eşimin annesi

Konu sahibi hiç takılma. Keşke benim kv'deylede 5/6 yılda bir görüşsekte bana çayı bitirdin diye söylense.
Hergün her dk telefondan taciz edeceğine hiç aramamaları emin ol çoook daha iyi. Benimki msj atıyor, cvp vermezsem arıyor, açmazsam eşimi arıyor canimkendimi aradım açmadı bişey mi oldu diye, eşim uyuyorlardır çocukla diyor, uyandırmak için arıyor üst üste. Geri dönüyorum neredeydin çok merak ettim diyor.

Ya bosverin caymis gitsin alsinlar bahane insan cocuguyla nasil gorusmez onu bahane etmisler yada gercekten kafalari rahatsiz sizin takip uzerinize alinacaginiz bisey yok esinizinde laf soylemeye hakki yok aile ortada hersey belli yani

Yeminle manyaklar çeşit, çeşit, ama bu bir başka özelmiş, normal insanların en ufak şeyleri etrafındakileri batarken, nasıl bu kadına bunca yıl, sen ne içiyon, kafan mı güzel diyen olmamış?

olmamış işte

yavaş yavaş herkes 70 i geçince demeye başlamışlar

seveni yok, en son kendi kız kardeşine laf sokunca bağırıp çağırmış, görümcem de oradaymış, o anlattı ki teyzem yerden göğe kadar haklıydı diyor

kp alzheimer son birkaç yıldır, ona dahi söyleniyor, hasta oldu diye, yaşlılıklarında gezeceklermiş ama o hasta olmuş

hasta bakıyorsun diye doktor ilaç vermiş de biraz düzelmişti

burada hep yazarım bunların sebebi biraz da görümcelerim diye

4 çocuk var kız erkek kız erkek şeklinde en küçük bende

büyük erkek üniversite dahil evde yaşamamış, aynı şehirde ayrı evde kalmış, keza eşim de başka şehirde okumuş, sonra da evde birkaç ay kalmış

ama ablalar anne ile yaşamışlar yıllarca, biri hala orada

he demiş geçmişler, kadınla konuşmamışlar da mesela bir şeyler almışlar ama fiyatını yalan söylemişler vs vs

kp de sırf konuşmasın diye dediğini yapmış, hatta bir seferinde oğlum bebek bayram diye gidecektik, kp i mağazaya oğluma hediye kıyafet almaya göndermiş, neyse almış bir şey ama küçük

"ben küçük olduğunu fark ettim, başka işe yarar bir şey de yoktu, sussun diye aldım, ben bunu geri veririm, siz kendiniz alın" diye para vermişti

hatta eşim küçükken yıllar önce yaşadıkları şehre kp yıllar sonra bir işi olduğu için gitmiş, oradaki kasap ile sohbet etmişler, abi yenge duruyor mu demiş

her seferinde kıymayı geri gönderirmiş, hiç beğendiği görülmemiş

yapılan yemeği, dışarıdaki bir şeyi, onun dışındaki hiçbir şeyi beğenmez

kendini, çocuklarını beğenir ama kızları da pek beğenmez oğulları iyi ama ah o gelinler onları da bozdular

kadın ağır hasta esasen sosyal fobi falan da var muhtemelen gençliğinde

zira görümcem anlatıyor yani o 30-40 yaşlarını da biliyor, o zaman doktora giderdi, bana kâğıtlarını okuturdu diyor ama düzgün ilaç kullanmıyor

benzer sıkıntılar çocuklarına da aksetmiş olabilir ama artık değişmez

kadına hayır dememişler, neymiş bezdirir, sürekli konuşurmuş, ben daha çok konuşurum, bana çok bir şey diyemiyor ben dan diye yorumumu yapıp susuyorum ama bir seferinde yemek pişirdik yılbaşında bir arada olalım dedik, kp de o zaman biraz daha iyiydi, evinizde yeseydiniz buraya neden geldiniz dedi

zira yemeği ben yapıp eline sağlıkları ben almıştım, buna bozulmuştu

çocukları arkasından dolanmışlar, yani çatışma olmasın demişler ama yaş ilerleyip yaşam değişince olmuyor işte

baba rahatsız ama kadın bakıcı istemiyor, kaç kere ikna ettik, kızları vazgeçirmiş, neymiş ona şikayet edermiş, annesi ararmış, onun psikolojisi bozulurmuş, ya en azından denesin dedim onu dahi kabul etmedi

şimdi de annem de hasta, yaşlı, bakamıyor diyorlar

eee bakıcı tutalım deyince de olmaz diyorlar biz de bulaşmıyoruz artık olan adamcağıza oluyor

Çok fena...kendi aile içlerinde bi KP e yazık gibi, o da ya tedavisini tam yaptırsa ya da vaktinde boşasaymış. Siz elinizden geleni yapmışsınız zaten.

yemin ederim toplanan onca paranın nereye gittiğine dair en ufak bir bilgim yok tek bildiğim sürekli aç olduklarını söylerlerdi faturaların kesildiğinden söz ederlerdi
Siz bu durumdan korkmadınız mı hiç?
Yani bu normal bir durum değil ki!
Eğer psikolojik sıkıntılar varsa bunun genetik olma ihtimalini düşünmelisiniz.
Diğer kayınvalide kayınpeder konuları gibi değil. Olay zamanında eşinize arkadaşlarından para istetmeye kadar gidiyor. Çok yazık gerçekten.
Bence vakit kaybetmeden bir uzmanla görüşsün eşiniz.
Peki eşiniz o haber alamadığı kardeşine ulaşmaya çalıştı mı hiç?

Çok affedersiniz de sizin kayınvalidenizle konu sahibinin kayınvalidesi bir değil ki! Dayanamadım gerçekten.
O zaman siz de ailesiz biriyle evlenseydiniz. Konu sahibinin başka dertleri var aranmak dışında!

Çok fena...kendi aile içlerinde bi KP e yazık gibi, o da ya tedavisini tam yaptırsa ya da vaktinde boşasaymış. Siz elinizden geleni yapmışsınız zaten.

şimdi biraz da farkındalık var

yani sonuçta kv ve kp 50 yıl önce evlenmiş

kp polis, köyden çıkıp Ankara ya gelmişler

içine kapalı bir ortamda yaşamış kendi kendine

huysuz demiş geçmiş kp, çok da ırgalamamış, eskinin adamları zaten dışarıda yaşardı ki onun işinin saati de yok, geceli gündüzlü çalışmış

hatta bir dönem evler de karakol üstünde, canları sıkılan inip karakolda takılırmış yani evde hatunla oturacak, çocukları dinleyeceğine, karakolda geyik

kv 4 çocuk doğurmuş, ilk ikinin arasında 2 yaş dahi yok

o arada zaten kilit olmuş yaşam, kp de muhtemelen karışmamış, alışverişi yapmış, gerisine ilişmemiş

sonra eşim ortaokulda iken büyükler de bağımsız olunca Bursa ya gelmişler büyük şehir

bence orada da kırılma gerçekleşmiş zira hiç alışkın olunmayan bir ortam, o lojman kolay ilişkiler, mecburen görüşmeler vs de bitince iyice dış dünya bağı kopmuş

ben evlendiğimde 60 yaşındaydı zaten, rutin yaşamını herkes kabullenmişti

kızlar sürekli şikayetlenir ama ona bir seferinde de hayrı demezlerdi

bir höt deseniz fikri değişecek dedim kimse beni dinlemedi

sonra benimle ilgili bir şey yaptığında ben tepki verdim bir daha bana ilişmiyor, hatta kıymetli gelin ben olmuşum

Tam kırmızı odalık! Roman gibi ne çok hayat var. Sonuca çok güldüm , herkes bir nebze de olsa hakkettiğini yaşıyor gerçeği hiç değişmiyor. Engellerin çoğu kendi kafamızda

Ölmüş olsalar haberleri gelir. Ne tuhaf bi aile. Çay nedir yani çok koymuşsun diye olay çıkmış. Hiç kendini suçlu hissetme bırak.

Tam kırmızı odalık! Roman gibi ne çok hayat var. Sonuca çok güldüm , herkes bir nebze de olsa hakkettiğini yaşıyor gerçeği hiç değişmiyor. Engellerin çoğu kendi kafamızda

ya aslında o kırmızı odalar vs hepimizin gerçeği de hepimiz dışındaymış gibi bakıyoruz

işte eve iki kilo pirinç alınca eşim bana kıtlık mı var diyor

oysa benim büyüdüğüm evde yılda bir 50 kg pirinç alınırdı, bitmeden de yeni yıl gelir ve yenisi de alınır eskisi de kısa süre sonra biterdi

ya da ne bileyim el sabununun birini kullanırken yedeği mutlaka olurdu

geçen online alışveriş yaptım adamlar bulaşık makinesi deterjanımı unutmuşlar, eşim gidip mecburen aldı, iki gün sonra eksik ürün geldi

bunu anneme anlatım kadın şok oldu, nasıl bulaşık makinesinin son tabletine kadar yenisini almamışız diye

mesela bir dönem eşim her gün 20 Tl lik benzin alırdı

bu o kadar garip ki, yani maaşlı çalışan değil, cebinde o kadar kaldı da idareli kullanıyor

yani hesabında bırak bir depo benzini sıfır araba alacak para var ama o depoyu fullediği sadece şehir dışına giderken, her yerde var benzinlik ne gerek var

ben de hiç boşalmasın, aman azaldı diye strese girmeyeyim modundayım, zira ben de bu tarz takıntıları olan bir baba ile büyüdüm

oğlum 2-3 yaşında idi bir benzinliğe girdik şehir dışında benzin kalmadı dediler

çocuk huzursuz oldu biz şimdi nasıl gideceğiz, benzinlikte benzin nasıl olmaz diye, bu da benden ona geçen arıza

aslında hepimizin sıkıntılı bölümleri çok da önemli olan bunları idare edebilmek

Ne okudum ben

Yahu ihtiyaç sahibi değiller ki?
Kaldi ki öyle bile olsa para verip mi satın alacaksınız aile bağlılığını,sevgisini.
Ayrıca size yapılan muamele çok çirkin.
Eşiniz merak ediyorsa arasın,sorsun gitsin,yerinizde olsam yüz göz olmam asla bu aile ile.

Aynen sağlıklı dengeyi kurabilmek evlilik sanatı. Herkesin harcı değil. Hele öz eleştiri yapabilen, karşısındakinden yeni şeyler öğrenmeye açık bireyler varsa tadından yenmez.

Ben sizden tarafım, hanginizin ailesinin daha mantıklı olduğu açık ortada O arabayı hergün ben kullanıyorsam, niye haftalık benzin mantıksız olsun, hergün yine benzinciye yanaşayım? Ayrıca benzini diptekini bitirene kadar kullanmak da iyi değil, dipte kalan tortu vs motora zarar verir diyorlar.

Evde saklayacak yer varsa her şeyi fazla fazla almak çok mantıklı. Çünkü maaş aynı ama fiyatlar sürekli artıyor. Ben özellikle temizlik ürünlerini uygun fiyata bulursam alabildiğim kadar alıyorum. Nasıl olsa kullanılacak. Aynı kafada olmayan biriyle yaşamak zor olurdu ama.

Çok affedersiniz de sizin kayınvalidenizle konu sahibinin kayınvalidesi bir değil ki! Dayanamadım gerçekten.
O zaman siz de ailesiz biriyle evlenseydiniz. Konu sahibinin başka dertleri var aranmak dışında!

Valla ben evlendiğimde eşim annesinden babasından ayrı yaşayan annesiyle yılda 1 görüşen bi adamdı. Kv sonradan bitti hayatımıza. Yani ben aslında ailesiyle ayrı olan biriyle evlenmiştim.

biz buraya kv min kapıya gelen temizlik ürününü götür ben bunu istemem şimdi demesinden geldik

yani 3+1 evi var evde sadece yatalak kp ve kendisi var

iki üç şişe temizlik malzemesini geçtim nerede ise bir raf temizlik malzemesini koyacak yeri var, hatta kapalı balkonu, gömme dolabı vs de var

ama o sadece lazım olanını bulunduruyor yani aslında kafa yormak bunu da şuraya koyayım demek istemiyor

mesela benim buzluğumda sebzeler üst üste bezelye alacaksam üstündeki fasülyeyi de almalıyım

onunkinde asker gibi iki poşet bezelye iki poşet et iki poşet fasülye var

bir de diyor ki benim buzluk dolu bir şey almaz, yani onun bir şey almaz dediği buzluğa yarım küçükbaş hayvan sığdırdım

Uygun fiyata bulduysan affetmeyeceksin. Bu hayat koşullarında başka türlüsü zor. TLC'de kupon çılgınları diye bir program var. Amerika'da yaşasam kesin öyle biri olurdum.

Pes gerçekten o ne biçim anne ?? Bence eşin hiç bakmasınlar yasıyorlar mı diye çünkü sizin icin en azından ölmüş olmaları gerekir

eşiniz kendini kabul ettirmeye çalışıyor ama kv ve kpnin buna niyeti yok. herkes ailesi arkasında olsun ister, yaş kaç olursa olsun ama biraz da dramatize etmeye alışmış eşiniz. bence para filan vermeyin, gerçekten çok ilginç bir durum o kadar paranın nereye gittiğini ben bile merak ettim. kaldı ki kardeşleri de para mevzusundan aramıyorsanız ortada bir öğrenilmişlik var. umarım eşiniz de böyle biri değildir. çok klişe yorumda olsa eşinizin terapi almaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum bu durum size ve ona zarar vermeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…