledi ve alıp yerine koyacağını söylemesine rağmen yine de yükses sesle çayımı bitirdi gibi ardı ardına cümleler kurdu ben o an tek kelime edemedim her neyse kalktık ve eşim yıkıldı bugünlerde sürekli yine sağ olup olmadıklarını merak ediyor e devletten bakıyor vs ama sanırım beni suçluyor çay konusunda bunu hissediyorum bu arada eşim evlenmeden önce ailesiyle yaşamıyordu yanızca para gönderiyormuş diğer kardeşler gibi aylık herkes para gönderiyor ve ziyaret vs etme durumu yok evlendikten sonra bizden para olayı bitti
Tam kırmızı odalık! Roman gibi ne çok hayat var. Sonuca çok güldüm, herkes bir nebze de olsa hakkettiğini yaşıyor gerçeği hiç değişmiyor. Engellerin çoğu kendi kafamızda
Ne okudum benhepinize günaydın ben 6 senelik evliyim bu 6 sene içinde eşimin ailesini yalnızca bir kaç kez gördüm hatta bir kardeşi ile henüz hiç tanışmadım nikaha kardeşleri ve babası katılmadı özel bir sebebi yok keyfiyen gelmediler evimize de hiç misafir olmadılar bunları yazmam da ki sebep beni anlamanız en son 2 sene önce evlerine gittik çünkü eşim artık sağ olup olmadıklarını merak ediyordu ondan öncede tam tarih veremiyorum ama bir 2 sene görüşmedik gittiğimizde merhaba vs diye resmi bir şekilde karşılandık kahve içer misiniz diye soruldu nezaketen teşekkür ettim çünkü somurtuk bir şekilde soruldu her neyse akşam oldu ve biz çok acıktık ben markete gidip alışveriş yapmayı teklif ettim çıkarken de sorduk marketten ne istersiniz diye bir evin neredeyse tüm temel ihtiyaçları sıralandı eşim bu sefer belki kabul görürüm umuduyla hepsini temin etti eve geldik yemek hazırlandı ve yedik sonrasında ben kendimce aptallık edip mutfağa gidip çay yapmak istedim kötü bir niyetim yoktu çayı fazla koydum diye eşimin annesi salona gelip bağırmaya başladı eşim özür diledi ve alıp yerine koyacağını söylemesine rağmen yine de yükses sesle çayımı bitirdi gibi ardı ardına cümleler kurdu ben o an tek kelime edemedim her neyse kalktık ve eşim yıkıldı bugünlerde sürekli yine sağ olup olmadıklarını merak ediyor e devletten bakıyor vs ama sanırım beni suçluyor çay konusunda bunu hissediyorum bu arada eşim evlenmeden önce ailesiyle yaşamıyordu yanızca para gönderiyormuş diğer kardeşler gibi aylık herkes para gönderiyor ve ziyaret vs etme durumu yok evlendikten sonra bizden para olayı bitti
Yahu ihtiyaç sahibi değiller ki?benim size asıl sormak istediğim şu şimdi eğer biz annesine aylık düzenli şekilde ücret ödemeyi başarırsak eğer ve bunu istikrarlı bir şekilde sağlarsak eşime sıcak davranabilir çünkü para gönderimi sağlayan diğer kardeşlere eşime oranla daha ılıman ve sevecen davranıyor en azından telefonda fakat şuan maddi durumumuz buna elverişli değil bu durumu nasıl aşabiliriz yahut evin giderlerinden kısıp bunu yapmalımı yız
Aynen sağlıklı dengeyi kurabilmek evlilik sanatı. Herkesin harcı değil. Hele öz eleştiri yapabilen, karşısındakinden yeni şeyler öğrenmeye açık bireyler varsa tadından yenmez.ya aslında o kırmızı odalar vs hepimizin gerçeği de hepimiz dışındaymış gibi bakıyoruz
işte eve iki kilo pirinç alınca eşim bana kıtlık mı var diyor
oysa benim büyüdüğüm evde yılda bir 50 kg pirinç alınırdı, bitmeden de yeni yıl gelir ve yenisi de alınır eskisi de kısa süre sonra biterdi
ya da ne bileyim el sabununun birini kullanırken yedeği mutlaka olurdu
geçen online alışveriş yaptım adamlar bulaşık makinesi deterjanımı unutmuşlar, eşim gidip mecburen aldı, iki gün sonra eksik ürün geldi
bunu anneme anlatım kadın şok oldu, nasıl bulaşık makinesinin son tabletine kadar yenisini almamışız diye
mesela bir dönem eşim her gün 20 Tl lik benzin alırdı
bu o kadar garip ki, yani maaşlı çalışan değil, cebinde o kadar kaldı da idareli kullanıyor
yani hesabında bırak bir depo benzini sıfır araba alacak para var ama o depoyu fullediği sadece şehir dışına giderken, her yerde var benzinlik ne gerek var
ben de hiç boşalmasın, aman azaldı diye strese girmeyeyim modundayım, zira ben de bu tarz takıntıları olan bir baba ile büyüdüm
oğlum 2-3 yaşında idi bir benzinliğe girdik şehir dışında benzin kalmadı dediler
çocuk huzursuz oldu biz şimdi nasıl gideceğiz, benzinlikte benzin nasıl olmaz diye, bu da benden ona geçen arıza
aslında hepimizin sıkıntılı bölümleri çok da önemli olan bunları idare edebilmek
ya aslında o kırmızı odalar vs hepimizin gerçeği de hepimiz dışındaymış gibi bakıyoruz
işte eve iki kilo pirinç alınca eşim bana kıtlık mı var diyor
oysa benim büyüdüğüm evde yılda bir 50 kg pirinç alınırdı, bitmeden de yeni yıl gelir ve yenisi de alınır eskisi de kısa süre sonra biterdi
ya da ne bileyim el sabununun birini kullanırken yedeği mutlaka olurdu
geçen online alışveriş yaptım adamlar bulaşık makinesi deterjanımı unutmuşlar, eşim gidip mecburen aldı, iki gün sonra eksik ürün geldi
bunu anneme anlatım kadın şok oldu, nasıl bulaşık makinesinin son tabletine kadar yenisini almamışız diye
mesela bir dönem eşim her gün 20 Tl lik benzin alırdı
bu o kadar garip ki, yani maaşlı çalışan değil, cebinde o kadar kaldı da idareli kullanıyor
yani hesabında bırak bir depo benzini sıfır araba alacak para var ama o depoyu fullediği sadece şehir dışına giderken, her yerde var benzinlik ne gerek var
ben de hiç boşalmasın, aman azaldı diye strese girmeyeyim modundayım, zira ben de bu tarz takıntıları olan bir baba ile büyüdüm
oğlum 2-3 yaşında idi bir benzinliğe girdik şehir dışında benzin kalmadı dediler
çocuk huzursuz oldu biz şimdi nasıl gideceğiz, benzinlikte benzin nasıl olmaz diye, bu da benden ona geçen arıza
aslında hepimizin sıkıntılı bölümleri çok da önemli olan bunları idare edebilmek
Çok affedersiniz de sizin kayınvalidenizle konu sahibinin kayınvalidesi bir değil ki! Dayanamadım gerçekten.
O zaman siz de ailesiz biriyle evlenseydiniz. Konu sahibinin başka dertleri var aranmak dışında!
biz buraya kv min kapıya gelen temizlik ürününü götür ben bunu istemem şimdi demesinden geldikEvde saklayacak yer varsa her şeyi fazla fazla almak çok mantıklı. Çünkü maaş aynı ama fiyatlar sürekli artıyor. Ben özellikle temizlik ürünlerini uygun fiyata bulursam alabildiğim kadar alıyorum. Nasıl olsa kullanılacak. Aynı kafada olmayan biriyle yaşamak zor olurdu ama.
Kahkaha attımKardeş apartmanın adı masumlar mı yoksa dkdkdd
biz buraya kv min kapıya gelen temizlik ürününü götür ben bunu istemem şimdi demesinden geldik
yani 3+1 evi var evde sadece yatalak kp ve kendisi var
iki üç şişe temizlik malzemesini geçtim nerede ise bir raf temizlik malzemesini koyacak yeri var, hatta kapalı balkonu, gömme dolabı vs de var
ama o sadece lazım olanını bulunduruyor yani aslında kafa yormak bunu da şuraya koyayım demek istemiyor
mesela benim buzluğumda sebzeler üst üste bezelye alacaksam üstündeki fasülyeyi de almalıyım
onunkinde asker gibi iki poşet bezelye iki poşet et iki poşet fasülye var
bir de diyor ki benim buzluk dolu bir şey almaz, yani onun bir şey almaz dediği buzluğa yarım küçükbaş hayvan sığdırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?