sormayın birde sanırım vukatlı nüfus kayıt örneğinde gözüküyor ölü yada diri oldukları bakıp bakıp şunu diyor acaba öldülerde daha sisteme mi girilmedi işin kötüsü haber alacağı bir allahın kulu yok mu inanın yok tüm 2inci yahut 3 derece akrabaları bize o insanlardan bahsetmeyin modundalarNe değişik aileler var ya enteresan
Adam ailesini e devletten sorguluyor
Yine insanfli adammis böyle ana babayi merak ediyor
Biz o zaman bizim aileleri el üstünde tutmamız lazim
Yeminle manyaklar çeşit, çeşit, ama bu bir başka özelmiş, normal insanların en ufak şeyleri etrafındakileri batarken, nasıl bu kadına bunca yıl, sen ne içiyon, kafan mı güzel diyen olmamış?ama bu da olağan değil
evet bunun için küçük çocuk bağırır, hatta ergen de bağırır ama kv yaşına gelen birisi bunu sorun etse de ses çıkarmaz
yani diyelim ki en değerli şey de kullanılmış, bitmiş geri gelir mi gelmez
ama bir hatalı varsa bu olayda eşiniz
size ortamı, annesinin tavrını vs anlatmalı ki ona göre davranın
kv dem normal değildir, örneğin buzdolabı boştur, ben ilk gördüğümde şok olmuştum, yokluktan sanmıştım
yokluktan değilmiş, o buzdolabına konulacak şeyleri az az alıyor yani anlatamıyorum raflar bomboş
annemin evinde de her yer çaka çaka doludur
benim buzluğum dolu der, benim buzluğum boş dediğim halden daha az vardır
en son bir başka gerekçe ile doktor ilaç verdi ve bana buzluğuna kurban etlerini yerleştirmeme izin verdi 13. yılımda
ondan önce buzdolabına bir şey koymadım hiç, yani masada kalanı bile zira kadın takıntılı
oğlum yeni doğmuştu, yemek getirmişler, yedik, artanı da oldu tabii
buzdolabını bir açtı, surat yerle bir oldu, neymiş dolabım çok doluymuş, o yemekleri koyacak yer yokmuş
ki koyacak yer vardı, tepsi ile koyacak kadar hem de
yani insanların farklı takıntıları var, eşim hala benim stokçu olduğumu düşünüyor ama ben stokçu değilim, annesi az az aldırıyor
kp artık hasta onu ikide bir gönderip bir şeyler aldıramıyor da biraz biraz evde bir şeyler oluyor
pandemi başında görümcem temizlik malzemesi almış götürmüş, bunları nereye koyacağım diye almamış, görümcem de alıp getirmiş kendi evinde depoya koymuş
bir gün eşime telefon etti, işte benim işim var anneme bu depodaki temizlik malzemelerini götürü müsün diye, sonuç götüremedi
zira onlara göre bu olağan ama bana göre değil
ben o temizlik malzemelerini kapının önüne bırakıp gelirdim ister içeri alır ister almaz
ama onlar hep annelerine susmuşlar, ben dayanamıyorum tepkisizliklerine
3+1 kocaman evde, sadece kp ve kendisi yaşarken, sürekli temizlik yapıp deterjan kullanırken iki şişe çamaşır suyunu koyacak yeri yoksa pasa gönlü bilir derdim, keza ablası da alıp geri getirmiş, eşimin de tek izin günü olan pazar günü şehrin öbür ucuna çamaşır suyu gönderecekmiş, anlattım bunu götürmedi
hatta şunu da ekledim, yeni duruma uyum sağlamayı öğrensin, baban gidip alamıyor, o zaman bitmeyecek şekilde evde muhafaza etmeyi öğrenmeli, öğretecek olan da sizsiniz dedim ama bilmiyorum bu söylediklerimin binde birini ilettiler mi
ben olsaydım yüzüne de söylerdim ama bana azıcık savunma yapıp susuyor artık öğrendi sözümü esirgemediğimi
Sıkıntı ne acabasormayın birde sanırım vukatlı nüfus kayıt örneğinde gözüküyor ölü yada diri oldukları bakıp bakıp şunu diyor acaba öldülerde daha sisteme mi girilmedi işin kötüsü haber alacağı bir allahın kulu yok mu inanın yok tüm 2inci yahut 3 derece akrabaları bize o insanlardan bahsetmeyin modundalar
Niye sağ mi diye takıntı yapti ki anlamadım. Görüşmek isterse görüşsun. Böyle komik bı bahane uydurmasin.hepinize günaydın ben 6 senelik evliyim bu 6 sene içinde eşimin ailesini yalnızca bir kaç kez gördüm hatta bir kardeşi ile henüz hiç tanışmadım nikaha kardeşleri ve babası katılmadı özel bir sebebi yok keyfiyen gelmediler evimize de hiç misafir olmadılar bunları yazmam da ki sebep beni anlamanız en son 2 sene önce evlerine gittik çünkü eşim artık sağ olup olmadıklarını merak ediyordu ondan öncede tam tarih veremiyorum ama bir 2 sene görüşmedik gittiğimizde merhaba vs diye resmi bir şekilde karşılandık kahve içer misiniz diye soruldu nezaketen teşekkür ettim çünkü somurtuk bir şekilde soruldu her neyse akşam oldu ve biz çok acıktık ben markete gidip alışveriş yapmayı teklif ettim çıkarken de sorduk marketten ne istersiniz diye bir evin neredeyse tüm temel ihtiyaçları sıralandı eşim bu sefer belki kabul görürüm umuduyla hepsini temin etti eve geldik yemek hazırlandı ve yedik sonrasında ben kendimce aptallık edip mutfağa gidip çay yapmak istedim kötü bir niyetim yoktu çayı fazla koydum diye eşimin annesi salona gelip bağırmaya başladı eşim özür diledi ve alıp yerine koyacağını söylemesine rağmen yine de yükses sesle çayımı bitirdi gibi ardı ardına cümleler kurdu ben o an tek kelime edemedim her neyse kalktık ve eşim yıkıldı bugünlerde sürekli yine sağ olup olmadıklarını merak ediyor e devletten bakıyor vs ama sanırım beni suçluyor çay konusunda bunu hissediyorum bu arada eşim evlenmeden önce ailesiyle yaşamıyordu yanızca para gönderiyormuş diğer kardeşler gibi aylık herkes para gönderiyor ve ziyaret vs etme durumu yok evlendikten sonra bizden para olayı bitti
Bu bana biraz kendini acındırmak gibi geliyorsormayın birde sanırım vukatlı nüfus kayıt örneğinde gözüküyor ölü yada diri oldukları bakıp bakıp şunu diyor acaba öldülerde daha sisteme mi girilmedi işin kötüsü haber alacağı bir allahın kulu yok mu inanın yok tüm 2inci yahut 3 derece akrabaları bize o insanlardan bahsetmeyin modundalar
yaşları epey fazla olduğundan takıntı haline geldi öncesinde telefonda görüşürlermiş taksit ödemeleri telefon faturası ödemesi vs vs gibi sebeplerden artık o da olmadığından endişe duyuyorNiye sağ mi diye takıntı yapti ki anlamadım. Görüşmek isterse görüşsun. Böyle komik bı bahane uydurmasin.
Neden en azından telefonla arayıp nasılsınız diye sormuyor yada kapıdan bir gidip bakmıyor anlamadım ben.yaşları epey fazla olduğundan takıntı haline geldi öncesinde telefonda görüşürlermiş taksit ödemeleri telefon faturası ödemesi vs vs gibi sebeplerden artık o da olmadığından endişe duyuyor
Kötü de olsa ailesi . Görüşmek istiosa görüşür. Kaç yaşında adam sonuçta. Bencr bunu söyle. Ben görüşmek istemiyorum . Ama senin ailen git gör. Alışveriş yap.yaşları epey fazla olduğundan takıntı haline geldi öncesinde telefonda görüşürlermiş taksit ödemeleri telefon faturası ödemesi vs vs gibi sebeplerden artık o da olmadığından endişe duyuyor
Eşim de sanırım çay konusunda beni suçluyor deyince siz, eşinizin de ailesine çektiğini düşündüm bir an.
çünkü şuan onlara para verebilecek durumda değiliz ben işimden henüz yeni ayrıldım para vermesek dahi gidince market alışverişleri yapılıyor ama aklınıza klasik bir ekmek süt yumurta alışverişi gelmesin toplu erzak alımı düşünün telefonu açarsa eğer söz konusu ancak para olacak bunu biliyor o nedenle yoktan anlayacak yapıda değiller yaşları itibari ile inatçı insanlarNeden en azından telefonla arayıp nasılsınız diye sormuyor yada kapıdan bir gidip bakmıyor anlamadım ben.
bunu bizzat kendi ailemden duyuyorum ne kusuru eşimin babası benim aile bireylerimden birine ulaşıp [ bu konuda oldukça zorluk çekerek başarmış bunu] para istemiş tabi bu çok önce ki yıllarda yaşanan bir durumBu bana biraz kendini acındırmak gibi geliyor
Kusura bakmayın lütfen
Aynı şehirde toplu taşımayla ulaşılacak yerdeler sonuçta
Başka şehir başka ülke olsa anlarım
Belki sizi ikna etmeye çalışıyordur böyle böyle para vermeye
Birde akrabalarınızdan mı para istemiş ..bunu bizzat kendi ailemden duyuyorum ne kusuru eşimin babası benim aile bireylerimden birine ulaşıp [ bu konuda oldukça zorluk çekerek başarmış bunu] para istemiş tabi bu çok önce ki yıllarda yaşanan bir durum
Anladım ama yaşıyorlar mı acaba diye edevletten bakmak da saçma geldi bu durumda da. Çok mu zor durumdalar maddi anlamda? Telefonları belli adresleri belli, Yine de yaşıyorlar mı öldüler mi acaba diye düşünüp durmak yerine bir arayıp, yaşadıklarından emin olup, maaşımı alınca yardım ederim diye geçiştirebilir, en azından hayatta olduklarını öğrenmiş olur.çünkü şuan onlara para verebilecek durumda değiliz ben işimden henüz yeni ayrıldım para vermesek dahi gidince market alışverişleri yapılıyor ama aklınıza klasik bir ekmek süt yumurta alışverişi gelmesin toplu erzak alımı düşünün telefonu açarsa eğer söz konusu ancak para olacak bunu biliyor o nedenle yoktan anlayacak yapıda değiller yaşları itibari ile inatçı insanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?